Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#14076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Tahta wrote:mogo bi telemah "otključati " večeras face Tv u HD na digitalnom tuneru ide Ćatić i reprezentacija ????
Malo da obraduju korisnike u teška vremena
Ne može HD preko analogije! :mrgreen: Inače, face HD je otključan u osnovnom D3 paketu odavno! :thumbup:
semirsar

#14077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Maharadza wrote:
Tahta wrote:mogo bi telemah "otključati " večeras face Tv u HD na digitalnom tuneru ide Ćatić i reprezentacija ????
Malo da obraduju korisnike u teška vremena
Ne može HD preko analogije! :mrgreen: Inače, face HD je otključan u osnovnom D3 paketu odavno! :thumbup:
@Tahta je mislio da otkljucaju na DVB-C tuner u tv aparatu :mrgreen:

Zanimljivo, ali, barem meni je neuporedivo bolja slika preko DVB-C nego preko T-machovog receivera!!
Sram da hi i stid BIDNE sta nam tuse od opreme, dabili hi stid i sram bidne :mrgreen:
ImLove

Post by ImLove »

Pozdrav !Zadnjih dana imam problema sa d3go aplikacijom kako na tablet uredjaju tako i na pc_u,pa sam htio i vas da pitam da li imate ove odredjene probleme koje cu opisati: Naime radi se samo o par HD kanala,a to su Nature HD i SK HD kanal,koje ne mogu normalno gledati,jednostavno prikazuje ih kao usporene snimke,kao da je procesor slab,a naravno,znam kakav mi je računar sta može i koliko može,a isto tako tablet Samsung,koji vrti full HD kao od sale na youtube,i drugim video stream stranicama,filmove,itd,a sve do nedavno sam gledao iste te navedene HD kanale normalno!Ovo se dešava od nedavno, i to bas sa ovih par koje sam naveo HD kanali,pa cak i na pc_u ih tako prikazivanja,usporeno! Da li neko od vas ima ove probleme,i sta bi mogao biti uzrok?Hvala,pozdrav!

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
Last edited by ImLove on 30/05/2014 23:39, edited 1 time in total.
typeOnegative

#14079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

ImLove wrote:Pozdrav !Zadnjih dana imam problema sa d3go aplikacijom kako na tablet uredjaju tako i na pc_u,pa sam htio i vas da pitam da li imate ove odredišne probleme koje cu opisati,pisao sam telemach podrški,ali znate kakvi su oni!Naime radi se samo o par HD kanala,a to su Nature HD i SK HD kanal,koje ne mogu normalno gledati,jednostavno prikazuje ih kao usporene snimke,kao da je procesor slab,a naravno,znam kakav mi je računar sta može i koliko može,a isto tako tableta,a sve do nedavno sam gledao iste te navedene HD kanale normalno!Ovo se dešava od nedavno, i to bas sa ovih par koje sam naveo HD kanali,pa cak i na pc_u ih tako prikazivanja,usporeno! Da li neko od vas ima okve probleme,i sta bi mogao biti uzrok?Hvala,pozdrav!

Evo upravo sam provjerio SK HD i Nature HD i nema navedenih problema . Ne znam kakav komp imas ,ali ako si donedavno mogao gledati normalno ,a sad ne mozes do njih je nesto vjerovatno . Probaj se ulogovati na svoj D3 acc preko nekog drugog tableta / laptopa / PC-a i znat ces na cemu si .
Last edited by typeOnegative on 30/05/2014 23:44, edited 1 time in total.
ImLove

Post by ImLove »

typeOnegative wrote:
ImLove wrote:Pozdrav !Zadnjih dana imam problema sa d3go aplikacijom kako na tablet uredjaju tako i na pc_u,pa sam htio i vas da pitam da li imate ove odredišne probleme koje cu opisati,pisao sam telemach podrški,ali znate kakvi su oni!Naime radi se samo o par HD kanala,a to su Nature HD i SK HD kanal,koje ne mogu normalno gledati,jednostavno prikazuje ih kao usporene snimke,kao da je procesor slab,a naravno,znam kakav mi je računar sta može i koliko može,a isto tako tableta,a sve do nedavno sam gledao iste te navedene HD kanale normalno!Ovo se dešava od nedavno, i to bas sa ovih par koje sam naveo HD kanali,pa cak i na pc_u ih tako prikazivanja,usporeno! Da li neko od vas ima okve probleme,i sta bi mogao biti uzrok?Hvala,pozdrav!

Evo upravo sam provjerio SK HD i Nature HD i nema navedenih problema .
OK,ne znam tada sta je do mene,čitao sam ovde na forumu,poodavno,isto ovako se dešavalo pojedinim korisnicima,ne znam kako se riješilo!
Evo sada sam provjerio na tabletu,nema šanse,usporeno prikazuje,kao da mi je do procesora,a prije normalno radilo, sto je najgore tako mi i na PC_u!
Maloprije (0:39h.) provjerio i na pc_u ,isti problem i na nature HD i na SK HD kanalu (usporeno) ! Nevjerovatno!

zeljko_mo

#14081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zeljko_mo »

sencobih wrote:
zeljko_mo wrote:MOJA TV ubacila program HAYATOVCI dokada čekamo s vama da ga ubacite u programsku šemu
izbacite grand i ostali šund od tzv televizije dosta zatupljivanja ovog naroda
I to da ga ubace u analognu, kada ste zadnji put osvjezili analognu semu, sve sto valja ide dodatno? Proslijedite nadleznom sektoru
normalno bi bilo da ubace u analognu jer je ipak program hayatovci s područja Bih.
ali gledaš analognu šemu imaš sport klubove što je dobro ,zatim nat geo i discovery, i onda dolazi otv,grand,dm sat što je loše
Magarece_godine

#14082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Koji crni HD ... dobit ćemo BHT1 u 16:9 sa boljom slikom .. to je sve ... al bolje i to nego ova trenutna katastrofa od slike ...
Tiger 033

#14083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Tiger 033 wrote:'štovani kolega @Telemach hoce li biti kakvih NOVOSTI u MMDS platformi :roll: miša mu mi za vas kao da (NE)postojimo, imam osjecaj kao da pripadamo nekom konkurentskom K.Operateru a NE vama :roll:
Što se u tijaŠu kolega '@Telemach :roll: jesi živ :?: :D
route_66

#14084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by route_66 »

Hoce li ove jade zamracivati utakmicu hrvatska-mali?
Mustang1

#14085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Sad kad si spomenuo hoce :D Nek se napuse ako zatamne .. Ne moze im niko poslati zahtjev da zatamne prijateljsku koju niko ne prenosi ! Oni napamet zatamnjuju debili :-)
route_66

#14086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by route_66 »

zamracise.....telemah, napusite mi se k.....
avaks

#14087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

U Kiseljaku i Vitezu radi bez problema:
Image

Šalim se :lol:
SS sa d3go :thumbup:
N.N.

#14088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by N.N. »

Pa sto sada HRT zamraciste majke vam ga bezobrazne ? :-)
Dakle, obicni *ebeni prijateljski sportski sadrzaj covjek ne moze normalno pogledati. Koji ce nam qurac onda taj kanal, ukinite i njega.
kakavdanakneiskustvu

#14089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

N.N. wrote:Pa sto sada HRT zamraciste majke vam ga bezobrazne ? :-)
Dakle, obicni *ebeni prijateljski sportski sadrzaj covjek ne moze normalno pogledati. Koji ce nam qurac onda taj kanal, ukinite i njega.

a neki dan nisu zatamnuili HRT 2 kad je prenošena tekma mladih reprezentacija,kvalifikacijska
agent_zero

#14090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

avaks wrote:Možda ima puno leechera ili si ograničio upload...
Evo ti za postavke torrenta:
http://www.stumbleupon.com/su/1cvOgE/in ... calc.html/

Inače ti p2p klijenti nisu pouzdan pokazatelj brzine jer zavise od puno toga.
Jučer skidao Breaking Bad, nekih 67 giga od samo par seedera a brzina 2.5MB/s (doduše privatni je tracker).
Bio sam ograničio, ali sam odmah promijenio na neograničen upload i opet isto. Uklonio sam utorrent i instalirao tixati i sad radi ko zuca. Nešto je znači do utorrenta bilo.
avaks

#14091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ograničen ili neograničen ga na isto dođe :D
Trebalo bi od prilike na 70% od maksimalnog UP protoka i naravno one ostale postavke skladno s tim.
Mikro torrent po meni neprevaziđen ali starije verzije. Još koristim 2.2.1 i fakat nema potrebe ni za čim drugim :D
Ovi novi samo usporavaju i pretrpani kojekakvim reklamama. Sretno u svakom slučaju!
agent_zero

#14092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

avaks wrote:Ograničen ili neograničen ga na isto dođe :D
Trebalo bi od prilike na 70% od maksimalnog UP protoka i naravno one ostale postavke skladno s tim.
Mikro torrent po meni neprevaziđen ali starije verzije. Još koristim 2.2.1 i fakat nema potrebe ni za čim drugim :D
Ovi novi samo usporavaju i pretrpani kojekakvim reklamama. Sretno u svakom slučaju!
Već par godina sam stavio na bandwith da je upload 1KB/s dok skidam. I tako mi je godinama na utorrentu radilo bez problema na max brzini. Međutim, u zadnje vrijeme se utorrent apdejtovao na nekoliko verzija i evo od zadnje 3 verzije muku sam mučio. Nema brzine ni kad se ogranči, ni kad se ne ograniči (dakle na default postavkama).

Pao uninstall, stavio ovaj tixati i na default postavkama piči sve na max. Barem zasad da se ne urekne. Znači nešto je zeznuto. Npr. kod moje ljepše polovine na HS internetu zadnja verzija utorrenta na default postavkama piči na max brzini. Kod mene na telemachu eto vidiš nije.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#14093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

treba ogranicit "limit local connections" i radit ce normalno. Valjda to malo da dignu upload :D Ako ne podesite to, upload ode u nebesa iako ima ogranicenje.
fortaleza

#14094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Održavate li torrent ratio ili ga odmah brišete? :D
shandrprcSA

#14095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

fortaleza wrote:Održavate li torrent ratio ili ga odmah brišete? :D
obavezno vratim min. onoliko koliko sam i skinuo
bato99

#14096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

shandrprcSA wrote:
:thumbup:
typeOnegative

#14097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

bato99 wrote:
shandrprcSA wrote:
:thumbup:
Upload nisam ogranicio jer za tim nema nikakve potrebe od kad nisam na BH Telecomu . Nemam nikakvih problema ni sa brzinom ni bilo cim i Ide max brzinom i DL i UP . Posto skidam iskljucivo sa privatnih trackera odrzavam ratio i cesto znam vratiti i do 2- 3 x vise nego sto sam preuzeo . Npr kad downloadujem neku popularnu igru ili seriju od 20 GB , na brzini uploada od 200 + kbps zacas se nabere 50 - 60 GB na samo jednom torrentu.
avaks

#14098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Na public ne pazim toliko, mada u većini slučajeva ostavim desetak dana:
Image
Na prajvet sitnica hehe:
Image
Image
ImLove

#14099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ImLove »

D3go problemi sa hd programima.to nikoga nije briga.jel da telemach?Naravno da cete sacekati i placanje racuna!

Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk 4
Tomahawk11
Globalni moderator

#14100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tomahawk11 »

Juce skidalo normalno, danas ni naopako. Ha ya, nedelja, ko nas yebe :roll:
Locked