Samo vi niste prezivljeli tu tranziciju, zapeli ste u socijalizmu a ubija vas kapitalizam, lagano…zajeb zesciJoseMujica wrote:weredsf wrote:Tu nicega novog, komunisticko kmecanje se nastavlja![]()
ono najgore iz komunizma je upravo u SDA preživjelo: partitokratija i organizacijska kultura Cosa Nostre
SDA-All about
-
weredsf
#14101 Re: SDA-All about
- madner
#14102 Re: SDA-All about
Kako za koga, ja sam siguran da bi dobar dio SDA glasaca glasao drugacije da nisu u duznickom robstvu.weredsf wrote:Za koga ce ko glasati je odavno stvar licnog izbora, znam da je to komunistima cudno ali danas ljudi imaju izbora a to je ono sto vama najvise smeta, nista tu ne mozete osim kmecatimadner wrote:Kontre su slabe, ali to nije problem, jer glasaci ce iz inata komunjarama glasati.
Kako je slatko vidjeti SDAovce koji od muke pocnu sa parolama.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14103 Re: SDA-All about
weredsf wrote:Samo vi niste prezivljeli tu tranziciju, zapeli ste u socijalizmu a ubija vas kapitalizam, lagano…zajeb zesciJoseMujica wrote:weredsf wrote:Tu nicega novog, komunisticko kmecanje se nastavlja![]()
ono najgore iz komunizma je upravo u SDA preživjelo: partitokratija i organizacijska kultura Cosa Nostre
u nedostatku bolje argumentacije bolje ne piši ništa nego te proizvoljne šupljake koji trebaju kao nekome da spuste
-
weredsf
#14104 Re: SDA-All about
A SVI ste vas par koji tu konstantno kmeciteu nedostatku bolje argumentacije bolje ne piši ništa nego te proizvoljne šupljake koji trebaju kao nekome da spusteNakon što nam je SDA svima spustila gaće, vjeruj, šta god da napišeš u folu "vid mu glOve" neš me uvrijediti
SDA je tu gdje jeste zahvaljujuci ljudima koji glasaju za nju, zar je to tako tesko da shvatite i cim se pojavi nesto "bolje"vjerovatno ce tada sda i propasti, sto i nije lose
Kada budem vidio neki argument kod tebe osim pukog vrijedjanja i pokusaja da ponizis sve redom mozda i pocnem vracati istom mjerom, do tada mi je vas ocaj zavbavan
- madner
#14105 Re: SDA-All about
Jos jedno epohalno otkrice. 
- JoseMujica
#14106 Re: SDA-All about
pa naravno da ti je kao jednom pravom SDA Bošnjaku-muslimanu po istilahu očaj Prošnjaka zabavan....inače je kroz historiju poznato da je vladajuće kaste uvijek zabavljao očaj narodnih masa.....mogli bi i vi u folu one kad nema hljeba neka jedu kolače viknut sa vrha Šiti centra: Prošnjaci što ste goli i bosi poboguste oblačite se u Zariweredsf wrote:A SVI ste vas par koji tu konstantno kmeciteu nedostatku bolje argumentacije bolje ne piši ništa nego te proizvoljne šupljake koji trebaju kao nekome da spusteNakon što nam je SDA svima spustila gaće, vjeruj, šta god da napišeš u folu "vid mu glOve" neš me uvrijediti
![]()
![]()
SDA je tu gdje jeste zahvaljujuci ljudima koji glasaju za nju, zar je to tako tesko da shvatite i cim se pojavi nesto "bolje"vjerovatno ce tada sda i propasti, sto i nije lose
Kada budem vidio neki argument kod tebe osim pukog vrijedjanja i pokusaja da ponizis sve redom mozda i pocnem vracati istom mjerom, do tada mi je vas ocaj zavbavan
A ako je ponižavanje iznošenje činjenica
-
weredsf
#14107 Re: SDA-All about
Niti sam vladajuca kasta niti sam budgetlija za razliku od tebe, meni ti nisi narod i neces to nikada biti te seprestani se identivikovati sa narodom koji svakodnevno vrijedjas tu.pa naravno da ti je kao jednom pravom SDA Bošnjaku-muslimanu po istilahu očaj Prošnjaka zabavan....inače je kroz historiju poznato da je vladajuće kaste uvijek zabavljao očaj narodnih masa.....mogli bi i vi u folu one kad nema hljeba neka jedu kolače viknut sa vrha Šiti centra: Prošnjaci što ste goli i bosi poboguste oblačite se u Zari
A ako je ponižavanje iznošenje činjenicasiromaštvo, masovne grobnice, sveopća društvena regresija, korupcija...da slažem se s tobom SDA je najveće poniženje koje je ovaj narod doživio, a glas za ovu mafiju je sado-mazo samoponižavanje
Meni je uvijek fascinantno kad ljudi krive vlast, drzavu, drustvo ili porodicu za vlastitu mizeriju koju vjerovatno i zasluzuju i ja tebe gledam kroz tu prizmu.
Sve nabrojane "cinjenice' koje koristis pri kmecanju nisu za te svrhe
-
haos1
#14108 Re: SDA-All about
ahh, taj SDA i njegovi glasači hahah. pustopoljina, pustoš nigdje ništa. zdravstveni, obrazovni, energetski, transportni sustav na razini 19.st. a i niže. pa sada u glavnom gradu ima 15000 lutalica, i nedostaje osnovnih vakcina protiv tetanusa, ali ko to vidi? ali narod zna zašto je glasao u ovoj visoko prosperitetnoj državi gdje se samo nesposobni guše od silnog zagađenja, manjka sanitarnog sustava, kriminala i sl. ali ti ako si sposoban e onda si otporan na ovo.. a kako to? e znaš kako, tako što ćeš i ti postati jednim od onih lidera za koje u svijetu nema mjesta osim u ovoj zatucanoj vukojebini.
doslovno sad moze usetat armija u Bosnu i vi tu ne mozete nista, pa eno sta vam Dodik svaki dan radi, a vi nista, prvo rijesite po tom pitanju nesto, a lako je ovdje biti neko i ucerivat strah (mentalitet bande, sto i jeste zapravo), ali hajd stisni pa povrati cjelovitu BiH. e to ne mozes, stoga kus i ne laj ovdje vise. pa bakir, tihic & Co su se slozili s covicem oko formiranja trece administrativne jedinice i daljnje podjele BiH, eto vasa patriotska SDA proda Bosnu za saku dolara na celu sa izdajicama koje tako branis. slabo, slabo.. ko drugom jamu kopa sam u nju upada.
doslovno sad moze usetat armija u Bosnu i vi tu ne mozete nista, pa eno sta vam Dodik svaki dan radi, a vi nista, prvo rijesite po tom pitanju nesto, a lako je ovdje biti neko i ucerivat strah (mentalitet bande, sto i jeste zapravo), ali hajd stisni pa povrati cjelovitu BiH. e to ne mozes, stoga kus i ne laj ovdje vise. pa bakir, tihic & Co su se slozili s covicem oko formiranja trece administrativne jedinice i daljnje podjele BiH, eto vasa patriotska SDA proda Bosnu za saku dolara na celu sa izdajicama koje tako branis. slabo, slabo.. ko drugom jamu kopa sam u nju upada.
- JoseMujica
#14109 Re: SDA-All about
najfascinantnije je kod stranačkih Sturmabteilungovaca da se priča uvijek prebacuje na nivo kafanskog prepucavanjaweredsf wrote:Niti sam vladajuca kasta niti sam budgetlija za razliku od tebe, meni ti nisi narod i neces to nikada biti te seprestani se identivikovati sa narodom koji svakodnevno vrijedjas tu.pa naravno da ti je kao jednom pravom SDA Bošnjaku-muslimanu po istilahu očaj Prošnjaka zabavan....inače je kroz historiju poznato da je vladajuće kaste uvijek zabavljao očaj narodnih masa.....mogli bi i vi u folu one kad nema hljeba neka jedu kolače viknut sa vrha Šiti centra: Prošnjaci što ste goli i bosi poboguste oblačite se u Zari
A ako je ponižavanje iznošenje činjenicasiromaštvo, masovne grobnice, sveopća društvena regresija, korupcija...da slažem se s tobom SDA je najveće poniženje koje je ovaj narod doživio, a glas za ovu mafiju je sado-mazo samoponižavanje
Meni je uvijek fascinantno kad ljudi krive vlast, drzavu, drustvo ili porodicu za vlastitu mizeriju koju vjerovatno i zasluzuju i ja tebe gledam kroz tu prizmu.
Sve nabrojane "cinjenice' koje koristis pri kmecanju nisu za te svrhe
-
VjecitiStudent
#14110 Re: SDA-All about
Ako još uvijek ima onih koji se pitaju u čemu je korijen naših problema, kada i kako smo zabludjeli u sve ove stranputice, evo odgovora
(stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, održane nakon pada Srebrenice)
Silajdžić: Ako je takav odnos onda to znači da je stigla milijarda i pol ili dvije oružija. Onda ja to ne znam...Jer kada si mi ti zamjerao što će ti to oružije kada je prebačeno u Tursku, to je bilo između 70 i 80 miliona dolara. E ako je to 1 ili 2%, onda se ja pitam kako Vlada može 2%, a neko drugi 100%? Moć je u rukama tih koji imaju 98%, a tvrdim da nije toliko jer bi se radilo o milijardama.
A ako govoriš o zadnjih 26 aviona, ti kažeš mi - smo to uradili, pa ko smo to 'mi'?
Izetbegović: Ja i moja ekipa...U čitavom modernom svijetu uz Vladu, 90% stvari se završava privatnim linijama...
- Banksy
#14111 Re: SDA-All about
VjecitiStudent wrote:
Ako još uvijek ima onih koji se pitaju u čemu je korijen naših problema, kada i kako smo zabludjeli u sve ove stranputice, evo odgovora
...
Silajdžić: Što se tiče Bihaća ... Trebali smo ići helikopterima. Rahmetli Ljubijankić je otišao i poginuo iako znaš predsjedniče da sam ja trebao sjeti u taj helikopter. I ti si rekao da to ne treba da radim...
Izetbegović: Ne mislim da si trebao ići u onaj naš helikopter...
Silajdžić: Ja sam predlagao da idem tim helikopterom. Ti si rekao ne trebaš da ideš time, nego prijavi da ideš sa UN-om, jer je isuviše opasno.
-
weredsf
#14112 Re: SDA-All about
Mislis da je negdje i nekada drugacije???VjecitiStudent wrote:Ako još uvijek ima onih koji se pitaju u čemu je korijen naših problema, kada i kako smo zabludjeli u sve ove stranputice, evo odgovora
(stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, održane nakon pada Srebrenice)
Silajdžić: Ako je takav odnos onda to znači da je stigla milijarda i pol ili dvije oružija. Onda ja to ne znam...Jer kada si mi ti zamjerao što će ti to oružije kada je prebačeno u Tursku, to je bilo između 70 i 80 miliona dolara. E ako je to 1 ili 2%, onda se ja pitam kako Vlada može 2%, a neko drugi 100%? Moć je u rukama tih koji imaju 98%, a tvrdim da nije toliko jer bi se radilo o milijardama.
A ako govoriš o zadnjih 26 aviona, ti kažeš mi - smo to uradili, pa ko smo to 'mi'?
Izetbegović: Ja i moja ekipa...U čitavom modernom svijetu uz Vladu, 90% stvari se završava privatnim linijama...
- jon_jovi
#14113 Re: SDA-All about
Na Igmanu su srpske snage PAMom izrašetale dva Jeepa a u jednom je bio Silajdžić. Vozać je poginuo a Silajdžić nekako ostao živ.Banksy wrote:VjecitiStudent wrote:
...
Silajdžić: Što se tiče Bihaća ... Trebali smo ići helikopterima. Rahmetli Ljubijankić je otišao i poginuo iako znaš predsjedniče da sam ja trebao sjeti u taj helikopter. I ti si rekao da to ne treba da radim...
Izetbegović: Ne mislim da si trebao ići u onaj naš helikopter...
Silajdžić: Ja sam predlagao da idem tim helikopterom. Ti si rekao ne trebaš da ideš time, nego prijavi da ideš sa UN-om, jer je isuviše opasno.
- jon_jovi
-
Husejin
#14115 Re: SDA-All about
Trebali su oruzije uplatiti preko banke i sa petim primjerkom otići ga podići.
Sve ovo je suludo komentarisati ako se zna da smo mi bili pod embargom...kako onda razmišljeti o redovnoj-legalnoj kupovini oruzija....
Sve ovo je suludo komentarisati ako se zna da smo mi bili pod embargom...kako onda razmišljeti o redovnoj-legalnoj kupovini oruzija....
- madner
#14116 Re: SDA-All about
Da da, zbog embarga se morao sakriti trag od Harisa. 
- Lokman
#14117 Re: SDA-All about
Izetbegovića je prvenstveno zanimala vlast. Imao je opsesiju vlašću. Na koga je god posumnjao da mu ugrožava vlast, sa njim se obračunao nemilosrdno bez obzira na posljedice. Tako neki ljudi su muhinati na pare, neki na važnost, on je bio muhinat na vlast. Sve je bilo podređeno da osvoji i zadrži vlast. Čitav svoj intelektualni vijek posvetio je bavljenju islamskim svijetom i bio je pionir političkog islama na našim prostorima. Tu je pokazao dosljednost zbog koje je i išao na robiju.Kada su međunarodne silnice, prije svega uspon Njemačke i rušenje berlinskog zida, pokrenuli raspad Jugoslavije, on je dobio priliku da prigrabi vlast. U savezu sa srpskim i hrvatskim nacionalistima obračunao se sa okoštalom i fosiliziranom komunističkom birokratijom,koja se urušila sama od sebe i prepustila vlast praktički bez borbe. Danas nakon dvadeset godina, sa svim iskustvima života i fatalnim posljedicama njegove pogrešne politike, može se reći da je on i njegov projekat, iz aspekta bošnjačkog naroda, potpuna fula i katastrofalan promašaj. U to vrijeme velikih promjena čitava istočna Evropa krenula je putem modernizacije i evropeizacije, samo smo mi kako narod potonuli u živo blato orijentalizma i fiks ideja mladomuslimanske zavjereničke skupine o panislamskom buđenju i preporodu. Stvarni život je nešto sasvim drugo i danas smo u državnom, socijalnom i ekonomskom nockautu i nemamo snage ni da reagujemo na velikosrpsku okupaciju polovine BiH i Dodikove svakodnevne provokacije koje su životno opasne jer pokazuju stanje srpskog duha u BiH. Izetbegovićeva priča je ružna prošlost koju trebmo što prije zaboraviti i otvoriti nova vrata modernizacije i saradnje sa našim prirodnim okruženjem a to je germansko carstvo srednje Evrope. To je jedini način da se oduupremo narednom napadu velikosrpske ideologije zla.
- Havatar
#14118 Re: SDA-All about
Samo onda bi morali svi da se cipuju posto se zig zvjeri vec uvodi u Austriji a red je i na Njemacku.Lokman wrote: otvoriti nova vrata modernizacije i saradnje sa našim prirodnim okruženjem a to je germansko carstvo srednje Evrope. To je jedini način da se oduupremo narednom napadu velikosrpske ideologije zla.
- Lokman
#14119 Re: SDA-All about
Havatar wrote:Samo onda bi morali svi da se cipuju posto se zig zvjeri vec uvodi u Austriji a red je i na Njemacku.Lokman wrote: otvoriti nova vrata modernizacije i saradnje sa našim prirodnim okruženjem a to je germansko carstvo srednje Evrope. To je jedini način da se oduupremo narednom napadu velikosrpske ideologije zla.
Last edited by Lokman on 11/07/2014 00:05, edited 1 time in total.
- Lokman
#14120 Re: SDA-All about
U redu. Cijenim Tvoje razmišljanje i stav. Ja kažem da je integracija sa Zapadom neminovnost, ti se ne slažeš...ali onda bi trebao napisati šta je alternativa, ko će nam biti susjedi, sa kim ćemo trgovati, gdje ćemo se nalaziti u fizičkom smislu?Havatar wrote:Samo onda bi morali svi da se cipuju posto se zig zvjeri vec uvodi u Austriji a red je i na Njemacku.Lokman wrote: otvoriti nova vrata modernizacije i saradnje sa našim prirodnim okruženjem a to je germansko carstvo srednje Evrope. To je jedini način da se oduupremo narednom napadu velikosrpske ideologije zla.
- jon_jovi
#14121 Re: SDA-All about
BH DaniMada iz SDA redovno ponavljaju kako se odluke donose demokratskim putem, te da uz određena razilaženja u mišljenjima u ovoj stranci nema sukoba, činjenica je da itekako postoje dvije struje i da, za razliku od prošlih općih izbora kad su se za sve pitali Tihićevi, ovaj put odluke donose Izetbegovićevi kadrovi
Prema “dodatnim kriterijima kadrovske politike za opće izbore 2014. godine”, koje je Predsjedništvo SDA usvojilo 25. aprila 2014, predloženi kandidati, između ostalog, moraju “da su ostvarili dobre rezultate ranije na području gdje djeluju, pri čemu je njihov doprinos rezultatu Stranke prepoznatljiv; da su se istakli u svom dosadašnjem radu na stranačkim aktivnostima i da su dosadašnje funkcije obavljali savjesno i odgovorno u skladu sa politikom organa i tijela Stranke i da uživaju ugled u sredini gdje žive i rade, da budu prepoznatljivi po svojoj stranačkoj pripadnosti, te da ispoljavaju odanost programskim načelima i ciljevima Stranke”.
No, nakon što je Predsjedništvo SDA u nedjelju, 6. jula, utvrdilo izborne liste za predstojeće opće izbore, nije mali broj onih koji su, nezadovoljni urađenim, komentirali kako “SDA nema snage da išta mijenja i pored lošeg rezultata na prošlim izborima o čemu nikad nije napravljena analiza, niti se u Stranci o tome raspravljalo”, zatim da je u “Stranci zavladao nepotizam, da odluke donose određeni kružoci na minderima”, da su se “liste znale već odavno, bez ikakvih kriterija i uvažavanja rezultata pojedinaca”.
- Mister Yes
#14122 Re: SDA-All about
Kako se ono zvala ona serija? Smogovci?

-
Leftist
#14123 Re: SDA-All about
Izgleda da SDA tone lagano, jedino što ih je držalo na vlasti i iznad vode jeste njihovo jedinstvo i to da ne zavaljuju jedni druge u kriminalu pa su i pored svih afera i pljački uspjeli plutati iznad površine. SDA puca po šavovima, to je očito.
S obzirom da je Bakir Izetbegović ovim činom izdao Tihića koji gaji izuzetnu popularnost među članstvom, vrlo je velika mogućnost da se glasačko tijelo SDA okrene DF-u i Emiru Suljagiću i baci u smeće krimogenog Baketa.
S obzirom da je Bakir Izetbegović ovim činom izdao Tihića koji gaji izuzetnu popularnost među članstvom, vrlo je velika mogućnost da se glasačko tijelo SDA okrene DF-u i Emiru Suljagiću i baci u smeće krimogenog Baketa.
- ultima_palabra
#14124 Re: SDA-All about
Jesu to Selimovići okrenuli leđa SDA?jon_jovi wrote:BH Dani
Ne brini se, fotelja je dvokomponentno ljepilo koje će ih održati zajedno.Leftist wrote:S obzirom da je Bakir Izetbegović ovim činom izdao Tihića koji gaji izuzetnu popularnost među članstvom, vrlo je velika mogućnost da se glasačko tijelo SDA okrene DF-u i Emiru Suljagiću i baci u smeće krimogenog Baketa.
- jon_jovi
#14125 Re: SDA-All about
Nilski konj, tako prozvan od nekih Senad Pećanin opet piša na svoj kurac. Mislim da je ovo ta situacija.ultima_palabra wrote:Jesu to Selimovići okrenuli leđa SDA?jon_jovi wrote:BH DaniNe brini se, fotelja je dvokomponentno ljepilo koje će ih održati zajedno.Leftist wrote:S obzirom da je Bakir Izetbegović ovim činom izdao Tihića koji gaji izuzetnu popularnost među članstvom, vrlo je velika mogućnost da se glasačko tijelo SDA okrene DF-u i Emiru Suljagiću i baci u smeće krimogenog Baketa.