Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
rajvosa1
#14101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A da Vas podsjetim na izjavu kojom ste `kupili` moj glas, da smatrate tada aktualnu Vladu KS zlom, ali da je jos vece zlo povratak koalicije SDA,SBiH, da je to kao kada se pozar gasi benzinom. I vi sada crijevo benzina u sake da gasite pozar?
-
Pedja Kojovic
#14102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rajvosa1
Ako je ovo sto ste napisali parafrazira sljedeceg stav; vlada SDP-a je bila losa ali da je, po meni, povratak SDA-SBiH Vlade gora opcija, onda ja potpuno stojim iza te izjave.
p.k.
Ako je ovo sto ste napisali parafrazira sljedeceg stav; vlada SDP-a je bila losa ali da je, po meni, povratak SDA-SBiH Vlade gora opcija, onda ja potpuno stojim iza te izjave.
p.k.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#14103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@albin zuhric
Prije svega hvala na odgovoru. Nismo se razumjeli no nije ni važno , ne mogu shvatiti odluke predsjedništva vaše partije o "sporazumu" sa Strankom Demokratske Akcije vezano za konstituisanje OV i GV u Sarajevu.
Na kraju krajeva i ne želim to razumjeti .
Uz srdačan pozdrav , citiram možda i najbolji post na ovoj temi napisan u vezi "sporazuma"

Prije svega hvala na odgovoru. Nismo se razumjeli no nije ni važno , ne mogu shvatiti odluke predsjedništva vaše partije o "sporazumu" sa Strankom Demokratske Akcije vezano za konstituisanje OV i GV u Sarajevu.
Na kraju krajeva i ne želim to razumjeti .
Uz srdačan pozdrav , citiram možda i najbolji post na ovoj temi napisan u vezi "sporazuma"
convict wrote: Ja nisam siguran da li vi zaista ne shvatate zbog čega ovolike kritike na sporazum ili se samo pravite da ne razumijete?
Niko ne kritikuje sporazum sa SDA zato što sumnja da će vijećnici Naše stranke u GV podržavati politike koje su u suprotnosti sa onim za šta se zalaže Naša stranka. Kritika sporazuma je zbog toga što ćete, da bi omogućili nekolicini svojih vijećnika da provode politiku Naše stranke, dozvoliti daleko većem broju vijećnika SDA da provode svoju politiku i "politiku". Pretpostavljam da se većina (dosadašnjih) glasača Naše stranke jednostavno grozi SDA politika i ta cijena je jednostavno previsoka.
Čak i ako vijećnici Naše stranke formalno budu glasali protiv određenih odluka SDA u GV, a te odluke ipak prođu, nećete moći prati ruke od toga i govoriti da ste bili protiv jer ste vi svojim rukama doveli te vijećnike SDA u poziciju da odlučuju. Da ne bude zabune, ni SDP ne smatram boljim rješenjem.
-
FFC
#14104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@peđa kojović
šta hoće naša stranka?
šta hoće naša stranka?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#14105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I poslije te tvrdnje ste mrtvi hladni pristali na medjusobnu podrsku i direktno izglasavanje sa SDA i SDU po OV i GV.Pedja Kojovic wrote:rajvosa1
p.k.
Mnogo ste "principijelni", previse za moj ukus..a ocito i za ukus vecine vasih ex. simpatizera i glasaca na ovom forumu.
-
Pedja Kojovic
#14106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
libero
Svako ima svoj ukus i o tome je cak i nepristojno suditi.
Ja se, generalno, borim da za nas glasaju oni koji pri odabiru svojih politickih predstavnika ne koriste culo ukusa nego mozak.
p.k.
Ja se, generalno, borim da za nas glasaju oni koji pri odabiru svojih politickih predstavnika ne koriste culo ukusa nego mozak.
p.k.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#14107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:libero
p.k.
Nego kad smo već kod koalicija, imam pitanje, a vezano je za moju prvu asocijaciju koju imam u svezi NS, a to je ondašnje koaliranje sa Zdravkom Krsmanovićem, jako hrabar potez, pionirski, po meni super pozitivan... Zdravko Krsmanović je to platio načelničkim mjestom puno kasnije, jer, izgleda potez je ipak bio preuranjen. Ipak, za one koji vjeruju u cjelovitu BIH pitanje se odnosi da li namjeravate ponovo u neku takvu koaliciju ili dogovor sa nekim iz RS-a, pogovoto ako se uzme u obzir konjuktura pada popularnosti Dodika, a ne toliki rast popularsnosti SDS-a, nego samo posljedice ovog prvog. Dakle... da li ima neka politička opcija sa kojom eventualno pregovarate ili imate namjeru oko državnog nivoa?
-
rajvosa1
#14108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja sam glasajuci za vas koristio mozak, a izgleda ispao budala.Pedja Kojovic wrote:libero
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#14109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Svako ima svoj ukus, samo sto pojedinci populistickom pricom, toboze, pozivajuci se na jedne principe, uz parole, sve to pregaze..cime direktno prevare one kojima su, ocito, lazima i praznim floskulama uzeli glas.Pedja Kojovic wrote:libero
p.k.
Ova druga recenic je kao trebala ispasti neki suk
-
rajvosa1
#14110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-LIBERO- wrote:Svako ima svoj ukus, samo sto pojedinci populistickom pricom, toboze, pozivajuci se na jedne principe, uz parole, sve to pregaze..cime direktno prevare one kojima su, ocito, lazima i praznim floskulama uzeli glas.Pedja Kojovic wrote:libero
p.k.
Ova druga recenic je kao trebala ispasti neki suk. Pedja, poslije ovoga suka sto ste uradili svojim glasacima, ovakve posalice djeluju intelektualno impotentno, totalno. Skoro, u istu ravan, sa kiflama u skupstini. A ti se sjecas kako si ti poslije odreagovao na to. E tu istu definiciju koju si izrekao kao reakciju na te kifle i sve to ostalo, sada mozes racunati da si dobio kao odgovor na ovu tvoju drugu recenicu.
-
pemanapemani
#14111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, izgleda da NS očekuje od svojih birača da lažu sami sebe.
Zar nije korištenje mozga razumijevanje Vaših izjava i saopštenja NS baš onako kako su izgovorena i napisana?
Sjećate li se svojih izjava o SDA? Sjećate li se optužbi na njihov račun?
Vi kao stojite iza svake svoje izjave. Oni koji ne razumiju sklad između koalicije sa SDA, realnosti satkane od 20 najtežih godina zajedno i Vaših izjava praktički nemaju mozga
. Vrhunski.
Zar nije korištenje mozga razumijevanje Vaših izjava i saopštenja NS baš onako kako su izgovorena i napisana?
Sjećate li se svojih izjava o SDA? Sjećate li se optužbi na njihov račun?
Vi kao stojite iza svake svoje izjave. Oni koji ne razumiju sklad između koalicije sa SDA, realnosti satkane od 20 najtežih godina zajedno i Vaših izjava praktički nemaju mozga
-
palermo
#14112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mora se priznati, ovo je zanimljiva tema za čitanje.
Ja sam 2008 na lokalnim izborima glasao za Našu stranku,poslije toga nisam, a ne vjerujem i da ću. Ne vjerujem jer su se pretvorili u loklanu opštinsku stranku fokusiranu na jedan grad (doduše najveći) i izgleda ne misle dalje od toga. Al to je neka druga priča.
Nego ovo sam hotio zapravo reći, imam utisak da ovdje najveći dio kritika Peđi dolazi zbog toga što je on (odnosno Naša stranka) tim glasačima (jelte sad već, kako oni kažu, bivšim) oduzeo iluziju, osjećaj da su oni (glasači) bolji od drugih (opet glasača). Jer Naša stranka je bila metafora alternativnog, prpošastog, James Deanovske buntovštine, nepristajanja na svakodnevnicu, dobro je stajala uz majicu, dobro je zvučalo u društvu. Bila je znak prepoznavanja baš kao nekad davno, pod jednom rukom ploča Led Zepellina, pod drugom rukom Heseova Igra staklenih perli.
A ulazak u vlast (makar i u Sarajevu) im je to oduzeo, i nije čudo što ovdje nastaje toliki šum u komunikaciji. Peđa jedno, ovi drugo.....Peđa (NS) bi da politički odraste, ovi bi još malo da nosaju albume i knjige.
Ja sam 2008 na lokalnim izborima glasao za Našu stranku,poslije toga nisam, a ne vjerujem i da ću. Ne vjerujem jer su se pretvorili u loklanu opštinsku stranku fokusiranu na jedan grad (doduše najveći) i izgleda ne misle dalje od toga. Al to je neka druga priča.
Nego ovo sam hotio zapravo reći, imam utisak da ovdje najveći dio kritika Peđi dolazi zbog toga što je on (odnosno Naša stranka) tim glasačima (jelte sad već, kako oni kažu, bivšim) oduzeo iluziju, osjećaj da su oni (glasači) bolji od drugih (opet glasača). Jer Naša stranka je bila metafora alternativnog, prpošastog, James Deanovske buntovštine, nepristajanja na svakodnevnicu, dobro je stajala uz majicu, dobro je zvučalo u društvu. Bila je znak prepoznavanja baš kao nekad davno, pod jednom rukom ploča Led Zepellina, pod drugom rukom Heseova Igra staklenih perli.
A ulazak u vlast (makar i u Sarajevu) im je to oduzeo, i nije čudo što ovdje nastaje toliki šum u komunikaciji. Peđa jedno, ovi drugo.....Peđa (NS) bi da politički odraste, ovi bi još malo da nosaju albume i knjige.
-
pemanapemani
#14113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
palermo wrote:Mora se priznati, ovo je zanimljiva tema za čitanje.
Mislim da griješiš.
NS već nekoliko godina najavljuje jačanje tog nekog "trećeg puta". Nakon što je egomanijak Zlatko, nažalost, uništio SDP, a sa druge strane imaš kleptomansku SDA, otvara se prostor za promovisanje "trećeg puta", odnosno, za NS se otvarao.
Što se tiče odrastanja Peđe i NS, pokušavam reći da su čovjek i stranka odrasli u nekoliko mjeseci. Sve ima dokumentovano na temi.
Kakav James Dean i ploče Led Zepellina. Nagurao sam trideset godina u zadnjicu, a pola tog iznosa se snalazim na sve moguće načine da živim.
Jebi ga, ispadaš debil i naivac ako nekome vjeruješ na riječ (mislim na NS kao stranku, ne samo na Peđu).
Ispadaš glupan ako vjeruješ da postoje ljudi koji će se držati principa i neće koalirati sa strankom koja je KS dovela pred kolaps, da ne nabrajamo ostala "dostignuća" SDA.
Na sceni je neviđeni politički cirkus i evidentno je da će potrajati do 2014. Umjesto da su promovisali svoju politiku na čitavom prostoru BiH i bili poštena, drska i glasna opozicija tamo gdje su prešli izborni prag, oni koaliraju sa SDA.
Najsmješnije od svega je što se lezihljebovićki gradski nivo vlasti predstavlja kao nešto od krucijalne važnosti za opstanak i funkcionisanje svega i svačega. Ko to ne shvata on nema mozga. Mislim, nema dalje.
- Challenger__
#14114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Lik, hladno, svojim ex članovima i ex biračima govori da nemaju mozak.Pedja Kojovic wrote:libero
p.k.
LooooooooooL!
-
FFC
#14115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ovo ti je mnogo pretenciozno i licemjerno burazere.Pedja Kojovic wrote:libero
p.k.
pogotovo kad svi znamo da ste kandidovali tamo neku nestrucnu ajlu sisic i sabinu cudic u nadi da ce "gradska" raja dati glas mladim zenama jer je to u vasim glavama moderno tj. citaj ukusno.
- Challenger__
#14116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kada sam pisao da NS ni u snu ne može biti alternativa, bio sam izložen kritici... Nego, ova izjava bez presedana me asocira na izjavu Marije Antoanete gladnim Francuzima: "Ako nemaju hljeba neka jedu kolače".
NS, Marija Antoaneta Stranke demokratske akcije
!
NS, Marija Antoaneta Stranke demokratske akcije
-
esad_plavi
#14117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A mozes li mi molim te reci ko je to alternativa? Jasno i glasno, koju bi ti stranku/nezavisnog kandidata sutra podrzao na izborima?Challenger__ wrote:Kada sam pisao da NS ni u snu ne može biti alternativa, bio sam izložen kritici... Nego, ova izjava bez presedana me asocira na izjavu Marije Antoanete gladnim Francuzima: "Ako nemaju hljeba neka jedu kolače".
NS, Marija Antoaneta Stranke demokratske akcije!
- drug_profi
#14118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa po cemu je sad NS alternativa? Kome?
-
direstraits0078
#14119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Greske i previdi koje su u pocetku pravili su se jos i mogle nekako podvesti pod neiskustvo, tada kad je Njihova stranka bila u pelenama. Sada se vidi da to nisu bile nenamjerne greske. Cilj je bio da se uz moderan imidz i forsiranje pojedinih (nazovimo ih elitistickim), slojeva drustva dobije dovoljan broj glasackih listica u Kantonu (BiH nikad i nije bila cilj, niti je ista ozbiljno radjeno po tom pitanju), a nakon toga da se to sve sto je moguce bolje unovci. Po principu: svi ste samo mali glasacki listici. Veoma drzak potez i saka u oko onima koji su mislili da je Njihova stranka svjetlo na kraju tunela.
Ja im odajem priznanje na dobro odradjenoj reklami i propagandi (kao i na pazljivom izboru koalicinog partnera, kojeg BTW prezirem), ili malo prostijim rjecnikom: palamudjenju za sve pare - konkretno ne rade nista, zive uglavnom na racun drugih (u ovom slucaju SDA i njihovih glasaca).
To sad i nije toliko strasno, ali je strasno koliko se iz Njihove stranke upinju da pojasne kako drugog izbora nisu imali.
Pa ljudi moji, uvijek ima: I choose not to choose. 
Ja im odajem priznanje na dobro odradjenoj reklami i propagandi (kao i na pazljivom izboru koalicinog partnera, kojeg BTW prezirem), ili malo prostijim rjecnikom: palamudjenju za sve pare - konkretno ne rade nista, zive uglavnom na racun drugih (u ovom slucaju SDA i njihovih glasaca).
To sad i nije toliko strasno, ali je strasno koliko se iz Njihove stranke upinju da pojasne kako drugog izbora nisu imali.
-
VjecitiStudent
#14120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala na objašnjenju, kopiju obavezno dostaviti i Pedji na čitanje da nam više ne daje pogrešne odgovore.Albin Zuhric wrote:VjecitiStudent,
Pokusacu opet pojasniti stvari jer ovo sto govorite nazalost nema nikakvog smisla.
...
- Banksy
#14121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Obratno. Peđa još nosa albume i knjige, a visi na Bazenima.palermo wrote:
- Banksy
#14122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mogla bih i o tebi i o njemu i o ''uspješnom direktoru'' GRAS-a i o ''projektima'' nadugo - kako to znam ja, tako zna i cijeli grad - ali pošto je ''jedini uspješni direktor'' uklonjen, zajednički ''umjetnički projekti'' nikada neće biti realizirani, pa nema svrhe ...Pedja Kojovic wrote:Banksy
Ne znam.
Mislio sam da i kod nas vrijedi prezumpcija nevinosti, ali za vas ocigledno ne.
Prema tome, skinite kvacice s rijeci projekti i informisite nas o njima.
p.k.
O stranci nisam saznala ništa novo, ali o tebi jesam.
Hvala na odgovoru, svakako.
Podsjeti Miljenko J. nekidan, pa mi sad pade na pamet ...
Sto ti je zao naseg pokolenja?
Zar to nije vesela maskarada:
danas je ukus car, a sutra barikada,
Hristos, pa Neron, pa Lenjin.
Ukus se menja, ukus se menja,
samo su hulje sve isti.
Hiljade godina vuku nas za nos,
pesnici, mesije, carevi i komunisti.
Sto ti je zao nasega pokolenja
ukus se menja, ukus se menja.
Svejedno rodis li sina ili kcer
vecno su isti covek i ker.
-
convict
#14123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by convict on 19/02/2014 00:29, edited 1 time in total.
- Banksy
#14124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nema svrhe. Nek izgleda kakogod, svejedno mi je, izvini.convict wrote: Evo ja zaista ne znam, a ako je konkretno, volio bih da znam. Ako stranci ili Peđi lično javno imponiraš neke nelagalne aktivnosti, bilo bi lijepo da i mi koji čitamo znamo o čemu se radi pa da prosudimo i prodiskutujemo. Ovako, optužbe izgledaju kao neka interna razmirica i u najmanju ruku nekredibilne.
Malo ću odmoriti od teme ... Postaje besmislena ...
- Paranoid
#14125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Banksy wrote:Nema svrhe. Nek izgleda kakogod, svejedno mi je, izvini.convict wrote: Evo ja zaista ne znam, a ako je konkretno, volio bih da znam. Ako stranci ili Peđi lično javno imponiraš neke nelagalne aktivnosti, bilo bi lijepo da i mi koji čitamo znamo o čemu se radi pa da prosudimo i prodiskutujemo. Ovako, optužbe izgledaju kao neka interna razmirica i u najmanju ruku nekredibilne.
Malo ću odmoriti od teme ... Postaje besmislena ...

...