Demokratska fronta Željko Komšić
- madner
#14126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mogu podrzati ovaj vid saradnje, da DF ima ista nacelne stavove oko drzavne imovine je necuveno. 
- Alfons Kauders
#14127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka suruju s kim hoce, nakon pakta sa SBBom ja sam ih vec prekrizio. Sad mogu koalirati i s partijom pravog puta sto se mene tice. 
-
JedanMova
#14128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Isto je i po pitanju interesa države Bosne i Hercegovinemadner wrote:Ne mogu podrzati ovaj vid saradnje, da DF ima ista nacelne stavove oko drzavne imovine je necuveno.
Zar moze jos neko da dijeli te interese?
- Alfons Kauders
#14129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bilo bi mi drago kada bi neko barem pokusao - kada je vec tako kristalno jasno, valjda nije problem?Banksy wrote:Ako ti dosad nije jasno (u što čisto sumnjam) teško da ti bilo ko od nas može pojasniti zašto i kako.Alfons Kauders wrote:
Jer da me jebete, meni nije jasno.
Dakle, na koji nacin su SBiH i SBB bolji od SDA i SDP? Jer ko sto rekoh, da me jebete, nije mi jasno - meni su cak po mnogim stvarima gori.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve mogu podnijeti al da mi Tornjak bude alternativa nikako...rađe dovedite ISIL da me rokne
- Alfons Kauders
#14131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po vecini stvari jesu gori, barem subjektivno, gledajuci ono sto je bitno meni licno...Corto Maltese wrote:Po tome što su još gori.Alfons Kauders wrote:Onda samo ostaje pitanje... Po cemu su to SBiH i SBB bolji od SDA i SDP...
Jer da me jebete, meni nije jasno.
Orwell je to fino objasnio.
Zaista ne vidim nikakav razlog za likovanje, al fakat nikakav.
DF je u krevetu sa Fahro, a vrlo dobro znamo kako je zavrsio svako ko je s njim tikve sadio. Kao slag na tortu sada se i strvina zvana SBiH uvlaci u pricu.
Bilo bi mi drago kada bi mi neki simpatizer DF objasnio zasto im je drago radi toga, jer meni to izgleda prilicno ocajno. Opet, subjektivno - ja naime, imam standarde.
- It_is_a_Leclerc
#14132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni kao simpatizeru DF-a ne smeta SBB. Dapače, da nema DF-a, glasao bih za SBB. Jedina koalicija koja, po meni, dolazi u obzir za DF, kao novu političku partiju u BiH jeste koalicija sa SBB-om, kao novom političkom partijom u BiH.
SBB je stranka, ni gora ni bolja od ostalih stranaka, uz bitnu činjenicu da, izuzmemo li ono bezveranje Radončića u ministarstvu sigurnosti, nisu bili dio izvršne vlasti u BiH.
SBB je stranka, ni gora ni bolja od ostalih stranaka, uz bitnu činjenicu da, izuzmemo li ono bezveranje Radončića u ministarstvu sigurnosti, nisu bili dio izvršne vlasti u BiH.
-
weredsf
#14133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izgleda da su opet dogovorili saradnjuBanksy wrote:Imali su godinu da naprave infrastukturu, imaju još dvije da je naprave, a ne da uzimaju propale kadrove i propale prostorije propale stranke, 10 dana pred izbore.madner wrote:SBiH ima lokalnu infrastrukturu koja fali DFu, no to bi imalo smisla za 2016, ne dvije hefte pred izbore.
Ako je ovo istina, onda se postavlja pitanje sposobnosti jasnog rasuđivanja vrha DF-a.
Ne znam ko se sa kim slaze ali ovo dvoje ne ide skupa
-
weredsf
#14134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
It_is_a_Leclerc wrote:Meni kao simpatizeru DF-a ne smeta SBB. Dapače, da nema DF-a, glasao bih za SBB. Jedina koalicija koja, po meni, dolazi u obzir za DF, kao novu političku partiju u BiH jeste koalicija sa SBB-om, kao novom političkom partijom u BiH.
i SBIH je sada prihvatljiva izgleda
- madner
#14135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo bas ocajnicki prave spin. 
- It_is_a_Leclerc
#14136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne pred rudo. Već jednom sam ti rekao da provjeravaš.weredsf wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Meni kao simpatizeru DF-a ne smeta SBB. Dapače, da nema DF-a, glasao bih za SBB. Jedina koalicija koja, po meni, dolazi u obzir za DF, kao novu političku partiju u BiH jeste koalicija sa SBB-om, kao novom političkom partijom u BiH.
i SBIH je sada prihvatljiva izgleda
Stav DF-a je da nema predizbornih koalicija. I ma šta o tome mislila Slobodna Bosna, to je tako.
-
weredsf
#14137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A ovo danas se kao slucajno srele dvije delegacije pa malo razgovarale o svemu i svacemuNe pred rudo. Već jednom sam ti rekao da provjeravaš.
Stav DF-a je da nema predizbornih koalicija. I ma šta o tome mislila Slobodna Bosna, to je tako.
U pitanju su glasovi i to je sasvim ok, pod uslovom da vi prestanete imati vlazne snove oko DF-a i njihove ideje.
Ti svoje misljenje o Sbih nikako ne mozes vezati za DF, Komsic ocito moze i prilagodite se tome
- Corto Maltese
#14138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://demokratskafronta.ba/index.php?l ... ew=607%2C4DF wrote:Danas je održan sastanak delegacija Demokratske fronte-Željko Komšić i Stranke za Bosnu i Hercegovinu s ciljem pronalaženja rješenja za duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu, a koju je prouzrokovala sadašnja vlast. Na sastanku je postignut visok nivo saglasnosti o potrebi da se u Bosni i Hercegovini dese promjene uz obavezu hitne uspostave vlasti radi ubrzanja euroatlanskog puta.
Sreća pa nije koalicija nego samo saradnja u cilju pronalaska zajedničkog rješenja i uspostave vlasti
Last edited by Corto Maltese on 01/10/2014 16:59, edited 1 time in total.
-
weredsf
#14139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
upsss..Corto Maltese wrote:http://demokratskafronta.ba/index.php?l ... ew=607%2C4DF wrote:Danas je održan sastanak delegacija Demokratske fronte – Željko Komšić i Stranke za Bosnu i Hercegovinu, sa ciljem pronalaska rješenja za krizu koju je uzrokovala sadašnja vlast. Na sastanku je postignut visok nivo saglasnosti...
Sreća pa nije koalicija nego samo saradnja u cilju pronalaska zajedničkog rješenja
-
JedanMova
#14140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo sto se boldirano nigdje ne spominje u kontekstu kao sto je tvoj...Corto Maltese wrote:http://demokratskafronta.ba/index.php?l ... ew=607%2C4DF wrote:Danas je održan sastanak delegacija Demokratske fronte – Željko Komšić i Stranke za Bosnu i Hercegovinu, sa ciljem pronalaska rješenja za krizu koju je uzrokovala sadašnja vlast. Na sastanku je postignut visok nivo saglasnosti...
Sreća pa nije koalicija nego samo saradnja u cilju pronalaska zajedničkog rješenja
Pazi da ti se opet ne zamanta od spinovanja
-
weredsf
#14141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uzivo iz paralelnog svemira, gdje deset dana pred izbore sastanak delegacija dvije stranke ne prestavlja "koaliciju" nego sastanak u cilju pronalaska zajednickog rjesenja....JedanMova wrote:Samo sto se boldirano nigdje ne spominje u kontekstu kao sto je tvoj...Corto Maltese wrote:http://demokratskafronta.ba/index.php?l ... ew=607%2C4DF wrote:Danas je održan sastanak delegacija Demokratske fronte – Željko Komšić i Stranke za Bosnu i Hercegovinu, sa ciljem pronalaska rješenja za krizu koju je uzrokovala sadašnja vlast. Na sastanku je postignut visok nivo saglasnosti...
Pazi da ti se opet ne zamanta od spinovanja
-
rajvosa1
#14142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj DF postade smiješan k'o strip, oca'm
-
forel
- Alfons Kauders
#14144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sreca pa s tom krizom niko iz SBiH, SBB i DF nije imao ama bas nista, niti su kad bili na vlasti, niti su kad kontrolisali medije, javna preduzeca.Corto Maltese wrote:http://demokratskafronta.ba/index.php?l ... ew=607%2C4DF wrote:Danas je održan sastanak delegacija Demokratske fronte-Željko Komšić i Stranke za Bosnu i Hercegovinu s ciljem pronalaženja rješenja za duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu, a koju je prouzrokovala sadašnja vlast. Na sastanku je postignut visok nivo saglasnosti o potrebi da se u Bosni i Hercegovini dese promjene uz obavezu hitne uspostave vlasti radi ubrzanja euroatlanskog puta.
Sreća pa nije koalicija nego samo saradnja u cilju pronalaska zajedničkog rješenja i uspostave vlasti
Kraljevi.
- It_is_a_Leclerc
#14145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Živ čovjek bi od polaznika SDA-ove političke akademije očekivao da poznaju definiciju pojma koalicija, kad se već usuđuju o njoj razglabati, ali nema kraja razočarenjima kada je stranka anadolskih ćevapojeda u pitanju.
Dakle, momci, da ponovimo gradivo, Koalicija je savez dvaju ili više političkih subjekata, u cilju obnašanja vlasti. Formiranju koalicije prethodi, pogađate, koalicioni sporazum. Kako možete vidjeti, koalicijskog sporazuma na stolu između DF-a i SBIH-a nije bilo, te, po definiciji, ovo ne može biti koalicija.
Da objasnim za fanove SDA. Isto kako ono kad Bakir Izetbegović pozove Bošnjake Kozarca da glasaju za Dodikovu konkubinu, Željku Cvijanović, nije koalicija (izdaja možda jest, ali koalicija nije), tako ni ovo nije koalicija, već razgovor, dogovor, pregovor, kako hoćete. Da li će koalicije biti, odredit će postizborna matematika.
Eto, tako, dakle, razmontirasmo još jedan SDA-ovski spin. Morali bi početi učiti u toj akademiji. Već postaje zamorno učiti vas pojmovima.
Dakle, momci, da ponovimo gradivo, Koalicija je savez dvaju ili više političkih subjekata, u cilju obnašanja vlasti. Formiranju koalicije prethodi, pogađate, koalicioni sporazum. Kako možete vidjeti, koalicijskog sporazuma na stolu između DF-a i SBIH-a nije bilo, te, po definiciji, ovo ne može biti koalicija.
Da objasnim za fanove SDA. Isto kako ono kad Bakir Izetbegović pozove Bošnjake Kozarca da glasaju za Dodikovu konkubinu, Željku Cvijanović, nije koalicija (izdaja možda jest, ali koalicija nije), tako ni ovo nije koalicija, već razgovor, dogovor, pregovor, kako hoćete. Da li će koalicije biti, odredit će postizborna matematika.
Eto, tako, dakle, razmontirasmo još jedan SDA-ovski spin. Morali bi početi učiti u toj akademiji. Već postaje zamorno učiti vas pojmovima.
- Banksy
#14146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Spin plasiran kroz glasilo združene mafijaške koalicije.weredsf wrote:Izgleda da su opet dogovorili saradnjuBanksy wrote:Imali su godinu da naprave infrastukturu, imaju još dvije da je naprave, a ne da uzimaju propale kadrove i propale prostorije propale stranke, 10 dana pred izbore.madner wrote:SBiH ima lokalnu infrastrukturu koja fali DFu, no to bi imalo smisla za 2016, ne dvije hefte pred izbore.
Ako je ovo istina, onda se postavlja pitanje sposobnosti jasnog rasuđivanja vrha DF-a.![]()
Ne znam ko se sa kim slaze ali ovo dvoje ne ide skupa
Dakle, i to smo riješili.
- Alfons Kauders
#14147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je po meni najbolji potez SDA u ovoj kampanji.It_is_a_Leclerc wrote:Živ čovjek bi od polaznika SDA-ove političke akademije očekivao da poznaju definiciju pojma koalicija, kad se već usuđuju o njoj razglabati, ali nema kraja razočarenjima kada je stranka anadolskih ćevapojeda u pitanju.
Dodik mora ostati na vlasti u RS, to je imperativ i to mora biti cilj svakog patriote. Covjek je nasa najbolja akvizicija od rata do danas.
Usput - zamislimo situaciju da u Predsjednistvo ulete Zeljka i Martin s nekom malom razlikom spram drugih kandidata. Ako se to desi, a moguce je (mada nije pretjerano vjerovatno), to ce znaciti da su Bosnje izabrale sva tri clana tog kolektivnog organa.
Nema neke prakticne koristi od toga, ali ce biti dobra zajebancija.
-
racionalista
#14148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Otkad je Hajrudin Grabovica u SDA, zar on nije bio u DF-u???
-
weredsf
#14149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
It_is_a_Leclerc wrote:Živ čovjek bi od polaznika SDA-ove političke akademije očekivao da poznaju definiciju pojma koalicija, kad se već usuđuju o njoj razglabati, ali nema kraja razočarenjima kada je stranka anadolskih ćevapojeda u pitanju.
Znas ti sta je spin???
Kako ti nazivas ovaj sastanak, sta je ovo, cemu sluzi...
Pitanje drzavne imovine, ma daj...o tome se ne prica deset dana pred izbore, posebno ako se zna da o tome nema price bez HDZ-a ili SNSD-a.
Spin je zvanicni stav oko ovog sastanka i njegovi zvanicni razlozi...
- Corto Maltese
#14150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.demokratskafronta.ba/index.p ... view=607,4Banksy wrote:Spin plasiran kroz glasilo združene mafijaške koalicije.
Dakle, i to smo riješili.
Daleko je ovo otišlo. Zvaničnu stranicu bivše Demokratske Fronte Bosne i Hercegovine ni ja ne bih nazvao glasilom mafijaške koalicije.DF wrote:Danas je održan sastanak delegacija Demokratske fronte-Željko Komšić i Stranke za Bosnu i Hercegovinu s ciljem pronalaženja rješenja za duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu, a koju je prouzrokovala sadašnja vlast. Na sastanku je postignut visok nivo saglasnosti o potrebi da se u Bosni i Hercegovini dese promjene uz obavezu hitne uspostave vlasti
Kao što rekoh, sreća pa nije koalicija nego samo sastanak "s ciljem pronalaženja rješenja za krizu koju je prouzrokovala sadašnja vlast, i na kojem je postignut visok nivo saglasnosti o potrebi da se u Bosni i Hercegovini dese promjene uz obavezu hitne uspostave vlasti".
Ne d'o bog da je koalicija, kakvih bi tek jezika bilo!?