Ukrajina

Post Reply
dječak sa šibicama

#14101 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

sumirprimus wrote:
dječak sa šibicama wrote:https://twitter.com/spainbuca

Spanac, covjek radi na medjunarodnom aerodromu Borispil, Kijev. Kontrolor leta.

Covjek tvrdi da su dva ratna aviona Ukrajinske avijacije pratila malezijski avion do samog pada. Nestali su sa radara u razmaku dvije ili tri minute nakon/prije pada malezijskog aviona.
To bi vec trebali znati da su ga rv skinuli....
Trebali bi znati zato sto???

Jos se ne zna ni zasto je pao, tako da...
Čitalac

#14102 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

ИТАР-ТАСС je u 19:04 preneo vest da su proruske snage oborile ukrajinski AН-26.

http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1325017

Ko je tu lud i šta se stvarno desilo...
sumirprimus

#14103 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

dječak sa šibicama wrote:
sumirprimus wrote:
dječak sa šibicama wrote:https://twitter.com/spainbuca

Spanac, covjek radi na medjunarodnom aerodromu Borispil, Kijev. Kontrolor leta.

Covjek tvrdi da su dva ratna aviona Ukrajinske avijacije pratila malezijski avion do samog pada. Nestali su sa radara u razmaku dvije ili tri minute nakon/prije pada malezijskog aviona.
To bi vec trebali znati da su ga rv skinuli....
Trebali bi znati zato sto???

Jos se ne zna ni zasto je pao, tako da...
Zato sto ja tako kajem,a ne face buk. :mrgreen:
husein_kapetan

#14104 Re: Ukrajina

Post by husein_kapetan »

Evo na CNN-u i rakete... nekako mi ne odgovara BUK-u.. a i najveći dio rakete integralan
Mister Yes

#14105 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

Onomad kada su bile neke vojne vježbe u Srbiji, avion kojim sam ja letio je zaobišao Srbiju i preko Mađarske i Hrvatske došao do Sarajeva. A to su bile vojne vježbe. Ne mogu zamisliti da je neko toliko lud da usmjeri avion da leti iznad ratne zone.

Uopšte ne krivim onoga ko je pucao već onoga ko je usmjerio avion da leti iznad ratne zone.
Challenger__

#14106 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Mister Yes wrote:Onomad kada su bile neke vojne vježbe u Srbiji, avion kojim sam ja letio je zaobišao Srbiju i preko Mađarske i Hrvatske došao do Sarajeva. A to su bile vojne vježbe. Ne mogu zamisliti da je neko toliko lud da usmjeri avion da leti iznad ratne zone.

Uopšte ne krivim onoga ko je pucao već onoga ko je usmjerio avion da leti iznad ratne zone.
Da, ali politički spin ne funkcioniše tako. On se zasniva na obmani, a oslanja se na debeli minus u inteligenciji i veliki plus u mržnji.
daxon

#14107 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Znate ono, krivac uvijek prvi vikne "nisam ja"
"We do not exclude that the plane was shot down and confirm that the Ukraine Armed Forces did not fire at any targets in the sky,"
Kaže Petro Poroshenko odmah nakon pada zrakoplova, a on je čovjek od povjerenja, zar ne... :run:
General War

#14108 Re: Ukrajina

Post by General War »

sumirprimus wrote:
General War wrote:
sumirprimus wrote:Vrlo moguce da su se zajebali i zamijenili civ.av za vojni trasportni,ne bi bilo prvi put.
Pa moze se skoro sa sigurnoscu tvrditi da niko jije toliko budala da gadja namjerno civilni avion, samo pitanje je:ko je? BUK ako je gadjano sa njime trebao bi da kao prvo radi u sistemu PVO a ne na svoju ruku ispaljuje kako mu se cefne, jer civilni avioni imaju transponder koji kaze skoro sve o avionu tako da je skoro nemoguce da komanda sa radarskog signala (osmatracki radar) nije mogla razlikovati vojni od civilnog cilja, drugo BUK ima IFF (friend or foe) znaci trebao bi razlikovati koja je vrsta cilja u pitanju...tesko ce se rusi izvaditi iz ovoga...nema BUK domet 100 kilometara vec 10.
Prvo koja varijanta je tamo u pitanju?drugo naravno da moze zajebat inarsvno da moze i preko 10 km.
Varijanta cega? BUK-a? Najjaca je varijanta M2 navodno dometa do 24 NM
Rusi imaju inace jako ruznumanu da kriju podatke i za sisteme koji nisu vise neka novost...BUK je star 30 tak godina minimum...ali ozbiljne PVO uvjek djeluju u sistemu bas da se ne dogode ovakvi slucajevi...cak sta vise, velicina rakete bi trebala da ima jasan odraz na osmatrackom radaru tako da moze se odrediti generalan smijer odakle je raketa ispaljena, zato rekoh tesko da ce se rusi izvuci.
dječak sa šibicama

#14109 Re: Ukrajina

daxon wrote:Znate ono, krivac uvijek prvi vikne "nisam ja"
"We do not exclude that the plane was shot down and confirm that the Ukraine Armed Forces did not fire at any targets in the sky,"
Kaže Petro Poroshenko odmah nakon pada zrakoplova, a on je čovjek od povjerenja, zar ne... :run:
Koliko jucer je isti taj Porosenko plakao kako mu Rusi ulaze u zracni prostor i da ce ubuduce njegova PZO djelovati.

Koje sad Porosenku da vjerujemo, danasnjem ili onom jucerasnjem???
Challenger__

#14110 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

OK. Dok se ovo dešava, šta se dešava na frontu? Ovo će dobro doći huntinim paravojnim formacijama da se uhvate noge iz okruženja, ili neće?
General War

#14111 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
Mister Yes wrote:Onomad kada su bile neke vojne vježbe u Srbiji, avion kojim sam ja letio je zaobišao Srbiju i preko Mađarske i Hrvatske došao do Sarajeva. A to su bile vojne vježbe. Ne mogu zamisliti da je neko toliko lud da usmjeri avion da leti iznad ratne zone.

Da, ali politički spin ne funkcioniše tako. On se zasniva na obmani, a oslanja se na debeli minus u inteligenciji i veliki plus u mržnji.
A ti si se vidim primio...dobro si to rekao :mrgreen:
dječak sa šibicama

#14112 Re: Ukrajina

Challenger__ wrote:OK. Dok se ovo dešava, šta se dešava na frontu? Ovo će dobro doći huntinim paravojnim formacijama da se uhvate noge iz okruženja, ili neće?
trenutno se desava kopnena invazija IDF-a na Gazu.
dragma
Vozim: Pješe

#14113 Re: Ukrajina

Post by dragma »

Koliko jucer je isti taj Porosenko plakao kako mu Rusi ulaze u zracni prostor i da ce ubuduce njegova PZO djelovati.

Porošenko uglavnom radi i priča onako kako mu kažu, tako da se nemoj previše zamarati sa njim :wink:
daxon

#14114 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ili jutrošnjem, koji je još jutros cvilio kako su mu zadnja dva aviona oborili Rusi sa ruske teritorije, jer po njegovom, nema šanse da su to uradili Novorusi, jer su ti avioni bili iznad 4000 m, a oni nemaju sisteme za dalje mete.
Co0l

#14115 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:

Kakvo navodjenje,kakvi spinovi,avioni lete svo vrijeme iznad tog dijela Ukrajine.Cak su i u vrijeme pada ovog aviona u istom reonu bila jos 4 civilna aviona na nebu.
Challenger__

#14116 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

"Prazni se" vazdušni prostor iznad Ukrajine:

Image
daxon

#14117 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Je li Bajden već stigao u Kijev da usaglase priču?
General War

#14118 Re: Ukrajina

Post by General War »

Imas i vise opcija..pa biraj:

"Soviet guerriero Igor Strelkov admited the DNR resistance had shootdown the B777"
Minutes after the Malaysian boeing plane crashed, Igor Strelkov submitted information on Twitter and two short movies that Soviets had shootdown another plane in the area of Progress Mine. He said "We warned them not to fly here, the bird came down, it didn't caused any casualties among the civilians on the ground".Don't know if the tweet is still there or Strelkov received orders to delete it.
Image
dječak sa šibicama

#14119 Re: Ukrajina

daxon wrote:Je li Bajden već stigao u Kijev da usaglase priču?
Mislim da ce prvo doci ona kaubojka sa krofnama :D
Danguba

#14120 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

DoZeN wrote:I da su ga oborili pobunjenici? Hoce li USA napasti Rusiju? Nece,jer imaju atomsku bombu
Ne mora napasti ali znamo da terorista ima na sve strane.
dječak sa šibicama

#14121 Re: Ukrajina

General War wrote:
Imas i vise opcija..pa biraj:

"Soviet guerriero Igor Strelkov admited the DNR resistance had shootdown the B777"
Minutes after the Malaysian boeing plane crashed, Igor Strelkov submitted information on Twitter and two short movies that Soviets had shootdown another plane in the area of Progress Mine. He said "We warned them not to fly here, the bird came down, it didn't caused any casualties among the civilians on the ground".Don't know if the tweet is still there or Strelkov received orders to delete it.
Image
Lazni profil, vec apsolvirano. Kasnis.
dragma
Vozim: Pješe

#14122 Re: Ukrajina

Post by dragma »

daxon wrote:

Ili jutrošnjem, koji je još jutros cvilio kako su mu zadnja dva aviona oborili Rusi sa ruske teritorije, jer po njegovom, nema šanse da su to uradili Novorusi, jer su ti avioni bili iznad 4000 m, a oni nemaju sisteme za dalje mete.
:thumbup:
madner

#14123 Re: Ukrajina

Post by madner »

Putinovci preuzeli trecu smjenu.
jefferson

#14124 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Sto se ovi separatisti nabrzinu slozise za primirje.
Jos Putin nazva Obamu jutros da mu kaze da ima "nekih" informacija da je srusen civilni avion.
Challenger__

#14125 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

daxon wrote:Je li Bajden već stigao u Kijev da usaglase priču?
Mislim da ce prvo doci ona kaubojka sa krofnama :D
Ali pazi ovo. Likovi odgovorni za nekoliko ratova, stotine hiljada mrtvih, milione raseljenih, za haos na tri kontinenta, oni liju krokodilske suze i izražavaju lažnu zabrinutost radi avionske tragedije.

Ja vam kažem, planeta ima posla sa notornim psihopatama.
Post Reply