Dolazak Neymara zahtjeva odlazak min jednog "napadac". Mislim da je od prvotimaca Afellay najblizi odlasku, dok je za Tella sve izvjesnije da ide na posudbu, kad vec nije usao u A tim. Vjerovatno se ceka januar i prilika da se vidi sta moze Villa. Pozicija? Vjeroatno krilo...veljaca wrote:Btw - kada dodje Neymar ( a govori se da bi mogao odmah nakon OI ) sta ce on igrati ?
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ascari
#14126 Re: FC Barcelona
-
5 0 5
#14127 Re: FC Barcelona
@veljaca:
procitaj ova dva clanka ako ti se da. zanimljivo je. pogotovo ako si gledao zadnje dvije pripremne utakmice.
sport.es
¿messi-marcando-el-“tempo”
procitaj ova dva clanka ako ti se da. zanimljivo je. pogotovo ako si gledao zadnje dvije pripremne utakmice.
sport.es
¿messi-marcando-el-“tempo”
- skenderija04
#14128 Re: FC Barcelona
@505sCrtom
Plan B s obzirom da ce Xavi biti postedjen dobar dio utakmica. Ove godine Barca ce ravnomjerno napadati i sa desne i sa lijeve strane zahvaljujuci Albi tako da ce biti prostora u sredini , a Messi ce iz druge linije moci djelovati komotnije. Mene vise interesuje mjesto koje ce biti dodjeljeno Fabregasu.
Plan B s obzirom da ce Xavi biti postedjen dobar dio utakmica. Ove godine Barca ce ravnomjerno napadati i sa desne i sa lijeve strane zahvaljujuci Albi tako da ce biti prostora u sredini , a Messi ce iz druge linije moci djelovati komotnije. Mene vise interesuje mjesto koje ce biti dodjeljeno Fabregasu.
-
5 0 5
#14129 Re: FC Barcelona
gleda li ko bcn-manu? odlicno prvo poluvrijeme za barcelonu.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#14130 Re: FC Barcelona
Evo ovdje direktan prenos: http://www.tv3.cat/directes/
-
LSD
#14132 Re: FC Barcelona
E što se ismijah sad kad sam vidio Busquetsa sa onim cvijecem

- Entropio
#14133 Re: FC Barcelona
Baš tanko.skenderija04 wrote:Tanko
- skenderija04
#14134 Re: FC Barcelona
Stvarno sam vise ocekivao od Alexisa i Afellaya. Prvi je odmorio kako treba, a drugi nista pozitivno. Ne znam, ali ovakvih utakmica ce biti tona. Vise nije sramota povuci se protiv Barce cak sta vise, to je opste prihvaceno. Nimalo mi se ne svidja nova pozicija Messija. Fali Villa.
- Entropio
#14135 Re: FC Barcelona
Fali neko ubojit'. Messi je večeras dobro odigrao Xavija.skenderija04 wrote:Stvarno sam vise ocekivao od Alexisa i Afellaya. Prvi je odmorio kako treba, a drugi nista pozitivno. Ne znam, ali ovakvih utakmica ce biti tona. Vise nije sramota povuci se protiv Barce cak sta vise, to je opste prihvaceno. Nimalo mi se ne svidja nova pozicija Messija. Fali Villa.
-
LSD
#14136 Re: FC Barcelona
Ma cuvaju se, ovo je prijateljska cisto da se odigra....ovako ce biti i protiv rumuna i onda kad pocne sezona protiv Sociedada sasvim druga prica na terenu i pristup
-
5 0 5
#14137 Re: FC Barcelona
mislio sam da ce villa igrati bar 5 minuta. cini mi se da on jedini nije usao. s druge strane afellay je igrao cijelu utakmicu. drugo poluvrijeme inekako za njega, od kada je messi izasao. ali vec odavno mi se cini kao da je u nekom grcu. kao da se boji igrati svoju igru. inace u reprezentaciji je puno arogantniji.
po meni, pokusavaju neke stare guardioline fore iz prve dvije sezove samo malo izglancano. recimo, sada cesto ubace brzi pas u sesnesterac ponekad sa 20-30 metara. drugo poluvrijeme je bilo super dosadno ali kad uzmes u obzir da je tito vjerovatno probao ono sto ga je zanimalo. i to je to. usput, man.u totalno nezanimljiv.
helem:
po meni, pokusavaju neke stare guardioline fore iz prve dvije sezove samo malo izglancano. recimo, sada cesto ubace brzi pas u sesnesterac ponekad sa 20-30 metara. drugo poluvrijeme je bilo super dosadno ali kad uzmes u obzir da je tito vjerovatno probao ono sto ga je zanimalo. i to je to. usput, man.u totalno nezanimljiv.
helem:
- Entropio
#14138 Re: FC Barcelona
Afellay je igrao samo u drugom poluvremenu.
-
5 0 5
#14139 Re: FC Barcelona
zar? nekad se stvarno svasta desava u mojoj glavi. bio sam siguran do prije 5 minuta da je igrao cijelu utakmicu. a ustvari i nema smisla. haha. sorry.
Vilanova:
"Villa will be back when he feels like it. We need to give him time to get into the rhythm. In principle he won't play vs Dinamo."
"Messi sub? We had agreed it that way, most would play 45 minutes. On Saturday he had already played the whole game."
"It was a good game to catch some rhtyhm. United forced us to run a lot."
Vilanova:
"Villa will be back when he feels like it. We need to give him time to get into the rhythm. In principle he won't play vs Dinamo."
"Messi sub? We had agreed it that way, most would play 45 minutes. On Saturday he had already played the whole game."
"It was a good game to catch some rhtyhm. United forced us to run a lot."
- Entropio
#14140 Re: FC Barcelona
Dešava se. 
Ma ovo su čisto utakmice da se uzme lova i da se malo fizički dignu. Ne treba pridavati značaj rezultatu i igri.
Ma ovo su čisto utakmice da se uzme lova i da se malo fizički dignu. Ne treba pridavati značaj rezultatu i igri.
- skenderija04
#14141 Re: FC Barcelona
Mene interesuje sljedece:
1. Kako ce fercerati kada budu igrali Alba i Alves od prvog minuta. Nadam se da ce onda biti i vise prostora kroz sredinu ako razvuku na dvije strane. Ovako, udvajaju Alvesa, a na drugoj strani 1 na 1
2. Sta igra Cesc? Evo godinu dana ja ne mogu da odgonetnem sta je njegova pozicija
3. Kakvo je zdravstveno stanje Ville. Izgleda da tu nesto ne stima. Osam mjeseci je stvarno puno vremena. Sad se Medicinski staff ogradjuje i kao ima medicinsku otpusnicu ali ne i sportsku. Da je villa ok Afellay bi bio prodan.
4. Zasto Tello nema licencu igraca prvog tima. Je li na prodaju?
5. Da li je Bartra definitivno cetvrti stoper?
1. Kako ce fercerati kada budu igrali Alba i Alves od prvog minuta. Nadam se da ce onda biti i vise prostora kroz sredinu ako razvuku na dvije strane. Ovako, udvajaju Alvesa, a na drugoj strani 1 na 1
2. Sta igra Cesc? Evo godinu dana ja ne mogu da odgonetnem sta je njegova pozicija
3. Kakvo je zdravstveno stanje Ville. Izgleda da tu nesto ne stima. Osam mjeseci je stvarno puno vremena. Sad se Medicinski staff ogradjuje i kao ima medicinsku otpusnicu ali ne i sportsku. Da je villa ok Afellay bi bio prodan.
-
LSD
#14142 Re: FC Barcelona
Dobra pitanjaskenderija04 wrote:Mene interesuje sljedece:
Ono šta ja nekako mislim, cini mi se (a valjda griješim) da ce Cesc kod Tita igrati ono što i Messi, dakle neki lažni špic ili šta vec....veceras je igra baš to nakon izlaska Messia....maximalno je gurnut naprijed za razliku od onog šta je igra u Arsenalu, cak i dok je Pep bio na klupi...a i kod Brke u reprezentaciji je bio dosta tekmi najistureniji igrac....kakve su to transformacije koje se od njega ocekuju, fakat mi nije jasno....pa on je veznjak klasicni, a evo vec godinu dana ga gledamo ne nakakvim pozicijama gdje ga niko ne ocekuje....kako u Barci, tako u reprezentaciji
Mislim da ce Alves i Alba dobro funkcionisati po stranama i da nece biti biti toliko lufta pozadi, bez obzira kako mnogi misle da ce biti promahe...brzi su to igraci koji mogu uvijek stici zatvoriti i sasvim dobri defanzivci, mislim dobri za ovaj sistem Barce...sa njima dvojicom bi se vjerovatno mogla igrati ta pomalo zaboravljena 3-5-2.
Za Telloa, ne znam šta ce biti sa njim....cudno jeste do još uvijek nema licencu prvog tima
Bartra ce po svoj prilici biti taj cetvrti stoper, što i nije loša opcija uopšte...momak je dobar igrac, sigurno potencijal... ima dobre stoperske fundamente: snagu, visinu, skok, dobro cita igru...naravno, treba mu utakmica i rutine i dobice sigurno svoju šansu kod Tita.
Ostalo je još svega 10-tak dana do pocetka sezone i sumnjam da ce kupovati nekog stopera, sad kad su pripreme haman gotove...možda na zimskoj pauzi, ako baš zaškripi.
-
5 0 5
#14143 Re: FC Barcelona
tello nije dobio broj iz prvog tima. male su sanse da ce ostati ove sezone (ima ugovor do kraja iduce sezone). l'pool ili atm.
- skenderija04
#14144 Re: FC Barcelona
@ LSD
Ovaj prelazni rok ce biti haos do zadnjeg minuta zadnjeg dana. Imam neki osjecaj da su Tello i Afellay vec zapakovani i da se cekaju povoljne ponude koje za sada ne dolaze. Ista stvar je i sa kupovinom tog nekog pola stopera pola zadnjeg veznog. Ceka se kraj pijace pa da se nesto jeftino nabode. Zadnja spekulacija Song iz Arsenala. Juce je Liverpool poslao cijenu za Aggera. 27 miliona. Barca im se zahvalila . Eto lige za 10 dana, a vecina ekipa nije skrpljena. Niko nema prebijene pare. Real jos nikoga nije doveo, a o ostalim timovima da i ne govorimo.
Ovaj prelazni rok ce biti haos do zadnjeg minuta zadnjeg dana. Imam neki osjecaj da su Tello i Afellay vec zapakovani i da se cekaju povoljne ponude koje za sada ne dolaze. Ista stvar je i sa kupovinom tog nekog pola stopera pola zadnjeg veznog. Ceka se kraj pijace pa da se nesto jeftino nabode. Zadnja spekulacija Song iz Arsenala. Juce je Liverpool poslao cijenu za Aggera. 27 miliona. Barca im se zahvalila . Eto lige za 10 dana, a vecina ekipa nije skrpljena. Niko nema prebijene pare. Real jos nikoga nije doveo, a o ostalim timovima da i ne govorimo.
- Entropio
- plemba
#14146 Re: FC Barcelona
Entropio wrote:
nije dobar nikako
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14147 Re: FC Barcelona
Mozda im ne treba nikoskenderija04 wrote:@ LSD
-
sumirprimus
#14148 Re: FC Barcelona
mislim da je kod njih u spaniji,prije rijec generalno o krizi u drzavi,i sad zalijetat se nekim ciframa,bez da si to namirio prodajom nekih od igraca... a ljudi ostaju bez posla,neizvjesnot...
- skenderija04
#14149 Re: FC Barcelona
Valjda se sad tako kaze nemamo para.Tomahawk11 wrote:Mozda im ne treba nikoskenderija04 wrote:@ LSD
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14150 Re: FC Barcelona
OK, eto da je i to, da li mislis da je ovakvom Realu potreban novi igrac na nekoj poziciji? Barceloni jeste, prije svega u odbrani i morace nekog kupovati. Bilo je i prije kriza, pa je Real kupovao. Kupovati samo da bi se kupovalo i ''zato sto to drugi rade'' je besmisleno.