SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
switty

#14126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by switty »

Djevojke, zanimaju me vaša iskustva sa online kupovinom kozmetike? Ja sam do sad naručivala sa iHerba, sve OK, stiže za 10 dana. Sada planiram probati i sleek :-D
Nisrin

#14127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

http://www.24sata.hr/svijet/sok-u-bih-n ... mrt-329993

Šok u BiH: Na tržištu otrovna šminka koja uzrokuje smrt?
Proizvođač navedenog proizvoda i kozmetičke linije Essence 'Cosnova Gmbh' obavijestilo je javnost da iz prodaje povlači Essence bezuljni odstranjivač šminke
WildRedRose

#14128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by WildRedRose »

BJB wrote:Kad ste spomenule sampone, jucer sam kupila Balea sampon ruzmarin i maticnjak, pise na njemu vitalizing shampoo...
Kako je smjesno kad nekoliko sekundi nakon sto dobro nasafunjate glavu njime, nekako nadigne kosu..Kako sam bila malo umorna od vascijelog dana provedenog u shoppingu, mrsko mi se bilo pocesljati..Sad mi je kosa k'o lavlja griva, sva nabusena i cupava. Eto k'o hoce sampon koji rashladjuje, nadize i od nikakve kose napravi grivu nek proba taj.
:lol: :lol: :lol:
BJB

#14129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:lol: :lol: zNAM, zvuci k'o reklama..A kod mene kosa bebeca, puno je, tanka dlaka, meka..KAd mi nesto 'nadigne' kosu osjecam se k'o Heidi Klum iz one reklame za TAFT.
A posto ja ne znam kupiti 1 sampon, kupila sam i neki od zelene kafe Alverde- svidja mi se, ali ne pravi lavlju grivu.
p.s. drago mi je da sam vas barem nasmijala. :D :kiss:
MersY

#14130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Da li je neko probao ovaj puder KANEBO Cream Finish SPF10...na Jagodici snižen sa 59 eura na 12 eura :shock:
Image
Sir Smoke a Lot

#14131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Sir Smoke a Lot »

Koliko dnevno savjeta 'domacice' ovog foruma podijele feminiziranim muskarcima? Make up, lifting manikiring puderanje i sta vec ne
Michun

#14132 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Sir Smoke a Lot wrote:Koliko dnevno savjeta 'domacice' ovog foruma podijele feminiziranim muskarcima? Make up, lifting manikiring puderanje i sta vec ne
sta ima veze? ako muskarac hoce da se zateze i manikira ko sam ja da mu kaze da ne moze.
kome god se svidja, nek izvoli.
Michun

#14133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

MersY wrote:Da li je neko probao ovaj puder KANEBO Cream Finish SPF10...na Jagodici snižen sa 59 eura na 12 eura :shock:
Image
samo?
kanebo je odlican kako kazu...nesto sam malo imala njihovih stvari jer su zara. a na makeupaley ima 4.3 ocjenu od 5 - sad sam zraknula. ja vjerujem ovim ocjenama jer obicno dosta osoba ostavi review.
MersY

#14134 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Čitala sam i ja recenzije na makeupaley i dosta dobro zvuče tako da ću još malo razmisliti ali najvjerovatnije ću da ga kupim :-D
Sir Smoke a Lot

#14135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Michun wrote:
Sir Smoke a Lot wrote:Koliko dnevno savjeta 'domacice' ovog foruma podijele feminiziranim muskarcima? Make up, lifting manikiring puderanje i sta vec ne
sta ima veze? ako muskarac hoce da se zateze i manikira ko sam ja da mu kaze da ne moze.
ja samo pitam nisam nista drugo rekao, cisto statisticki me interesuje :D
Michun

#14136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Sir Smoke a Lot wrote:
Michun wrote:
ja samo pitam nisam nista drugo rekao, cisto statisticki me interesuje :D
kako cemo znati ko je musko a ko zensko prema nicku...a mene licno i ne zanima. sve dok osoba ima reci nesto pametno, moz' biti vanzemaljac :D
Sir Smoke a Lot

#14137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Michun wrote: kako cemo znati ko je musko a ko zensko prema nicku...a mene licno i ne zanima. sve dok osoba ima reci nesto pametno, moz' biti vanzemaljac :D
zna se po rukopisu eh :D bezveze pominjem ono, ljudi su izgubili pamet kad vidim ona napuderisana il cime vec premazana lica i znoj sto izbija kroz te naslage auuuu

self care, ye rite :D
amiliana

#14139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Jeli iko koristio Revelique pudere i kakvi su ???
Nisrin

#14140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

MersY wrote:Da li je neko probao ovaj puder KANEBO Cream Finish SPF10...na Jagodici snižen sa 59 eura na 12 eura :shock:
Image

Ja koristila prije 7-8 godina, u Sam Shopu u Titovoj kupovala...bio mi je savrsen, barsunasta koza bude od njega, dobro prekriva, a neprimjetan je na licu, vrijedi svake marke...tad je bio skoro 80ak KM...
Deep red

#14141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

MersY wrote:Da li je neko probao ovaj puder KANEBO Cream Finish SPF10...na Jagodici snižen sa 59 eura na 12 eura
Upravo naručih, zahvaljujući tebi i ovoj informaciji :) Ne znam samo da li sam pogodila nijansu. Javljam utiske kad dođe.
MersY

#14142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Deep red wrote:
MersY wrote:Da li je neko probao ovaj puder KANEBO Cream Finish SPF10...na Jagodici snižen sa 59 eura na 12 eura
Upravo naručih, zahvaljujući tebi i ovoj informaciji :) Ne znam samo da li sam pogodila nijansu. Javljam utiske kad dođe.
hehhee super, ja čekam da mi legnu pare na račun pa da i ja naručim, koju si ti nijansu naručila s obzirom da smo istu nijansu uzimale onaj Guerlain Parure, ja sam kontala 202 ako je bude do sutra
hanady

#14143 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

I ja narucih Kanebo puder i dobih poziv od banke, u vidu upozorenja, da se na jagodici desava cesto zloupotreba kartica pa pripazite :run:
Deep red

#14144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

MercY, narucila sam 202. Iscitala sam sve recenzije na MakeupAlley-u, pa sam procijenila da je to otprilike moja nijansa. Naruči, stvarno je jeftin, a recenzije su odlične. Ako nam ne bude dobar kupićemo kod Michuna :D
hanady wrote:I ja narucih Kanebo puder i dobih poziv od banke, u vidu upozorenja, da se na jagodici desava cesto zloupotreba kartica pa pripazite :run:
Sve je moguće. Ja imam jednu karticu isključivo za internet kupovinu i na nju uplaćujem samo kad nešto planiram kupiti. Uvijek mi je saldo 0,00 $ :lol:
hanady

#14145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Sva sreca pa sam karticu gotovo ispraznila :D :D
MersY

#14146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Deep red wrote:MercY, narucila sam 202. Iscitala sam sve recenzije na MakeupAlley-u, pa sam procijenila da je to otprilike moja nijansa. Naruči, stvarno je jeftin, a recenzije su odlične. Ako nam ne bude dobar kupićemo kod Michuna :D
hanady wrote:I ja narucih Kanebo puder i dobih poziv od banke, u vidu upozorenja, da se na jagodici desava cesto zloupotreba kartica pa pripazite :run:
Sve je moguće. Ja imam jednu karticu isključivo za internet kupovinu i na nju uplaćujem samo kad nešto planiram kupiti. Uvijek mi je saldo 0,00 $ :lol:
Ma naravno uvijek imamo Michun kao opciju :)

A ja često naručujem na Jagodici i do sada nisam imala nikakvih problema ali imam posebno karticu i račun koji koristim isključivo za internet kupovinu i na njoj je para samo onoliko koliko košta nešto što trebam kupiti
Deep red

#14147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

I ja isto. Meni je ovo prva narudžba na Jagodici, i stigla mi je poruka da je je uspješna transakcija. Za koliko otprilike stigne pošiljka? Meni je sa Cosme de stigla za nekih 10tak dana.
MersY

#14148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Svaka narudžba mi je stizala za 5 do 7 radnih dana i nikad mi njihove pakete nisu otvarali na carini a sa feelunique svaki paket su otvarali pa onda moram platiti 3,5 KM za nekakve njihove troškove :twisted:
švrljo

#14149 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by švrljo »

Da li mi mozete napisati najsigurnije stranice za kupovinu sminke preko neta, nisam upucena. :)
Deep red

#14150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

MersY, pa to je bas brzo, super, jedva čekam!
švrljo, evo par sajtova: Strawberrynet.com, cheapsmells.com, feelunique.com, cosme-de.com, lookfantastic.com
Post Reply