Ja mislim da je Donald poprilicno siguran za reizbor, ako ekonomija ne krahira.ColdWar wrote:Bez obzira ko ce biti protiv njega na izborima 2020, on komotno moze naruciti namjestaj do 2024....To sto mi gledamo MSM, ili dobijemo update NewYorkTimes-a , znaci fuck all onom seljaku iz bible belta ...najbolja je ona epizoda South Parka o imigrantima " They took our jobs"....madner wrote:Zemsko, minority nemre progresivnije.![]()
Donald bi mogao odmah naruciti namjestaj do 2024.
by the way gledam danas neku analizu izvjestavanja FOX-a o karavanu izbjeglica iz srednje Amerike prije i poslije izbora...prije izbora svaka glavna emisija je pocinjala prilogom o "Karavanu" nekih 60 priloga o tome dnevno, dan poslije izbora svela se na, bukvalno 2 priloga cijeli dan...
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- madner
#14126 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- jeza u ledja
#14127 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma sta 2024. dozivotno 
naravno da ga se moze pobijediti, a izbori neki dan su to pokazali. samo je pitanje izabiranja pravog protukandidata.
mnogi izgleda zaboravljaju da je jedan od glavnih razloga sto je trump pobijedio to sto je za protukandidata imao za mnoge omrazenu hillary.
ja sam definitivno za bidena ili sandersa.!al volio bih vidjeti nekog mladog novog kandidata koji obecava.
ova imena sto se vrte, nije me nijedan nesto odusevio. elizabeth warren, corey booker, definitivno ne. ovi drugi, nisam dovoljno upoznat.
naravno glasao bih za bilo koga protiv trumpa. cak i pencea.
boga pitaj sta ce se desiti u naredne dvije godine, sa malo drukcijom politickom situacijom u kongresu, sa mullerovom istragom koja se mora uskoro zavrsiti, itd.
naravno da ga se moze pobijediti, a izbori neki dan su to pokazali. samo je pitanje izabiranja pravog protukandidata.
mnogi izgleda zaboravljaju da je jedan od glavnih razloga sto je trump pobijedio to sto je za protukandidata imao za mnoge omrazenu hillary.
ja sam definitivno za bidena ili sandersa.!al volio bih vidjeti nekog mladog novog kandidata koji obecava.
ova imena sto se vrte, nije me nijedan nesto odusevio. elizabeth warren, corey booker, definitivno ne. ovi drugi, nisam dovoljno upoznat.
naravno glasao bih za bilo koga protiv trumpa. cak i pencea.
boga pitaj sta ce se desiti u naredne dvije godine, sa malo drukcijom politickom situacijom u kongresu, sa mullerovom istragom koja se mora uskoro zavrsiti, itd.
Last edited by jeza u ledja on 11/11/2018 00:17, edited 1 time in total.
- dale cooper
#14128 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Doslovno bilo ko osim Hillary će ga pobijediti i to landslide pobjedom. 
- jeza u ledja
#14129 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma dobro sad...dale cooper wrote:Doslovno bilo ko osim Hillary će ga pobijediti i to landslide pobjedom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14130 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Teško, svi mu prognoziraju reelection

Čak mu i bukiji predviđaju relativno sigurnu pobjedu

- dale cooper
#14131 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prognozirali su i da on nikada neće doći na vlast.
Uglavnom ove dvije godine će biti zabavne za posmatrati nama izvana, kada ga
ovi u kongresu počnu jebavati. Jedva čekam da mu zatraže porezne papire.
ovi u kongresu počnu jebavati. Jedva čekam da mu zatraže porezne papire.
- madner
#14132 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Demokrate mogu pobjedio, ako nadju nekog kao Obamu. Ali vjerovatnije je da nece.
Demokrate gube podrsku i mladih bjelaca, to je relativno los znak.
Demokrate gube podrsku i mladih bjelaca, to je relativno los znak.
- dale cooper
#14133 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I takva Hillary je dobila više glasova odnosno popular vote.jeza u ledja wrote:ma sta 2024. dozivotno
naravno glasao bih za bilo koga protiv trumpa. cak i pencea.![]()
- insomnia78
#14134 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nek sad predloze nekog transrodnog. Ima ona izdajica sto je sad treba post’o
- insomnia78
- dale cooper
#14136 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bome Chelsea ima više muda i kičme nego većina političara. 
- Ajatolah_
#14137 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa nije baš, kvota od 2.5 odgovara oko 40%, odnosno 60% da neće biti ponovo izabran.Velkoski wrote:Teško, svi mu prognoziraju reelection
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14138 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Al' Dale, zaboravljaš da je američko društvo svakim danom sve više polarizovano, bar iz moje perspektive. Zato i svi misle da je Trump "safe bet" za 2020. Ono, "white power" će više nego nikad uprijeti da uzme novi mandat 

Ma velika je to kvota generalno, ali kad pogledaš najbliže rivale onda je safe betAjatolah_ wrote: Pa nije baš, kvota od 2.5 odgovara oko 40%, odnosno 60% da neće biti ponovo izabran.
- dale cooper
#14139 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da se moć "white powera" debelo precjenjuje. Na kraju dana ljudi u Americi opet najviše glasaju za one životno bitne stvari.Velkoski wrote:Al' Dale, zaboravljaš da je američko društvo svakim danom sve više polarizovano, bar iz moje perspektive. Zato i svi misle da je Trump "safe bet" za 2020. Ono, "white power" će više nego nikad uprijeti da uzme novi mandat
Ma velika je to kvota generalno, ali kad pogledaš najbliže rivale onda je safe betAjatolah_ wrote: Pa nije baš, kvota od 2.5 odgovara oko 40%, odnosno 60% da neće biti ponovo izabran.
Ekonomija, zdravstvo, školstvo i sve one stvari za koje nas boli kurac.
- jeza u ledja
#14140 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
mislim da je u te prognoze uracunat fakat da se ne zna ko ce se zvanicno kandidovati plus ko ce onda pobijediti democratic primaries. džast sejinVelkoski wrote:Teško, svi mu prognoziraju reelection
- jeza u ledja
#14141 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
a to je druga stvar. zaboravlja se da je jedva pobijedio, sa 3 miliona glasova manje i sa marginom od cirka 100 glasova u 3 kljucne drzave.dale cooper wrote:I takva Hillary je dobila više glasova odnosno popular vote.jeza u ledja wrote:ma sta 2024. dozivotno
- dale cooper
#14142 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Plus što su ovdje još stavljeni i republikanski kandidati.jeza u ledja wrote:mislim da je u te prognoze uracunat fakat da se ne zna ko ce se zvanicno kandidovati plus ko ce onda pobijediti democratic primaries. džast sejinVelkoski wrote:Teško, svi mu prognoziraju reelection
republikanske stranke?
- dale cooper
#14143 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sa hronično nepopularnom Hillary kojoj je Comey uz to još par dana prije izbora ponovo napravio čitavu onu zbrku sa mailovima. I sa time svimejeza u ledja wrote:a to je druga stvar. zaboravlja se da je jedva pobijedio, sa 3 miliona glasova manje i sa marginom od cirka 100 glasova u 3 kljucne drzave.dale cooper wrote:I takva Hillary je dobila više glasova odnosno popular vote.jeza u ledja wrote:ma sta 2024. dozivotno
osvoji popular vote.
glasača), da sada ne bi gledali demokratu u bijeloj kući.
- Hajlac
#14144 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump slammed for skipping visit to WWI memorial at US cemetery in Paris due to rain
https://www.washingtonexaminer.com/news ... ue-to-rain

A moglo bi se ispostaviti da je pravi razlog nedolaska anarhicnog Trumpa na iskazivanje postovanja borcima u WWI zapravo produzeni razgovor s Putinom u Parizu, ciji ce sadrzaj vjerovatno kao i prethodnog sastanka ostati tajna cak i za duznosnike iz njegovog okruzenja tj. Bijele kuce.
https://www.theguardian.com/world/2018/ ... ceremonies
Lik je 100% odvratan i veliki negativac za Evropu, svoje susjede, svjetsku trgovinu a na kraju ce se ispostaviti i za same SAD.
https://www.washingtonexaminer.com/news ... ue-to-rain

A moglo bi se ispostaviti da je pravi razlog nedolaska anarhicnog Trumpa na iskazivanje postovanja borcima u WWI zapravo produzeni razgovor s Putinom u Parizu, ciji ce sadrzaj vjerovatno kao i prethodnog sastanka ostati tajna cak i za duznosnike iz njegovog okruzenja tj. Bijele kuce.
https://www.theguardian.com/world/2018/ ... ceremonies
Lik je 100% odvratan i veliki negativac za Evropu, svoje susjede, svjetsku trgovinu a na kraju ce se ispostaviti i za same SAD.
- insomnia78
#14145 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ućero ga lola u hodnik

- Kikibombona
- madner
#14147 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bas navalili da se Germani opet naoruzaju. Nije im to pametno, sto bi Poljaci rekli, kad kod Njemaca muzika svira, onda se marsira. 
- Kikibombona
#14148 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
MadnerU, jesi za evropsku vojsku?madner wrote:Bas navalili da se Germani opet naoruzaju. Nije im to pametno, sto bi Poljaci rekli, kad kod Njemaca muzika svira, onda se marsira.
Apelujem na nekoga da otvori temu, sa kvalitetnim uvodom.
Merkel i Makron podrzali formiranje vojske, sto djeluje kao konacna odluka.
Sta ce biti sa NATO pakta?
Novi svjetski poredak?
-
Fudo387
#14149 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pffffffffff...Kikibombona wrote:MadnerU, jesi za evropsku vojsku?madner wrote:Bas navalili da se Germani opet naoruzaju. Nije im to pametno, sto bi Poljaci rekli, kad kod Njemaca muzika svira, onda se marsira.
Novi svjetski poredak?
Aj bizi.
- madner
#14150 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je izuzetno kompleksno pitanje. Vojno je glupa ideja, politicki sjajna, industrijski komplikovana.Kikibombona wrote:MadnerU, jesi za evropsku vojsku?madner wrote:Bas navalili da se Germani opet naoruzaju. Nije im to pametno, sto bi Poljaci rekli, kad kod Njemaca muzika svira, onda se marsira.
Novi svjetski poredak?
Osim toga, pitanje je da li zelimo Sjedinjene E drzave ili ne.
NATO sluzi sada samo da Evropa i SAD ne shvate da im se interesi ne poklapaju. Evropska vojska teoretski nije problem. Prakticno jeste.
Novi poredak je povratak na 1933.