Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AstorH

#14101 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by AstorH »

BJB wrote: Jucer pravila domace po ovom receptu Image

u kremu sam samo dodala vaniliju, bez ruma i narandze

'esi udata ti? :D
Pravis ono sto najvolimm
BJB

#14102 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by BJB »

Nisam ali kakve ti koristi kad sam poguzija k'o i ti :D ...SAmo bi se svadjali oko njih..A i mrzim kad mi neko broji zalogaje.
Prije nego sto su dobili cokoladni preljev bilo ih je duplo vise, da se razumijemo pola sam pojela ja sama..Istina, u neku ruku su mi bili zamijena za dorucak..Ono kafa i profiteroli...
Najjeftinije rijesenje, pregledaj video i napravi sam. Ja nesto razmisljam da se nagradim opet ove sedmice cim zavrsim ovu hrpu posla koji trenutn radim..
AstorH

#14103 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by AstorH »

BJB wrote:Nisam ali kakve ti koristi kad sam poguzija k'o i ti :D ...SAmo bi se svadjali oko njih..A i mrzim kad mi neko broji zalogaje.
Prije nego sto su dobili cokoladni preljev bilo ih je duplo vise, da se razumijemo pola sam pojela ja sama..Istina, u neku ruku su mi bili zamijena za dorucak..Ono kafa i profiteroli...
Najjeftinije rijesenje, pregledaj video i napravi sam. Ja nesto razmisljam da se nagradim opet ove sedmice cim zavrsim ovu hrpu posla koji trenutn radim..
Ja volim zenske poguzije preko 65kg :D
Ispod se ne isplati navlačit' šećer, čuj mene durex :D
Završi posao, ja nagrađujem ;-)
Kavom..profiterolima,
ma svimee i sve za taj nick :D
pukepuke

#14104 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pukepuke »

Sendvič torta
Image
Image
Image
Image
Image
Image
SaraFina

#14105 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SaraFina »

Ja da sam muško pukicu bi ženila! :-D
BJB

#14106 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by BJB »

Ja ne bih..Predobro kuha, udebljala bih se jos gore.. Moze li se u naslov ove teme dodati upozorenje, otvarate na vlastitu odgovornost?
Pukepuke, faakt te ne volim :D :lol: :lol: :lol: sto mi otvaras apetit, taman ga ja malo ubijem i vidim sta si pravila i onda se i meni pravi..
Ja maloprije jela sirnicu sa susamom..Nisam ja pravila, samo sam jela..Dobra. :D
@Pukepuke, promijeni nick u "Otvaram Apetit besplatno" ili Gledajte da se udebljate, je li ova sendvic torta, ovaj hljebasti dio kao pogaca ili hljeb il nesto trece?
Tomahawk11
Globalni moderator

#14107 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:Ja da sam muško pukicu bi ženila! :-D
:thumbup:
triconja

#14108 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by triconja »

pukepuke wrote:Sendvič torta
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Pokvario ti se otaj sir :lol:

Dobar 4/5 od mene (peticu nikom ne dam i nikad je necu ni dati) :thumbup:
pukepuke

#14109 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pukepuke »

BJB wrote:Ja ne bih..Predobro kuha, udebljala bih se jos gore.. Moze li se u naslov ove teme dodati upozorenje, otvarate na vlastitu odgovornost?
Pukepuke, faakt te ne volim :D :lol: :lol: :lol: sto mi otvaras apetit, taman ga ja malo ubijem i vidim sta si pravila i onda se i meni pravi..
Ja maloprije jela sirnicu sa susamom..Nisam ja pravila, samo sam jela..Dobra. :D
@Pukepuke, promijeni nick u "Otvaram Apetit besplatno" ili Gledajte da se udebljate, je li ova sendvic torta, ovaj hljebasti dio kao pogaca ili hljeb il nesto trece?
:) Ah, supatnici se prepoznaju, ja jel' pogledam hranu, udebljam se, a gladne mi oči. Tijesto je masno tijesto s kvascem i fino je, trebala sam još kima staviti ali prvi put sam ovo pravila pa nisam htjela pretjerati pošto je išla u goste...
pukepuke

#14110 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pukepuke »

triconja wrote:Pokvario ti se otaj sir :lol:

Dobar 4/5 od mene (peticu nikom ne dam i nikad je necu ni dati) :thumbup:
Eto na, k'o Gordon Ramsey :) Jest' vala, sir se sav ubuđavio ali eto, malčice sam ga samo stavila, da se ljudi ne potruju. A ovaj narančasti je cheddar, takva mu boja.
BJB

#14111 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by BJB »

Pukepuke, sta se pravdas triconji, kladim se da bi dlaku u jajetu nasao..A vala i onaj Gordon Ramsey, stagod da pravi i sam sebe snima nesto zezne i on mi top chef. :?
E nema sira koji ja ne volim i koji mi se ne dopada, osim onoga sa crvicima o kojem sam gledala dokumentarac..
Kod mene su oci uvijek gladnije od stomaka, maloprije sam pojela 3 komada patishpanje sa slagom i sad mi muka..
triconja

#14112 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by triconja »

Dobro jelo, jeo bih. Ne dajem nicemu najvisu ocjenu jer ne postoji nista sto zasluzuje tu ocjenu, veoma jednostavno. Gledao sam Ramzija i svidja mi se kako skakuce oko hrane :lol: .

Dobro kuhate moram priznati. :thumbup:
triconja

#14113 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by triconja »

BJB wrote:Pukepuke, sta se pravdas triconji, kladim se da bi dlaku u jajetu nasao..A vala i onaj Gordon Ramsey, stagod da pravi i sam sebe snima nesto zezne i on mi top chef. :?
E nema sira koji ja ne volim i koji mi se ne dopada, osim onoga sa crvicima o kojem sam gledala dokumentarac..
Kod mene su oci uvijek gladnije od stomaka, maloprije sam pojela 3 komada patishpanje sa slagom i sad mi muka..
Neku noc sam nasao pola ljuske u jajetu :lol: , nisam mogao nista jesti poslije toga :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#14114 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 »

Jbt se, ima neke sampite u frizideru, odoh :twisted:
madesa

#14115 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by madesa »

ima li ko provjeren recept za suplje ustipke, uvijek mi ispadnu puni tijesta
Mutivoda

#14116 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Mutivoda »

Image

Image

Image

ne mogu da mi budu iste i bog.. :twisted: :mrgreen:
al' nije se puno zagledalo u strukturu, oblik, nadam se.. :D

izvinjavam se na nekvalitetim slikama :oops:
BJB

#14117 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by BJB »

triconja wrote:
BJB wrote:Pukepuke, sta se pravdas triconji, kladim se da bi dlaku u jajetu nasao..A vala i onaj Gordon Ramsey, stagod da pravi i sam sebe snima nesto zezne i on mi top chef. :?
Neku noc sam nasao pola ljuske u jajetu :lol: , nisam mogao nista jesti poslije toga :lol:
Picajzla..Akrep me ne bi sprijecio ak sam gladna..
Dlaka me hoce zgadit..al odmaknem malo od sofre, bacim je u smece, prosvrljam po kcui da me prodje muka, vratim se i nastavim jest..
Sto je najgore u 99%slucajeva moja dlaka, dok susim kosu pa mi ostane na majici, duga, tanka, bljak..
jesam li ti pokvarila dorucak? :evil:
triconja

#14118 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by triconja »

BJB wrote:
triconja wrote:
Picajzla..Akrep me ne bi sprijecio ak sam gladna..
Dlaka me hoce zgadit..al odmaknem malo od sofre, bacim je u smece, prosvrljam po kcui da me prodje muka, vratim se i nastavim jest..
Sto je najgore u 99%slucajeva moja dlaka, dok susim kosu pa mi ostane na majici, duga, tanka, bljak..
jesam li ti pokvarila dorucak? :evil:
Ne smeta mi dlaka, samo je izvadim i bacim i nastavim jesti. Ova ljuska od jajeta sto je bila me pravo prepala, mislio sam da je pola vilice popucalo :lol: .

Zanimljivo je da dlaku precesto nalazim, uvijek dobro gledam zalogaje :lol:
BJB

#14119 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by BJB »

Mutivoda wrote:Image

Image

Image

ne mogu da mi budu iste i bog.. :twisted: :mrgreen:
al' nije se puno zagledalo u strukturu, oblik, nadam se.. :D

izvinjavam se na nekvalitetim slikama :oops:
Mutivoda, jesi li ti zensko ili musko? Ja uvijek mislim da si musko, a zensko si, je l' tako?
Niko ti nece u tepsiju poviriti osim tebe i ukucana..Kad posluzujes, stavis jednu iili dvije zavisno od apetita gosta, niko en vidi jesu li savrsene..
A ja ovako sa slike vidim da su puno oraha, ako ti ne valjaju samo mi proslijedi tepsiju u utorak, sutra ne smijem nista slatko..
Mi zene smo sebi najgori dushmani..
BJB

#14120 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by BJB »

triconja wrote: Ne smeta mi dlaka, samo je izvadim i bacim i nastavim jesti. Ova ljuska od jajeta sto je bila me pravo prepala, mislio sam da je pola vilice popucalo :lol: .

Iskrckas k'o kosti od ribe, :D nece ostati u tebi..Svezi kosu kad kuhas pa neces.
triconja

#14121 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by triconja »

BJB wrote:
triconja wrote: Ne smeta mi dlaka, samo je izvadim i bacim i nastavim jesti. Ova ljuska od jajeta sto je bila me pravo prepala, mislio sam da je pola vilice popucalo :lol: .

Iskrckas k'o kosti od ribe, :D nece ostati u tebi..Svezi kosu kad kuhas pa neces.
:run:
Mutivoda

#14122 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Mutivoda »

BJB wrote: Mutivoda, jesi li ti zensko ili musko? Ja uvijek mislim da si musko, a zensko si, je l' tako?
Niko ti nece u tepsiju poviriti osim tebe i ukucana..Kad posluzujes, stavis jednu iili dvije zavisno od apetita gosta, niko en vidi jesu li savrsene..
A ja ovako sa slike vidim da su puno oraha, ako ti ne valjaju samo mi proslijedi tepsiju u utorak, sutra ne smijem nista slatko..
Mi zene smo sebi najgori dushmani..
neplanirano sam ispala žensko :D

mah, pravljeno za ljude koji kući nisu bili 4 mjeseca, i zaželjeli se.. znam da oni zagledat neće, al' ovako kad vidim slike - poludim jer su različite :D
a volim ružice, jedino to i tulumbe volim - od tih "domaćih".. ostalo samo sa tonom čokolade, il' ne valja. :D

ostalo ih je još desetak, da mogu, poslala bih ti :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#14123 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 »

kiki-miki wrote:Tacno se poguzije prepoznaju po ovoj temi :oops: :evil: :D
Koji su to :zoka: :?
pukepuke

#14124 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pukepuke »

Tomahawk11 wrote:
Ja isto pojma nemam o kome priča... :D
mad_max_ba

#14125 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by mad_max_ba »

pukepuke wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ja isto pojma nemam o kome priča... :D
nisam odavde vozarim :D
Post Reply