SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#14101 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ako neko bude zainteresovan za otkup kevyn aucoin skin enhacera od mene, nek se javi. Koristila sam 10 x a potrosila nikoliko. Razlog je sto ga toliko malo treba a ja imam 10 drugih preparata...bojim se da ga necu za 6 god potrositi. Za nekog ko stavlja na cijelo lice puder a ne samo na podocnjake kao ja.
Nisrin

#14102 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

alkalna_baterija wrote:Djevojke, žene :D čime skidate šminku? Ja sam do sad isprobala miliončić krema, losiona i ostalih čuda, ali mi najbolje odgovara topla voda i blagi sapun zbog osjetljivih očiju :roll: :D

Međutim, to je ostavilo danak na koži, pojavili se lišajevi u zadnje vrijeme i ne mogu ničim da to popravim :|

Savjet, prijedlog, preporuka? :?
Ja koristim ALverde gel za pranje lica sa morskim algama i on mi najvise odgovara, a nekad operem Dove sapunom....za skidanje sminke je odliiiicna micelarna otopina Bioderma ali je nema u BiH, ima u HR...
Last edited by Nisrin on 07/08/2013 16:47, edited 1 time in total.
alkalna_baterija

#14103 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

Nećete mi vjerovati, koristila sam Dove sapun jedno vrijeme jer je on eto kao najbolji mđu sapunima, međutim toliko su mi znale biti oči krvave poslije da se nisam usuđivala ponovo ga uzeti... Nekih pola godine sam koristila sapune Lahor, znači jedni od najjeftinijih na tržištu, ali su prestrašni za masnu kožu :D (takva je inače, samo mi je na licu mještovita :-) ) pokazali su se bolji od Dove-a za oči, a i odgovarali su mojoj koži lica jedno vrijeme, dok je nisam isušila do pojave lišajeva :cry:

Vlažne maramice - nema kakve nisam probala, koliko god da se umivam poslije, koža strašno zateže i pecka :cry:

Od nabrojih proizvoda ostaju još 2 da probam, pa vam javim utiske :D
manekenka u penziji

#14104 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

ja sam cula da su ti 'dove' sapuni puni hemije

ja inace koristim tečni sapun za skidanje sminke jer mi on najbolje iscisti lice, i onda obavezno namazem lice hidratantnom kremom. btw, imam uzasno suhu kozu ali mrzim kada mi se sjaji poslje kreme. nakon duze potrage nasla sam sad za sad pravo dobru kremu, koja se brzo upija, hidatizira i ne ostavlja mastan sjaj, evo slike:

Image
ciki4

#14105 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ciki4 »

Kod mene je koža mješovita,a s miteserima muku mučim odkad znam za sebe :-) isprobala sve moguće preparate, nijedan nije dao neke rezultate, ili mi lice totalno isuši da se koža počne guliti ili se upali. Trenutno je čistim avonovim 3u1 oli control gelom, on je ko najbolji dosad, a šminku s očiju skidam bubchen baby sapunom. Gledam neki dan, onaj dr.Oz preporučuje skidanje šminke s baby šamponima, malo pomiješati s mlakom vodom i tuferima skinuti šminku i isprati vodom. Nisam još probala, nekako mi se čini komplikovano :roll:
Jel neko pronašao dobar preparat za mitesere?
Michun

#14106 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ja operem lice tecnim sapunom onaj dm-ov plavi. moze i na oci i skine dosta sminke. sto ostane skinem mlijekom rosal roze, jer me jedino ono ne ujeda za oci.
dorkcic

#14107 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dorkcic »

Nivea wash off gel, samo ponekad malo isuši područje oko očiju pa namažem hidratantnom kremom.
Lilyen

#14108 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

Michun wrote:ja operem lice tecnim sapunom onaj dm-ov plavi. moze i na oci i skine dosta sminke. sto ostane skinem mlijekom rosal roze, jer me jedino ono ne ujeda za oci.
Koji je to DM tečni sapun za lice!? :)
Red berries

#14109 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Red berries »

Ja sam isprobala sve zivo za skidanje sminke..
Prvo sam skidala s maramicama pa bih se umila poslije toga...
Zatim sam jedno vrijeme koristila dove sapun, pa onda razlicite gelove za skidanje sminke, od beale do skupljih..Poslije toga sam presla na micelarnu,pa zatim na uljne skidace,ali najbolji mi se pokazao ovaj neutorgenin gel za skidanje sminke:
http://www.iherb.com/product-reviews/ne ... code=jrf19 skine mi apsolutno sve s ociju sto nijedan gel do sada nije uspio...Koristim gel liner koji je tesko skinuti i uvijek bih morala oci posebno ocisiti nakon umivanja,ali s ovim sve ode...Kupovat cu ga dok sam ziva..Plus nimalo me nije isusio :) ..Ljudi se zale na miris,ali meni je ok....
Lounge Act

#14110 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:29, edited 1 time in total.
Angel_of...

#14111 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Angel_of... »

Vichy micelarna, zakon! :thumbup: Sve skine, nista ne pece :mrgreen:
BJB

#14112 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ako je neka od vas sprobala ili koristi Effaclar Duo kremu za lice ili bilo sta iz te linije proizvoda, samo da znate da je na snizenju 25% na escentual.com i definitivno njihove posiljke najbrze stizu, vec druga za 9 dana, nista carina. Provjereno sve iz te linije je super-samo targeted corrector je bezze, jednostavno nista ne radi..
BJB

#14113 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Angel_of... wrote:Vichy micelarna, zakon! :thumbup: Sve skine, nista ne pece :mrgreen:
Ma jest dobra, samo je meni isla na nerve ona pumpica- ispumpa previse pa se trosi vise nego sto treba. :D
Michun

#14114 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Lilyen wrote:
Michun wrote:ja operem lice tecnim sapunom onaj dm-ov plavi. moze i na oci i skine dosta sminke. sto ostane skinem mlijekom rosal roze, jer me jedino ono ne ujeda za oci.
Koji je to DM tečni sapun za lice!? :)
Dm kolekcije za lice: ima plava, roze, narandjasta. Sve ima u svim bojama. E plavi sapun :)
ihtis_

#14115 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ihtis_ »

Gdje se imaju kupiti L'occiatne proizvodi (konkretno mislim na kremu za lice i tijelo sa shea puterom) i kolika je cijena? Hvala Vam
Angel_of...

#14116 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Angel_of... »

BJB wrote:
Angel_of... wrote:Vichy micelarna, zakon! :thumbup: Sve skine, nista ne pece :mrgreen:
Ma jest dobra, samo je meni isla na nerve ona pumpica- ispumpa previse pa se trosi vise nego sto treba. :D
Meni je bas pumpica odlicna, izadje taman koliko mi treba :D :thumbup:
Loulou

#14117 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

alkalna_baterija wrote:Djevojke, žene :D čime skidate šminku? Ja sam do sad isprobala miliončić krema, losiona i ostalih čuda, ali mi najbolje odgovara topla voda i blagi sapun zbog osjetljivih očiju :roll: :D

Međutim, to je ostavilo danak na koži, pojavili se lišajevi u zadnje vrijeme i ne mogu ničim da to popravim :|

"Otkrila" sam ovo mlijeko za skidanje šminke prije otprilike godinu dana i otad ne mijenjam
Image
Bio mi je problem naći nešto što ne peče oči i ovo mi je savršeno. Piše na njemu da je suitable for sensitive skin i da je za face & eyes. I stvarno je.
Afanasi_94

#14118 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Afanasi_94 »

Image :D
ice_tea

#14119 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ice_tea »

Definitivno ovaj plavi dvofazni Garnier odstranjivac, za sminku s ociju. Super je. A za ostatak lica, ako ti je sa sapunom najlakse (i meni je), onda probaj koristi neki koji nema agresivne sulfate i ne isusuje. Mene naprimjer, Becutan baby sapun s pantenolom i kamilicom UOPSTE NIMALO ne isusuje. Evo ti i slika :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 5414_n.jpg
Onaj drugi Becutan bez kamilice nisam probala.
manekenka u penziji

#14120 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

zene, sta je sa onim herbal essencess šamponima?
ima li to gdje uzeti? valjaju li šta, ili su u rangu palmolive, wash and go etc.šampona?
ja koristim lorealove sampone, ali mi se opet brzo prlja kosa... doduse, ljeto je.
ice_tea

#14121 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ice_tea »

manekenka u penziji wrote:zene, sta je sa onim herbal essencess šamponima?
ima li to gdje uzeti? valjaju li šta, ili su u rangu palmolive, wash and go etc.šampona?
ja koristim lorealove sampone, ali mi se opet brzo prlja kosa... doduse, ljeto je.
meni samo finu mirisu, a ostalo nikako..
BJB

#14122 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Kad ste spomenule sampone, jucer sam kupila Balea sampon ruzmarin i maticnjak, pise na njemu vitalizing shampoo...
Kako je smjesno kad nekoliko sekundi nakon sto dobro nasafunjate glavu njime, nekako nadigne kosu..Kako sam bila malo umorna od vascijelog dana provedenog u shoppingu, mrsko mi se bilo pocesljati..Sad mi je kosa k'o lavlja griva, sva nabusena i cupava. Eto k'o hoce sampon koji rashladjuje, nadize i od nikakve kose napravi grivu nek proba taj.
Afanasi_94

#14123 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Afanasi_94 »

Image

Meni su prva dva odlična :D
Ujedam

#14124 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

Enna_Hasecic wrote:Image

Meni su prva dva odlična :D
Meni nikako ne odgovaraju, od njih dobijem perut :cry: :twisted: ali lijepo mirišu, što jest-jest. :D
Post Reply