Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Mirza007

#14076 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

mO k3 wrote:
Mirza007 wrote:Hablecini argumentirano osporis legitimitet pripadnistva odredjenom konstitutivnom narodu.
Zavrsis na ignore listi, mislis rijesih se nekako napasti ....... al' jest qrac.
Evo ti ga opet.
Postoji li na ovom svijetu efektivan insekticid za ovakve slucajeve?
samo ignore :)
Jedino mi je jos preostao penicilin jer mi se cini da se prije radi o bakteriji, nego o insektu.
Sanjarko

#14077 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Mirza007 wrote: Jedino mi je jos preostao penicilin jer mi se cini da se prije radi o bakteriji, nego o insektu.
Antibiotici jos malo i nece da djeluju. Evo danas gledam na jutubu. Ne Dao Bog da neko dobije gonoreju. Kako sam shvatio ima samo 2 lijeka za to. Jos neko je alergican na njega. :evil:

PS. Zna da nidze veze nema sa temom.
asker

#14078 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by asker »

Hafis wrote:...a k tomu još i Hrvat
Ko ti je kriv?

:-?
ABH017

#14079 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Hafis wrote:Na dobro vam došao Dan Bošnjaka i nek vam je sretna dvadesetčetvorogodišnjica postojanja :thumbup:
Viktor Duruy (1811-1894) u knjizi Histoire du Moyen-Age, poglavlje XXXI, navodi spisak naroda u dolini Dunava: Peuples de la vallée du Danube : les Hongrois. - Serbes, Bosniaques, Bulgares et Roumains. (Narodi doline Dunava: Mađari, Srbi, Bošnjaci, Bugari i Rumuni.

A onda fra Ivan Frano Jukić 1848. godine objavi:
...Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti; dajte pehar, te carpite iz studenca pomnje mudrost, i nauk; nastojte da najpred naša serca očistimo od predsudah, fatajmo za knjige i časopise, vidimo što su drugi uradili, te i mi ista sredstva poprimimo, da naš narod prosti iz tminah neznanstva na svitlost isitne izvedmo...

Handri te praznina, neznanje. Onaj koji ne zna da ne zna, a misli da zna, je mnogo gori od onog koji zna da ne zna.
Naravno da velikohrvatskom projektu, kojem se zdušno priklanjaš, ovi podaci ne odgovaraju, pa se ugledaju na svoju braću po interesima velikosrbe, te sakrivaju i revidiraju istorijske fakte, negiraju postojanje bošnjačke nacije i bosanskog jezika, prosto zato, jer im se onda ovce rasipaju. Kako da upravljaju s njima, ako im njihova prošlost bude poznata?
No, s druge strane, razumijem te. Blaženo je živjeti u neznanju i držati mozak na leru. Ne moraš razmišljati, jer to drugi čine za tebe.
Veliš dvadesetčetverogodišnjica? Plitak li si potočiću.... :lol: :izet:
House

#14080 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by House »

ah, ti mađari :D. rekao bih nešto za štale, konjušare... ali suzdržat ću se :D
Mirza007

#14081 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Oprez, radi se o samozvanom Hrvatu.
Postoje ozbiljne indicije da se radi o nelegitimnom primjerku.
Rodila ga sarka.
Beaverknight

#14082 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Beaverknight »

Kad već o Bošnjacima:

:wink:
dert

#14083 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dert »

Hafis wrote:Samo za informaciju: U domovinsko-obrambenom ratu s 12 godina sam bio satnik , a s 15 i poL pukovnik. Razveo se prvi put u 17 godini.
Da zaključimo: Sarafina je stara koka za mene.
Imate li išta mlađe i neuharano na lageru za ponuditi 8)

jadan li si , cemeran li si :blento: :blento: bobe,bobe , uzimaj bobe redoviTo
znas da te sljedeci elektro shok moze ubiti :( jer ti je mali mozak sad veci od velikog :(
Hafis

#14084 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

ABH017 wrote:
Hafis wrote:Na dobro vam došao Dan Bošnjaka i nek vam je sretna dvadesetčetvorogodišnjica postojanja :thumbup:
Viktor Duruy (1811-1894) u knjizi Histoire du Moyen-Age, poglavlje XXXI, navodi spisak naroda u dolini Dunava: Peuples de la vallée du Danube : les Hongrois. - Serbes, Bosniaques, Bulgares et Roumains. (Narodi doline Dunava: Mađari, Srbi, Bošnjaci, Bugari i Rumuni.

A onda fra Ivan Frano Jukić 1848. godine objavi:
...Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti; dajte pehar, te carpite iz studenca pomnje mudrost, i nauk; nastojte da najpred naša serca očistimo od predsudah, fatajmo za knjige i časopise, vidimo što su drugi uradili, te i mi ista sredstva poprimimo, da naš narod prosti iz tminah neznanstva na svitlost isitne izvedmo...

Handri te praznina, neznanje. Onaj koji ne zna da ne zna, a misli da zna, je mnogo gori od onog koji zna da ne zna.
Naravno da velikohrvatskom projektu, kojem se zdušno priklanjaš, ovi podaci ne odgovaraju, pa se ugledaju na svoju braću po interesima velikosrbe, te sakrivaju i revidiraju istorijske fakte, negiraju postojanje bošnjačke nacije i bosanskog jezika, prosto zato, jer im se onda ovce rasipaju. Kako da upravljaju s njima, ako im njihova prošlost bude poznata?
No, s druge strane, razumijem te. Blaženo je živjeti u neznanju i držati mozak na leru. Ne moraš razmišljati, jer to drugi čine za tebe.
Veliš dvadesetčetverogodišnjica? Plitak li si potočiću.... :lol: :izet:
Pobrkali smo pojmove. Vrlo dobro znam što sam napisao. I nitko ovdje nikoga ne negira.
Apsolutno je nebitno što je napisao Duruy, ali stvarno ne vidim nikakve povezanosti termina Bosniaqes u dolini Dunava (?) s današnjom odrednicom Bošnjak koja se koristi za većinski narod u BiH.
A Jukić - Ustaljeni paradoks: identitet se danas uglavnom gradi na tuđim, najčešće katoličkim izvorima a ne na svojim osobnim, kojih jednostavno nema u pisanom obliku izvan franjevačkih samostana. Hoću reći da oni to nisu stoljećima uredno vodili sva bi se priča svela na usmenu predaju. Nećeš naći niti jedan jedini zapis o takvim stvarima unutar, hajdemo reći muslimanskih pisanih izvora.
A razlog znamo - islam je univerzalna religija i u prvi plan gura vjersko ispred nacionalnog, i normalno posljedično tome i došla je relativno zakašnjela nacionalna maturacija i bla bla, da ne tupimo o vremenu naconalnog sazrijevanja iz 19. stoljeća.
Da završim. a tu se vjerujem slažemo: Sinergičan utjecaj religija na ovim prostorima definitivno je uspio razbiti koncept stvaranja jedne nacije, normalno uz još mnoštvo nepovoljnih povjesnih faktora.
mO k3

#14085 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

:lol: jebi me... ali dobro mu rece @abh017
" Plitak li si potočiću...." :thumbup:
spreca

#14086 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Ma uljudbeni toliko lita da uglavnom sam sebe demantuje veoma cesto i bezveze je nesto mu dokazivati....jer kenjci su uvijek mazgovito tvrdoglavi.....jer iz" matice"im salju takav impuls...kako no kod nas kazu......nit ga jebi nit ga kuci vodi :lol:
Alfons Kauders

#14087 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Na sta spade akademska zajednica HDZ-a... Da se s njima ovdje sprdaju kojekakvi pekari i ine poturice... :(
mO k3

#14088 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:Na sta spade akademska zajednica HDZ-a... Da se s njima ovdje sprdaju kojekakvi pekari i ine poturice... :(

Ako je to sami vrh takozvane "akademsko-politicke Elite" HDZ-ea onda cemo mi lako sa njima :mrgreen:
BHCluster

#14089 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

spreca wrote:Ma uljudbeni toliko lita da uglavnom sam sebe demantuje veoma cesto i bezveze je nesto mu dokazivati....jer kenjci su uvijek mazgovito tvrdoglavi.....jer iz" matice"im salju takav impuls...kako no kod nas kazu......nit ga jebi nit ga kuci vodi :lol:
I kad mu to na napises, na jednostavna nacin da i on moze da razumije on se naljuti.
GeeTnT

#14090 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:Na sta spade akademska zajednica HDZ-a... Da se s njima ovdje sprdaju kojekakvi pekari i ine poturice... :(
Damire,
Damire,
Damire,

Hallooo, Kiseljak!
Jel' se cujemo!

Hallooo, Zepce?
Jel' se cujemo?

Hallooo Siroki?
Jel' se cujemo?

Mostar, halloooooooooo Mostar?
Nigdje nikoga,
a da okrenem Zagreb caca, ha?
Mirza007

#14091 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Jest, jest. Pali Bosnjaci s neba (bez padobrana) 1992 u Bosnu. Nikakve veze sa davno pominjanim Bosnjacima.
Stop je babi milo, hablecini se snilo.
Ljudi, svjdocite antologiji!
Obi Wan Bosnian

#14092 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Hafis wrote: A Jukić - Ustaljeni paradoks: identitet se danas uglavnom gradi na tuđim, najčešće katoličkim izvorima a ne na svojim osobnim, kojih jednostavno nema u pisanom obliku izvan franjevačkih samostana.
Dobro i? Da li to umanjuje vrijednost katoličkih izvora? Da li su zbog toga ti izvori manje tačni?

Ja se slažem sa tobom da je Bošnjacima dugo vjera bila važnija od nacije. Ali to ne znači da oni nisu upravo ti Bošnjaci o kojima govore katolički izvori.
Beaverknight

#14093 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Beaverknight »

Opet je @hafis u pravu da to uzima kao argument. Niko nije kriv Bošnjacima što su vjeru izjednačili sa nacijom kad se samo sjetim kampanje bitno je biti Bošnjak sa onim malcem i curicom dođe mi muka. Ti isti gledaju na historiju Bosne od 1463.

Ivan Jukić je bio Bošnjak, Bošnjanin, franjevac, katolik.

Stavio sam i taj youtube link, pročitajte tu pjesmu jer se ne pjeva :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/colak-b ... /170929034

:lol: :lol: :lol:
Hafis

#14094 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

mO k3, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

BHCluster, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

GeeTnT, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Mirza007, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Imam jednu poznanicu, magistricu psihologije. mlada, rasna djevojka i trenutno je doktorant. Da skratim priču: pomažem joj nešto oko metodologije rada, ali uglavnom radi se o procesu inkluzije i socijalizacije odraslih osoba s kognitivnim deficitom.
Hoćete li da vas preporučim njoj u svrhu navođenja primjera u stvarnom životu..normalno sukladno Helsinškoj deklaraciji o biomedicinskim istraživanjima iz 2000 godine...ups :? Zaboravih da ste obični tupi prašinari...uglavnom da vam polahko objasnim - po toj Deklaraciji svi podatci dobiveni anketiranjem koristit će se za isključivo za izradu doktorske diseracije i neće biti zlouporabljavani. A zauzvrat, bit ćete uvršteni u ovaj planirani projekt na državnoj razini ..u koji se i ja mislim malo materijalno ugraditi.

Šteta jebo ga, sijedih glava a zajedno sva četvErica ne mogu sastaviti dvije rečenice da valja. Jebat ga, i hajd sad Hafise savijaj krivo sraslo drvo. Koji te vrag tjerao u humaniste.
Point.

#14095 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Dajte ljudi nasmijte se Hafisu na ove doskocice, brato se bas trudi.
SaraFina

#14096 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:mO k3, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Display this post.

Display this post.

Display this post.

Imam jednu poznanicu, magistricu psihologije. mlada, rasna djevojka i trenutno je doktorant. Da skratim priču: pomažem joj nešto oko metodologije rada, ali uglavnom radi se o procesu inkluzije i socijalizacije odraslih osoba s kognitivnim deficitom.
Hoćete li da vas preporučim njoj u svrhu navođenja primjera u stvarnom životu..normalno sukladno Helsinškoj deklaraciji o biomedicinskim istraživanjima iz 2000 godine...ups :? Zaboravih da ste obični tupi prašinari...uglavnom da vam polahko objasnim - po toj Deklaraciji svi podatci dobiveni anketiranjem koristit će se za isključivo za izradu doktorske diseracije i neće biti zlouporabljavani. A zauzvrat, bit ćete uvršteni u ovaj planirani projekt na državnoj razini ..u koji se i ja mislim malo materijalno ugraditi.

Šteta jebo ga, sijedih glava a zajedno sva četvErica ne mogu sastaviti dvije rečenice da valja. Jebat ga, i hajd sad Hafise savijaj krivo sraslo drvo. Koji te vrag tjerao u humaniste.

Šovinisto, prijaviću te i valjda će se prepoznati žena kojoj si " mentor " na doktoratu. Odnosno prepoznaće je oni pred kojim će braniti doktorat. Tema je super i lako će je identificirati a tebi hvala na opisu...Koje dno moraš biti da nekog kome si "mentor" opišeš ko rasnu kobilu.
dulekrele

#14097 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dulekrele »

Hafis wrote:mO k3, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Display this post.

Display this post.

Display this post.

pa umocili ovoj rasnoj. bolje bi ti to bilo nego sto pravis konstanto budaletinu od sebe.
Point.

#14098 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

.
Last edited by Point. on 29/09/2017 15:50, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#14099 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

druzenje akademika

Image
kockakockica

#14100 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kockakockica »

bh.tornjak wrote:druzenje akademika

Image

E jbg :pisnuo:
Post Reply