Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Itsoktobealone

#14076 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

llull wrote:Iskreno Ivanovic je sjajan trener ( iako sam sve samo ne njegov fan ) ali ne prevelika trenerska velicina, ni sam ne znam na koju je foru i prevaru on dosao na celo reprezentacije.

Kari Pesic bi super legao bosni ...
Braco moja sta ovaj napisa :shock: :shock: :shock:
llull

#14077 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by llull »

Nisi me shvatio, mislio sam kako li su ga prevarili da prihvati ....
nacho_

#14078 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nacho_ »

MOSALJOZE wrote:Image
Ovako to izgleda kad otac ove igrice vodi tm
Jedino Duškaj gleda neku sisatu na tribinama i razmišlja o dnevnoj ponudi. :D
MOSALJOZE

#14079 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

llull wrote:Nisi me shvatio, mislio sam kako li su ga prevarili da prihvati ....
Nisu mu bile zanimljive pare.Prihvatio je samo i jedino zbog tadašnje garniture saveza.Jedino što je tražio jeste da mu obezbjede vrhunske pripreme,ostalo ga nije puno zanimalo.Čovjek koji trenira klubove za milionske iznose,i preuzme našu repku,priznat ćete poduhvat.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14080 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

2.9 na nas :shock:
Protiv jbene Svedske :roll: sta smo docekali :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#14081 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

MOSALJOZE wrote:
llull wrote:Nisi me shvatio, mislio sam kako li su ga prevarili da prihvati ....
Nisu mu bile zanimljive pare.Prihvatio je samo i jedino zbog tadašnje garniture saveza.Jedino što je tražio jeste da mu obezbjede vrhunske pripreme,ostalo ga nije puno zanimalo.Čovjek koji trenira klubove za milionske iznose,i preuzme našu repku,priznat ćete poduhvat.
Upravo to :thumbup:
To ko da bi nam fudbalsku reprezentaciju preuzeo npr. Ancelotti.
llull

#14082 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by llull »

Milionski ugovori u kosarci za trenere u evropi su ipak veoma rijetki, nemoj da se lazemo...
Ivanovic sto se toga tice nije u rangu Blata, Mesine, Ivkovica, Obradovica, Skariola, Laso-a ...
Dusko je trazio 1,2 miliona 2012 od Kahe za dvije sezone ( prethodno je imao 500.000 e po sezoni ) ali su oni odbili i nije dobio novac niti produzio ugovor. 2 godine je pauzirao i nakon toga tek 2014. preuzeo BiH.
DaysleepeR

#14083 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by DaysleepeR »

u osnovnoj školi sam se družio sa sinom Milivoja Karalejića, kultnog trenera Bosne i proveo dosta vremena onako i privatno a i gledajući i utakmice i treninge apsolutne kreme bh košarke, već pomenutog Karalejića, Varajića, Prodanovića, Pešića, Delibašića, Tolja, Halilovića, i ono što mogu reći da je su košarkaški treneri te zlatne stare škole bili i ostali najzajebaniji mogući likovi sa kojima se niko od igrača nije ni pomislio zajebavati

valja nametnuti autoritet klipanima od preko 2 metra i sve i jedan je bio tako prgav, zajeban i ters, da nikom na pamet nije padalo da ne sluša, a inventivnost u psovkama je već legendarna...

Damir Mulaomerović jednostavno nije za trenera i tačka, a naši igrači su raspuštena vojska bez trunke discipline i reda
neno#4

#14084 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

DaysleepeR wrote:u osnovnoj školi sam se družio sa sinom Milivoja Karalejića, kultnog trenera Bosne i proveo dosta vremena onako i privatno a i gledajući i utakmice i treninge apsolutne kreme bh košarke, već pomenutog Karalejića, Varajića, Prodanovića, Pešića, Delibašića, Tolja, Halilovića, i ono što mogu reći da je su košarkaški treneri te zlatne stare škole bili i ostali najzajebaniji mogući likovi sa kojima se niko od igrača nije ni pomislio zajebavati

valja nametnuti autoritet klipanima od preko 2 metra i sve i jedan je bio tako prgav, zajeban i ters, da nikom na pamet nije padalo da ne sluša, a inventivnost u psovkama je već legendarna...

Damir Mulaomerović jednostavno nije za trenera i tačka, a naši igrači su raspuštena vojska bez trunke discipline i reda
Samo sto se danasnje vrijeme zestoko promijenilo i igraci tj. njihovi menadzeri vecinom rade sta hoce.
DaysleepeR

#14085 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by DaysleepeR »

neno#4 wrote:
DaysleepeR wrote:u osnovnoj školi sam se družio sa sinom Milivoja Karalejića, kultnog trenera Bosne i proveo dosta vremena onako i privatno a i gledajući i utakmice i treninge apsolutne kreme bh košarke, već pomenutog Karalejića, Varajića, Prodanovića, Pešića, Delibašića, Tolja, Halilovića, i ono što mogu reći da je su košarkaški treneri te zlatne stare škole bili i ostali najzajebaniji mogući likovi sa kojima se niko od igrača nije ni pomislio zajebavati

Samo sto se danasnje vrijeme zestoko promijenilo i igraci tj. njihovi menadzeri vecinom rade sta hoce.
pravim trenerima ne rade. kad te neko odstrani iz kluba ili reprezentacije, to nikom nije dobra referenca
MOSALJOZE

#14086 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Filozofija KK Bosna u tim vremenima je bila prilično jednostavna
Ako npr Zvezda trenira sat oni dva
Ako Real trenira 2 oni treniraju 4
I rezultat mora doći...
neno#4

#14087 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

llull wrote:Iskreno Ivanovic je sjajan trener ( iako sam sve samo ne njegov fan ) ali ne prevelika trenerska velicina, ni sam ne znam na koju je foru i prevaru on dosao na celo reprezentacije.

Kari Pesic bi super legao bosni ...
Kari Pesic trenutno nije u top 15 trenera Europe za razliku od Duska koji to jeste. Kari je u downhillu, zadnjih godina nista u Bayernu ne moze da napravi.

Drugacije je bilo sa Sarasom i Bodirogom, Fuckom itd.

Kad je ponudjena cifra Dusku, njegov menadzer je pomislio da niko ludji nema od nase ekipe ljudi tada. No, Dusko je ipak saslusao sve i prevladala je zelja da napravi nesto sa repkom iako mu je njegova Crna Gora nudila puno vise i para i potencijala.

Ali je on odabrao nas. Sto li Boze?
Tomahawk11
Globalni moderator

#14088 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Definitivno ostaje zal za tom prilikom sa Duskom na EP, da je imao na raspolaganju sve igrace, ubjedjen sam da bi otisli daleko.
To vjerovatno necemo nikad saznati, a pitanje je i kad cemo opet imati priliku kao sto je bia u toj situaciji sa Duskom.
Point.

#14089 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

cevapcinica wrote:
Daj sto da prostis serete vise oko njegovog muzickog ukusa. Kao vi slusate nesto sa muzickom vrijednosti. Vecina stanovnika Sarajeva jedva ceka da pode Grand ili neko drugo sranje na televiziji. U doba CD:a Ceca bila broj jedan i u gradu i na pijacama. Da ne govorim o manjim mjestima.
Nurkic Baja je ipak javna licnost i predstavlja BiH, zamisli da takav veliki patriota slusa jebenu Cecu na svom rodjendanu, a znamo vi ko je Ceca i sta predstavlja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14090 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#14091 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

uživam čitati bhbasket ovih dana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dnevna doza humora :lol:
llull

#14092 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by llull »

Bez obzira na sve Kari je ipak veci trener od Ivanovica po uspjesima ... sto klupskim to reprezentativnim...

PS. nacionalni tim je kako igracu tako i treneru dobra referenca za buducu karijeru i samo tu vidim logicno objasnjenje za preuzimanje BIH.

Po pishologiji nama treba neki psiho, manijak koji je bolesno autoritativan i koji ce sve da podredi timu ...

I da ... sta vi mislite sta slusaju legende BH fudbala i kosarke u koje se mi kunemo ... ne znam kakve vi mastarije imate ali vjerujte da 99% njih ima Arkanovu Cecu na iPhone ili sl ... i da je svi narucuju na tefericima i svadbenim veseljima.
MOSALJOZE

#14093 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Treba na vakat odustati,nije ni trola što je nekad bila :zjev:
neno#4

#14094 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

llull wrote:Bez obzira na sve Kari je ipak veci trener od Ivanovica po uspjesima ... sto klupskim to reprezentativnim...

PS. nacionalni tim je kako igracu tako i treneru dobra referenca za buducu karijeru i samo tu vidim logicno objasnjenje za preuzimanje BIH.

Po pishologiji nama treba neki psiho, manijak koji je bolesno autoritativan i koji ce sve da podredi timu ...

I da ... sta vi mislite sta slusaju legende BH fudbala i kosarke u koje se mi kunemo ... ne znam kakve vi mastarije imate ali vjerujte da 99% njih ima Arkanovu Cecu na iPhone ili sl ... i da je svi narucuju na tefericima i svadbenim veseljima.
Je li citas sta ti pisem? Kari je izlapio ima deset godina. Niko od velikih ekipa ga ne zeli. Dusko vodi Caju, pa Barcelonu, pa Panathu, pa sad Khimki s kojim ode u cetvrtfinale.

No, poenta je sljedeca. Trenutna garnitura Saveza za sljedeceg trenera moze dovesti Senada Muminovica ili ako se dobro isprsi Baju iz Igokee.

Niko od domacih ozbiljnih trenera tipa Nene, Adisa, Sele ne zeli s njima za sto, a kamoli inostrani koji imaju veliki kvalitet.

Uostalom, ljudi koji imaju ozbiljne skole kosarke ne zele djecu dati u repku zbog Seje Bukve i njegovom ugradjivanju i uzimanju procenata od buduce prodaje.
spree

#14095 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Najveci crnjak sto nas poslije ovoga nece htjeti preuzeti niti jedan bolji trener, cak ni za veliku lovu koju btw nemamo. Dovesti pandzu, otjerati sve ego manijake i lagano.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
llull

#14096 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by llull »

Je li citas sta ti pisem? Kari je izlapio ima deset godina. Niko od velikih ekipa ga ne zeli. Dusko vodi Caju, pa Barcelonu, pa Panathu, pa sad Khimki s kojim ode u cetvrtfinale.

No, poenta je sljedeca. Trenutna garnitura Saveza za sljedeceg trenera moze dovesti Senada Muminovica ili ako se dobro isprsi Baju iz Igokee.

Niko od domacih ozbiljnih trenera tipa Nene, Adisa, Sele ne zeli s njima za sto, a kamoli inostrani koji imaju veliki kvalitet.

Uostalom, ljudi koji imaju ozbiljne skole kosarke ne zele djecu dati u repku zbog Seje Bukve i njegovom ugradjivanju i uzimanju procenata od buduce prodaje.
Da, slazem se potpuno sa tvojom konstatacijom... Msm ja sam generalno uporedio njih dvojicu ...
Nije bio uopste cilj da sada omalovazavam Ivanovica ( ok jednostavno ja nisam fan njegove koncepcije ), cak naprotiv ni Pesica ne volim ali ga smatram autoritetom no nebitno.

Lukajic je ludak kvalitetan, ali mislim da bi mogao kakav takav red uvesti u tim, bar je bolji od Mulaomerovica...

PS. zanima me da li je Mulaomerovic porijeklom iz Celica, znam da je tamo cesto to prezime ali nikako da ispitam... cuo sam neke price da mu je stari odatle.
neno#4

#14097 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Niko ozbiljan te ne moze preuzeti sve dok su tu diletanti tipa Bukve, Fulurije i Barbarica. Doduse, on je najmanje kriv, ali ne zna kosarku i uvaljen mu je vruc krompir.
Itsoktobealone

#14098 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

Samo cu da kazem, zamisli našeg nekog trenera da ovako tjera Nurkića ili Teletovića. Pa ja mislim da bi sutra dan bio obješen pred Vječnom vatrom :roll:
luckylaka

#14099 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

Itsoktobealone wrote:Samo cu da kazem, zamisli našeg nekog trenera da ovako tjera Nurkića ili Teletovića. Pa ja mislim da bi sutra dan bio obješen pred Vječnom vatrom :roll:
Koji kralj ,koji autoritet ne mos vjerovati
strong69

#14100 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by strong69 »

Sve u svemu, kad se spusti zavjesa na ovo poniženje mislim da je jasno da su krivi svi. Savez, igraci... Svi su katastrofalni.
Od svih njih najveća zamjerka ide igračima jer su mogli stisnuti zube i bez ovolike priče i pompe odigrati ove kvalifikacije. Zbog zemlje, zbog nas navijača. Sport u BiH je u kurcu, niko nema novca, amateri rade u tim savezima jer niko strucan nece.

Na kraju, vidjeli smo sav prljav ves, sve sto je lose izaslo je na svjetlo dana. Hvala i sretno.
Post Reply