Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MyTao

#14126 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

frontmen wrote:
MyTao wrote: Lazar ce igrati u kupovima i u EL... Origi je jos zelen, vidilo se to na pripremama...
Od Lazara ne može biti zeleniji nikako.
Ako je suditi po onom sto su do sada pokazali, Markovic je za njega Messi.
frontmen

#14127 Re: Liverpool FC

Post by frontmen »

MyTao wrote: Ako je suditi po onom sto su do sada pokazali, Markovic je za njega Messi.
Hajde me prosvjetli šta je Marković pokazao za ovo vrijeme što je u Liverpool-u? Dva gola i asistencija, kakav Messi u p.m.

Čak mu ljudi spjevaše pjesmu koliko je dobar
https://www.youtube.com/watch?v=DbgatJAMLPY
Daleko je on od toga da bude Messi za bilo koga u Liverpoolu, čak ga jedan klinac Ibe ostavlja na klupi i na tribinama.
MyTao

#14128 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Markovic je mozda svega dvije teke odigrao na svojoj poziciji, ostalo je igrao beka :-) A u jednoj tekmi gdje je bio blize golu bio je igrac utakmice i postigao pogodak. Markovic je sezonu prije nego sto je presao u Liverpool bio u timu sezone EL... uzeo ligu sa benficom gdje je bio jedan od najboljih igraca. Ovaj mali Origi mu nije ni do koljena, njegov najveci uspjeh je sto je bio u najgorem timu Francuske prosle godine.

Origi je postigao nekoliko golova kao napadac, od cega su 80% penali... takav igrac nikada nebi trebao igrati za Liverpool, ali eto mlad je, ima potencijala... Nije ni Balotelli nista pokazao prosle sezone, a ovaj mu kopacke ne moze vezati...
frontmen

#14129 Re: Liverpool FC

Post by frontmen »

MyTao wrote:Markovic je mozda svega dvije teke odigrao na svojoj poziciji, ostalo je igrao beka :-) A u jednoj tekmi gdje je bio blize golu bio je igrac utakmice i postigao pogodak. Markovic je sezonu prije nego sto je presao u Liverpool bio u timu sezone EL... uzeo ligu sa benficom gdje je bio jedan od najboljih igraca. Ovaj mali Origi mu nije ni do koljena, njegov najveci uspjeh je sto je bio u najgorem timu Francuske prosle godine.

Origi je postigao nekoliko golova kao napadac, od cega su 80% penali... takav igrac nikada nebi trebao igrati za Liverpool, ali eto mlad je, ima potencijala... Nije ni Balotelli nista pokazao prosle sezone, a ovaj mu kopacke ne moze vezati...
Ti ko u onom vicu sa Mujom i Suljom, šta radiš, ja sam biolog, ne pitam te šta si bio nego šta si sad.
Ja fino pitao šta je uradio u Liverpool-u ti pišeš šta je bio u Benfici, bio je i moj dedo živ pa više nije. Navedem da ga Ibe klinac od 19 godina drži dalje od terena ali i to kod tebe ništa ne govori, još mali vraćen na polusezoni. Rodgers mu je dao jedno poluvrijeme na azijskoj turneji i to dovoljno govori koliko je Messi u odnosu na bilo koga u Liverpool-u.
Samo htjedoh reći da nema potrebe da se neko diže u visine a nije više to što je bio nego je to što je sad, samo povremeni grijač klupe, u odnosu na nekog ko je tek došao. Daj Origiju sezonu pa ćemo vidjeti ko je za koga Messi.
MyTao

#14130 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Pa rekoh ti vec da je Lazar igrao beka prosle sezone, a pokazao se kao dobar kada je dobio priliku da igra blize golu gdje mu i jeste mjesto. Lazar i Origi su tu negdje u godinama a ovaj je postigao puno vise... nije isto biti najbolji igrac Benfike, uzeti ligu i odvesti tim u finale EL... i biti jedna od 11 kanti u Francuskoj ligi. Origi je zalutao u Liverpool, to se vidilo vec u pripremama gdje je masio zicere i pokazao zasto su ga u francuskoj izabrali kao jednog od najgorih igraca.
frontmen

#14131 Re: Liverpool FC

Post by frontmen »

MyTao wrote:Pa rekoh ti vec da je Lazar igrao beka prosle sezone, a pokazao se kao dobar kada je dobio priliku da igra blize golu gdje mu i jeste mjesto. Lazar i Origi su tu negdje u godinama a ovaj je postigao puno vise... nije isto biti najbolji igrac Benfike, uzeti ligu i odvesti tim u finale EL... i biti jedna od 11 kanti u Francuskoj ligi. Origi je zalutao u Liverpool, to se vidilo vec u pripremama gdje je masio zicere i pokazao zasto su ga u francuskoj izabrali kao jednog od najgorih igraca.
Evo upravo pogledah, kažeš 80% golova Origija iz penala, dao 8 golova od toga 2 iz penala, dakle netačno.

Lazar igrao beka, http://www.transfermarkt.co.uk/lazar-ma ... /verein/31, otvori pa pogledaj na kojim je pozicijama igrao u toku sezone.

Origi jeste nešto mašio ali je nešto i pogodio na pripremama. Izabran jeste u najgori tim lige ali od strane L'EQUIPE što je kao da ti Avazov Sport napravi najgori tim, dakle sve stručnjak do stručnjaka.
Živi bili pa vidjeli ko je zalutao u Liverpool. Po prvoj sezoni reklo bi se Lazar. Vjerovatno je i on mogao biti izabran u najgori tim Premier lige.
Mustang1

#14132 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

To gdje je Lazar igrao ti nije tacno. Moze pisati da je na svemiru igrao. Ko je gledao zna gdje je igrao. Dvije utakmice, jednu u kupu jednu u ligi je igrao na CF i obje je zabio. Nije odigrao fantasticno ali je zabio. Ostale je sve igrao na RM bez RB.a sto je znacilo da se mora vracati i u odbranu isto to je sjebalo i Lallanu i Raheema natjeralo da ide ...
BHF_Manijak

#14133 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

To luda Brendanova vizija, da igra sa tri pozadi i krilima koji ce glumiti i bekove. To ba moze odigrati Alves ili Lahm, ali ne moze covjek koji od pocetka karijere igra ofanzivno ala Markovic ili Sterling. Ali hajde, ove sezone izgleda odustaje od toga, barem ako je suditi po prvoj utakmici.
MyTao

#14134 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

meni je neozbiljno porediti igraca kao sto je Markovic i ovog Origija... markovic uopste nije imao losu sezonu kao neki igraci (Balotelli, Lovren, Borini, lambert itd. itd. ) On ce tek svoje pokazati. Dok je igrao blizu gola bio je odlican u jednoj tekmi bio i igrac utakmice (protiv Sunderlanda gdje je postigao gol i pogodio stativu). Ostalo je igrao pozadi ili nije imao mjesta u ekipi zbog Brendanove formacije koja je cak i Sterlinga stavila nazad.

Sada je prica drugacija, ima nekoliko iskusniji igraca na njegovoj poziciji ( Lallana, Coutinho, Firmino) tako da ce mu biti tesko da upadne u prvi tim, ali ce dobiti priliku u kupovima i EL.

A ovom Origiju predvidjam da napusti Liverpool vec u zimu jer se vidi da od njeg nema hljeba.
frontmen

#14135 Re: Liverpool FC

Post by frontmen »

Mustang1 wrote:To gdje je Lazar igrao ti nije tacno. Moze pisati da je na svemiru igrao. Ko je gledao zna gdje je igrao. Dvije utakmice, jednu u kupu jednu u ligi je igrao na CF i obje je zabio. Nije odigrao fantasticno ali je zabio. Ostale je sve igrao na RM bez RB.a sto je znacilo da se mora vracati i u odbranu isto to je sjebalo i Lallanu i Raheema natjeralo da ide ...
Pa i tu što sam postavio piše da je igrao na RM ili LM , nekad na RW a nekad na SS, dakle ne na beku. Sami sebe pobijate. To što se on vraćao da pomogne odbrani ne znači da je on igrao na beku.
Marković nije imao lošu sezonu, plaćen 17,5 miliona funti, dao dva gola i jednu asistenciju napravio, imao je strašnu sezonu, naprosto briljirao, otimaju se timovi za njega isto kao i za Balotellija.
Mustang1

#14136 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Sine dragi igrac koji igra RM a nazad nema RB dobija zadatak od trenera da pokriva i nazad .. De malo se skoncentrisi molim te
AmiĐa_Idriz

#14137 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kakav ba Origi nema od njeg ništa. Niko nikad za njeg bebi čuo da ga belgijski Safet imena Marc Vilmots nije nenormalno gurao u prvih jedanaest na Mundijalu. To ako je Velid Spaho rekao da je Origi ostavio Lukakua na klupi ne mora značiti da je Mocart. I da, Origi je na istom tom Mundijalu pokazao kakav je flop, meč sa SAD-om u 1/8 finala lik je imao sijaset prilika, mašio je zicere koje bi ja bubregom utrpao...zamijeni ga Lukaku u dva poteza odvede Belgiju dalje...i po čemu ti zaključuješ da je Origi bolji od Lazara? Lazar je bio broj 1 Benfike i ponajbolji igrač Portugalske lige te se našao u TOP 11 EL te sezone, nosilac igre u napadu Srbijanske repke, stoga Origiju dogodine ne gine opet Ligue 1 i klub tipa Sent Etijen ili Bordo...a možda čak i Bastia :)
AmiĐa_Idriz

#14138 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Nego da i ja koju prozborim o tekmi bez ikakvog zakašnjenja :D

Nikad nisam volio te utakmice sa Stokeom koji je vazda bio poznat kao tvrd orah. Umrtve utakmicu tako da nema neke igre da ti možeš vidjeti kakav je ko. Mignolet je super branio, očekujem dosta parada i izvlačenja bodova od njegove strane. Lovren prvi put u ulozi pravog CB-a, ja bi mu dao šansu i u sljedećoj protiv Bornmuta a ako se tu pokaže kuku majko Sakou, Škrtel standardan par puta zamalo da prouzrokuje srčani ali u suštini to i jeste Martin :D eh sad dio kod kojeg je Brendan ovog ljeta napravio sjajan posao a to su bekovi. Clyne je nevjerovatan to sam i prije govorio i definitivno vrijedi svakog novčića. Gomez je već sada igračina, mada mislim da on neće biti standardan, već da će igrati u utakmicama u kojima ćemo prvenstveno braniti gol tako da ja u sljedećoj očekujem Morena koji je nedvojbeno bolji u napadu. Uglavnom dobro smo pokriveni na pozicijama koje su nam uvijek škripale i bile problem, desno Clyne i Flanagan (kad se vrati ) a lijevo Gomez i Moreno :thumbup: Henderson mi ide na živce sa onim kopiranjem Gerrarda sa onim dugim loptama, ne znaš ti to. Milner zahvalan igrač ali Can jednostavno mora biti u prvoj postavi, kakva će to biti igračina za par godina ljudi moji :) Lalana jako loš, Ibe isto tako možda za nijansu bolji od Adama. Benteke super odradio posao od iduće tekme se već očekuju golovi i da mašina krene, Firmino je u kratkom vremenu na terenu pokazao što je tu za tolike pare, puno očekujem od ovog klinca :thumbup: a šta reći za Coutinha...
frontmen

#14139 Re: Liverpool FC

Post by frontmen »

Mustang1 wrote:Sine dragi igrac koji igra RM a nazad nema RB dobija zadatak od trenera da pokriva i nazad .. De malo se skoncentrisi molim te
Sine dragi sami kažete da smo igrali sa trojicom pozadi, jel Lazar bio u toj zadnjoj liniji? De koncentriši se malo.
Igrač koji nije u zadnjoj liniji nije bek i ne igra beka, logika sine. To što se on vraća da pomogne odbrani ne čini ga bekom.
i po čemu ti zaključuješ da je Origi bolji od Lazara? Lazar je bio broj 1 Benfike
Ja ne vidim nigdje da sam tvrdio da je bolji od Lazara samo da mu se treba dati sezona, nego drugi tvrde obratno da je Lazar bolji od Origija, ustvari ne da je bolji nego da je Messi za Origija a evo i ti isto tako kažeš da je BIO sve to. U ovom trenutku on nije sve to što je BIO. Kad shvatite da on više nije broj 1 Benfike i nije ponajbolji igrač Portugalske lige biće vam lakše. U ovom trenutku je on obični povremeni grijač klupe u Liverpoolu. Stvarno ne znam što se ne može priznati ta činjenica.
Evo mogu i ja reći Ronaldinho je bio najbolji igrač na svijetu ali više nije. Ne shvatam što je teško priznati da je Lazar grohno ko kauč u odnosu na to kako je igrao u Benfici. Tvrditi da nije imao lošu sezonu je blago rečeno kao da slijepac kaže da je vidio Lazara kako je odigrao maestralno. Eto Lazar nije mašio nijedan zicer prošle sezone, svaka mu je išla u ruke golmanu.
Mustang1

#14140 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

a Bog te da ovo nije ciki canga :D
U postavci sa tri zadnja igraca, 3 stopera igraci koji su na LM i RM imaju jebenu obavezu da se vracaju nazad. U postavci sa 4 igraca nazad 2 stopera i dva bocna igraca igraci koji su na LM I RM su zapravo LW i RW i sav njihov zadatak je da igraju po strani prema napadu. A prirodna pozicija Lazara je CF to ti je ono sto igra Messi. Lazna devetka..
I nemoj me citirati necu te vise citati :D
Mustang1

#14141 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

AmiĐa_Idriz wrote:Kakav ba Origi nema od njeg ništa. Niko nikad za njeg bebi čuo da ga belgijski Safet imena Marc Vilmots nije nenormalno gurao u prvih jedanaest na Mundijalu. To ako je Velid Spaho rekao da je Origi ostavio Lukakua na klupi ne mora značiti da je Mocart. I da, Origi je na istom tom Mundijalu pokazao kakav je flop, meč sa SAD-om u 1/8 finala lik je imao sijaset prilika, mašio je zicere koje bi ja bubregom utrpao...zamijeni ga Lukaku u dva poteza odvede Belgiju dalje...i po čemu ti zaključuješ da je Origi bolji od Lazara? Lazar je bio broj 1 Benfike i ponajbolji igrač Portugalske lige te se našao u TOP 11 EL te sezone, nosilac igre u napadu Srbijanske repke, stoga Origiju dogodine ne gine opet Ligue 1 i klub tipa Sent Etijen ili Bordo...a možda čak i Bastia :)
Snaci ce se Origi solidno u kupovima ja mislim. Jak je i brz dovoljno. Nesto kao mnogo slabija verzija Benteka :D Zabit ce i koji go ali ja od Ingsa ocekujem cuda da pravi u velikim utakmicama kada udje sa klupe
MyTao

#14142 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Ovaj prica o Lazaru kao da ima 30 a ne 20 godina... i kao da je prije deset sezona igrao za Benfiku...
Towelie

#14143 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Dobar deo krivice za Markovicevu losu sezonu snosi Rodgers sa svojim nepotrebnim eksperimentisanjem i menjanjem pozicija igracima. Ne moze Lazar da igra LWB, to je valjda jasno. Ni Can nije izgledao dobro na desnom beku, sto nikako ne znaci da je los igrac.

Dajte decku vremena, mlad je. Plus mu je i bila prva sezona u Engleskoj.
frontmen

#14144 Re: Liverpool FC

Post by frontmen »

Mustang1 wrote:a Bog te da ovo nije ciki canga :D
U postavci sa tri zadnja igraca, 3 stopera igraci koji su na LM i RM imaju jebenu obavezu da se vracaju nazad. U postavci sa 4 igraca nazad 2 stopera i dva bocna igraca igraci koji su na LM I RM su zapravo LW i RW i sav njihov zadatak je da igraju po strani prema napadu. A prirodna pozicija Lazara je CF to ti je ono sto igra Messi. Lazna devetka..
Naravno da ću te citirati jer mi je gušt da argumentovano pobijam ono što pogrešno napišeš. :D
U modernom fudbalu što se može vidjeti cijela ekipa igra odbranu, dakle jedan Hazard se vraća da igra odbranu a ti govoriš da LW I RW imaju zadatak da samo igraju prema napadu :-)
U postavci koju smo igrali prošlu sezonu a to je 3-4-3 Lazar je igrao u ovoj liniji što ima 4 igrača dakle u sredini i bio Krilo koje se u fazi odbrane vraćalo na poziciju beka, ali ne može se reći da je igrao beka jer po formaciji je krilo a ne bek.
Prirodna Lazarova pozicija nije CF nego RW a po potrebi i LW i to je igrao i u Benfici, toliko o njegovom praćenju i znanju.
Priznajem, neću te više citirati, dosadilo mi je ispravljati krivu Drinu :D
frontmen

#14145 Re: Liverpool FC

Post by frontmen »

MyTao wrote:Ovaj prica o Lazaru kao da ima 30 a ne 20 godina... i kao da je prije deset sezona igrao za Benfiku...
A ti pričaš da nije imao lošu sezonu :-)
Kakva li mu je loša ako je ova bila dobra. Još nešto, ima 21 godinu :D
AmiĐa_Idriz

#14146 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Bože sačuvaj
MyTao

#14147 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

frontmen wrote:
MyTao wrote:Ovaj prica o Lazaru kao da ima 30 a ne 20 godina... i kao da je prije deset sezona igrao za Benfiku...
A ti pričaš da nije imao lošu sezonu :-)
Kakva li mu je loša ako je ova bila dobra. Još nešto, ima 21 godinu :D
Tvoj problem je sto mislis da ako neko nije imao losu sezonu ona je automatski imao dobru... to ti sam sebi zakljucio :-)

Cijeli tim Liverpoola je imao losu sezonu... Markovic nije ni u top 10 flopova prosle sezone. Nije bio sjajan ali nije bio ni los kao Lovren, Balotelli, Borini, Lambert, Jonson, Enrique, Lallana, Allen, Lucas... itd...

Stvar je u tome da je Markovic bolji i talentovaniji igrac od Origija koji je na nivou Aspasa... mada i Aspas je vise pokazao, nevjerujem da ce Origi ikada biti na njegovom nivou.
MyTao

#14148 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

frontmen wrote:
Mustang1 wrote:a Bog te da ovo nije ciki canga :D
Naravno da ću te citirati jer mi je gušt da argumentovano pobijam ono što pogrešno napišeš. :D
U modernom fudbalu što se može vidjeti cijela ekipa igra odbranu, dakle jedan Hazard se vraća da igra odbranu a ti govoriš da LW I RW imaju zadatak da samo igraju prema napadu :-)
U postavci koju smo igrali prošlu sezonu a to je 3-4-3 Lazar je igrao u ovoj liniji što ima 4 igrača dakle u sredini i bio Krilo koje se u fazi odbrane vraćalo na poziciju beka, ali ne može se reći da je igrao beka jer po formaciji je krilo a ne bek.
Prirodna Lazarova pozicija nije CF nego RW a po potrebi i LW i to je igrao i u Benfici, toliko o njegovom praćenju i znanju.
Priznajem, neću te više citirati, dosadilo mi je ispravljati krivu Drinu :D
Evo, dok je Liverpool igrao tu formaciji nanizali su negdje oko 10 pobjeda i imali sjajan ucinak dok nije doslo do probleme pred kraj sezone, a tada i nije igrao bas previse. Izgleda da je Markovic odlicno obavljaj svoj dio posla?? Ili ti ocekujes da zabije 10-15 komada sa te pozicije?? :-)
Towelie

#14149 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Da je Messi licno igrao na Lazarevoj poziciji prosle sezone, bio bi prosek.
AmiĐa_Idriz

#14150 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

To se pokušava i objasniti frontmenu, al' ne ide :)
Post Reply