Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Zaitsev

#14076 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Dobro, sve ste upravu. Ja nemam pojma o životu, za mene su Šude, Mirso, Fetići, Jašari i ostali idoli i heroji, a ne pičke. Policija i tužilaštvo funkcionišu na najvišem nivou, službena lica su oličenje poštenja, strogoće i pravednosti, u KP Domu leže najokorjeliji kriminalci i najzajebaniji likovi u ovoj državi i igrom slučaja su svi tamo nevini i čekaju kada će nekome od ovih još nevinijih ispasti sapun pa da oni reaguju i namire mu, te tako uspostave ravnotežu u svemiru. Onda će doći commendatore kao dežurni skeptik i kritičar svega i svačega u ovom gradu pa i šire i pričati kakav je kome nadimak, te pokušavati biti duhovit. Danak, karikirao sam, znam da nećeš i da ne bi trebao govoriti ikome takve stvari iz čista mira, nego ćeš profesionalno oslovljavati takve sa "gospodine". Za ostalo imaš tastaturu i to je ok. @apsidejzi, da, ja imam drugu definiciju riječi pička. ..Sve ste izvrnuli što se moglo izvrnuti. Sad sam ja govno jer znam za momka da nije "pička" (u mom smislu te riječi). Ali eto, valjda sam ja samo površan. Za mene je pička ko prevari, ko slaže, ko je licemjeran, ko je lezihljeb, ko stalno kuka kako ništa ne valja... Ali eto, valjda je to normalan način nošenja sa svakodnevnicom.

I dalje smatram da sve aktere tragedije treba zatvoriti na doživotnu robiju i odgovorno tvrdim da naše tužilaštvo nikad neće dokazati ko je zapravo ubio momka. Volio bih da griješim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14077 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Meni samo nije jasno sto si se ti toliko upalio.
s@mson

#14078 Re: Zeničani

Post by s@mson »

Zaitsev wrote:Dobro, sve ste upravu. Ja nemam pojma o životu, za mene su Šude, Mirso, Fetići, Jašari i ostali idoli i heroji, a ne pičke. Policija i tužilaštvo funkcionišu na najvišem nivou, službena lica su oličenje poštenja, strogoće i pravednosti, u KP Domu leže najokorjeliji kriminalci i najzajebaniji likovi u ovoj državi i igrom slučaja su svi tamo nevini i čekaju kada će nekome od ovih još nevinijih ispasti sapun pa da oni reaguju i namire mu, te tako uspostave ravnotežu u svemiru. Onda će doći commendatore kao dežurni skeptik i kritičar svega i svačega u ovom gradu pa i šire i pričati kakav je kome nadimak, te pokušavati biti duhovit. Danak, karikirao sam, znam da nećeš i da ne bi trebao govoriti ikome takve stvari iz čista mira, nego ćeš profesionalno oslovljavati takve sa "gospodine". Za ostalo imaš tastaturu i to je ok. @apsidejzi, da, ja imam drugu definiciju riječi pička. ..Sve ste izvrnuli što se moglo izvrnuti. Sad sam ja govno jer znam za momka da nije "pička" (u mom smislu te riječi). Ali eto, valjda sam ja samo površan. Za mene je pička ko prevari, ko slaže, ko je licemjeran, ko je lezihljeb, ko stalno kuka kako ništa ne valja... Ali eto, valjda je to normalan način nošenja sa svakodnevnicom.

I dalje smatram da sve aktere tragedije treba zatvoriti na doživotnu robiju i odgovorno tvrdim da naše tužilaštvo nikad neće dokazati ko je zapravo ubio momka. Volio bih da griješim.
Dragi zajcev hajd sad ti procitaj svoje postove, ali polako i bez gutanja rijeci i bez neke navijacke strasti pa skontaj kakva sranja si ti napisao...
Shvati da kriminalci nisu dobrodosli iako su prisutni u svakom dijelu naseg zivota ali na kraju nikada kriminalac nije dobro zavrsio...Sve na kraju dodje na svoje.. I ja vozim bijesno auto a nikada nisam dobio kaznu za prekoracenje brzine, i ja hodam gradom sa bradom dignutom u nebesa, i ja sam nesto nakurcen ali nikada nisam nikoga ubio, nikoga ozalostio, nikoga opljackao, nikoga postavio na podredjeno mjesto a ne znas me, kako to jebemu...
Ima, bolan normalnih ljudi koji se ne pale na kurcevite mangupe koji se skrivaju nekoliko godina i onda kazu nisi krivi, ma hajte...
Zaitsev

#14079 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

s@mson wrote:
Zaitsev wrote:Dobro, sve ste upravu. Ja nemam pojma o životu, za mene su Šude, Mirso, Fetići, Jašari i ostali idoli i heroji, a ne pičke. Policija i tužilaštvo funkcionišu na najvišem nivou, službena lica su oličenje poštenja, strogoće i pravednosti, u KP Domu leže najokorjeliji kriminalci i najzajebaniji likovi u ovoj državi i igrom slučaja su svi tamo nevini i čekaju kada će nekome od ovih još nevinijih ispasti sapun pa da oni reaguju i namire mu, te tako uspostave ravnotežu u svemiru. Onda će doći commendatore kao dežurni skeptik i kritičar svega i svačega u ovom gradu pa i šire i pričati kakav je kome nadimak, te pokušavati biti duhovit. Danak, karikirao sam, znam da nećeš i da ne bi trebao govoriti ikome takve stvari iz čista mira, nego ćeš profesionalno oslovljavati takve sa "gospodine". Za ostalo imaš tastaturu i to je ok. @apsidejzi, da, ja imam drugu definiciju riječi pička. ..Sve ste izvrnuli što se moglo izvrnuti. Sad sam ja govno jer znam za momka da nije "pička" (u mom smislu te riječi). Ali eto, valjda sam ja samo površan. Za mene je pička ko prevari, ko slaže, ko je licemjeran, ko je lezihljeb, ko stalno kuka kako ništa ne valja... Ali eto, valjda je to normalan način nošenja sa svakodnevnicom.

Dragi zajcev hajd sad ti procitaj svoje postove, ali polako i bez gutanja rijeci i bez neke navijacke strasti pa skontaj kakva sranja si ti napisao...
Shvati da kriminalci nisu dobrodosli iako su prisutni u svakom dijelu naseg zivota ali na kraju nikada kriminalac nije dobro zavrsio...Sve na kraju dodje na svoje.. I ja vozim bijesno auto a nikada nisam dobio kaznu za prekoracenje brzine, i ja hodam gradom sa bradom dignutom u nebesa, i ja sam nesto nakurcen ali nikada nisam nikoga ubio, nikoga ozalostio, nikoga opljackao, nikoga postavio na podredjeno mjesto a ne znas me, kako to jebemu...
Ima, bolan normalnih ljudi koji se ne pale na kurcevite mangupe koji se skrivaju nekoliko godina i onda kazu nisi krivi, ma hajte...
Brate, sranje je ono što ti pišeš upravo. Gdje sam ja napisao da su kriminalci dobrodošli? Gdje sam ja napisao išta za tebe? Nadam se da ovo nije bilo samo da se pohvališ kako imaš bijesno auto. I na kraju, gdje sam ja napisao ili odakle si izvukao da se ja palim na kurčevite mangupe koji se skrivaju nekoliko godina i onda kažu nisu krivi???

Sve što sam napisao za momka je da znam da nije pička. Očito da ono što ja smatram pičkom i vi ostali nije isto. U principu, slažemo se oko svega, samo je svima vama dobrodošlo iznapadati nekog, stavljati riječi u usta, izvrtati i ostalo. Ni ja nisam nikad nikog ožalostio, opljačkao, ubio ili bilo šta slično. Niko mi u gradu ne može reći da sam šupak ili okrenuti glavu od mene. To što sam s dotičnim išao u školu i što ga poznajem iz mahale i znam da nije pička me ne čini istim? Ili možda čini? Zato mi nije jasno kako uvijek pojedincima ovdje fali jedna rečenica pa da oni krenu prosipati moral i mozak. Od rečenice: "Momak je sve, ali nije pička" je došlo do toga da ja svršavam na njega, da mi je idol, da ga smatram herojem, da svi koji nisu kriminalci su pičke, samo ti isti kriminalci nisu, meni je život potpun jer sam igrom slučaja sjedio sa dvojicom malo većih "kriminalaca", a vama život nije potpun jer iste ne poznajete... Mislim... Opet ja pišem sranja jebiga...
nacho_

#14080 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

Ma pička. :mrgreen:
Mustang1

#14082 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Casual's

#14083 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Mirso i Šude

Image
Mobile_Disco

#14084 Re: Zeničani

Post by Mobile_Disco »

Ja se izvinjavam.. Ko su Mirso i Shude?
Kralj Tvrtko I.

#14085 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ne znam ko su al nisu pičke.
Mobile_Disco

#14086 Re: Zeničani

Post by Mobile_Disco »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ne znam ko su al nisu pičke.
Nisam ja rekao da su picke nego me interesuje ko su? Mirsu ne znam al ako je to taj Shude njega znam povrsno vec duze vremena.
Eborg

#14087 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Zna li iko od vas lokalaca kako se zvanicno zove stadion FK Borac Tetovo?

Tetovo? Meraja? Stadion Borca? Stadion FK Borac Tetovo?

Moram priznati - fakat kul grb.

Image
Crni cvijet

#14088 Re: Zeničani

Post by Crni cvijet »

notsure wrote:
Crni cvijet wrote:Da li neko ima preporuke za nekog dobrog stomatologa? Ako slučajno neko zna ordinaciju našeg @kamena, javite u pp. Prema pisanju na stomatološkim temama mi se čini ok.

Uglavnom, sve preporuke su dobrodošle. :)
https://www.facebook.com/Stomatolo%C5%A ... ?pnref=lhc
U Metalurgu, na terasi, gdje je nekad bio solarij.
Hvala ti :) Izgleda ostali nemaju iskustva na njihovu srecu. :D
Mustang1

#14089 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Da si musko preporuka bi bila kod Danire. Ali ovako :D :oops:
Crni cvijet

#14090 Re: Zeničani

Post by Crni cvijet »

Mustang1 wrote:Da si musko preporuka bi bila kod Danire. Ali ovako :D :oops:
:skoljka:

Neka, ici cu od ordinacije do ordinacije i pitati jel' tu radi kamen :D

Uglavnom, pitam za iskustva jer rijetki imaju web stranice a i takvi su "škrti" sa informacijama :)
cenecimoveocino

#14091 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Koliki je pausal u GV?400 il 700?

Sent from my S4 Mini using Tapatalk
Amagon

#14092 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Crni cvijet wrote:
Mustang1 wrote:Da si musko preporuka bi bila kod Danire. Ali ovako :D :oops:
:skoljka:

Neka, ici cu od ordinacije do ordinacije i pitati jel' tu radi kamen :D

Uglavnom, pitam za iskustva jer rijetki imaju web stranice a i takvi su "škrti" sa informacijama :)
Ja sam nedavno bio u "Royal dentinst" na bulevaru, ne sjećam se kako se zove žena, ali super radi. Nježna :D i prijatna :)
Amagon

#14093 Re: Zeničani

Post by Amagon »

btw. oni njemački reperi izgleda opet snimili video spot u Zenici, za razliku od prošlog, ovde su uglavnom noćni snimci, nema naših lokalaca, ali se jasno vide grafiti Čelika, policijske marice i sl.

https://www.youtube.com/watch?v=OJLeUgV607o

i da, na 3:15 mislim da žderu u "ZS" :lol: Jimmy-potvrdi!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14094 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ziku Nijemci su ustvari tamnoputi i imaju smisla za ritam a da nije sa vojnog doboša :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14095 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Amagon wrote:btw. oni njemački reperi izgleda opet snimili video spot u Zenici, za razliku od prošlog, ovde su uglavnom noćni snimci, nema naših lokalaca, ali se jasno vide grafiti Čelika, policijske marice i sl.

https://www.youtube.com/watch?v=OJLeUgV607o

i da, na 3:15 mislim da žderu u "ZS" :lol: Jimmy-potvrdi!
Aaaaaaaa jest svegami ZS! :-D

Sta reci nego "people come here to eat and drink" :D
lokalni_razdjevičar

#14096 Re: Zeničani

Post by lokalni_razdjevičar »

zna li neko kakvi su ovi stanovi na Bristu u onoj novogradnji? ima li neko iskustva sa tim?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14097 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Eborg wrote:Zna li iko od vas lokalaca kako se zvanicno zove stadion FK Borac Tetovo?

Tetovo? Meraja? Stadion Borca? Stadion FK Borac Tetovo?

Moram priznati - fakat kul grb.

Image
Nema ime. Nekada davno je stojao znak Stadion i ispod je pisalo FK Borac Tetovo ali ja sam to sa svojih 16 otkino i prodo u staro zeljezo sa jednim haverom. Zna @Amagon o kome je rijec :D
Eborg

#14098 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Hahah, vandali protiv vlastitog kluba! 'Fala! :D

Red bi bio da se zove "Fadil Talic Arena"! :D
clio_dci120

#14099 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Kod mene se drug razmislja o kupovini stana u onoj novogradnji na Bristu, pa kad neko vec spomenu, zna li iko planiral se ikakav objekat jos do tih zgrada, on bi stan sto je do one cistine, pa se boji sta ce tu "niknuti" u buducnosti? Zgrada ili nije nista predvidjeno...? Po njegovom lokacija je super, jer je sve na dohvat ruke, blizu je grad, auto i ne treba u svakodnevnom zivotu, to ga i privlaci da tu uzme stan.

Sto se tice ovoga fudbalskog kluba iz Tetova, bilo bi zanimljivo poslije svake utakmice izmjeriti kolicinu teskih metala u krvi fudbalera. :D
Eborg

#14100 Re: Zeničani

Post by Eborg »

"Teske noge" dobija sasvim drugo znacenje. :D
Post Reply