Uprabo to BanksyBanksy wrote:Obratno. Peđa još nosa albume i knjige, a visi na Bazenima.palermo wrote:
Nego ovo sam hotio zapravo reći, imam utisak da ovdje najveći dio kritika Peđi dolazi zbog toga što je on (odnosno Naša stranka) tim glasačima (jelte sad već, kako oni kažu, bivšim) oduzeo iluziju, osjećaj da su oni (glasači) bolji od drugih (opet glasača). Jer Naša stranka je bila metafora alternativnog, prpošastog, James Deanovske buntovštine, nepristajanja na svakodnevnicu, dobro je stajala uz majicu, dobro je zvučalo u društvu. Bila je znak prepoznavanja baš kao nekad davno, pod jednom rukom ploča Led Zepellina, pod drugom rukom Heseova Igra staklenih perli.
A ulazak u vlast (makar i u Sarajevu) im je to oduzeo, i nije čudo što ovdje nastaje toliki šum u komunikaciji. Peđa jedno, ovi drugo.....Peđa (NS) bi da politički odraste, ovi bi još malo da nosaju albume i knjige.
@palermo, drugar, mislim da si totalno fulio poentu. Niti je neko od nas u tim tinejdzerskim godinama, niti nas vodi neka zasljepljenost, ili teznja ka elitizmu