UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14101 Re: UEFA Champions League

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:
hrasno38 wrote: Ne kazem ja da nije tako ali budi siguran da je ono umjesto Edina bio Mesi ili Ronaldo da bi se pokazalo na bjelu tacku.
Nije ta cinjenica bas nesto cim bi se trebalo hvaliti, ni ti, ni Edin, jer to ti ipak nesto govori? :oops:
To su cinjenice kao i sto je cinjenica da su Mesi i Ronaldo vanzemaljci za Edina......mozemo se zajebavati ali necemo se preseravati :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14102 Re: UEFA Champions League

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote:
hrasno38 wrote: Ne kazem ja da nije tako ali budi siguran da je ono umjesto Edina bio Mesi ili Ronaldo da bi se pokazalo na bjelu tacku.
Nije ta cinjenica bas nesto cim bi se trebalo hvaliti, ni ti, ni Edin, jer to ti ipak nesto govori? :oops:
Govori nama. Ne govori njemu.
amerikanac opet si poceo pametovati.......
manijak1

#14103 Re: UEFA Champions League

Post by manijak1 »

Lulić :D dade gol , Sejo je na klupi ali Ramo :D ga zabi .
Bazinga1234

#14104 Re: UEFA Champions League

Post by Bazinga1234 »

Bravo kapitenu :thumbup:

Kakvaa golcina iz slobodnjaka jbt
kindlas

#14105 Re: UEFA Champions League

Post by kindlas »

MyTao wrote:
kindlas wrote:Ova utakmica je bila identicna onoj ligaskoj (4:3) uz jedinu razliku sto je City u ligaskoj tekmi pogodio 3 puta a u ovoj su svi sutevi isli ili pored gola ili bili blokirani. Kako je Liverpool dao 3 u prvom isto tako je City mogao 3 u drugom ali nekad treba imati i srece. Sa 3:1 bi City 90% prosao dalje, a ovako mislim da nemaju sanse.
Ejh... po tebi ova tekma je bila kao i ona kada je City uzeo 5 - 0, samo sto je ovaj put Liverpool zabio 3, a City ni jedan :D

Ova utakmica je daleko od one 4-3, a najveci razlog za to je van Dijk.
Necemo se lagati, ova utakmica je identicna onoj koja je zavrsila 4:3. Liverpool ni u ovoj kao ni u onoj nije vidio golmana City-a u drugom poluvremenu samo sad nisu primili nijedan gol na njihovu srecu a u onoj prosloj su primili 3 (isto onako kako su oni u ovoj dali 3).
jeza u ledja

#14106 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

hrasno38 wrote:
amerikanac opet si poceo pametovati.......
Hoces me tuci?
Bazinga1234

#14107 Re: UEFA Champions League

Post by Bazinga1234 »

Hah penal
pirmin

#14108 Re: UEFA Champions League

Post by pirmin »

Hasan direktor Bayerna, Senad kapiten Lazia.
Ima li jos uspjesnih dijasporaca?
Bosanski_kralj

#14109 Re: UEFA Champions League

Post by Bosanski_kralj »

kindlas wrote:
MyTao wrote:
kindlas wrote:Ova utakmica je bila identicna onoj ligaskoj (4:3) uz jedinu razliku sto je City u ligaskoj tekmi pogodio 3 puta a u ovoj su svi sutevi isli ili pored gola ili bili blokirani. Kako je Liverpool dao 3 u prvom isto tako je City mogao 3 u drugom ali nekad treba imati i srece. Sa 3:1 bi City 90% prosao dalje, a ovako mislim da nemaju sanse.
Ejh... po tebi ova tekma je bila kao i ona kada je City uzeo 5 - 0, samo sto je ovaj put Liverpool zabio 3, a City ni jedan :D

Necemo se lagati, ova utakmica je identicna onoj koja je zavrsila 4:3. Liverpool ni u ovoj kao ni u onoj nije vidio golmana City-a u drugom poluvremenu samo sad nisu primili nijedan gol na njihovu srecu a u onoj prosloj su primili 3 (isto onako kako su oni u ovoj dali 3).
Ni slična. U ovoj utakmici Liverpul je tako zrelo i sigurno odigrao. Pa Siti ni jedan šut u okvir gola nije imao.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#14110 Re: UEFA Champions League

Post by mali_milojica »

pirmin wrote:Hasan direktor Bayerna, Senad kapiten Lazia.
Barbarez pokeras :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#14111 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

pirmin wrote:Hasan direktor Bayerna, Senad kapiten Lazia.
Edin ikona Rima.
pirmin

#14112 Re: UEFA Champions League

Post by pirmin »

Mislio sam dijasporci na polozajima.
kindlas

#14113 Re: UEFA Champions League

Post by kindlas »

Bosanski_kralj wrote: Ni slična. U ovoj utakmici Liverpul je tako zrelo i sigurno odigrao. Pa Siti ni jedan šut u okvir gola nije imao.
Po mom misljenju drugo poluvrijeme su odigrali katastrofalno (kao i u onoj prosloj utakmici) samo su sad imali vise srece da ne prime gol.
MyTao

#14114 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

kindlas wrote:
MyTao wrote:

U toj utakmicu je liverpool zabio 3 gola u drugom poluvremenu... cuj nije golmana vidio.

U ovij city nije sut u okvir gola imao. Totalna kontrola... nisu sanse imali kako treba.
AmiĐa_Idriz

#14115 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

CUJ NA SRECU GA NISU PRIMILI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#14116 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Pa ja, na 3-0 jurišaš na gol protivnika ko da nema sutra :novine:
Mustang1

#14117 Re: UEFA Champions League

Post by Mustang1 »

Opet neki briljiraju. Ne znam jel' to tolika zaludjenost Pepom ili Cityem ili Arapima ili cime?
Korovjev

#14118 Re: UEFA Champions League

Post by Korovjev »

Ni meni nije jasno to neko naslađivanje i pljuvanje po vrhunskim timovima, igračima, trenerima. Ajde malo zafrkavanje, loženja, ali ispadne da je onda takve priče 90 % ovdje. Bio to Pep, Murinjo, City, Real, Barca, Messi, Ronaldo ovaj onaj. Jasno mi je da nekoga više gotiviš i za nekoga imaš simpatije ali treba naučiti uživati u majstorijama genijalaca (Ronaldo protive Juvea) ili uigranom timu (Live protiv Citiy). To je po meni smisao ovakve lige šamnpiona. Naročito jer smo u toj priči svi fudbalski konzumenti, potrošači a ne neki veliki navijači.
Recimo ove godine za mene najljepši fudbal igra City, pa onda Liverpool. I jasno je bilo da će ove njihove tekme biti najzanimljivije i prvu sam sa merakom odgledao. I volim što je u toj tekmi bilo i trenerskih fula (Gundogan a ne Sterling) i iznenađenja (Liverpool odbrana drugo poluvrijeme) i svega drugog zbog čega gledam takve utakmice. A mislim da tu nije ništa gotovo. Predviđam 5:1 za City u uzvratu i onda u sudijskoj nadoknadi Van Dijk glavom iz prekida za 5:2. I volio bih da onda Live ode do kraja.
cyprus

#14119 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

Korovjev wrote:Ni meni nije jasno to neko naslađivanje i pljuvanje po vrhunskim timovima, igračima, trenerima. Ajde malo zafrkavanje, loženja, ali ispadne da je onda takve priče 90 % ovdje. Bio to Pep, Murinjo, City, Real, Barca, Messi, Ronaldo ovaj onaj. Jasno mi je da nekoga više gotiviš i za nekoga imaš simpatije ali treba naučiti uživati u majstorijama genijalaca (Ronaldo protive Juvea) ili uigranom timu (Live protiv Citiy). To je po meni smisao ovakve lige šamnpiona. Naročito jer smo u toj priči svi fudbalski konzumenti, potrošači a ne neki veliki navijači.
Recimo ove godine za mene najljepši fudbal igra City, pa onda Liverpool. I jasno je bilo da će ove njihove tekme biti najzanimljivije i prvu sam sa merakom odgledao. I volim što je u toj tekmi bilo i trenerskih fula (Gundogan a ne Sterling) i iznenađenja (Liverpool odbrana drugo poluvrijeme) i svega drugog zbog čega gledam takve utakmice. A mislim da tu nije ništa gotovo. Predviđam 5:1 za City u uzvratu i onda u sudijskoj nadoknadi Van Dijk glavom iz prekida za 5:2. I volio bih da onda Live ode do kraja.
Po meni je besmisleno pljuvanje po vrhunskim igračima...

Ne treba pljuvati ni po trenerima, ali smatram da su oni koji se smatraju vrhunskim - precjenjeni... Objasnio sam to više puta - mislim da razlika između vrhunskih i ne-vrhunskih trenera uopšte nije toliko velika koliko se potencira... Mnogi vrhunski i svjetski poznati treneri su to postali zapravo silom prilika...

A naslađivanje i pljuvanje po vrhunskim timovima itekako ima smisla :-D Lako je imat vrhunski tim kad sprcaš stotine miliona u njega... I ja bih napravio takav tim da imam te pare... I to je meni jedna od ljepših strana fudbala - kad dočekaš da se neki milionerski tim izbruka :-D
Korovjev

#14120 Re: UEFA Champions League

Post by Korovjev »

To za trenere ne znam, možda si u pravu. Jer tu ima puno nekih meni čudnih stvari koje mogu biti fol da su oni kao nešto ultra posebni. Sad kad ulazi igrač kao zamjena pa mu pomoćnici pokazuju onu neku fasciklu listaju one neke fotografije. Šta mu pokazuju? Možda da izabere odmah šta će jesti poslije tekme ili da odabere manekenku (divi je oca mi ova ti je prava). Po meni nema šanse da budu neke uigrane akcije kao u košarci.
A za timove mi je apsolutno svejedno koliko je para skrkano. Volim napadački fudbal pa je li tim od milion ili milijarde meni je svejedno. Ljudi gotive Atletico i Simeonea, a meni su negledljivi pa da vrijede 100 maraka.
mousstapha

#14121 Re: UEFA Champions League

Post by mousstapha »

Ljudi rijetko imaju mjeru i kad pljuju, a i kad uzdizu. Neko prcanje i radovanje kada izgubi tim koji ne gotivis mi nikad nije smetalo i dio je sporta. Ali kad ljudi krenu svoditi trenera u top klubovima na nivo Brace iz Vrbanjuse, onda je to degutantno.
Lijepo je gledati kako se oni vrhu smjenjuju ili kako se raspada tim u koji je skrsena velika kolicina novca. Zato i jeste veliki izazov igrati za timove od kojih se ocekuje osvajanje svega, po mogucnosti svake sezone. Tek je izazov trenirati takve timove.
cyprus

#14122 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

mousstapha wrote:Ljudi rijetko imaju mjeru i kad pljuju, a i kad uzdizu. Neko prcanje i radovanje kada izgubi tim koji ne gotivis mi nikad nije smetalo i dio je sporta. Ali kad ljudi krenu svoditi trenera u top klubovima na nivo Brace iz Vrbanjuse, onda je to degutantno.
Lijepo je gledati kako se oni vrhu smjenjuju ili kako se raspada tim u koji je skrsena velika kolicina novca. Zato i jeste veliki izazov igrati za timove od kojih se ocekuje osvajanje svega, po mogucnosti svake sezone. Tek je izazov trenirati takve timove.
Al evo zamisli da je Guardiola morao svoju trenersku karijeru početi graditi u Vrbanjuši... Dokle bi dogurao? U najboljem slučaju do Želje ili Sarajeva...

Ili zamisli da su se stvari Braci poklopile u životu, pa da je kao Zidan kao prvi klub za treniranje dobio Real... Misliš li da u nekim ŽLJ ligama baš nema niti jedan taktički mozak ili motivator ravan ovima koji su dobili šansu da vode milionske timove? Mene niko neće uvjeriti da nema... Razlika je jedino u tome što nisu dobili pravu šansu, niti će je ikad dobiti, taman čuda pravili sa svojim seoskim ekipama...
Alighieri

#14123 Re: UEFA Champions League

Post by Alighieri »

Šta ne treba pljuvati po trenerima?

Pep Đosep Gvardiola je došao u Bayern, tada najjačoj ekipi na svijetu, gledajući prvih 11 i klupu, širinu, ma sve, poslije osvajanja LP na tako dominantan način. Šta je to Đosep uradio???

Tadašnjeg najboljeg desnog beka na svijetu, Lahma stavlja u vezni red. Pit bull-a veznog reda, koji je recimo u polufinalu i četvrtfinalu (Barca i Juventus) pojeo sam vezni red, stavlja na poziciju stopera. Bilo bi preofirno da je izmišljao toplu vodu i sa Ribery-a i Robben-a. Dakle, od 5 najjačih aduta Bayerna (golman, desni bek odakle je išlo najveći broj akcija, Lahm iz drugog plana i iz kojih je postignutu na desetine i desetine golova, Javi kao najjači zadnji vezni u tom periodu, te dva krilna igrača), on direktno kvari od 2-5 stvari u sistemu zbog kojeg Bayern prima na domaćem terenu od Reala 4 komada (neki će reći da je igrao u toj utakmici Lahm beka i Javi zadnjeg veznog, da, nakon 50 utakmica u nesistemu koji nije tome prilagođen jer je on napravio nešto što je otišlo u tri lijepe). Imao je najbolji tim, igrači u primea, ali nije imao Messi-a koji mu je solo donio slavu.

Za mlađu raju, Bayern je do tada na domaćem terenu imao 10tak pobjeda +- i samo 1 remi, onaj remi kada je Carlos opalio sa 30tak metara i Kahnu ispala lopta, pa je rukavice ostavio na gol liniji poslije utakmica. U španskim medijima je Bayrn za Real bio "La Bestia Negra". I poslije toga, sljedeće sezone ispadamo od Barcelone lagano, godinu kasnije, u njegovoj trećoj od Atl.Madrida. Bayern, evropski gigant ispada od tri različita tima u eri Đosepa, sramota, dno, dna. Da je on danas trener, ispali bi i od Seville.

I čovjeka ne treba kritizirati? Neviđeni polovnjak, pokušao je razoriti njemački duh, njemačke ekipe sa svojih smećarskim idejama, kuća mu što dalja bila od Minhena. City je super tim za njega, plastični tim sa plastičnim the fake one trenerom.
ExNihilo

#14124 Re: UEFA Champions League

Post by ExNihilo »

cyprus wrote: Al evo zamisli da je Guardiola morao svoju trenersku karijeru početi graditi u Vrbanjuši... Dokle bi dogurao? U najboljem slučaju do Želje ili Sarajeva...

Ili zamisli da su se stvari Braci poklopile u životu, pa da je kao Zidan kao prvi klub za treniranje dobio Real... Misliš li da u nekim ŽLJ ligama baš nema niti jedan taktički mozak ili motivator ravan ovima koji su dobili šansu da vode milionske timove? Mene niko neće uvjeriti da nema... Razlika je jedino u tome što nisu dobili pravu šansu, niti će je ikad dobiti, taman čuda pravili sa svojim seoskim ekipama...
True. I nije to tako samo sa sportom/fudbalom, već životom uopće.
stakasa

#14125 Re: UEFA Champions League

Post by stakasa »

Alighieri wrote:Šta ne treba pljuvati po trenerima?

Pep Đosep Gvardiola je došao u Bayern, tada najjačoj ekipi na svijetu, gledajući prvih 11 i klupu, širinu, ma sve, poslije osvajanja LP na tako dominantan način. Šta je to Đosep uradio???

Tadašnjeg najboljeg desnog beka na svijetu, Lahma stavlja u vezni red. Pit bull-a veznog reda, koji je recimo u polufinalu i četvrtfinalu (Barca i Juventus) pojeo sam vezni red, stavlja na poziciju stopera. Bilo bi preofirno da je izmišljao toplu vodu i sa Ribery-a i Robben-a. Dakle, od 5 najjačih aduta Bayerna (golman, desni bek odakle je išlo najveći broj akcija, Lahm iz drugog plana i iz kojih je postignutu na desetine i desetine golova, Javi kao najjači zadnji vezni u tom periodu, te dva krilna igrača), on direktno kvari od 2-5 stvari u sistemu zbog kojeg Bayern prima na domaćem terenu od Reala 4 komada (neki će reći da je igrao u toj utakmici Lahm beka i Javi zadnjeg veznog, da, nakon 50 utakmica u nesistemu koji nije tome prilagođen jer je on napravio nešto što je otišlo u tri lijepe). Imao je najbolji tim, igrači u primea, ali nije imao Messi-a koji mu je solo donio slavu.

Za mlađu raju, Bayern je do tada na domaćem terenu imao 10tak pobjeda +- i samo 1 remi, onaj remi kada je Carlos opalio sa 30tak metara i Kahnu ispala lopta, pa je rukavice ostavio na gol liniji poslije utakmica. U španskim medijima je Bayrn za Real bio "La Bestia Negra". I poslije toga, sljedeće sezone ispadamo od Barcelone lagano, godinu kasnije, u njegovoj trećoj od Atl.Madrida. Bayern, evropski gigant ispada od tri različita tima u eri Đosepa, sramota, dno, dna. Da je on danas trener, ispali bi i od Seville.

I čovjeka ne treba kritizirati? Neviđeni polovnjak, pokušao je razoriti njemački duh, njemačke ekipe sa svojih smećarskim idejama, kuća mu što dalja bila od Minhena. City je super tim za njega, plastični tim sa plastičnim the fake one trenerom.
Joj Dante popusti malo, da i kuci izgubi tri nula od Liverpula uradio je sa Citijem veliki posao. Po prvi put lice na nesto a ulazu milijarde ima deset godina i vise.
A je li Bajernu jebo majku jes :D . Pricas o Lahmu a ne spominjes Milera, neutraliso ga je potpuno. Götze i Miler osvojili Njemcima Svjetsko prvenstvo prvi se manje vise oprostio drugi bio zakovan za klupu, tek se sad ponovo budi
Post Reply