Shvati da je Kurjak od juce nebitan. Ali je bitno sve ovo sto je sada isplivalo na drugoj strani. Nije vise rijec o slucaju Kurjak vs Sebija, sad je ovo Sebija vs Bakir, Sebija vs STAV, Sebija vs FACE, Sebija vs Sebija...mirsek wrote: ↑29/05/2021 00:18Ujdurma nista ne znaci sama po sebi, kad se sve na kraju podvuce, vidjecemo pravi rezultat.dustaban wrote: ↑29/05/2021 00:15De malo razmisli. Bi li ove sve ujdurme bilo da nije bilo Kurjaka?!mirsek wrote: ↑29/05/2021 00:09 Kurjak se moze ili potpuno zanemariti kao relevantan ili prihvatiti cinjenica da je bio u krivu lazno tvrdeci da nikakav mentor nije bio Sebiji sto sve njegove tvrdnje protiv Sebije dovodi u sumnju tj. ona je amnestirana sto se njega tice.
Ostaje se ispitati da li je ili nije bila upisana na postdiplomski studij u Hrvatskoj koji je onda zavrsila u Sarajevu.
On je recimo sam sebe diskvalifikovo, ali bez njegovih nastupa ne bi smo nikad dobili ovo obilje "odbrambenih dokaza" koji ujebaše onog ko se brani!
Ko zna sto je dolazio na FACE i sto je sam sebe utjerao u laz.
Sebija All about
- dustaban
#14101 Re: Sebija All about
-
putokaz1
#14102 Re: Sebija All about
Zar je moguce da se uopce raspravlja u supruzi buduceg clana predsjednistva bh 2022 do 2030
- mirsek
#14103 Re: Sebija All about
OK, slazem se, Kurjaka vise nema smisla citirati ni postavljati kao neki dokaz u diskusiji, on je sam sebe obesmislio.dustaban wrote: ↑29/05/2021 00:34Shvati da je Kurjak od juce nebitan. Ali je bitno sve ovo sto je sada isplivalo na drugoj strani. Nije vise rijec o slucaju Kurjak vs Sebija, sad je ovo Sebija vs Bakir, Sebija vs STAV, Sebija vs FACE, Sebija vs Sebija...
Cekamo rasplet.
- Styling
#14104 Re: Sebija All about
-
Dukduki
-
ars1946
#14106 Re: Sebija All about
https://faktor.ba/dataNews/ec4e3ac019e0 ... 2e58b5.jpgIlili wrote: ↑29/05/2021 00:26U Zagrebu se potpis dobije kao dokaz da si odslusao predavanja te odradio seminare i vjezbe i bez potpisa se ne moze izaci na ispit. Nakon ispita profesor upise ocjenu, datum i jos jednom se potpise. Tako je bilo dok nisu ukinuli indekse, ne znam kako je bilo 90ih.ars1946 wrote: ↑29/05/2021 00:04sve sa zagrebom je laž.uglavnomja wrote: ↑28/05/2021 23:43
kako kada
zadnjih dana izjavljuje da je bila u zg na lijecenju i ponekad bi isla na faks radi edukacije, nista spec, nista posrdiplomski
a u molbama je pisala da je polozila 10 od 14 ispita na postdiplomskom u zg
i onda stav/fatkor stavi kopiju indexa - prva stranica, da je ona upisana
a ispod dio stranice indexa sa polozena 4 ispita u roku 3 mjeseca od upisa na faks![]()
usput sve je to na engleskom, sto bi ona rekla "ultrasond clinicao medisin "
i kurs kod mcdonalda![]()
i jos ona druga doktorica sto je radila sa kurjakom kaze da je se ne sjeca, ali faks ima dokumentaciju
a neko je stavio da je faks iz zg rekao da ona nikad nije bila upisana
i plus ona je u zg bia nekoliko mjeseci prije odlaska u tursku. znaci nemoguce dati 10 ispita u tom periodu
i jos, kaze u turskoj je bila asistent kod nekog prof dr na ginekoloskoj hirurgiji
e, posto je nepismena osoba koja pise post diplomski, tako ne zna ni velika slova koristiti pa covjek ne zna je li bila asistent na bolnickoj hirurgiji ili asistent na predmetu Hirurgija
i naravno da objasni kako je neki turski pandan kurjaka pristao da mu ona, 10-godisnja studentica sa losim prosjekom koja ne zna jezik, bude asistent u bilo kojoj varijanti
Počev od prve stranice, gdje stoji da je završila MFUNSA 1988. godine, a faks je uspješmo poslije 10 godina završila u aprilu 1989.godine.
Napisala u molbi da se upisala 02.03.1993. godine, a prvi ispiz dala 19.03.1993. godine, i do maja preostale. Zatim fali pečat na položenim ispitima.
Ali ni to nije problem, jer mi koji smo studirali znamo da se položeni ispiti ne pišu tamo gdje se evudentir prisustvo nastavi.
Ispiti se pisu na potpuno drugom mjestu, gdje se evidentiraju izlazak na predmete i ocije i onda potpis ispitivača.
Očito ovi iz Stava i Faktora nisu išli na fakultet...![]()
![]()
https://faktor.ba/dataNews/8c3161b7068f ... a28ee0.jpg
“Upisala sam studij postdiplomske nastave 02. 03. 1993. god. na Sveučilištu u Zagrebu – Medicinski fakultet. Kompletna nastava – predavanja, vježbe i konsultacije kao i ispiti provedeni su na engleskom jeziku. Nažalost, zbog političkih prilika morala sam napustiti Zagreb ne položivši četiri od ukupno četrnaest ispita. Molim da mi omogućite polaganje preostalih ispita te izradu magistarskog rada. Prilažem index sa postdiplomskog studija i kratku biografiju“, napisala je Sebija Izetbegović u molbi koju je ručno potpisala 1994. godine.
Kako je moguće da na Indeks kolegija MF u Zg bude upisano da je završila MF UNSA 1988. , kada je ga završila 17.04.1989.
Kako je moguće ispit položiti 19.03.1993. godine , ako je navela da je postdiplomski stidij upisala 02.03.1993. godine?!
Ovo ni na Visoka škola za uslužni biznis Sokolac , CEPS-Univerzitetu u Kiseljaku ili Int. Univerzitetu u Travniku nije moguće....
-
Blitz1
#14107 Re: Sebija All about
Tema je najbolja direktorica u povijesti KCUSA, njeni uspjesi i fenomenalni rezultati u radu, a ne neke trač priče tipa rekla-kazala. Molimo vas korigirajte vaša razmišljanja u tom smjeru.
-
made_in_sarajevo
#14108 Re: Sebija All about
Tema je i to da dok je ovdje orilo gorilo, gospoja je guzeljala po zagrebu pa kuku majci iz politickih razloga mora napustiti isti. Evo suza mi kanu pa ni manje ni vise u tursku je morala otici. Dok je ona guzeljala i trosila pare, jadni bakir je bio ranjen, cetnike golim rukama fato i odbranio drzavu, a rambo je sniman ustvari po bakirovom zivotu.
- dustaban
#14109 Re: Sebija All about
made_in_sarajevo wrote: ↑29/05/2021 08:08 Tema je i to da dok je ovdje orilo gorilo, gospoja je guzeljala po zagrebu pa kuku majci iz politickih razloga mora napustiti isti. Evo suza mi kanu pa ni manje ni vise u tursku je morala otici. Dok je ona guzeljala i trosila pare, jadni bakir je bio ranjen, cetnike golim rukama fato i odbranio drzavu, a rambo je sniman ustvari po bakirovom zivotu.
Svaka ti cast na ovome. Tek sa ovom opaskom vidimo sa kakvim "gromadama" imamo posla!
- dembele
#14110 Re: Sebija All about
Sad će turska braća krenuti sa pripremama za snimanje serije "Nepravedno optužena". U seriji ćemo ujedno saznati šta se dogodilo sa Bakirom nakon teškog ranjavanja u seriji "Alija".
- dustaban
#14111 Re: Sebija All about
Ja pocinjem vjerovati da iza svega ovog stoji Erdogan! On je Bakira pustio niz vodu jer je covjek od rijeci, spasava Bosnu koju mu je Alija ostavio u amanet.
A zapravo su opet sve zakuhale hanume. Pukla tikva izmedju prvih dama a ona umotana turkinja je takodje doktorica (mislim...PRAVA doktorica) i ona je davno provalila Seku. Em je fake doktorica em se kochoperi preko svake mjere. To zene jedna drugoj ne prastaju.
I tako... kad su vidjeli ko zapravo upravlja Bosnom koja mu je ostavljena u amanet (dakle ne blekac Bakir, vec fake doktorica) Erdogan je morao poduzeti određene korake. A najlakše je to bilo pokrenuti preko Kurjaka...
Vidi mene što se izlanuh nehotice
Last edited by dustaban on 29/05/2021 08:57, edited 1 time in total.
-
foxlife
#14112 Re: Sebija All about
zaboravio si da je bio i duboko iza neprijateljskih linijamade_in_sarajevo wrote: ↑29/05/2021 08:08 Tema je i to da dok je ovdje orilo gorilo, gospoja je guzeljala po zagrebu pa kuku majci iz politickih razloga mora napustiti isti. Evo suza mi kanu pa ni manje ni vise u tursku je morala otici. Dok je ona guzeljala i trosila pare, jadni bakir je bio ranjen, cetnike golim rukama fato i odbranio drzavu, a rambo je sniman ustvari po bakirovom zivotu.
jbt imam osjecaj da on to stvarno misli da je radio i da ne osjeca da laze
- mirsek
#14113 Re: Sebija All about
Ja znam da su se ljudi na mojoj Ekonomiji u Sarajevu, naknadno upisivali, oko nove godine, sa par mjeseci zakasnjenja jer nisu uspjeli redovno da se upisu, i mogli su da izlaze na ispite u januarsko-februarskom terminu. Znaci ni mjesec poslije upisa.ars1946 wrote: ↑29/05/2021 07:12https://faktor.ba/dataNews/ec4e3ac019e0 ... 2e58b5.jpgIlili wrote: ↑29/05/2021 00:26U Zagrebu se potpis dobije kao dokaz da si odslusao predavanja te odradio seminare i vjezbe i bez potpisa se ne moze izaci na ispit. Nakon ispita profesor upise ocjenu, datum i jos jednom se potpise. Tako je bilo dok nisu ukinuli indekse, ne znam kako je bilo 90ih.ars1946 wrote: ↑29/05/2021 00:04
sve sa zagrebom je laž.
Počev od prve stranice, gdje stoji da je završila MFUNSA 1988. godine, a faks je uspješmo poslije 10 godina završila u aprilu 1989.godine.
Napisala u molbi da se upisala 02.03.1993. godine, a prvi ispiz dala 19.03.1993. godine, i do maja preostale. Zatim fali pečat na položenim ispitima.
Ali ni to nije problem, jer mi koji smo studirali znamo da se položeni ispiti ne pišu tamo gdje se evudentir prisustvo nastavi.
Ispiti se pisu na potpuno drugom mjestu, gdje se evidentiraju izlazak na predmete i ocije i onda potpis ispitivača.
Očito ovi iz Stava i Faktora nisu išli na fakultet...![]()
![]()
https://faktor.ba/dataNews/8c3161b7068f ... a28ee0.jpg
“Upisala sam studij postdiplomske nastave 02. 03. 1993. god. na Sveučilištu u Zagrebu – Medicinski fakultet. Kompletna nastava – predavanja, vježbe i konsultacije kao i ispiti provedeni su na engleskom jeziku. Nažalost, zbog političkih prilika morala sam napustiti Zagreb ne položivši četiri od ukupno četrnaest ispita. Molim da mi omogućite polaganje preostalih ispita te izradu magistarskog rada. Prilažem index sa postdiplomskog studija i kratku biografiju“, napisala je Sebija Izetbegović u molbi koju je ručno potpisala 1994. godine.
Kako je moguće da na Indeks kolegija MF u Zg bude upisano da je završila MF UNSA 1988. , kada je ga završila 17.04.1989.
Kako je moguće ispit položiti 19.03.1993. godine , ako je navela da je postdiplomski stidij upisala 02.03.1993. godine?!
Ovo ni na Visoka škola za uslužni biznis Sokolac , CEPS-Univerzitetu u Kiseljaku ili Int. Univerzitetu u Travniku nije moguće....
- uglavnomja
#14114 Re: Sebija All about
ne treba sebiju ni napadati pored ovih koji je brane
ni jedna istina je ne moze ukopati kao besmislice koje se stavljaju kao objasnjenje za laganje, falsifikovanje, pogresne datume, rupe u obrazovanju/specijalizaciji, izmisljanje saradnje ...
ni jedna istina je ne moze ukopati kao besmislice koje se stavljaju kao objasnjenje za laganje, falsifikovanje, pogresne datume, rupe u obrazovanju/specijalizaciji, izmisljanje saradnje ...
-
kunderam
#14115 Re: Sebija All about
dustaban wrote: ↑29/05/2021 08:55Ja pocinjem vjerovati da iza svega ovog stoji Erdogan! On je Bakira pustio niz vodu jer je covjek od rijeci, spasava Bosnu koju mu je Alija ostavio u amanet.
A zapravo su opet sve zakuhale hanume. Pukla tikva izmedju prvih dama a ona umotana turkinja je takodje doktorica (mislim...PRAVA doktorica) i ona je davno provalila Seku. Em je fake doktorica em se kochoperi preko svake mjere. To zene jedna drugoj ne prastaju.
I tako... kad su vidjeli ko zapravo upravlja Bosnom koja mu je ostavljena u amanet (dakle ne blekac Bakir, vec fake doktorica) Erdogan je morao poduzeti određene korake. A najlakše je to bilo pokrenuti preko Kurjaka...
Vidi mene što se izlanuh nehotice![]()
cisti je mit da je Emine doktorica. ta prica se cak sirila po KSCU kad je bila ovdje one godine i sa sekom se prosetala i donirala neku cackalicu, ali se i od te donacije se kreirala smijesna slika da smo dobili supersonicni labos. nadam se da ce ljudi biti malo manje ostrasceni i budale, da vjeruju i kreiraju slike ovih nikogovica u neke heroje.
svi su oni jedne obicne nule.
sebija najvise, jer ko zna kako je i osnovnu i srednju zavrsila. navela je da ih je zavrsila sa odlicnim uspjehom. totalno je bizarna, kad navodi uspjeh
osnovne i srednje skole u molbi da je prime za "post diplomski".
-
Bossona
#14116 Re: Sebija All about
U Bosni niko glasnije ne brani vladajuću elitu od mantijaša jer su interesno finansijski vezani kao pupčanom vrpcom. Primjera radi, bivši reis Cerić-Vezir nikada se nije oglašavao o nepotizmu, korupciji i kriminalu vlasti ali zato svako malo staje u njihovu zaštitu. Običan čovjek kojem se najviše čini zulum on je nebitan, ali eto važno je političku krimomafijašku elitu staviti pod hodžinsko džube. Danas brani Sebiju, prošle godine branio Novalića zbog kriminalno pljačkarske nabavke respiratora, nedavno predvodio SDA-ovu propagandu usmjerenu protiv opozicije u Mostaru. I nije Cerić jedini takav je i Kavazović jer je SDA političko krilo IZ i obrnuto. Na desetine drugih imama decenijama aktivno učestvuju u predizbornoj kampanji, daju podršku vladajućoj SDA eliti sa minbere ili društvenih mreža, ili jednostavno brane političku elitu ogrezlu u kriminalu tako što godinama šute na pljačku velikih preduzeća, ne transparentnu podjelu subvencija, na mito i korupciju u javnim nabavkama, nepotizam itd. Muftije, glavne imame, hodže očigledno treba snažno i otvoreno bojkotovati ne samo jednom u godini po pitanju zekata i vitara već stalno i tokom cijele godine govoriti o njihovoj sramnoj ulozi zaštitnika korumpirane političke elite, o njihovoj zloupotrebi vjere, o današnjem dominantnom narativu kojeg kroz hutbe putem društvenih mreža i media centra najviše širi i forsira upravo Islamska zajednica kada je u pitanju SDA i Izetbegovići.

Last edited by Bossona on 29/05/2021 09:57, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#14117 Re: Sebija All about
Izbrisano. Javi Dini.
Arsini trenutne politicke sceneu -biH.
- uglavnomja
#14118 Re: Sebija All about
a sto sebiju ne spomenu reis svih lopova?
ona ima multiamneziju
zaboravila da je studirala u zg
zaboravila da je slala molbe gdje pise da ima polozenih 10 ispita u zg
zaboravila koliko dugo je bila u zg
zaboravia koliko dugo je bila izvan bh
zaboravila kad je pocela spec (tacnije kad je dobila rjesenje, a kad je pocela to niko ne zna)
zaboravila da napise gdje je bila asistent u turskoj, u bolnici ili na faksu
...
ona ima multiamneziju
zaboravila da je studirala u zg
zaboravila da je slala molbe gdje pise da ima polozenih 10 ispita u zg
zaboravila koliko dugo je bila u zg
zaboravia koliko dugo je bila izvan bh
zaboravila kad je pocela spec (tacnije kad je dobila rjesenje, a kad je pocela to niko ne zna)
zaboravila da napise gdje je bila asistent u turskoj, u bolnici ili na faksu
...
- sinuhe
#14119 Re: Sebija All about
Sebija je doktorica a neki kazu i dobra. Kod nje je problem sto su resursi devedesetih odvojeni za nju po politickoj liniji uz ucesce i kucnog prijatelja Kurjaka a ne za nekog boljeg studenta.
- Billy The Pljuc
#14120 Re: Sebija All about
Opšte prakse.
-
tap3ah75
#14121 Re: Sebija All about
Nisam ginekolog al' mogu da pogledam.
Sebija I.

Sebija I.
- Bloo
- Globalna šefica
#14122 Re: Sebija All about
Nekako sumnjam da se sve ove godine provlacila bez specijalizacije (koja mozda i jeste neregularno zavrsena).
Ne govorimo vise o medicini od prije 200..300 godina kada si se i mogao baviti nadriljekarstvom.
Cini mi se da ovdje forumasi olako shvacaju posao ginekologa/akusera (poput forumasa Tesle koji misli da bi malo mogao iscitati po internetu i onda raditi ultrazvuk, PAPA testove, radne -skopije, porodaje...).
Tesko je povjerovati da je i sve ovo vrijeme imala nekog da joj "sapce" tokom obavljanja prakse.
-
kunderam
#14123 Re: Sebija All about
zato se rado sklanjala u "menadzment", da sakrije neznanje.Bloo wrote: ↑29/05/2021 10:33Nekako sumnjam da se sve ove godine provlacila bez specijalizacije (koja mozda i jeste neregularno zavrsena).
Ne govorimo vise o medicini od prije 200..300 godina kada si se i mogao baviti nadriljekarstvom.
Cini mi se da ovdje forumasi olako shvacaju posao ginekologa/akusera (poput forumasa Tesle koji misli da bi malo mogao iscitati po internetu i onda raditi ultrazvuk, PAPA testove, radne -skopije, porodaje...).
Tesko je povjerovati da je i sve ovo vrijeme imala nekog da joj "sapce" tokom obavljanja prakse.
s obzirom da je u svojem selu prodavala lubenice, za tu funkciju je, kako bakreni kaze, nadarena. tacno zna na cemu treba ustedjeti i kako se moze zavaliti. to ona cini sa Klinickim centrom.
nistica je bila sef na Jezeru, pa Opsta bolnica i sve snage je usmjerila da postane "menadzer" Klinickog. Gavrankapetanovicu se lizala da je bilo neprijatno gledati. totalno je bila hidrant, bez ikakve krizme i bilo kakvog plamicka da bude zanimljiva.
nema ona pojma o medicini. i titula ljekara opste prakse je prevelik zalogaj za nju.
da nije bilo alije, vratila bi se prodaji lubenica.
Last edited by kunderam on 29/05/2021 10:48, edited 1 time in total.
- Billy The Pljuc
#14124 Re: Sebija All about
Ma dobro, nema sumnje da je nešto i naučila, jednostavno i meni kao "kritičaru" ili bolje rečeno protivniku bračnog para i SDA klike djeluje zdravorazumski da se nije mogla provlačiti baš ovoliko godina. Opet, ruku na srce, kad pogledaš kroz sve te godine njenu "izloženost" pacijentima ostaje sumnja da tu ima svega, malo se i Dizdarević dotakao toga spominjanjem profesora Bukvića. Dobar dio iste jeste zaista provodila na rukovodećim pozicijama a iskreno ne znam koliko je na istima uopšte bila posvećena pacijentima i da li je imala udjela u recimo nekim eventualnim rješavanjima određenih problema kod istih.Bloo wrote: ↑29/05/2021 10:33Nekako sumnjam da se sve ove godine provlacila bez specijalizacije (koja mozda i jeste neregularno zavrsena).
Ja ovo "opšte prakse" uglavnom spominjem u kontekstu regularnosti završenih stepena školovanja kod nje, ovo joj se po svemu sudeći ne bi trebalo osporavati.
Last edited by Billy The Pljuc on 29/05/2021 11:10, edited 3 times in total.
-
Iker C
#14125 Re: Sebija All about
Zamolio bih sve postivaoce lika i djela uvazene profesorice Izetbegovic da se suzdrze od prijetnji novinarima. To nije nacin i ne vodi nigdje, SDA je demokratska stranka koja ne poznaje taj nacim borbe za istinu i pravdu. Razumijem da ste rezignirani brutalnim lazima i neistinama koje se pisu o nasoj heroini u bijelom ali molim vas da se suzdrzite. Ima sigurno drugih nacina da iskazete podrsku, npr zakupite baner i napisete poruku podrske uvazenoj profesorici, zatim na viberu kao profilnu sliku stavite sliku uvazene profesorice ili na drustvenim mrezama. Bitno je da pokazete da ste na strani istine ali na jedan demokratski nacin.
Kad god vam je teske i kad vas pogodi neka neistina o uvazenoj profesorici, sjetite se samo da je SDA isuvise velika stranka da bi se spustila na taj prizemni nivo zastrasivanja novinara. SDA je oformila grupu eminentnih strucnjaka na celu sa uvazenim zastupnikom Zahiragicem koja ce stiti interese uvazene profesorice u javnosti.
Zivi mi i zdravi bili i zapamtite da smo na strani istine i pravde i da smo takvi drazi Bogu od onih koji sire smutnju medju vjernicima.
Kad god vam je teske i kad vas pogodi neka neistina o uvazenoj profesorici, sjetite se samo da je SDA isuvise velika stranka da bi se spustila na taj prizemni nivo zastrasivanja novinara. SDA je oformila grupu eminentnih strucnjaka na celu sa uvazenim zastupnikom Zahiragicem koja ce stiti interese uvazene profesorice u javnosti.
Zivi mi i zdravi bili i zapamtite da smo na strani istine i pravde i da smo takvi drazi Bogu od onih koji sire smutnju medju vjernicima.