Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
NediM17

#14101 Re: Sarajevo Construction

Post by NediM17 »

A i breza je posebna pogan od drveta.
Baltazar_khan

#14102 Re: Sarajevo Construction

Post by Baltazar_khan »

NediM17 wrote: 21/12/2020 22:59 A i breza je posebna pogan od drveta.
Nije veca pogan od generala 10%

Breze tu stoje jos prije rata, i kosovac na kraju mandata ih reze. Prezivjele su rat, ali ne i papka iz kukavica. Inace stanari zgrade ispred koje se gradi taj park, nisu bili za to. Totalno nepotrebno. Tu je vazda bio parking. Damir Niksic na svom fejs profilu kaze da ce kosovac navodno postati nekakav savjetnik u nlb banci, i da je taj park neka njihova finta.

nepass1

#14103 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

Baltazar_khan wrote: 22/12/2020 00:19
NediM17 wrote: 21/12/2020 22:59 A i breza je posebna pogan od drveta.
Nije veca pogan od generala 10%

Breze tu stoje jos prije rata, i kosovac na kraju mandata ih reze. Prezivjele su rat, ali ne i papka iz kukavica. Inace stanari zgrade ispred koje se gradi taj park, nisu bili za to. Totalno nepotrebno. Tu je vazda bio parking. Damir Niksic na svom fejs profilu kaze da ce kosovac navodno postati nekakav savjetnik u nlb banci, i da je taj park neka njihova finta.

Nisam vidio to sto prave, ali sam cuo da ce tu biti centrala banke i da to prave kao parking za direktore. A stanari su popizdili i bune se.
thekupus

#14104 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Logovan

#14105 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Više će sada biti zelenkasta nego prije.
geralt

#14106 Re: Sarajevo Construction

Post by geralt »

Cinjenica da u Bosni godinama posluje nasljednica Ljubljanske banke koja ima klijente koji joj dobrovoljno daju pare na cuvanje je dokaz da vicevi o glupim Bosancima bas i nisu neosnovani.
drug_profi

#14107 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

geralt wrote: 27/12/2020 12:28 Cinjenica da u Bosni godinama posluje nasljednica Ljubljanske banke koja ima klijente koji joj dobrovoljno daju pare na cuvanje je dokaz da vicevi o glupim Bosancima bas i nisu neosnovani.
Upravo.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14108 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Ne znam kad će se neko u ovćini novi grad pozabaviti podzemnim vodama i brdom ispod Suda BiH
Zadnjih bogapitaj koliko godina, podzemne vode i potok koji je uglavnom presusio ispod mosta ali i dalje ima vode (prije 15tak godina na lokaciji autopraonice ilegalno navuceno zemlje, a ispod mosta i na koritu potoka formiran mini otpad - ovi stariji se vjerovatno sjecaju servisa za auspuh), i izljeva se na trotoar i cestu. Ljeti i nekako, al zimi trotoar zaledi, i dzabe ocisceno kad zaledi opet...kad su radili rekonstrukciju ceste neko je napravio ko neki betonski podzid (lijevak) za ovu vodu iz potoka, ali opet curi po cesti i trotoaru

Fkt ovo je glupost apsolutna za napraviti, a opet i nakon bezbroj zahtjeva niko reagovao nije :run:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14109 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /201230072

idemo dalje, vjerovatno opet odron
iskreno čisto sumnjam da je neko toliko glup već samo radi po naređenju da se uštedi marka :(

čuj nema podataka ko je izvođač
gdje je tabla na ogradi :mrgreen:
BadBoy

#14110 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Agonija podizvođača radova na Sarajevo Toweru: Kriminal bi neke firme mogao odvesti u propast

Hoće li se ikada riješiti ovaj problem? I drugo, 494 stana zgrada ima... kako će tu funkcionisati dogovor oko ičega kasnije, za stvari za koje treba saglasnost svih etažnih vlasnika... Nek im je Bog na pomoći
drug_profi

#14111 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ja ne razumijem kako u našem sistemu neko želi skupo platiti stan u zgradi koja je mravinjak.
Kod mene je 36 stanova pa ništa se ne može organizovati, dogovoriti. Trecina ne placa nista, rastu dugovi, redaju se kvarovi...

Kod nas godinama traju parnice radi duga. A radi neplacanja 4-5 etaznih vlasnika cijeli haustor 8000 u minusu i ne mozes nista rjesiti. Samo hitne kvarove. Kako bi to izgledalo u haustoru u kojem je 200 stanova, pitanje je.
BadBoy

#14112 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

drug_profi wrote: 30/12/2020 15:51 Ja ne razumijem kako u našem sistemu neko želi skupo platiti stan u zgradi koja je mravinjak.
Kod mene je 36 stanova pa ništa se ne može organizovati, dogovoriti. Trecina ne placa nista, rastu dugovi, redaju se kvarovi...

Kod nas godinama traju parnice radi duga. A radi neplacanja 4-5 etaznih vlasnika cijeli haustor 8000 u minusu i ne mozes nista rjesiti. Samo hitne kvarove. Kako bi to izgledalo u haustoru u kojem je 200 stanova, pitanje je.
Apsolutno isto razmišljam. Kod mog druga još manje - samo 15 stambenih jedinica i isto tako totalni raspad sistema. Pola ne plaća ništa, trećina blokira sve odluke, ne može 15 ljudi ni oko čega da se dogovori.... Kako će ovih 494 nemam pojma.
Qler

#14113 Re: Sarajevo Construction

Post by Qler »

Kod mene je 6 stanova i pola ne plaća... Nije do broja stanara...
nosara

#14114 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Kvalitet novonaplavljenih gradzana je u konstantnom opadanju.

Asvalt, semafori, liftovi, kucni red... Polupismenom puku je sve to malo previse.

Bice i gore, treba vjerovati. :bih:
nepass1

#14115 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

Nije to do broja stanara. Ja u novoj zgradi imam 76 stanova. Zgrada ko pista. Svi placaju oki, u plusu smo. Sve se odradi na vrijeme, dezinfekcija deratizacija itd.. snijeg se ocisti, zgrada se cisti 2xsedmicno. Ugradili video nadzor. Ima jos stvari, nisam toliko ukljucen. Stara zgrada 14 stanova, raspad sistema, niko nista ne placa, nemamo ni struje u ulazu, ciscenje svak ispred svojih vrata. Nas par se skupilo dali pare za ulazna vrata da imamo.
Nova zgrada, jbg vecina crno iza nokta dala da ima krov. Svakom stalo da fino izgleda i da je uredno. Fakat je zgrada ko u hotel da udjes.
A stara zgrada vecina stanara su djeca od ljudi koji su tu u onom sistemu dobili stan. Ima nas par koji nisu naslijedili. Bas se primjeti da ovi koji su od roditelja naslijedili ne cijene toliko vrijednost.
BadBoy

#14116 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

nepass1 wrote: 31/12/2020 07:09 Nije to do broja stanara. Ja u novoj zgradi imam 76 stanova. Zgrada ko pista. Svi placaju oki, u plusu smo. Sve se odradi na vrijeme, dezinfekcija deratizacija itd.. snijeg se ocisti, zgrada se cisti 2xsedmicno. Ugradili video nadzor. Ima jos stvari, nisam toliko ukljucen. Stara zgrada 14 stanova, raspad sistema, niko nista ne placa, nemamo ni struje u ulazu, ciscenje svak ispred svojih vrata. Nas par se skupilo dali pare za ulazna vrata da imamo.
Nova zgrada, jbg vecina crno iza nokta dala da ima krov. Svakom stalo da fino izgleda i da je uredno. Fakat je zgrada ko u hotel da udjes.
A stara zgrada vecina stanara su djeca od ljudi koji su tu u onom sistemu dobili stan. Ima nas par koji nisu naslijedili. Bas se primjeti da ovi koji su od roditelja naslijedili ne cijene toliko vrijednost.
Sve je dobro dok je novo i dok se struktura stanara, malo po malo, vremenom ne počne mijenjati. Odgovorno tvrdim da će svaki od tih novih haustora kroz 10 godina početi jednako propadati kao i ovi "stari" što su sada propali.

Jednostavno nam je nakaradan mentalitet. A broj stanara itekako utiče na mogućnost i jednostavnost dogovaranja za bilo šta. To je prosta logika.
nepass1

#14117 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

U novoj zgradi nema odakle nema naroda, slabo ko sarajlija. Stara zgrada u starom gradu, sve lafo "sarajlije" a svima roditelji ili dedi dosli sa romanije i ilovace, malo sandzaka, samo siptara nema ni jednog.
Cossack

#14118 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

BadBoy wrote: 31/12/2020 08:56
nepass1 wrote: 31/12/2020 07:09 Nije to do broja stanara. Ja u novoj zgradi imam 76 stanova. Zgrada ko pista. Svi placaju oki, u plusu smo. Sve se odradi na vrijeme, dezinfekcija deratizacija itd.. snijeg se ocisti, zgrada se cisti 2xsedmicno. Ugradili video nadzor. Ima jos stvari, nisam toliko ukljucen. Stara zgrada 14 stanova, raspad sistema, niko nista ne placa, nemamo ni struje u ulazu, ciscenje svak ispred svojih vrata. Nas par se skupilo dali pare za ulazna vrata da imamo.
Sve je dobro dok je novo i dok se struktura stanara, malo po malo, vremenom ne počne mijenjati. Odgovorno tvrdim da će svaki od tih novih haustora kroz 10 godina početi jednako propadati kao i ovi "stari" što su sada propali.

Jednostavno nam je nakaradan mentalitet. A broj stanara itekako utiče na mogućnost i jednostavnost dogovaranja za bilo šta. To je prosta logika.
Što se tiče plaćanja i brige mislim da tu nema nekog pravila. Kod mene je starija zgrada sa dva haustora. U mom svi uredno plaćaju, haustor bukvalno kao apoteka, cvijeće raje u njemu. Haustor pored - raspad sistema.
drug_profi

#14119 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Vjerujem da bi osnivanje holdinga od JKP i kucepazitelja pomoglo da se rijese svi ti problemi koji nastaju radi neplacanja, a i da se i sudovi rasterete od parnica kojima se unaprijed zna ishod.
Kod nas je npr. jedan lift odavno out. Drugi posustaje i kucepazitelj ga je ukljucio uz upozorenje da se koristi na vlastitu odgovornost. Nije ga moguce vise popraviti vec ga treba potpuno zamijeniti i to kosta 23K maraka. To je ogromna lova za 36 stanova od kojih barem 10 nikako ne treba lift. ja sam jedan od njih i spreman sam ucestvovati sa nekom simbolicnom sumom, ali dati 800-1000 maraka nemam namjeru. Narocito sto ima desetak onih kojima lift treba, a koji ne placaju nista.
I to ce na kraju docekati svaku visoku zgradu u ovom gradu, ako se nesto sistemski ne rijesi.
BadBoy

#14120 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

drug_profi wrote: 31/12/2020 09:12 Vjerujem da bi osnivanje holdinga od JKP i kucepazitelja pomoglo da se rijese svi ti problemi koji nastaju radi neplacanja, a i da se i sudovi rasterete od parnica kojima se unaprijed zna ishod.
Kod nas je npr. jedan lift odavno out. Drugi posustaje i kucepazitelj ga je ukljucio uz upozorenje da se koristi na vlastitu odgovornost. Nije ga moguce vise popraviti vec ga treba potpuno zamijeniti i to kosta 23K maraka. To je ogromna lova za 36 stanova od kojih barem 10 nikako ne treba lift. ja sam jedan od njih i spreman sam ucestvovati sa nekom simbolicnom sumom, ali dati 800-1000 maraka nemam namjeru. Narocito sto ima desetak onih kojima lift treba, a koji ne placaju nista.
I to ce na kraju docekati svaku visoku zgradu u ovom gradu, ako se nesto sistemski ne rijesi.
Nisam baš najbolje razumio, kako bi taj holding riješio problem?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14121 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

To je vjecna boljka naseg stanovanja. One sa nizih spratova ne zanima krov, ne zanima ih lift, one sa visih ne zanima vlaga koja dopire iz podruma, ni buka od ugostiteljskih objekata u prizemlju. A sustinski je sve svacija briga.

Za moje neko poimanje stanovanja, optimalno je imati stan na zadnjem spratu u zgradi do 5 spratova.
drug_profi

#14122 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

BadBoy wrote: 31/12/2020 09:26
Zajednički račun za sve usluge. Struja, voda, grijanje, plin, smeće, odrzavanje... placas na jedan racun, a u holdingu se spram tvog ID broja npr. raspoređuje gdje treba po podracunima.
BadBoy

#14123 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

drug_profi wrote: 31/12/2020 09:29
Zajednički račun za sve usluge. Struja, voda, grijanje, plin, smeće, odrzavanje... placas na jedan racun, a u holdingu se spram tvog ID broja npr. raspoređuje gdje treba po podracunima.
Aha, ali to opet ne rješava problem neplatiša i nemogućnosti pribavljanja saglasnosti za bilo šta?

To je opet malo dublji problem koji zahtijeva prvo promjenu mentaliteta pa onda sve drugo. Promjena mentaliteta i kod stanara a i kod nadležnih institucija (da se revnosno i dosljedno provode propisi).
Cossack

#14124 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

_BataZiv_0809 wrote: 31/12/2020 09:28 To je vjecna boljka naseg stanovanja. One sa nizih spratova ne zanima krov, ne zanima ih lift, one sa visih ne zanima vlaga koja dopire iz podruma, ni buka od ugostiteljskih objekata u prizemlju. A sustinski je sve svacija briga.

Za moje neko poimanje stanovanja, optimalno je imati stan na zadnjem spratu u zgradi do 5 spratova.
Na zadnjem spratu su ljeta nepodnošljiva zbog vrućine tako da je tu treći ili četvrti sprat taman.
drug_profi

#14125 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

BadBoy wrote: 31/12/2020 09:37
drug_profi wrote: 31/12/2020 09:29
Aha, ali to opet ne rješava problem neplatiša i nemogućnosti pribavljanja saglasnosti za bilo šta?

To je opet malo dublji problem koji zahtijeva prvo promjenu mentaliteta pa onda sve drugo. Promjena mentaliteta i kod stanara a i kod nadležnih institucija (da se revnosno i dosljedno provode propisi).
Kako ne rješava? Ne platiš račun u punom iznosu, ide ti isključenje struje.
Post Reply