Ukrajina

semirsar

#141001 Re: Ukrajina

Post by semirsar »

drug_profi

#141002 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

karanana wrote: 07/01/2023 23:34 Akommislite da se ti republicki pmc-i formiraju mimo znanja i odobrenja i kontrole putlera, onda fakat ne znam sta vi gledate. Rusija je je cvrsto pod njegovom kontrolom. Nista sto se tako desi ne moze proci bez njega tako da se dzaba nadate da ce neki mafioso podici inopremiti sto hiljada ljudi koji ce u ovom trenutku dici pobunubprotiv moskve. Ako gledate u te buratije ili te druge republike gdje se osnivaju pmc-iji, poredite to sa kadirovim i njegovim psima a ne sa nekom oppzicijom jer bi bila samljevena prije nego bi reko pmc.
Pa stari moj i Kadirov ce u jednom momentu okrenuti leđa Putinu, to je cak i Putinu jasno.
Zato ga drzi blizu sebe. Ali u jednom momentu ce taj zagrljaj biti nedovoljno jak da ugusi ambiciju kavkaskog Ramba.
I tako za sve ostale PMC. Odani Putleru. Ali odani su u stvari onome koji placa. Tako isto i Wagner.
drug_profi

#141003 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

video wrote: 07/01/2023 23:44
Hame_ wrote: 07/01/2023 23:40

Image
:shock:
Oj hjebe!!!
:run:
Ma neurozan covjek.
Sociolog

#141004 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

Rudnik soli..u Soledaru valjda ima najvece podzemne tunele i prostorije u Ukrajini.
Kazu da su se igrale utakmice i izvodila opera kolike imaju te ppdzemne hale.
drug_profi

#141005 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Gandalf

#141006 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

skrbavi-admin wrote: 07/01/2023 23:27 kakvi debilni komentari dok mi u drzavi imamo legalizovan od Amerike Donbas i Lugansk....... prestan'te matere vam......
u sridu :thumbup:
atmel

#141007 Re: Ukrajina

Post by atmel »

tramvajtrojka wrote: 07/01/2023 23:37

koliko god da mi je drago da zivot ide normalnim tokom , nije ni ovo okay jedni se vesele u zapadnom dijelu Ukrajine osjete tu i tamo nestanke struje , rade restorani kafici puni, ide se u soping business as usual, dok im se na istoku vode bitke bukvalno za opstanak države, ono da budu u punom zamahu pri odbrani drzave i da imaju iole razumijevanja za svoje saborce u sugrađane a ne u fazonu slava ukrajini , heroji slava pa u fancy restoran :-)

a sto se tice nasih zaliha neka ih kod nas :wink: neka hvala da kao slovenci dadnemo oklopna vozila i tenkove za kamione :skoljka:
Slovencima nije problem jer oni će kupiti nove tenkove kada zažele.
Dope_Man

#141008 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

Eh ovo je pametno,.ovaj izvor zla koji svakodnevno truje narod treba dobro precistiti i potpuno odvojiti od ruske "brace"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zelensk ... /230108006
Gandalf

#141009 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

orkovski mračni čarobnjaci i jesu pokretač cijelog ovog zla, baš kao i u našem prekodrinskom opančarskom komšiluku
giannibelif

#141010 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Čečenija, Ingušetija, Dagestan, Sjeverna Osetija-Alanija, ovim redom će cirkus krenuti.
sumirprimus

#141011 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Reportaza iz bahmuta
sumirprimus

#141012 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Karma i zima :mrgreen:
sumirprimus

#141013 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

SmokingMan

#141014 Re: Ukrajina

Post by SmokingMan »

sumirprimus wrote: 08/01/2023 10:37
Karma i zima :mrgreen:
Vjerujem da će Gucci Kadirov doći sa zaključkom kako je NATO upalio HAARP kako bi se osvetio ruskoj nejači. :mrgreen:
Čitalac

#141015 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Artem Čapaj, ukrajinski pisac koji je od početka agresije pripadnik armije, piše o privilegovanima u ovom (i svakom) ratu te o hiperpatriotama iz pozadine. I Čapaj navodi ono što je u ukrajinskom društvu sve vidljivije: vojnici, mahom radnici i seljaci, smatraju se „kmetovima“ („vojno kmetstvo“ je izraz na koji se često nailazi) osuđenim na vojnu službu, bez mogućnosti da budu oslobođeni ili rotirani. Elita (finansijska, kulturna i svaka druga) daleko je od fronta.
Češće nego što bismo željeli čuje se ideja da "posebni" ljudi, poput pisaca ili glazbenika, ne bi trebali biti izravno uključeni u rat. Ponekad to isto kažu, primjerice, za novinare, za sportaše ili druge javne osobe, pa dalje za dugi niz profesija – od informatike do biologije. Kažu da je njihov zadatak drugačiji, njihov rad važniji ili korisniji za zemlju. Kakav je to zadatak? Da „slave heroje“? Predstavljaju Ukrajinu u inozemstvu?

U slučaju glazbenika ili pisaca, na primjer, povremeno se pozivaju na Churchilla. Pripisuju mu se citati poput: "Ako nema kulture, za što se borimo?" Ponekad koriste metafore ovog tipa: upotrijebiti osobu od kulture (sportaša, istraživača Arktika, upišite po volji) u vojsci je kao zakucavati čavle mikroskopom. Prva očita pogreška argumenta o mikroskopu je, naravno, subjektivnost. Tako da se svatko može proglasiti supersofisticiranim alatom. I to se može opravdati. "Ja nisam iz obitelji kao drugi - ja sam iz bogate", kako je rekla junakinja memea.

Šta ako ljudi sami odluče da su "drugdje korisniji"? Trebat će nam građevinar za rekonstrukciju. Seljak treba proizvoditi žito za izvoz, dizati gospodarstvo...

Vjerojatno svaki rat – ali ovaj sigurno – prije svega pada na na pleća sasvim običnih, neprivilegiranih ljudi. Dovoljno je postati vojnik i pogledati svoj odjel, vod, satniju – osim ako niste u posebnoj jedinici koju ste sami stvorili. Tvornički radnici, građevinari, seljaci, radnici pečalbari koji su se vratili iz inozemstva – velika su većina. Što ste privilegiraniji, to lakše možete tiho izbjeći mobilizaciju, jednostavno živjeći izvan mjesta prijave i "zaboravljajući" se prijaviti. Što ste privilegiraniji, obrazovaniji, bogatiji, "s vezama", to više, grubo rečeno, ovisi o vlastitom izboru. Što ne poriče činjenicu da su više od trećine mojih suboraca, primjerice, volonteri. Svojim prisustvom u vojsci umjetnik, novinar ili sportaš, informatičar, pravnik ili znanstvenik barem razvodnjava sliku. Barem malo više rat čini istinski "narodnim" a ne radničko-seljačkim. Ako govorimo konkretno o kulturnjacima, oni svojom prisutnošću barem jamče da kultura nije nešto odvojeno od života zemlje, nešto "iznad" života zemlje – već dio ovog života...

Svaki od minimalno privilegiranih ljudi koji je svojevoljno došao u vojsku ili barem nije bježao od administracije, po meni, nadoknađuje deset samozvanih jadnih hiperdomoljuba koji nakon piva kažu: "Ako sjediš mirno, možeš sjediti do kraja." Ovo je realna situacija, kojoj sam, nažalost, morao svjedočiti prilikom svog prvog dopusta. Prisutnost jednog pjesnika Poležake ili režisera Sencova nadoknađuje deset Potapova koji su se "u odsutnosti prijavili u teritorijalnu obranu" i otišli u Španjolsku da tamo "ispričaju sve o Ukrajini"...

Nitko nigdje ne kaže da „svi trebaju otići“. I nitko ne misli da će svi umrijeti – a psihološki je, naravno, teško pretpostaviti da ćete vi umrijeti. Dakle, u vojsci se rizik od smrti za svaku pojedinu osobu, čak i ako se radi o kulturnoj osobi, dramatično povećava. Međutim, u ovom protuargumentu postoji vrlo zla, iako ne izravno izražena pozadina. Kao da su "za državu" neki životi nekako "vrjedniji" od drugih.

Pa da se konačno vratimo na raspravu o elegantnom alatu, o mikroskopu. Zašto nam treba mikroskop, ako ne za točnije promatranje? Kako, bez promatranja iz blizine, reći o pravim licima imaginarnih apstraktnih "heroja"? Tko će, ako ne vojnik, moći suosjećati s onim što osjećaju drugi vojnici koji mjesecima nisu vidjeli svoju rodbinu i ne znaju kada će ih vidjeti? Tko bi, ako ne vojnik-pjesnik Pavel Vyshebaba, mogao snimiti spot za pjesmu "Samo mi nemoj pisati o ratu", gdje vojnici, a ne glumci, pokazuju fotografije svoje djece na ekranima pametnih telefona? Nekoliko vojnika sa snimka sada je ostalo samo u sjećanju najmilijih i na ovom videu koji je teško gledati bez suza. Tko će, ako ne vojnik-pisac, moći opisati pomiješane osjećaje ponosa i gorčine jednog čovjeka koji je, s jedne strane, dobrovoljno stupio u vojsku, a s druge strane osjeća se kao kmet, jer mu se čini da ga drugi neće zamijeniti do neodređenog kraja.
Izvana se sve to može samo zamisliti.

Rat će završiti (prvo sam napisao "mi ćemo pobijediti", ali sam osjetio smiješak koji ispunjava svaka izmišljotina). Nakon toga bi kultura trebala postati kolektivno sjećanje. Povijest nisu datumi i brojevi – već priča koja se osjeća iznutra...
https://www.pravda.com.ua/articles/2023/01/8/7383361/
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#141016 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

kakaljin

#141017 Re: Ukrajina

Post by kakaljin »

koliko god da mi je drago da zivot ide normalnim tokom , nije ni ovo okay jedni se vesele u zapadnom dijelu Ukrajine osjete tu i tamo nestanke struje , rade restorani kafici puni, ide se u soping business as usual, dok im se na istoku vode bitke bukvalno za opstanak države, ono da budu u punom zamahu pri odbrani drzave i da imaju iole razumijevanja za svoje saborce u sugrađane a ne u fazonu slava ukrajini , heroji slava pa u fancy restoran :-)

a sto se tice nasih zaliha neka ih kod nas :wink: neka hvala da kao slovenci dadnemo oklopna vozila i tenkove za kamione :skoljka:
I kod nas je tako bilo 92-95, u nekim gradovima je bilo i pticijeg mlijeka a neki gradovi nisu imali ni vode ni struje ni hrane i zivjelo se u podrumima.
BiBi911

#141018 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

kakaljin wrote: 08/01/2023 13:45

I kod nas je tako bilo 92-95, u nekim gradovima je bilo i pticijeg mlijeka a neki gradovi nisu imali ni vode ni struje ni hrane i zivjelo se u podrumima.
U staromg gradu dernek dok Grbavica gori.
Distortion

#141019 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

Under control AFU
skrbavi-admin

#141020 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

Distortion wrote: 08/01/2023 14:35

Under control AFU
hell fucking yes, :run: :thumbup:
Distortion

#141021 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

Navodno pogođena ruska baza u Melitopolju, cuju se sekundarne eksplozije.
Last edited by Distortion on 08/01/2023 15:44, edited 1 time in total.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#141022 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

apsidejzi

#141023 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

drug_profi wrote: 08/01/2023 02:41
karanana wrote: 07/01/2023 23:34 Akommislite da se ti republicki pmc-i formiraju mimo znanja i odobrenja i kontrole putlera, onda fakat ne znam sta vi gledate. Rusija je je cvrsto pod njegovom kontrolom. Nista sto se tako desi ne moze proci bez njega tako da se dzaba nadate da ce neki mafioso podici inopremiti sto hiljada ljudi koji ce u ovom trenutku dici pobunubprotiv moskve. Ako gledate u te buratije ili te druge republike gdje se osnivaju pmc-iji, poredite to sa kadirovim i njegovim psima a ne sa nekom oppzicijom jer bi bila samljevena prije nego bi reko pmc.
Pa stari moj i Kadirov ce u jednom momentu okrenuti leđa Putinu, to je cak i Putinu jasno.
Zato ga drzi blizu sebe. Ali u jednom momentu ce taj zagrljaj biti nedovoljno jak da ugusi ambiciju kavkaskog Ramba.
I tako za sve ostale PMC. Odani Putleru. Ali odani su u stvari onome koji placa. Tako isto i Wagner.
Wagner jedini nije postovao obustavu vatre. Fol morali se braniti a i budali je jasno da je to namjerna neposlusnost. S tim da ovaj put njihov vodja nece ispasti kroz balkon kao ovi drugi.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#141024 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Russian and Ukranian News

We cover both sides of Russian-Ukrainian war propaganda in English. For learning both extremes helps you find the truth somewhere in the middle. Sources are mentioned with their telegram usernames at the end.

Image
Hame_

#141025 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Post Reply