Imaš pravo, rahmetli jež uočen jučer pored ceste....bitanga_sa_otesa wrote:to su bili svatovi.malo se jurilo i ježa su zgazili u momentukonektovan wrote:Krenem oko 18 h brzom cestom prema mostarskom, u suprotnoj traci megane se friško zakucao u zadnji dio C5 ice
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Petroley
#14076 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14077 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vrlo lako je on mogao biti uzrok udesa...ko zna...Petroley wrote: Imaš pravo, rahmetli jež uočen jučer pored ceste....
- Petroley
#14078 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dokle ce nam jezevi ugrozavati sigurnost u saobracaju? Nista, ne ginu nam kakvi protesti..bitanga_sa_otesa wrote:vrlo lako je on mogao biti uzrok udesa...ko zna...Petroley wrote: Imaš pravo, rahmetli jež uočen jučer pored ceste....
- bitanga_sa_otesa
#14079 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
a jel mi se ucinilo ili su oba auta bila okicena? svatovi?Petroley wrote: Dokle ce nam jezevi ugrozavati sigurnost u saobracaju? Nista, ne ginu nam kakvi protesti..
- Petroley
#14080 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisam upratio svatove, samo ježa buntovnika. Baš mi žao bilo zato ga se i sjećam.
- nepass1
#14081 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Microsoft navigacija pokazuje put preko prace sa - gz kao prvu solucijuvješalica wrote:Nije makadam gore vise ali je cesta na nekim mjestima pukla ali moze se voziti oko 50kmh izuzev oni vijugavih dijelovazdruzdjo wrote:Znaci mislite na dionicu gdje se skrene u hrenovici desno pa kroz sumu????
Zadnji put kad sam tuda isao u gorazde radi nekog opakog sudara na cesti, put je bio ocajan. Makadama na znam koliko kilometara, kamioni na uskoj cesti, ......priroda je za 10 ali....
Jeli to sad bolje???
Oni sa sleperima 100% ako nisu odavde navigacija ih je zajebala jer gora nema teorije da se mimoidjes nego se moras vracati u rikverc ili ako imas lude srece da se pomaknes na kakvo malesno prosirenje
Ja kad sam isla prije otprilike mjesec dana,nisam gore nikoga ni srela.
- kloniran
#14082 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
koje je ono sranje od navigacije, jednom probao i izbrisaonepass1 wrote:Microsoft navigacija pokazuje put preko prace sa - gz kao prvu solucijuvješalica wrote:Nije makadam gore vise ali je cesta na nekim mjestima pukla ali moze se voziti oko 50kmh izuzev oni vijugavih dijelovazdruzdjo wrote:Znaci mislite na dionicu gdje se skrene u hrenovici desno pa kroz sumu????
Zadnji put kad sam tuda isao u gorazde radi nekog opakog sudara na cesti, put je bio ocajan. Makadama na znam koliko kilometara, kamioni na uskoj cesti, ......priroda je za 10 ali....
Jeli to sad bolje???
Oni sa sleperima 100% ako nisu odavde navigacija ih je zajebala jer gora nema teorije da se mimoidjes nego se moras vracati u rikverc ili ako imas lude srece da se pomaknes na kakvo malesno prosirenje
Ja kad sam isla prije otprilike mjesec dana,nisam gore nikoga ni srela.
ono bira najkraci put pa makar bio i makadamski ispred magistralne ceste
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14083 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
dakonektovan wrote:zdruzdjo wrote:Znaci mislite na dionicu gdje se skrene u hrenovici desno pa kroz sumu????
Jeli to sad bolje???
Je li to put koji ide na Bijele vode?????
sad je tamo prilično popravljen put, krivudav uzak i prazan... nema nikog da ti mozak soli
osim kad zaluta kamion slušajući navigaciju
- kokuz_sa
#14084 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Gdje se vadi Dozvola za upravljanje tudjim vozilom kad se ide preko granice?
- bitanga_sa_otesa
- kokuz_sa
#14086 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da..bitanga_sa_otesa wrote:mislis punomoc?
Mislio u opstini da regulisem...
Kadu ne vazi tu nego ima ta neka aman dozvola..25KM se placa
I do sad nisam vadio medjunarodnu vozacku dozvolu..sad mi kazu da treba za HR i CG
- Sodom1
#14087 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To ti je siva zona , kao bihamk daje njekve potvrde ali neosnovano , lapaju pare
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14088 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel u teretnom?kokuz_sa wrote:Da..bitanga_sa_otesa wrote:mislis punomoc?
I do sad nisam vadio medjunarodnu vozacku dozvolu..sad mi kazu da treba za HR i CG
- kokuz_sa
#14089 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Privatno..
Crnjak je sto ce vlasnik auta biti u njemu al nece da vozi..
- bitanga_sa_otesa
#14090 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ne treba ti nista ako je putnicko,samo gaskokuz_sa wrote:Privatno..
- salik79
#14091 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kokuz_sa wrote:Privatno..
Samo furaj i ne beri brigu. Ja sam stalno na tockovima, u zadnja dva mjeseca sam prosao kroz Hrvatsku (i neki dan), Crnu Goru, Sloveniju, Austriju, Njemacku, Holandiju sa sluzbenim vozilom (registrirano na firmu), nikada - ama bas nikada - me niko ni u sali nije upitao za nekakvu punomoc (a na granici uredno provjeravali vozacku, saobracajnu i zeleni karton). Cak sam i u Njemackoj jednom zaustavljen, rutinska kontrola, i sve uredno - bez ikakvih dodatnih pitanja.
- Sodom1
#14092 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Problemi samo mogu biti u BIH , u Evropi slabo problema ima
- salik79
#14093 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ni u BiH. 24/7 365 dana u godini vozim sluzbeno vozilo, nikada nista (hvala dragom Bogu!).
- Dope_Man
#14094 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako imas vlasnika vozila u autu pored sebe ne treba ti nista. Desila se takva situacija mojim jaranima u HR. Nije odmah skontao policajac da je suvozac vlasnik, kad je upitao za punomoc ovaj samo naglasio da je on vlasnik ali drugi uzeo voziti da on odmori i to je to.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#14095 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako voziš vozilo registrovano u BiH ne treba ti međunarodna vozačka dozvola.kokuz_sa wrote:Da..bitanga_sa_otesa wrote:mislis punomoc?
- mayab
#14096 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nikakva ti punomoć ne treba, ako imaš sve potrebne dokumente (saobraćajna, zeleni karton), i ako je auto "čisto", bojim se da BIHAMK tu lovi u mutnome i uzima pare za nešto što ti zapravo ne treba.
- Bakir1
#14097 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cak ima i pravilnik o medjunarodnoj v.d. u kojem pise u kojim uslovima ista treba kao i to ko je izdaje.
-
BadBoy
#14098 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ali ne pita čovjek za međunarodnu vozačku dozvolu nego za punomoć (dozvolu) za vožnju vozila koje nije registrovano na njega.
Ponavljam svoj slučaj iz maja 2016. godine kada mi je Hrvatski granični policajac na G.P. Brod tražio punomoć za automobil koji je registrovan na oca (dakle isto prezime).
Ne znam ima li pravo ili ne :/
Ponavljam svoj slučaj iz maja 2016. godine kada mi je Hrvatski granični policajac na G.P. Brod tražio punomoć za automobil koji je registrovan na oca (dakle isto prezime).
Ne znam ima li pravo ili ne :/
Last edited by BadBoy on 05/07/2018 12:31, edited 1 time in total.
- Bakir1
#14099 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Taj pravilnik u nekim svojim clanovima kaze nesto sto ima veze sa ovim:
dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. ''Riječ je o unificiranom obrascu FIA-e koji, sukladno članku 35. Bečke konvencije o cestovnom prometu iz 1968.
U tom kontekstu sam ga spomenuo.
Ja idem sa službenim autom u vlasništvu lizinga preko granice, svu silu papira imam, kaze saobraćajna zeleni karton vozacka, niko ne trazi ni putni nalog ni ovlastenja ni preventivni pregled nista ali ja to sve imam
dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. ''Riječ je o unificiranom obrascu FIA-e koji, sukladno članku 35. Bečke konvencije o cestovnom prometu iz 1968.
Ja idem sa službenim autom u vlasništvu lizinga preko granice, svu silu papira imam, kaze saobraćajna zeleni karton vozacka, niko ne trazi ni putni nalog ni ovlastenja ni preventivni pregled nista ali ja to sve imam
-
tempuser
#14100 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Istina je da BIHAMK koristi FIA obrasce za MVD i MP, ali je s druge strane problem sa nasim zakonom sto BIHAMK nema mandat da ovjerava tudji potpis, a samim time ni da izdaje punomoci. Zna se ko ima: sud, opcina, notar.Bakir1 wrote:Taj pravilnik u nekim svojim clanovima kaze nesto sto ima veze sa ovim: