UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Korovjev
#14076 Re: UEFA Champions League
Ovako laiku sa strane izgleda kao da je City u prvom poluvremenu bio iznenađen agresijom i pritiskom Liverpool-a. A to je nemoguće jer su ih isto tako natamburali nedavno u prvenstvu pa su znali šta ih čeka. Što znači da se radi o kvaliteti i moći tog pritiska Liverpoola koji je u velikim utakmicama ove godine samo Murinjo uspio neutralisati.
Slično Juve Real. Rekao bih da ih je Real uzeo na mentalnu snagu plus genijalnost Ronaldovu. Ali Juve tom mentalnog snagom gazi sve po Italiji i to godinama. Tako da se i tu radi o razlici u kvaliteti. A ne neki luzerski mentaliteti ili te priče za koje se pojedinci kače kad neki tim izgubi jednu tekmu.
Slično Juve Real. Rekao bih da ih je Real uzeo na mentalnu snagu plus genijalnost Ronaldovu. Ali Juve tom mentalnog snagom gazi sve po Italiji i to godinama. Tako da se i tu radi o razlici u kvaliteti. A ne neki luzerski mentaliteti ili te priče za koje se pojedinci kače kad neki tim izgubi jednu tekmu.
- mousstapha
#14077 Re: UEFA Champions League
Jednostavno receno Klopp gadja ahilovu petu kod Pepa. Igra Citya na momente totalno razbijena, cak ni pasa nisu mogli sastaviti. Bice interesantno gledati revans, ali tesko da Liverpool moze ovo prokockati i ugroziti prolaz u polufinale. Nekako, dobro je za fudbal, ako ova ekipa Liverpoola prodje dalje. Ima tu i mladjih igraca koji ce se promovisati, a Salah je maestralan. Ima nesto u njemu sto me vraca na fudbal kakav se igrao recimo 90-ih.
-
kindlas
#14078 Re: UEFA Champions League
Ova utakmica je bila identicna onoj ligaskoj (4:3) uz jedinu razliku sto je City u ligaskoj tekmi pogodio 3 puta a u ovoj su svi sutevi isli ili pored gola ili bili blokirani. Kako je Liverpool dao 3 u prvom isto tako je City mogao 3 u drugom ali nekad treba imati i srece. Sa 3:1 bi City 90% prosao dalje, a ovako mislim da nemaju sanse.
-
Mustang1
#14079 Re: UEFA Champions League
A gdje je onaj vatreni navijac City.a? 
-
Nadzorna_ploca
#14080 Re: UEFA Champions League
nKrkan.Mustang1 wrote:A gdje je onaj vatreni navijac City.a?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14081 Re: UEFA Champions League
Konsultuje se sa GuardiolomMustang1 wrote:A gdje je onaj vatreni navijac City.a?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#14082 Re: UEFA Champions League
Sad spava, jer sinoć oka nije sklopioMustang1 wrote:A gdje je onaj vatreni navijac City.a?
-
kory_galaktikos
#14083 Re: UEFA Champions League
ja vjerujem da tu nije jos nista rijeseno, imam neku suhvu da ce city doc do 2:0
valjda ce kloop opet nesto smislit
valjda ce kloop opet nesto smislit
- cyprus
#14084 Re: UEFA Champions League
Ma kažem ja - imali su luđačku jesen, i logično je da čitava sezona ne može biti takva... Neki se uljuljkaju, neki pregore, kod nekih opadne motivacija i dobiješ bar prolazni period krize, dok se ekipa opet ne trzne... Međutim, kod knock-out sistema bude kasno...Nadzorna_ploca wrote:Bilo je prostora za City u drugom poluvremenu dosta ali ocito da bez Aguera i sa Jesusom unutra koji nista uradio nije ne mogu vise od ovoga. Sane je kao nesto i pokusavao. Bruyne i Silva preslabi. Ima dosta i do Liverpoola jer su ih satrali ali City je ocito u padu forme i to se vidi. Plus primali su golove iz svojih gresaka.
Mada ponavljam, nije ovo gotovo... City može dati tri gola, iako sumnjam da bi u tom slučaju Liverpool ostao na nuli... Ne vjerujem da će Klopp ići na varijantu bunkera - pa puno mu je izglednije da on dođe do jednog, nego City do tri pogotka...
-
vozackii
#14085 Re: UEFA Champions League
Sto niko ne spominje penal nad Sterlingom 
-
kory_galaktikos
#14086 Re: UEFA Champions League
prekrsaj napravljen na liniji 16-erca se tretira kao penal 
-
vozackii
#14087 Re: UEFA Champions League
Aha linija sigurno je i rukom loptu po liniji gurao ali haj bilo proslo, steta
- xoklix
#14088 Re: UEFA Champions League
Pa onda je Roma trebala dobiti penal kad je Umtiti(ili Semedo) napravio faul na liniji.
Plus onaj Dzekin na pocetku
Plus onaj Dzekin na pocetku
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14089 Re: UEFA Champions League
Obično kad neko fasuje, ide analiza i bude nekih diskutabilnih situacija, ko eto penali.
Neće sudija sjesti i pregledati usporene snimke. Prihvati poraz i idemo dalje.
- MyTao
#14090 Re: UEFA Champions League
Vrijeme je da Klopp pocne biti pragmatican i da konacno zavrsi posao kako treba.
Mislim da treba igrati na kontre i pressing u sredini terena. Bilo bi lijepo da igraci pocnu malo ubijati vrijeme i valjati se... Niko osim Mane-a ne zna. Kad moze ona ciganija iz Spanije zasto ne i Liverpool?
Ako je suditi po dosadasnjem, Klopp ce ponovo pokusati da pobjedi sa 3 - 0, i to mu se moze obiti o glavu. Ovako je sa Dortmundom za malo prokockao 4 - 0 protiv Reala.
Mislim da treba igrati na kontre i pressing u sredini terena. Bilo bi lijepo da igraci pocnu malo ubijati vrijeme i valjati se... Niko osim Mane-a ne zna. Kad moze ona ciganija iz Spanije zasto ne i Liverpool?
Ako je suditi po dosadasnjem, Klopp ce ponovo pokusati da pobjedi sa 3 - 0, i to mu se moze obiti o glavu. Ovako je sa Dortmundom za malo prokockao 4 - 0 protiv Reala.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#14091 Re: UEFA Champions League
Pa pazi kad neko fasuje 4:1 a recimo trebalo je biti 4:2 to je ogromna razlika a pogotovo sto bi mozda Roma sa tim penalom povela a tada ide drugacija igra i jedne i druge ekipe. Nije to bas tako prihvati poraz ako te u njemu sudija drasticno osteti. Zato je za mene VAR fantasticna stvar.Tomahawk11 wrote:Obično kad neko fasuje, ide analiza i bude nekih diskutabilnih situacija, ko eto penali.
-
kory_galaktikos
#14092 Re: UEFA Champions League
ne mora sjest i gledat ali mora znati neka osnovna pravila igre, to mu je posaoTomahawk11 wrote:Obično kad neko fasuje, ide analiza i bude nekih diskutabilnih situacija, ko eto penali.
ma kakav VAR, isti klinac koliko je samo golova ponisteno cistih na osnovu tog sranja
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14093 Re: UEFA Champions League
Kojim penalom? Ono na Džeki? Male su šanse da je sudija mogao vidjeti onaj hinjski udarac. Bio je zaklonjen i to se desilo u zatvorenom dijelu noge, jedino da je gledao snimak, ali je situacija fakat izgledala ko da se Edin bacio u datom momentu.hrasno38 wrote:Pa pazi kad neko fasuje 4:1 a recimo trebalo je biti 4:2 to je ogromna razlika a pogotovo sto bi mozda Roma sa tim penalom povela a tada ide drugacija igra i jedne i druge ekipe. Nije to bas tako prihvati poraz ako te u njemu sudija drasticno osteti. Zato je za mene VAR fantasticna stvar.Tomahawk11 wrote:Obično kad neko fasuje, ide analiza i bude nekih diskutabilnih situacija, ko eto penali.
Ma nije samo za Romu, eto se priča i za City, juče se pričalo za Juventus i uvijek tako.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#14094 Re: UEFA Champions League
Ne kazem ja da nije tako ali budi siguran da je ono umjesto Edina bio Mesi ili Ronaldo da bi se pokazalo na bjelu tacku.Tomahawk11 wrote:Kojim penalom? Ono na Džeki? Male su šanse da je sudija mogao vidjeti onaj hinjski udarac. Bio je zaklonjen i to se desilo u zatvorenom dijelu noge, jedino da je gledao snimak, ali je situacija fakat izgledala ko da se Edin bacio u datom momentu.hrasno38 wrote:Pa pazi kad neko fasuje 4:1 a recimo trebalo je biti 4:2 to je ogromna razlika a pogotovo sto bi mozda Roma sa tim penalom povela a tada ide drugacija igra i jedne i druge ekipe. Nije to bas tako prihvati poraz ako te u njemu sudija drasticno osteti. Zato je za mene VAR fantasticna stvar.Tomahawk11 wrote:Obično kad neko fasuje, ide analiza i bude nekih diskutabilnih situacija, ko eto penali.
Ma nije samo za Romu, eto se priča i za City, juče se pričalo za Juventus i uvijek tako.
- Tito_i_Partija
#14095 Re: UEFA Champions League
Jesi vala i ti pohitio da se pohvalis. 3 od 4 fulo skroz, a i ovaj jedan jos nije zavrsen.cyprus wrote:Kad nešto ubodem, ja to i citiramcyprus wrote:Finalistu - zašto da ne? Ne bih se začudio ni kad bi neko od njih dogurao dalje od Sitija... Nekako mi se čini da se Siti preforsirao najesen i da će evropsko proljeće zaplatit...ultima_palabra wrote:Stvarno vidiš Liverpool, Tottenham, Man United ili Chelsea kao osvajača ove godine?Jer nije često
Bravo L'poolDoduše, još nije gotovo...
- jasko_ba
#14096 Re: UEFA Champions League
I onih par "navijaca" bajerna i barse. Teska noc sinocNadzorna_ploca wrote:nKrkan.Mustang1 wrote:A gdje je onaj vatreni navijac City.a?
- MyTao
#14097 Re: UEFA Champions League
Ejh... po tebi ova tekma je bila kao i ona kada je City uzeo 5 - 0, samo sto je ovaj put Liverpool zabio 3, a City ni jedankindlas wrote:Ova utakmica je bila identicna onoj ligaskoj (4:3) uz jedinu razliku sto je City u ligaskoj tekmi pogodio 3 puta a u ovoj su svi sutevi isli ili pored gola ili bili blokirani. Kako je Liverpool dao 3 u prvom isto tako je City mogao 3 u drugom ali nekad treba imati i srece. Sa 3:1 bi City 90% prosao dalje, a ovako mislim da nemaju sanse.
Ova utakmica je daleko od one 4-3, a najveci razlog za to je van Dijk.
- ultima_palabra
#14098 Re: UEFA Champions League
Ali nekakav Danny Makelie ni kriv ni duzan sudi cetvrtfinale LP... ne svira dva cista penala, ali hej bitno je da se momku ispunio san.
- Edin H.
#14099 Re: UEFA Champions League
Nije ta cinjenica bas nesto cim bi se trebalo hvaliti, ni ti, ni Edin, jer to ti ipak nesto govori?hrasno38 wrote: Ne kazem ja da nije tako ali budi siguran da je ono umjesto Edina bio Mesi ili Ronaldo da bi se pokazalo na bjelu tacku.
- jeza u ledja
#14100 Re: UEFA Champions League
Govori nama. Ne govori njemu.Edin H. wrote:Nije ta cinjenica bas nesto cim bi se trebalo hvaliti, ni ti, ni Edin, jer to ti ipak nesto govori?hrasno38 wrote: Ne kazem ja da nije tako ali budi siguran da je ono umjesto Edina bio Mesi ili Ronaldo da bi se pokazalo na bjelu tacku.