IRAN

Post Reply
славянин

#14101 Re: IRAN

Post by славянин »

spade, Khamenei 2016 savjetuje uvodjenje 5 stranih jezika, a 2018. odlucuje da ih izbacuje...Mislim, ni'dje veze s vezom. :-) :-) :-)

Glupo se oko ovoga i raspravljati..
BBC,NY Times,Guardian,Reuters itd su glupi a ti i Ayatolah ste pametni.
Last edited by славянин on 09/01/2018 18:33, edited 1 time in total.
славянин

#14102 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:Naravno da izmisljaju i lazu. Nigdje ovo nije izjavljeno na ovaj nacin, kao sto ni Ahmedinedzad nikada nije ni priveden na informativni razgovor, a kamoli uhapsen.

Dakle, u iranskim osnovnim (primarnim) skolama (od 1. do 4. razreda/godine skole) zele staviti akcenat na poducavanje djece perzijskom jeziku (kao sto to rade s engleskim jezikom u svim skolama u VB). Kasnije, u elementarnoj skoli (od 4. do 8. razreda) uvode strane jezike, kao standardni curriculum.

Mislim, sta reci :roll: :roll: :roll:
Image
Mislim sta reci, sta je to koji je ti to datum gore.... ;-)
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-42610755

Zna vrhovni lider sta djeca treba da uce.

Ja lijepo napisah o cemu je rijec. A zasto ovo sa ovim datumom nije prenio niko (pa ni BBC :oops: ) osim Huffingtonposta, a i Huffington samo u arapskoj verziji (ovo je prijevod)?!

Sta ti mislis, onako iskreno?

Nego, trebam li podsjecati da ovakve "vijesti" uvijek krenu od jednog izvora, a onda se samo preuzimaju i sire, bez ikakvog kritickog razmisljanja, kao sto to u svom predavanju rece dr. Andreas von Buelow.
@Salik izgledas mi inteligentniji od toga... nemoj biti Sarajevoxxx pa jeftinu propagandu 3ce klase poturati.Barem si do sada prilicno kvalitetnu propagandu lupao zasto sada krenuti nizbrdo.
Stavio si link na nesto sto je ne vezano za ovo o cemu se prica sada (zabrana u proteklih nekoliko dana) , na to kada si vidio da nema veze onda postavljas pitanje koje je ne vezano za ovo sada (A ZASTO NIJE NIKO TO PRENIO?) a zasto niko nije prenio da sam auto oprao ? to ti je to zasto... Valjda je zabrana necega u curriculumu i prosirenje razlicita vijest.

A za ostalo kako naravno pises to je neko slagao pa prenijeli svi od BBCa CNNa itd... samo Iranski mashAllah mediji su istiniti.
salik79

#14103 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:@Salik izgledas mi inteligentniji od toga... nemoj biti Sarajevoxxx pa jeftinu propagandu 3ce klase poturati.Barem si do sada prilicno kvalitetnu propagandu lupao zasto sada krenuti nizbrdo.
Stavio si link na nesto sto je ne vezano za ovo o cemu se prica sada (zabrana u proteklih nekoliko dana) , na to kada si vidio da nema veze onda postavljas pitanje koje je ne vezano za ovo sada (A ZASTO NIJE NIKO TO PRENIO?) a zasto niko nije prenio da sam auto oprao ? to ti je to zasto... Valjda je zabrana necega u curriculumu i prosirenje razlicita vijest.

A za ostalo kako naravno pises to je neko slagao pa prenijeli svi od BBCa CNNa itd... samo Iranski mashAllah mediji su istiniti.

Jesi li ti uopce procitao sta sam ja napisao?! Nemam ja potrebu siriti propagandu, to rade drugi, ja je razbijam...Valjda bi tu zvanicnu vijest prenijeli i iranski mediji, majka mu stara?! Kao i vijest o hapsenju Ahmedinedzada!? Kako to da toga nema?

Lijepo objasnih u prvom odgovoru o cemu je rijec, sto se skole i jezika tice...

Mislim, znam ja da je tebi neke stvari teze shvatiti...
salik79

#14104 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
spade, Khamenei 2016 savjetuje uvodjenje 5 stranih jezika, a 2018. odlucuje da ih izbacuje...Mislim, ni'dje veze s vezom. :-) :-) :-)

Glupo se oko ovoga i raspravljati..
BBC,NY Times,Guardian,Reuters itd su glupi a ti i Ayatolah ste pametni.

Znaci, svi ti pametni "odredjuju" sta se desava u Iranu?! Iran nema svojih medija koji ce to prenijeti, ili sta?
славянин

#14105 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:@Salik izgledas mi inteligentniji od toga... nemoj biti Sarajevoxxx pa jeftinu propagandu 3ce klase poturati.Barem si do sada prilicno kvalitetnu propagandu lupao zasto sada krenuti nizbrdo.

Jesi li ti uopce procitao sta sam ja napisao?! Nemam ja potrebu siriti propagandu, to rade drugi, ja je razbijam...Valjda bi tu zvanicnu vijest prenijeli i iranski mediji, majka mu stara?! Kao i vijest o hapsenju Ahmedinedzada!? Kako to da toga nema?

Da naravno nemas ti potrebe propagandu siriti , ne znam imas li potrebe ili ne ali nije tesko zakljuciti jeli (Amerika ne valja,Izrael ne valja,Zapad su lopovi ,Saudija su fanatici, Assad je dobar i Iran je dobar a malo je i Rusija dobra)

Da naravno da bi Iranski mediji prenijeli how yes no...
https://www.rt.com/news/415257-iran-ban ... h-schools/ evo i braca Rusi izdase na medijskom planu...

https://twitter.com/FarsNews_Agency/sta ... 1806192646
Eto ti sa Fars-a :lol: I Iranci te izdase izgleda.

De ti objasni jer meni oci i usi ne rade dobro.
salik79

#14106 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Da naravno nemas ti potrebe propagandu siriti , ne znam imas li potrebe ili ne ali nije tesko zakljuciti jeli (Amerika ne valja,Izrael ne valja,Zapad su lopovi ,Saudija su fanatici, Assad je dobar i Iran je dobar a malo je i Rusija dobra)

Da naravno da bi Iranski mediji prenijeli how yes no...
https://www.rt.com/news/415257-iran-ban ... h-schools/ evo i braca Rusi izdase na medijskom planu...

https://twitter.com/FarsNews_Agency/sta ... 1806192646
Eto ti sa Fars-a :lol: I Iranci te izdase izgleda.

De ti objasni jer meni oci i usi ne rade dobro.
To ti, kao, razumijes perzijski, je li?! Covjek u ovom videu objasnjava da engleski nikada nije ni bio sastavni dio curriculuma primarnih skola (od 1. do 4.) razreda. U cemu je problem, jesam li o ovome pisao?
славянин

#14107 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
To ti, kao, razumijes perzijski, je li?! Covjek u ovom videu objasnjava da engleski nikada nije ni bio sastavni dio curriculuma primarnih skola (od 1. do 4.) razreda. U cemu je problem, jesam li o ovome pisao?
Naslov videa na Farsi:
آموزش زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی ممنوع شد.
Naslov videa na engl:
English language instruction was prohibited in elementary schools.

Idemo dalje ajde :lol:
salik79

#14108 Re: IRAN

Post by salik79 »

Mlado si momce, tako da cu ti napomenuti da ni mi stariji, u ex Yu, nismo imali engleski (ili bilo koji drugi strani jezik) od 1. do. 4. razreda osnovne skole. Koliko mi je poznato ni u VB ne uce niti jedan drugi jezik osim engleskog u primary school, pa niko ne stvara famu oko toga.
salik79

#14109 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Naslov videa na Farsi:
آموزش زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی ممنوع شد.
Naslov videa na engl:
English language instruction was prohibited in elementary schools.

Idemo dalje ajde :lol:
Kaze covjek lijepo da su neke skole upraznjavale, mimo zvanicnog curriculuma, odrzavanje nastave na engleskom jeziku. Instrukcije su da se nastava mora odrzavati prema zvanicnom curriculumu, cime ce se teziste staviti na ucenje perzijskog jezika...

S kime se ja raspravljam... :roll:
Kikibombona

#14110 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Djeca u Iranu skandiraju 'smrt Hamneiju'!

https://twitter.com/ArminNavabi/status/ ... 2455195648

Demonstracije protiv teokratskog rezima su vodili mladi Iranci. Retrogradna vladavina ajatolaha i mula se blizi svom kraju. Srusit ce je mladi Przijanci.

Muda do poda ovog covjeka. U Iranu je pokrenuta kampanja, masovno se pale iskaznice siitske ekstremisticke policije Basij
"I was a member of Basij (Islamic Revolutionary Guard). This is my Basij card... Look closely [burns card]... This means goodbye to the bloodthirsty Islamic Republic regime of Iran... Get up an burn your Basij cards. Join the people."
https://twitter.com/ArminNavabi/status/ ... 1911986176

Jucerasnji sukobi u Ahvazu, arapski dio tzv. Irana

https://twitter.com/TruTawar/status/950456600166391809

Clanovi porodice utamnicenih mladih Iranaca protestuju ispred zatvora...

https://twitter.com/TruTawar/status/950757422473400322
salik79

#14111 Re: IRAN

Post by salik79 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta bi s onim "sijskim prijedlogom zakona" u Iraku?! :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rajv0sa

#14112 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Kad vidim Armin Navabi muka mi.
Kikibombona

#14113 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

rajv0sa wrote:Kad vidim Armin Navabi muka mi.
Tuga i zalost
Armin Navabi
‏ @ArminNavabi
18 Apr 2017

My mom, before and after the 1979 Iranian Islamic Revolution
Image
pirpa

#14114 Re: IRAN

Post by pirpa »

Hoćeš li moći zaspati od sekiracije kike
moke_31

#14115 Re: IRAN

Post by moke_31 »

Evo i profa E. Duraković se osvrnuo na dešavanja u Iranu, dobar članak :thumbup:

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=41918
Nero Histrion

#14116 Re: IRAN

Post by Nero Histrion »

moke_31 wrote:Evo i profa E. Duraković se osvrnuo na dešavanja u Iranu, dobar članak :thumbup:

Iz navedenog clanka, bitan citat. Pametnom i isaret dovoljan, a kamo li slijed dogadjaja koji bodu oci:

"Zato ga ne napadaju direktno, nego ga oslabljuju sankcijama, pri tome naoružavaju Saudijsku Arabiju da bi ona iscrpljivala Iran po zemljama Bliskog istoka, a sada ga nastoje destabilizirati i iznutra – po već provjerenoj metodi kojom su u svijetu obarani režimi i uništavana čitava društva. Riječ je, očigledno, o sinhroniziranim aktima destabiliziranja relativno snažne i vrlo važne zemlje na Bliskom istoku koja, uz sve navedeno, više od bilo koje arapske zemlje zagovara interese Palestinaca."
moke_31

#14117 Re: IRAN

Post by moke_31 »

Ovaj što spali Qur'an bi mogao na vješalima završiti :-) :-) :-)

https://twitter.com/ArminNavabi/status/ ... 0781948928

Ide se iz krajnosti u krajnost. S jedne strane, volio bih da iranski narod kazni mule i njihovu pogubnu sektašku politiku, podržavanje zlikovca i diktatora Asada, potpirivanje sukoba u Jemenu gdje ljudi bezvezu ginu zbog njihovih nezaježljivih regionalnih aspiracija preko leđa sirotinje i nadjebavanja sa Saudima, raspirivanje sektaštva u Iraku i njegovog čišćenja od sunita, (uz, paradoskalno, prešutnu saglasnost SAD-a, njihovog arhitepskog neprijatelja, koji im je bukvalno dozvolio da rade šta hoće pod izgovorm borbe protiv terorizma i ISIL-a), a s druge strane Iranci ne bi trebali da ukaljaju časnu islamsku revoluciju i promijene svoj donos prema zapadu za 180 stepeni, od inherentne mržnje do ponovno nekog vazalnog odnosa prema zapadu, tj. da sačuvaju nezavisnost.

Treba samo skloniti sistem mula i uvesti više demokraktije u druge institucije sistema, a ostalo sve može ostati, šrijatski propisi i sl. koji su najmanji problem i prilično su "omekšani" zadnjih decenija.
Odavno govorim da je oblik vladavine koji propagiraju Muslimanska braća najbolji spoj demokratije i vjere za BI i dobro bi bilo da iranska demokratija evoluira u tom pravcu.

Već sam, čini mi se na temi o Siriji negdje napomenuo da će SAD i Izrael dodatno iscrpiti Iran i iransku ekonomiju svjesno dopuštajući Iranu da aktivno učestvuje u ratovima u Siriji i Iraku i plus finansira rat u Jemenu trošeći za tu zemlju enormna finansijska sredstva. Sve to je dodatno doprinjelo lošoj socio-ekonomskoj situaciji zemlje već dobrano iscrpljenoj dugogodišnjim sankcijama zapada.

Boli mule neka stvar što Iranci nemaju šta jesti, samo širi šiizam i nazor glumi regionalnu silu. Pobjednik svih ovih sukoba i previranja na BI je u svakom slučaju samo Izrahel, svi ostali definitivno gube.
pirpa

#14118 Re: IRAN

Post by pirpa »

Armin Navabi is an Iranian-born ex-Muslim atheist and secular activist, author, podcaster and vlogger, currently living in Vancouver, Canada
.
moke_31

#14119 Re: IRAN

Post by moke_31 »

Nero Histrion wrote:
moke_31 wrote:Evo i profa E. Duraković se osvrnuo na dešavanja u Iranu, dobar članak :thumbup:

Iz navedenog clanka, bitan citat. Pametnom i isaret dovoljan, a kamo li slijed dogadjaja koji bodu oci:

"Zato ga ne napadaju direktno, nego ga oslabljuju sankcijama, pri tome naoružavaju Saudijsku Arabiju da bi ona iscrpljivala Iran po zemljama Bliskog istoka, a sada ga nastoje destabilizirati i iznutra – po već provjerenoj metodi kojom su u svijetu obarani režimi i uništavana čitava društva. Riječ je, očigledno, o sinhroniziranim aktima destabiliziranja relativno snažne i vrlo važne zemlje na Bliskom istoku koja, uz sve navedeno, više od bilo koje arapske zemlje zagovara interese Palestinaca."
Ja bih samo dodao da je i Iran dobrano sam sebe iscrpio bespotrebnim učestovanjem u ratovima u Siriji, Iraku i Jemenu i širenjem sektaštva za što je direktno kriv ovaj trenutni establishment predvođeni ludim mulama. Ovaj zadnji u Jemenu je direktno potpalio. Sektaštvom Sauda se ne odgovara drugim sektaštvom, to nikad nije pravi put, posebno ako se pozivaš da si ti u pravu, a dok nisu počeli pomagati diktatora Asada oni su bili ti koji su bili u pravu ne Saudi, koji dok god su sluge SAD-a i Izraela ne mogu biti u pravu. Sada nema razlike.
Young Erotica

#14120 Re: IRAN

Post by Young Erotica »

Moke_31 sve bi to bilo tako sta ti pricas da svet funkcioniše na principu neke bajke sa srecnim završetkom gde dobro uvek pobedi zlo. Ko se ne izbori sam za sebe, za se sta mu sleduje.
aratet

#14121 Re: IRAN

Post by aratet »

Muslimanska braca treba da odu na smetliste historije.
Gdje god dodju, zlo se pojavi.

Za Iran je trenutn najbolje da ostane sadasnja garnitura vlasti, ali naravno, uz puno promjena, moraju nesto narodu dati.
moke_31

#14122 Re: IRAN

Post by moke_31 »

aratet wrote:Muslimanska braca treba da odu na smetliste historije.

Za Iran je trenutn najbolje da ostane sadasnja garnitura vlasti, ali naravno, uz puno promjena, moraju nesto narodu dati.
Koji oblik političke vladavine je po tebi najbolje rkešenje za narode bliskog istoka? Možda diktatura Asadovog tip?

Prve dvije rečenice tvog komentara odišu takvim neznanjem i glupošču da ih ne vrijedi ni komentarisati. Ono što ne razumiješ ne moraš odmah na smetljište :D
zrakomlat

#14123 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

pirpa wrote:Hoćeš li moći zaspati od sekiracije kike
:lol:
aratet

#14124 Re: IRAN

Post by aratet »

moke_31 wrote:
aratet wrote:Muslimanska braca treba da odu na smetliste historije.

Koji oblik političke vladavine je po tebi najbolje rkešenje za narode bliskog istoka? Možda diktatura Asadovog tip?

Prve dvije rečenice tvog komentara odišu takvim neznanjem i glupošču da ih ne vrijedi ni komentarisati. Ono što ne razumiješ ne moraš odmah na smetljište :D
Narodi bliskog istoka se razlikuju jedan od drugog, ne postoji jedinstveno rjesenje za sve nego svaka drzava treba svoj vlastiti model.
Muslimansko bratstvo je skup bandita koji naravno ne razmislja o ljudima i razlicitim situacijama, bitno im je uspostaviti svoj vlastiti poredak i vrsiti pobune do zadnjeg stanovnika, hebe se njima za narod.
Krokodajl

#14125 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

Jel se vratio Šah ? :D
Post Reply