Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
milejovic1971 wrote:koje all season gume preporucujete za punto 2002., uglavnom se vozi na jugu BiH, rijetko kada po snijegu, ali...all season je najjeftinije rjesenje, hvala
All Season je kompromis izmedju ljetne i zimske gume.
Vecina proizvodjaca pravi All Season tako da su po karakteristikama blize zimskoj nego ljetnoj gumi.
Postoje (u stvari meni su poznata) samo dva izuzetka koje su vise ljetne nego zimske:
- Michelin Cross Climate
- Vredestein Quatrac 5
Obje gume imaju ovaj simbol sa pahuljicom sto znaci da ih smijes voziti i po snijegu
To bi onda bila moja preporuka za tebe.
koja ti dimenzija treba ?
Edit: vrijedi spomenuti i Nexen N'Blue 4Season koji spada medju jeftinije modele a na testovima se pokazao solidnim
Last edited by ja71 on 08/11/2019 09:08, edited 1 time in total.
kabal1337 wrote:Pa nema dzabe ni u stare babe, sta ste vi mislili
To su sve isti tasna masna menageri banke eronet telecom osiguranja kada ti oni daju akciju uvijek je jeftnije otici na drugo mjesto..- da su rekli npr.. 3 ili 4 godine uvjet kasko po normalnoj cijeni koju sada placam u drugom osiguranju + gume ja bi vjerojatno na to pristao. Oni rade ovako kasko + gume podijele na dvije godine i to je ta cijena AKCIJA
Kad god me kakav dobar marketing potez privuce, prvo pogledam logiku i sitna slova... Sve u zivotu sto je bilo previse lijepo da bi bilo istinito, zamisli, nije bilo istinito...
Ja sam iznenadjen i uvredjen...
Naravno, samo se treba razmiščjati logički, posao firme je da zarađuje pare, neće ti niko nikada ništa pokloniti tek tako, uvijek mora biti računica. Ako ti "Poklanjaju" gume, to znači da su one uključene u cijenu, tj. da je cijena povećana za iznos guma, logično. E sada, može se nekada isplatiti ako npr. zbog velike količine oni dobiju popuste pa gume budu jeftinije nego što bi kupac sam mogao ih dobiti, ili bude neki mali popust, ali očekivati da nešto bude potpuno besplatno je naivno
drug_profi wrote:Ja ne znam da ima full kasko za 550 maraka godisnje, za auto staro 5 godina novonabavne cijene oko 30K.
Ili nisam u toku?
Je li to kod central osiguranja? Meni upravo ističe kasko i slični su parametri auta, pa bi mi to bilo zanimljivo. Je li to sa ili bez franšize?
Ima i UNIQA ponudu kao kasko za polovna auta (4+) gdje je razlika u odnosu na puni kasko da imaš pravo samo na zamjenske dijelove, ne na originalne, tu je oko 480 KM godišnji kasko za auto staro 5 godina i novonabavne vrijednosti oko 30k.
drug_profi wrote:Ja ne znam da ima full kasko za 550 maraka godisnje, za auto staro 5 godina novonabavne cijene oko 30K.
Ili nisam u toku?
Je li to kod central osiguranja? Meni upravo ističe kasko i slični su parametri auta, pa bi mi to bilo zanimljivo. Je li to sa ili bez franšize?
Ima i UNIQA ponudu kao kasko za polovna auta (4+) gdje je razlika u odnosu na puni kasko da imaš pravo samo na zamjenske dijelove, ne na originalne, tu je oko 480 KM godišnji kasko za auto staro 5 godina i novonabavne vrijednosti oko 30k.
Jeste u CO. Bez franšize, full kasko.
Znači tražene gume mi koštale oko 1000, a kasko izračun sa gumama je ukupno oko 2050 na dvije godine. Pitao jel to znači da prvu godinu plaćam samo oko 100 maraka kasko, odgovor DA. druga godina ide oko 950.
Ili nisam u toku?
Jeste u CO. Bez franšize, full kasko.
Znači tražene gume mi koštale oko 1000, a kasko izračun sa gumama je ukupno oko 2050 na dvije godine. Pitao jel to znači da prvu godinu plaćam samo oko 100 maraka kasko, odgovor DA. druga godina ide oko 950.
Aha, ok... pa dobro, to je onako, u suštini malo jeftinije, za 100-200 maraka na dvije godine, jer je meni na novo auto kasko bio manje od 950 KM godišnje.
takodjer sam dobio preporuku od jednog servisera, znaci ima mnogo vrsta guma i nije mu cilj da uvali, da li bi neka marka guma sto u imenu ima rijec GLOBAL (ili nesto slicno), radi se o navodnom podbrendu kontinentala, da li su cuo nesto o tome? navodno su garantovano bolje od save, matadora i slicnih, izadju oko 140 po komadu
Da nije General tire u pitanju, snow grabber ?????
Nabacene celicare 15ke sa zimskim michkom alpin 5, cetvrta sezona, dubina sare cca 6 mm. Ljetni conti 205/60-16 posteno odradio 5 sezona i cca 60-70 tkm, iako jos nije dosao do granicnika 1.6 mm, aBd na proljece ce biti zamijenjen.
Vidjecemo sa ovim CO kaskom ima li kakve racunice, da u januaru uzmem kasko za Ceed koji svakako godisnje placam 827.40 KM bez fransize sa 50% popusta, a ljetne gume za Suzija 205/60-16 koje su prilicno skuplje od visine 55.
Ma ovdje ga ne bi trebalo biti do kraja mjeseca, prognoza je na jugovinu. Obzirom da je 15.11. u petak, a vremena za zamjenu imam samo vikendom, odlucih da to uradim danas.
Svoja kuca, svoja avlija, gume na felgama, posao od uzivancije da uradis. Dopuhao malo, vidjecemo ima li potrebe za ponovnim balansiranjem. Malo kisa zajebavala, kasnije sunce izaslo, po zavrsetku posla zena iznijela kafu vani, ma ljepota. Drugi auto sljedeci vikend aBd.
Ja krenuo do vulkanizera, ima 20 auta, vratim se pred zgradu, dizalica i laganica. 3 šarafa bila stegnuta, umro dok sam odvrnuo
Ključ originalni rahmetli, proklizao dok sam ta 3 šarafa odvrnuo, valja sutra zaganjat negdje