Danas je Mostar opravdao svoje drugo ime, Hercegovina-Kalifornija. Dole nema prljavog auta-jer nemaju smoga i maglustine, a vala ni snijega ni pijeska po putu. Moje je bilo komplet blatnjavo i tacno me bilo stid.condy wrote:Izgleda, da mnogi kad dodje zima odluce da ne peru auto do proljeca.![]()
Pa rijetkost da vidis cisto i uredno auto. Sve nesto blatnjavo i zaljepljeno.
Uredni smo ko cigani. Sve okolo prljavstina i smece.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Optimist
#14101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sto je najgore ne mozes ga ni oprati kako treba jer je hladno
Ako nista sperem onu so i operem koliko moze na samoposluznoj
Ako nista sperem onu so i operem koliko moze na samoposluznoj
- Bakir1
#14103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja saperem najmanje jednom sedmicno a perem subotom puhalo padalo.condy wrote:Izgleda, da mnogi kad dodje zima odluce da ne peru auto do proljeca.![]()
Da si me sreo u petak rekao bi da se nije opralo godinu a kada bi ti rekao da sam je saprao u Tuzli prije nego sam krenuo kuci ne bi mi vjerovao.

- supercali
#14104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja dok sam imao crno ljeti kad nema problema kao zimi cini mi se izadjem iz praonice on se uprljao
Zimi je tesko odrzati cisto auto cak i ako imas garazu jer dovoljna je jedna voznja da se isprlja
Zimi je tesko odrzati cisto auto cak i ako imas garazu jer dovoljna je jedna voznja da se isprlja
- amar1994
#14105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Crna je prokleta boja 
-
Throttle
#14106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
0,50KM zimi kad god prodjem pored neke samousluzne ako je auto mokro, ako je suho onda 1-2KM. U prosjeku svaka 3 dana tako nabrzaka i 1-2 puta mjesečno malo detaljnije. Crna boja, ne volim prljavo auto
-
Naslovnica
#14107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada je ovo doba godine, operem ga jednom mjesečno.condy wrote:Izgleda, da mnogi kad dodje zima odluce da ne peru auto do proljeca.![]()
Bitno mi je da se vide tablice, za ostalo me zalibo.
Svaki dan na autoputu, zaista je uzaludno prati auto, nakon 150km dnevno...kao da ga nisam ni prao.
- basicm
#14108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cesto pozelim da auto nije crno. Siva zakon.
-
zdruzdjo
#14109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
na oko sivo je cisto dok ne pogledas kroz prozore.basicm wrote:Cesto pozelim da auto nije crno. Siva zakon.
- Dope_Man
#14110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jes majku joj.. sto kaze iznad, prljav dok izadjes sa praonice. I ljeti je problematicno jer malo prasine se odmah vidi, ko ide na planine i slicno pa mora po magadamu moze plakati sa njom.amar1994 wrote:Crna je prokleta boja
Ja sam prvih mjeseci svoje stalno prao, a onda skontam da sam budala. Sad me boli briga, ljeti svaka 2 subota detaljno pranje kuci, izmedju po potrebi prsnem na samousluznoj, a zimi moze samo da sanja pranje osim ako bas nije neko blato gazio. Ja se ne mrznuh zbog njeg da izgleda lijepo sljedecih 20 metara.
- amar1994
#14111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja moram da perem , mazda jbgaDope_Man wrote:Jes majku joj.. sto kaze iznad, prljav dok izadjes sa praonice. I ljeti je problematicno jer malo prasine se odmah vidi, ko ide na planine i slicno pa mora po magadamu moze plakati sa njom.amar1994 wrote:Crna je prokleta boja
Ja sam prvih mjeseci svoje stalno prao, a onda skontam da sam budala. Sad me boli briga, ljeti svaka 2 subota detaljno pranje kuci, izmedju po potrebi prsnem na samousluznoj, a zimi moze samo da sanja pranje osim ako bas nije neko blato gazio. Ja se ne mrznuh zbog njeg da izgleda lijepo sljedecih 20 metara.
juce je opran , valjda ce bit cist 2-3 dana
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#14112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Đe će bit čist, gledaj smoga i magle vaniamar1994 wrote:ja moram da perem , mazda jbgaDope_Man wrote:Jes majku joj.. sto kaze iznad, prljav dok izadjes sa praonice. I ljeti je problematicno jer malo prasine se odmah vidi, ko ide na planine i slicno pa mora po magadamu moze plakati sa njom.amar1994 wrote:Crna je prokleta boja
Ja sam prvih mjeseci svoje stalno prao, a onda skontam da sam budala. Sad me boli briga, ljeti svaka 2 subota detaljno pranje kuci, izmedju po potrebi prsnem na samousluznoj, a zimi moze samo da sanja pranje osim ako bas nije neko blato gazio. Ja se ne mrznuh zbog njeg da izgleda lijepo sljedecih 20 metara.![]()
![]()
![]()
juce je opran , valjda ce bit cist 2-3 dana
-
Naslovnica
#14113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Sarajevu opereš auto, parkiraš ga i ne voziš nikako. Dođeš nakon 2 dana, auto zreo za pranja. 
- amar1994
#14114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
najbolje mi je kad brisem stakla , crnoNaslovnica wrote:U Sarajevu opereš auto, parkiraš ga i ne voziš nikako. Dođeš nakon 2 dana, auto zreo za pranja.
-
Naslovnica
#14115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tačno me bude strah otići na planinu, udahnuti čistog planinskog zraka...
-
condy
#14116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam što ne peru cestu ovi iz vodovoda, kad su temperature malo više, kad nema šanse da zaledi. Dok dođe jesen, ne pere se do ljeta, imam osjećaj ja ih ne vidim. I ljeti ih vidim par puta da cestu sapiraju.
Grad i cesta sve prljavo, crni se! Ja bi njih natjerao da je čiste i peru jednom sedmično! Zašto primaju platu i naplaćuju nam vodu, razne takse i sl. Dobro posluju, imaju novac, imaju vodu, cisterna i čisti svake sedmice. Zato se i auta brzo isprljaju.
I ja jednom sedmično auto operem, a poslije puta ako je zaljepljeno odmah ga " odlijepim " na samouzluznoj praonici. Tako naučio. Mislim, kad je ovakvo vrijeme da se auto treba češće prati a ne rjeđe, jer se auto brže zaprlja, pogotovo unutra, gdje su prostirači za noge i sl. nanese se prljavšine, a pošto je mokro vani, onda unutra se sve dole zaprlja. Ja to ne mogu dugo gledati odem na praonicu i nabrzinu saperem, imam spužvu u autu i neke sitnice, pola sata odvojim uveče i auto bude uredno.
Grad i cesta sve prljavo, crni se! Ja bi njih natjerao da je čiste i peru jednom sedmično! Zašto primaju platu i naplaćuju nam vodu, razne takse i sl. Dobro posluju, imaju novac, imaju vodu, cisterna i čisti svake sedmice. Zato se i auta brzo isprljaju.
I ja jednom sedmično auto operem, a poslije puta ako je zaljepljeno odmah ga " odlijepim " na samouzluznoj praonici. Tako naučio. Mislim, kad je ovakvo vrijeme da se auto treba češće prati a ne rjeđe, jer se auto brže zaprlja, pogotovo unutra, gdje su prostirači za noge i sl. nanese se prljavšine, a pošto je mokro vani, onda unutra se sve dole zaprlja. Ja to ne mogu dugo gledati odem na praonicu i nabrzinu saperem, imam spužvu u autu i neke sitnice, pola sata odvojim uveče i auto bude uredno.
- Rugafet
#14117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja u dvaes dana perem, bilo ljeto bila zima, nekad i vise vremena prodje, nikad manje
-
BadBoy
#14118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko često kuću čistite?

- amar1994
#14119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ove cu da kupim , duboke su i pokriju svecondy wrote:Ne znam što ne peru cestu ovi iz vodovoda, kad su temperature malo više, kad nema šanse da zaledi. Dok dođe jesen, ne pere se do ljeta, imam osjećaj ja ih ne vidim. I ljeti ih vidim par puta da cestu sapiraju.

70KM u SIM IMPEXU
-
Naslovnica
#14120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada gosti dolaze.BadBoy wrote:Koliko često kuću čistite?![]()
![]()
-
condy
#14121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ih nisam nikad imao, te duboke. Nekako mi vizuelno bile odbojne pa nisam ih nikad kupio.amar1994 wrote: ove cu da kupim , duboke su i pokriju sve![]()
70KM u SIM IMPEXU
- supercali
#14122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ne zivim u autuBadBoy wrote:Koliko često kuću čistite?![]()
![]()
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#14123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i kad ne pada ništa, suho, magla, ujutro mi crna sofersajba, crno auto, fleke neke
-
zigson
#14124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pere ti rad svaku noc ljeti cestecondy wrote:Ne znam što ne peru cestu ovi iz vodovoda, kad su temperature malo više, kad nema šanse da zaledi. Dok dođe jesen, ne pere se do ljeta, imam osjećaj ja ih ne vidim. I ljeti ih vidim par puta da cestu sapiraju.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#14125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakav light-show na cesti veceras, od maglenki, plavih, zelenih, ljubicastih, cirkus