al smo zato vazda bili za Esu, to moraš priznat...Alfons Kauders wrote:Pa ovako se prije nekoliko mjeseci i docekala prica o partnerstvu sa SBBom... "Ma kakvi, nema sanse, dje bi oni"...
A onda kada je postalo jasno fakat postoji dogovor i saradnja, DFovci su se satrali od pravdanja odluke i pranja lika & djela utemeljitelja Fahre. Bila je to jedna jadna ali ujedno zabavna epizoda na ovoj temi.
Sad nas ocekuje repriza - "ma gdje ce sa SBiH, to je predizborna lafina, podmecu im"... A onda ce vjerovatno isti likovi iza izbora kovati u zvijezde Jerlagica i Silajdzica.
Vec vidjeno
Demokratska fronta Željko Komšić
- biske
#14101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
eto vama SDAovcima razloga da ne idete više u džamije 
- Alfons Kauders
#14103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za Essu a.s. se mora biti!biske wrote:al smo zato vazda bili za Esu, to moraš priznat...Alfons Kauders wrote:Pa ovako se prije nekoliko mjeseci i docekala prica o partnerstvu sa SBBom... "Ma kakvi, nema sanse, dje bi oni"...
A onda kada je postalo jasno fakat postoji dogovor i saradnja, DFovci su se satrali od pravdanja odluke i pranja lika & djela utemeljitelja Fahre. Bila je to jedna jadna ali ujedno zabavna epizoda na ovoj temi.
Sad nas ocekuje repriza - "ma gdje ce sa SBiH, to je predizborna lafina, podmecu im"... A onda ce vjerovatno isti likovi iza izbora kovati u zvijezde Jerlagica i Silajdzica.
Vec vidjeno
To nije pitanje izbora.
- Banksy
#14104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno,madner wrote:
vijest jos nije potvrdjena niti je jasno o kakvoj saradnji se radi.
kasno je za ozbiljnije koaliranje prije izbora.
Tačno,weredsf wrote:
U politickom smislu to je mamuzanje mrtvog konja, potpuno potroseni ljudi
Ali:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ako bi DF ušao u koaliciju sa SBiH-om, bio bih umjereno razočaran, ali ako bi to značilo eliminaciju SDA i SDP iz vlasti onda bih to podržao.
- Alfons Kauders
#14105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
OkBanksy wrote:Tačno,madner wrote:
Tačno,weredsf wrote:
Ali:It_is_a_Leclerc wrote:
Ako bi DF ušao u koaliciju sa SBiH-om, bio bih umjereno razočaran, ali ako bi to značilo eliminaciju SDA i SDP iz vlasti onda bih to podržao.
Onda samo ostaje pitanje... Po cemu su to SBiH i SBB bolji od SDA i SDP...
Jer da me jebete, meni nije jasno.
- Banksy
#14106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ti dosad nije jasno (u što čisto sumnjam) teško da ti bilo ko od nas može pojasniti zašto i kako.Alfons Kauders wrote:
- Corto Maltese
#14107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po tome što su još gori.Alfons Kauders wrote:Onda samo ostaje pitanje... Po cemu su to SBiH i SBB bolji od SDA i SDP...
Orwell je to fino objasnio.
-
JedanMova
#14108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pratis li ti ovaj forum, il samo po direktivi pises - vec se jedan pljuvac izofirao sa slikomzulfikarzulfo wrote:Emir Suljagić vazi u džamiji![]()
- MOSALJOZE
#14109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije mi jasno,od kud sad koalicije,kad se ovde pisalo da od toga neće ništa biti???
-
JedanMova
#14110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
1992 je SDS bio fasisticka stranka... danas su (uslovno govoreci) melem u odnosu na Dodika...Corto Maltese wrote:Po tome što su još gori.Alfons Kauders wrote:Onda samo ostaje pitanje... Po cemu su to SBiH i SBB bolji od SDA i SDP...
Orwell je to fino objasnio.
Ko je kakav danas od ovih nasih, moglo bi se dobro razglabati...
- drug_profi
#14111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sda u opoziciju pa nek se priciscava par godina zajedno sa sdp. Bice bolje i za nas i za njih.
----------------------------------
...s tipfeler masine...
...s tipfeler masine...
- ultima_palabra
#14112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne pratiš dobro, oni kažu da su opozicija od 2006.drugi profil wrote:sda u opoziciju pa nek se priciscava par godina zajedno sa sdp. Bice bolje i za nas i za njih.
...s tipfeler masine...
-
weredsf
#14113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada su principi u pitanju ne postoji ali, nije tesko priznati da je ovo velika greska i ne slaze se bas sa onim sto DF prica.Banksy wrote:Tačno,madner wrote:
Tačno,weredsf wrote:
Ali u politici nema romantike ni ljubavi, stvar je pragmatike i svaki glas je bitan i sa te strane ja to mogu i shvatiti ali u kontekst promjena to je vec teze uklopiti
-
JedanMova
#14114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
weredsf wrote:Kada su principi u pitanju ne postoji ali, nije tesko priznati da je ovo velika greska i ne slaze se bas sa onim sto DF prica.Banksy wrote:Tačno,madner wrote:
Tačno,weredsf wrote:
Ali u politici nema romantike ni ljubavi, stvar je pragmatike i svaki glas je bitan i sa te strane ja to mogu i shvatiti ali u kontekst promjena to je vec teze uklopiti
Principi kolega, principi
- Banksy
#14115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je tačno, to strašna, ogromna greška. I to 10 dana pred izbore.weredsf wrote:Kada su principi u pitanju ne postoji ali, nije tesko priznati da je ovo velika greska i ne slaze se bas sa onim sto DF prica.Banksy wrote:
Treba se uzdržati od komentara dok se ne vidi je li to zaista istina.
-
weredsf
#14116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, treba sacekati ali nesto ne vjerujem da ce napraviti tako glup potez, barem ne javno.Banksy wrote:Ako je tačno, to strašna, ogromna greška. I to 10 dana pred izbore.weredsf wrote:Kada su principi u pitanju ne postoji ali, nije tesko priznati da je ovo velika greska i ne slaze se bas sa onim sto DF prica.Banksy wrote:
Treba se uzdržati od komentara dok se ne vidi je li to zaista istina.
- madner
#14117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobra distrakcija, umjesto da pricamo o ljudima koji su presli iz SBIH u SDA, pricamo o nekom dealu izmedju Jerlagica i Komsica.
Not bad.
Not bad.
- ultima_palabra
#14118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jerlagić pokušava spasiti stranku jer sve živo ode u SDA... ovim što se još nećkaju mora ponuditi bar neku slamku spasa.
DF tu može više izgubiti nego dobiti.
- Banksy
#14119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jasno je za SBiH, ali ne vidim razuman razlog zbog kojeg bi favoriti, ničim izazvani, 10 dana pred izbore, pucali sebi u nogu pištoljem notornog Safe Oručevića i trajno se zauvijek onesposobili.
Ne vjerujem.
Ne vjerujem.
- madner
#14120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SBiH ima lokalnu infrastrukturu koja fali DFu, no to bi imalo smisla za 2016, ne dvije hefte pred izbore.
-
weredsf
#14121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je ista glupost..madner wrote:Dobra distrakcija, umjesto da pricamo o ljudima koji su presli iz SBIH u SDA, pricamo o nekom dealu izmedju Jerlagica i Komsica.
Not bad.
Samo sto vi idealizirate DF i prestavljate kao nesto novo, to nitko ne govori za SDA, pa to nikako ne moze biti isto.
To su za tebe zlocinacke organizacije, dok je DF simbol postenja, kontas...
- Banksy
#14122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imali su godinu da naprave infrastukturu, imaju još dvije da je naprave, a ne da uzimaju propale kadrove i propale prostorije propale stranke, 10 dana pred izbore.madner wrote:SBiH ima lokalnu infrastrukturu koja fali DFu, no to bi imalo smisla za 2016, ne dvije hefte pred izbore.
Ako je ovo istina, onda se postavlja pitanje sposobnosti jasnog rasuđivanja vrha DF-a.
- madner
#14123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Potpuno pogresno, ja ne idealiziram DF. Svjesniji sam mana nego ti, no naspram mafijaskih (zlocinacke je nesto drugo) organizacija koje su alternative jesu jos uvijek zlatni. Ako krenu tim koracima, onda nece biti i trazit cu novog Eliot Nessa.
Sto ne znaci da je svaki clan svjestan kakvoj halki pripada, sigurno medju ovim SBiH clanovima ima ljudi koji ce pomoci SDA.
Sto ne znaci da je svaki clan svjestan kakvoj halki pripada, sigurno medju ovim SBiH clanovima ima ljudi koji ce pomoci SDA.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to je to.....za SBiH je DF posljednja slamka spasa da ne odu u totalni helać jer godinama propadaju i raspadaju se kao strankaultima_palabra wrote:Jerlagić pokušava spasiti stranku jer sve živo ode u SDA... ovim što se još nećkaju mora ponuditi bar neku slamku spasa.
a DF-u je ovo autogol i ne kontam kakvu im lokalnu infrastrukturu može ponuditi stranka koja egzistira na infuziji
-
JedanMova