Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Neregistrirani

#14076 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Neregistrirani »

Since he was clarifying timeline issues, Taylor also took the opportunity to address a fan theory that exploded across the internet after “Beyond The Wall: that the eyes on Jon’s Longclaw sword changed color or “opened” when Jon was hauling himself out of the frozen lake.
Don't bring Longclaw into your theories.

“That is so funny, somebody else mentioned that to me and I haven’t got a clue what they’re talking about,” he said in an interview with Insider. “I can say that there was no intention for that to be the case.”

http://watchersonthewall.com/beyond-the ... y-and-jon/
AleksoMKD

#14077 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

bhnapoleon1 wrote: Je li to znaci da mogu ozivljavati na daljinu ?
Da, ali ne znam koliko daleko moraju biti da bi ga "oziveli" jer nije spomenuto ni u knjigama. Zato su Wildlings palili svakog mrtvog koga su mogli.
Neregistrirani wrote:
OK, a kako je onda prosao ovaj kojeg su uhvatili?
Preleteli su zid sa zmajem.
Neregistrirani

#14078 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Neregistrirani »

Tom logikom Viserion sad moze da hara juzno od zida. I da, turu po turu, preseli vojsku mrtvih tamo.
AleksoMKD wrote:
Preleteli su zid sa zmajem.
sizifinho

#14079 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Kad mi neko kaze: Sto ocekujes u seriji sa zmajevima i zombijima logiku.

Zato sto je upravo to razlika izmedju kvalitetnog pisanja i debilizma.
Pisac zeli nama docarati svijet u kojem postoje zmajevi u magija. Da bi to uradio, mora nam pokazati svijet sto blizim. Da zamislimo sebe u necem poznatom.
U mom svijetu gavranu od eastwatcha do dragonstonea treba puno vise od jedne noci.
U mom svijetu hound bi krhnuo cekicem po ledu i obezbjedio sebi jos vremena ( ko sto je i uradio kad je trebalo)
U mom svijetu bi jednostavnije bilo da su svi imali konje, a ne isli pjehe iza zida.
Znali su da je tamo opadno. Znali su da ih mogz zajmiti...

Lose pisanje ba.

To je ona logika, imamo raju imako brojke, valja sad svima ugoditi i tek tada ugodis najmanje pravim fanovima a najvise onima koji gledanu seriju jer ima samozapaljivih maceva, zmajeva i zombija.

Ja sam seriju gledao zbog razvoja likova.
Koliko serija je imalo da lik koji baci dijete sa tornja i guzi svoju sestru par godina kasnije bude medju omiljenima?

Za mene je ova serija izgubila svoju kvalitetu davno, al najvise kada je Hodor umro, gdje su prikazali smrt Branovog direwolfa, njrgovu sjenu sa kojom je imao vezu iznad one obicne pas-vlasnik, kako skace medju mrtvace i umire a Brann ni da rijec o njemu ikad vise spomene. Kao da nije postojao.

Isto ce biti i sa Dany.
Zbii

#14080 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Zbii »

AleksoMKD wrote:
Sid the sloth wrote:
Ko je zaronio, imaju dvije mogucnosti, jedna je da je zaronio NK ili neko od ovih ostalih white walkera koji kontrolisu mrtve, a druga je ovo sto sam vec gore objasnio, mrtvi mogu u vodu samo ne znam kako se ponasaju pod vodom i da li su dovoljno sposobni da stave lance na zmaja.
Zmajovi su "creatures of magic" na neki nacin pa je mozda morao da ga dotakne fizicki.

Plus je jebiga kralj, nece valjda on da roni, smejace mu se drugi WW. :D
Koliko sam ja shvatila, on je njega dotakao tek kada su ga ostali izvukli iz vode, i onda ga reanimirao dodirom.

al-em wrote:Pa valjda bi on prvi preplivao ili splav napravio. Vidjecemo u finalu hoce li NK srusiti zid ili samo preletiti. Sumnjam u ovu drugu opciju.
Pa čak i ako NK preleti zid, kako će prebaciti svoju vojsku? Jedini način bi bio da iskoristi zmaja i sruši zid (ako je to moguće zbog drevne magije), i onda da pređe na južnu stranu.
drogon2

#14081 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Joj jebo vas pa toliko je ocigledno da ce frajer uzet zmaja i otopit zid.Lik je i napravio svu onu scenu samo da ova dodje sa zmajevima i da sebi uzme jednog,jer zna da postoje.Ne znam sto dzaba raspravljate o toj budalastini,Najsmjesnija stvar od svega je sto vjerovatno i nisu imali nacina da prodju zid,dok im ova ekspedicija (Tyrionova ideja) nije dala evo savrseno orudje da prodju na jug.Cak i ne moraju srusit citav zid,dovoljno je da to u rade na jednom mjestu i to je to.

Vidi se da je NK namjestio da se sve odigra ovako,jer sta je inace bila ona grupica wightova sa onim jednim WW ako ne mamac.Ove frajke nasjedose,a NK sebi nabavi zmaja :D
AleksoMKD

#14082 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Neregistrirani wrote:Tom logikom Viserion sad moze da hara juzno od zida. I da, turu po turu, preseli vojsku mrtvih tamo.
Moze, ali posto moze nositi 20-30 zombija odjednom ne isplati se, najverovatnije ce NK napraviti rupu/pukotinu u zidu te time sjebat magiju koja brani zid ili smrznut more pa zaobici zid, mozda je sad to moc zombi zmaja, da umesto vatre povraca freon ili neki kurac koji ce zaledjivati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14083 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

TRAŽE MILIONE DOLARA
Hakeri prijete da će objaviti posljednju epizodu "Igre prijestolja"

Klix.ba
prije 53m
104 40
Hakeri prijete da će objaviti posljednju epizodu "Igre prijestolja"
Hakeri koji su u julu ugrozili mrežni sistem televizije HBO zaprijetili su da će pustiti posljednju epizodu serije "Igre prijestolja".
Hakeri iz grupe Mr. Smith su za tehnološki sajt Mashable rekli kako imaju pristup mnogim HBO platformama i da ta televizija treba da se pripremi za objavljivanje šeste epizode koja je već emitovana i posljednje, sedme, koja će biti puštena za vikend.

Oni su dali i listu korisničkih imena i lozinki za pristup brojnim HBO-ovim računima na društvenim mrežama, a prošle sedmice su preuzeli kontrolu nad Twitter profilom "Igre prijestolja".

HBO je odbila platiti višemilionski iznos koliko su hakeri zahtijevali. Oni su od jula objavili nekoliko kompromitirajućih dokumenata, e-mailova i neobjavljenih epizoda serije.

Analitičari se slažu da televiziji HBO ide u prilog to što su hakeri objavljivili samo nekoliko epizoda, a ne cijelu seriju odjednom, jer su tako prisilili gledaoce koji su je željeli pogledati što prije da se pretplate na TV mrežu.
pliiiizzzz veceraske objavite plliiizzz
AleksoMKD

#14084 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Mozda je sa konacnom smrti Benjena Starka dosao kraj zida? Ako uvek mora biti Stark u Winterfelu mozda nesto slicno vazi za zid?
drogon2

#14085 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Season 7 Episode 7 title is " The Dragon and the wolf".
kakavdanakneiskustvu

#14086 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jelde da su napad WW mogli odbiti tako da su opet razbili led ispred sebe,kao sto je hound uradio?
drogon2

#14087 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

kakavdanakneiskustvu wrote:Jelde da su napad WW mogli odbiti tako da su opet razbili led ispred sebe,kao sto je hound uradio?
Pa uradio je Hound i jel odbio napad? :D
kakavdanakneiskustvu

#14088 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

drogon2 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Jelde da su napad WW mogli odbiti tako da su opet razbili led ispred sebe,kao sto je hound uradio?
Pa uradio je Hound i jel odbio napad? :D

pa jeste jednog zombija odbio,mogli su razbiti sav led
drogon2

#14089 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Cime da razbiju sav led dok horda zombija ide na njih :D
kakavdanakneiskustvu

#14090 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

drogon2 wrote:Cime da razbiju sav led dok horda zombija ide na njih :D

hound je imao velikiu sjekiru kojom je razbio led,mislim da je i tormund imao sjekiru ili nesto slicno koju je uzeo od gendrya,mogli su nesto leda stici razbiti cim su ovi krenuli,ne sve vjerovatno ali nesto bi mogli
zenit dozic

#14091 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zenit dozic »

kakavdanakneiskustvu wrote:
drogon2 wrote:Cime da razbiju sav led dok horda zombija ide na njih :D

hound je imao velikiu sjekiru kojom je razbio led,mislim da je i tormund imao sjekiru ili nesto slicno koju je uzeo od gendrya,mogli su nesto leda stici razbiti cim su ovi krenuli,ne sve vjerovatno ali nesto bi mogli
Pa maloprije mi u odgovoru rekose da zombijima ne smeta voda a sada opet da se mogu zaustavit tako.
Jebo lud zbunjenog.
Evo i vama isto pitanje: kako izvukose zmaja ako im smeta voda(na stranu idiotizam s lancima)?
drogon2

#14092 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa ne znaju plivat,nije da ne mogu potonut do zmaja I opasat ga lancima :D

Dajte ba ljudi,fakat se previse raspravlja o nelogicnistima iz jedne fantasy serije.Jbg evo hajmo rec da je nelogicno da zmajevi i ledena bijela cudovista postoje pa ne vidim da neko od tog pravi frku.Nikad nisam shvatao kako ljudi mogu prec preko toga da ovi uopste postoje,a ne mogu prec preko toga da su ovi nor nabavili lance.negdje.Eto NK viknuo acchio lanci i oni mu doletili.Stvar objasnjena.
2604570

#14093 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 2604570 »

Image
Mali_Vuk

#14095 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

NK je logično postupio kad je gađao zmaja koji je bio u zraku. Prvo je nanišao onog na tlu, a onda je naglo promjenio metu, kad je skonto da onaj gore riga vatru u njihovom smjeru. Predstavljao je za njih veću opasnost.

A jesu brate mogli komtno strijalama i kopljima smaketi ekipu i ćao. Sve da je NK i čekao zmaja, opet ih je mogao pobiti, a Daenerys bi svejedno došla. Koliko znamo ona nema uvida u stvari koje se dešavaju van njenog vidokruga :D

I sumnjivo mi je ono što se Sansa žali baš Littlefingeru na Aryu za pismo i ostalo, a znamo da je i sama više puta naglasila da je Baelish zadnja osoba kojoj bi vjerovala. Nije Sansa baš toliko naivna kad je on u pianju Nešto mu se tu gadno kuha :evil:
karanana

#14096 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Pa kako bi wightovi i plivali kad su to same kosti?
kakavdanakneiskustvu

#14097 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

i zar nije smijsno da NK ubije jednog zmaja a mala plava ne naredi drogonu da bljuje vatru prema NK koji je ubio njeno dijete?
drogon2

#14098 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

kakavdanakneiskustvu wrote:i zar nije smijsno da NK ubije jednog zmaja a mala plava ne naredi drogonu da bljuje vatru prema NK koji je ubio njeno dijete?
Frajer zamahnuo I drugo koplje,log da ce pobjec :D
kakavdanakneiskustvu

#14099 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

drogon2 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:i zar nije smijsno da NK ubije jednog zmaja a mala plava ne naredi drogonu da bljuje vatru prema NK koji je ubio njeno dijete?
Frajer zamahnuo I drugo koplje,log da ce pobjec :D

ma cim je ubio prvog zmaja,proslo je minut minimalno dok nije zamahnuo i drugim kopljem,mogao ja drogon stotine pobiti u tih minut
annoy

#14100 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Kakav trash od epizode
Bolje da nisam gledala
Post Reply