Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Spanac, covjek radi na medjunarodnom aerodromu Borispil, Kijev. Kontrolor leta.
Covjek tvrdi da su dva ratna aviona Ukrajinske avijacije pratila malezijski avion do samog pada. Nestali su sa radara u razmaku dvije ili tri minute nakon/prije pada malezijskog aviona.
Spanac, covjek radi na medjunarodnom aerodromu Borispil, Kijev. Kontrolor leta.
Covjek tvrdi da su dva ratna aviona Ukrajinske avijacije pratila malezijski avion do samog pada. Nestali su sa radara u razmaku dvije ili tri minute nakon/prije pada malezijskog aviona.
Onomad kada su bile neke vojne vježbe u Srbiji, avion kojim sam ja letio je zaobišao Srbiju i preko Mađarske i Hrvatske došao do Sarajeva. A to su bile vojne vježbe. Ne mogu zamisliti da je neko toliko lud da usmjeri avion da leti iznad ratne zone.
Uopšte ne krivim onoga ko je pucao već onoga ko je usmjerio avion da leti iznad ratne zone.
Mister Yes wrote:Onomad kada su bile neke vojne vježbe u Srbiji, avion kojim sam ja letio je zaobišao Srbiju i preko Mađarske i Hrvatske došao do Sarajeva. A to su bile vojne vježbe. Ne mogu zamisliti da je neko toliko lud da usmjeri avion da leti iznad ratne zone.
Uopšte ne krivim onoga ko je pucao već onoga ko je usmjerio avion da leti iznad ratne zone.
Da, ali politički spin ne funkcioniše tako. On se zasniva na obmani, a oslanja se na debeli minus u inteligenciji i veliki plus u mržnji.
sumirprimus wrote:Vrlo moguce da su se zajebali i zamijenili civ.av za vojni trasportni,ne bi bilo prvi put.
Pa moze se skoro sa sigurnoscu tvrditi da niko jije toliko budala da gadja namjerno civilni avion, samo pitanje je:ko je? BUK ako je gadjano sa njime trebao bi da kao prvo radi u sistemu PVO a ne na svoju ruku ispaljuje kako mu se cefne, jer civilni avioni imaju transponder koji kaze skoro sve o avionu tako da je skoro nemoguce da komanda sa radarskog signala (osmatracki radar) nije mogla razlikovati vojni od civilnog cilja, drugo BUK ima IFF (friend or foe) znaci trebao bi razlikovati koja je vrsta cilja u pitanju...tesko ce se rusi izvaditi iz ovoga...nema BUK domet 100 kilometara vec 10.
Prvo koja varijanta je tamo u pitanju?drugo naravno da moze zajebat inarsvno da moze i preko 10 km.
Varijanta cega? BUK-a? Najjaca je varijanta M2 navodno dometa do 24 NM
Rusi imaju inace jako ruznumanu da kriju podatke i za sisteme koji nisu vise neka novost...BUK je star 30 tak godina minimum...ali ozbiljne PVO uvjek djeluju u sistemu bas da se ne dogode ovakvi slucajevi...cak sta vise, velicina rakete bi trebala da ima jasan odraz na osmatrackom radaru tako da moze se odrediti generalan smijer odakle je raketa ispaljena, zato rekoh tesko da ce se rusi izvuci.
Mister Yes wrote:Onomad kada su bile neke vojne vježbe u Srbiji, avion kojim sam ja letio je zaobišao Srbiju i preko Mađarske i Hrvatske došao do Sarajeva. A to su bile vojne vježbe. Ne mogu zamisliti da je neko toliko lud da usmjeri avion da leti iznad ratne zone.
Da, ali politički spin ne funkcioniše tako. On se zasniva na obmani, a oslanja se na debeli minus u inteligenciji i veliki plus u mržnji.
Challenger__ wrote:OK. Dok se ovo dešava, šta se dešava na frontu? Ovo će dobro doći huntinim paravojnim formacijama da se uhvate noge iz okruženja, ili neće?
trenutno se desava kopnena invazija IDF-a na Gazu.
daxon wrote:Znate ono, krivac uvijek prvi vikne "nisam ja"
"We do not exclude that the plane was shot down and confirm that the Ukraine Armed Forces did not fire at any targets in the sky,"
Kaže Petro Poroshenko odmah nakon pada zrakoplova, a on je čovjek od povjerenja, zar ne...
Koliko jucer je isti taj Porosenko plakao kako mu Rusi ulaze u zracni prostor i da ce ubuduce njegova PZO djelovati.
Koje sad Porosenku da vjerujemo, danasnjem ili onom jucerasnjem???
Ili jutrošnjem, koji je još jutros cvilio kako su mu zadnja dva aviona oborili Rusi sa ruske teritorije, jer po njegovom, nema šanse da su to uradili Novorusi, jer su ti avioni bili iznad 4000 m, a oni nemaju sisteme za dalje mete.
Kakvo navodjenje,kakvi spinovi,avioni lete svo vrijeme iznad tog dijela Ukrajine.Cak su i u vrijeme pada ovog aviona u istom reonu bila jos 4 civilna aviona na nebu.
"We do not exclude that the plane was shot down and confirm that the Ukraine Armed Forces did not fire at any targets in the sky,"
Kaže Petro Poroshenko odmah nakon pada zrakoplova, a on je čovjek od povjerenja, zar ne...
Koliko jucer je isti taj Porosenko plakao kako mu Rusi ulaze u zracni prostor i da ce ubuduce njegova PZO djelovati.
Imas i vise opcija..pa biraj:
"Soviet guerriero Igor Strelkov admited the DNR resistance had shootdown the B777"
Minutes after the Malaysian boeing plane crashed, Igor Strelkov submitted information on Twitter and two short movies that Soviets had shootdown another plane in the area of Progress Mine. He said "We warned them not to fly here, the bird came down, it didn't caused any casualties among the civilians on the ground".Don't know if the tweet is still there or Strelkov received orders to delete it.
"Soviet guerriero Igor Strelkov admited the DNR resistance had shootdown the B777"
Minutes after the Malaysian boeing plane crashed, Igor Strelkov submitted information on Twitter and two short movies that Soviets had shootdown another plane in the area of Progress Mine. He said "We warned them not to fly here, the bird came down, it didn't caused any casualties among the civilians on the ground".Don't know if the tweet is still there or Strelkov received orders to delete it.
Ili jutrošnjem, koji je još jutros cvilio kako su mu zadnja dva aviona oborili Rusi sa ruske teritorije, jer po njegovom, nema šanse da su to uradili Novorusi, jer su ti avioni bili iznad 4000 m, a oni nemaju sisteme za dalje mete.
daxon wrote:Je li Bajden već stigao u Kijev da usaglase priču?
Mislim da ce prvo doci ona kaubojka sa krofnama
Ali pazi ovo. Likovi odgovorni za nekoliko ratova, stotine hiljada mrtvih, milione raseljenih, za haos na tri kontinenta, oni liju krokodilske suze i izražavaju lažnu zabrinutost radi avionske tragedije.
Ja vam kažem, planeta ima posla sa notornim psihopatama.