salle_eh1986 wrote:a ništa Bilbija za povlačenje Sadikovića za dres u polukontri ?F&N wrote:slazem se...BHF_Manijak wrote:
Ja znam da svake godine nakon mrtvih 0:0 slusam istu pricu i kad smo mi beton sastav imali i bili odlicni, a i vi kad ste imali jace ekipe od nase.
Neko je utuvio u mahnite glave da je smrtni grijeh zijaniti derbi i da ce ti navijaci jebati majku, ne's smjet kuci. Od tog momenta, gleda se samo da se ne zijani derbi, a naprijed sta se napravi.
ali recimo jesenas je druga prica bila i derbi je bio puno bolji sa 3 gola i puno vise prilika... kada se igralo samo za pobjedu... jbg velik je ulog bio u pitanju da bi se tek tako srljalo...
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
lakilaka
#14076 Re: Sarajevski derbi
-
salle_eh1986
#14077 Re: Sarajevski derbi
evo ga prvi žuti, start sa leđa sa obje noge na stajnu nogu bajićalakilaka wrote:a prije toga nije dodijelio drugi zuti bilbiji. i ti to propusti.omega369 wrote:Vidim, niko da spomene kako je Valjic u dva navrata propustio da igracima zeljeznicarima dodjeli drugi zuti kartonprvo bajicu za ono hvatanje rukama
idemo dalje, čekamo crno na bijelom pa da vidimo kakve mitove imaju pitari (inače "jači" mitomani nego stari grci)
haj malo pogledaj kriterij suđenja u zračnim duelima štoperi i napadači...do kraja pa se onda javiand wrote:a što je prvi dobio bilbija?za onakve startove na igračima sarajeva nije ni faul svirao
svaki duel za sarajevo sviran, bajić ja ne znam jel dobio i jedan faul
nije da je smotan da ne zna pasti jebem ga
-
saabsa
#14078 Re: Sarajevski derbi
Ja koliko sam cuo svojim usima prva dva tri ponavljanja i jeste culo mjesano igrajte p***e i pitarske p**** , pa se tek kasnije culo samo ovo drugoCharuga wrote:Ti si definitivno kralj. Čuj pjevate "igrajte pičke" ...Samprotivsviju wrote:Pjevate "igrajte picke", a branite se ko zepa..onda im Benko skaricama jednu po golu..pa sute 5 minuta![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ORL
- BHF_Manijak
#14079 Re: Sarajevski derbi
Da, to je vec nesto bilo, iako smi mi eto zijanili, ali neuporedivo. Medjutim znalo se desavati i kad nema ovakvog pritiska kao danas, da se sjebu i odigraju cak bez sanse na utakmici.F&N wrote: slazem se...
ali recimo jesenas je druga prica bila i derbi je bio puno bolji sa 3 gola i puno vise prilika... kada se igralo samo za pobjedu... jbg velik je ulog bio u pitanju da bi se tek tako srljalo...
-
lakilaka
#14080 Re: Sarajevski derbi
pitaj valjica za prvi. ja govorim o nedosudjenom drugom, povlacenje sadikovica u polukontri za dres. zuti ko trebevic, ali za valjica ne. i to bi bio prvi iskljucen igrac.and wrote:a što je prvi dobio bilbija?za onakve startove na igračima sarajeva nije ni faul sviraolakilaka wrote:a prije toga nije dodijelio drugi zuti bilbiji. i ti to propusti.omega369 wrote:Vidim, niko da spomene kako je Valjic u dva navrata propustio da igracima zeljeznicarima dodjeli drugi zuti kartonprvo bajicu za ono hvatanje rukama
-
lakilaka
#14081 Re: Sarajevski derbi
citajuci pojedine postove, sada mi je jasniji kolega doktor za uho, grlo , nos iliti orl koji kaze da ima sve vise pacijenata.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#14082 Re: Sarajevski derbi
to se desavalo prije kad su igrali Hirosi, Melunovici i sta ti ja znam vec ko je igrao kod nas...BHF_Manijak wrote:Da, to je vec nesto bilo, iako smi mi eto zijanili, ali neuporedivo. Medjutim znalo se desavati i kad nema ovakvog pritiska kao danas, da se sjebu i odigraju cak bez sanse na utakmici.F&N wrote: slazem se...
Mislim da s povecanjem kvaliteta igrackog kadra da ce se i poboljsavat kvalitet derbija, ali danas je ovo fkt bila teska tekma za igrati... Vjerujem da niti jedan igrac na terenu nije htio biti krivac za poraz i da su svi vise mislili o svom golu nego o golu protivnika...
Za nesto vise falio je veci kvalitet igraca u smislu da iskoriste ono malo prostora sto imaju, ili jednu dobru loptu koju dobiju...
-
todd_smith
#14083 Re: Sarajevski derbi
Ma bezvze vi pametujete, bi kurac Messi zabijao i Ronaldo i slicno da on nakon jednog driblinga cuje psvoke zivih i rmtvih pa kasnije kada iz kuce izadje na kafi mu prilaze navijaci.BHF_Manijak wrote:Da, to je vec nesto bilo, iako smi mi eto zijanili, ali neuporedivo. Medjutim znalo se desavati i kad nema ovakvog pritiska kao danas, da se sjebu i odigraju cak bez sanse na utakmici.F&N wrote: slazem se...
Ima i veliku ulogu. To 5-0 i slicno necemo jos gledati, jer mi ne mozemo Drinu da uzmemo a vi Radnik kod kuce i to vecinu sezone, ali da ocekujemo 4-5 gola po utakmici.
Slazem se da je karina ovo sve, ali jbg. I tokom Renesanse se slikalo pa danas se i bijel papir zove umjetnost
- BHF_Manijak
#14084 Re: Sarajevski derbi
I onda se vracamo na ono sto si rek'o: "Da su kvalitetniji, igrali bi u jacim ekipama."

- SmokingMan
#14085 Re: Sarajevski derbi
A umalo Bare da nas pred kraj zavali sa onim vraćanjem lopte Delacu.Koje (ne)samopouzdanje.F&N wrote:niti jedan igrac na terenu nije htio biti krivac za poraz i da su svi vise mislili o svom golu nego o golu protivnika...
-
saabsa
#14086 Re: Sarajevski derbi
30 min snimka ja tog zeljinog wunderkinda jos nisam vidio.
-
lakilaka
#14087 Re: Sarajevski derbi
mozda gledas pogresnog, evo ga:saabsa wrote:30 min snimka ja tog zeljinog wunderkinda jos nisam vidio.

-
todd_smith
#14088 Re: Sarajevski derbi
Mah klasicna propaganda zlejovaca. Mali jeste talenat ali ispade da je imao bolji debi nego Messi za Barcu. Jos Zeljino dijete iz Danske.saabsa wrote:30 min snimka ja tog zeljinog wunderkinda jos nisam vidio.
-
saabsa
#14089 Re: Sarajevski derbi
33 min tri puta dodirnuo loptulakilaka wrote:mozda gledas pogresnog, evo ga:saabsa wrote:30 min snimka ja tog zeljinog wunderkinda jos nisam vidio.
-
LSD
#14090 Re: Sarajevski derbi
proci ce i 90 minuta, ali necemo vidjeti tog nekog Benku, Krstu, Cimirota, Bilbiju i ostale pretplacene beskurce
- BHF_Manijak
#14091 Re: Sarajevski derbi
Hajd ba Todde nemoj glumiti pametnjakovica sada. Naravno da je dijete Zelje. Dosao 2009. godine, sada ima 17, dakle sa 11 godine je bio tu. Jok eto, Cimirot je dijete Sarajeva.todd_smith wrote:
Mah klasicna propaganda zlejovaca. Mali jeste talenat ali ispade da je imao bolji debi nego Messi za Barcu. Jos Zeljino dijete iz Danske.
-
saabsa
#14092 Re: Sarajevski derbi
Bez zajebancije sad ja konto mali rasturio 90 min i evo gledam ne mogu da skontam sta je on uradio pa da drkate ma njega . Mozda je nesto pokazao u drugom poluvremenu , al prvo se nije vidio nikakoLSD wrote:proci ce i 90 minuta, ali necemo vidjeti tog nekog Benku, Krstu, Cimirota, Bilbiju i ostale beskurce
-
todd_smith
#14093 Re: Sarajevski derbi
Srdjan Stanic je dijete Sarajeva.BHF_Manijak wrote:Hajd ba Todde nemoj glumiti pametnjakovica sada. Naravno da je dijete Zelje. Dosao 2009. godine, sada ima 17, dakle sa 11 godine je bio tu. Jok eto, Cimirot je dijete Sarajeva.todd_smith wrote:
Mah klasicna propaganda zlejovaca. Mali jeste talenat ali ispade da je imao bolji debi nego Messi za Barcu. Jos Zeljino dijete iz Danske.
-
LSD
#14094 Re: Sarajevski derbi
jel gledaš snimak utakmice??saabsa wrote:Bez zajebancije sad ja konto mali rasturio 90 min i evo gledam ne mogu da skontam sta je on uradio pa da drkate ma njega . Mozda je nesto pokazao u drugom poluvremenu , al prvo se nije vidio nikakoLSD wrote:proci ce i 90 minuta, ali necemo vidjeti tog nekog Benku, Krstu, Cimirota, Bilbiju i ostale beskurce
pa ko je maloprije izbacio Kokota xavijevski pasom preko citave odbrane, samo što onaj puca pravo u golmana
-
salle_eh1986
#14095 Re: Sarajevski derbi
prvo je sarajevo realno i bilo boljesaabsa wrote:Bez zajebancije sad ja konto mali rasturio 90 min i evo gledam ne mogu da skontam sta je on uradio pa da drkate ma njega . Mozda je nesto pokazao u drugom poluvremenu , al prvo se nije vidio nikakoLSD wrote:proci ce i 90 minuta, ali necemo vidjeti tog nekog Benku, Krstu, Cimirota, Bilbiju i ostale beskurce
s tim da su i vaše šanse bile blago rečeno katastrofalno završene (osim onog pokušaja makazica koji je bio samo atraktivana ne toliko opasan)
tako da se u prvom malo ko iz želje može izdvojiti, sem možda zeljkovica i bogdanovica koji su odigrali odlično pozadi
u drugom je već druga priča
mislim da smo bili doooosta bolji ali eto TV će pokazati jer nebrojeno puta se sa tribine čini ovako a bude onako
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14096 Re: Sarajevski derbi
Kakav je panj ovaj Kokot
Pravi onaj igrac seoskih turnira, sirovina.
-
al-em
#14097 Re: Sarajevski derbi
Da goni volove na koridi.
-
saabsa
#14098 Re: Sarajevski derbi
Gledam , to je bilo taman kad sam postaoLSD wrote:jel gledaš snimak utakmice??saabsa wrote:Bez zajebancije sad ja konto mali rasturio 90 min i evo gledam ne mogu da skontam sta je on uradio pa da drkate ma njega . Mozda je nesto pokazao u drugom poluvremenu , al prvo se nije vidio nikakoLSD wrote:proci ce i 90 minuta, ali necemo vidjeti tog nekog Benku, Krstu, Cimirota, Bilbiju i ostale beskurce
pa ko je maloprije izbacio Kokota xavijevski pasom preko citave odbrane, samo što onaj puca pravo u golmana
U 39 prvi potez . Al sad kad sam vidio da ste za 40 min imali 44 dodavanja i nije cudi da se nije vidio .
- Reisova
#14099 Re: Sarajevski derbi
derbi bljak.... jedino što cijenim kvalitetnu zajebanciju između navijača a ostalo bezzzeee.
- limeni
#14100 Re: Sarajevski derbi
- Sarajevo blize tituli mislim da jos jedan "zubandan" ne bi podnijeli
- Zeljo slabija ekipa ali ipak cvrsti i uzeli su bod
- Siroki i Zrinjski kiksali znaci titula ostaje u Sarajevu
- Ko uzme titulu mogao bi biti nosioc u 2. pretkolu lige prvaka znaju manijaci koliko to znaci izbjeci cehe,izraelce ili rumune
- Najveca posjeta na derbiju cini mi se od 2003. godine? Fina atmosfera iako je znacaj utakmice mnogima oduzeo dah
- Cimirot igrac utakmice, Benko dobar kod Zelje dobar onaj mali 17.godisnjak i onaj stoper dok su Kokot i Tatko bili losi
- Da pohvalim i moderatore koji tolerantno dopustaju nasu tradiciju, podjebavanje prije i poslje derbija
- Zeljo slabija ekipa ali ipak cvrsti i uzeli su bod
- Siroki i Zrinjski kiksali znaci titula ostaje u Sarajevu
- Ko uzme titulu mogao bi biti nosioc u 2. pretkolu lige prvaka znaju manijaci koliko to znaci izbjeci cehe,izraelce ili rumune
- Najveca posjeta na derbiju cini mi se od 2003. godine? Fina atmosfera iako je znacaj utakmice mnogima oduzeo dah
- Cimirot igrac utakmice, Benko dobar kod Zelje dobar onaj mali 17.godisnjak i onaj stoper dok su Kokot i Tatko bili losi
- Da pohvalim i moderatore koji tolerantno dopustaju nasu tradiciju, podjebavanje prije i poslje derbija