Ne može HD preko analogije!Tahta wrote:mogo bi telemah "otključati " večeras face Tv u HD na digitalnom tuneru ide Ćatić i reprezentacija ????
Malo da obraduju korisnike u teška vremena
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Maharadza
#14076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- semirsar
#14077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Tahta je mislio da otkljucaju na DVB-C tuner u tv aparatuMaharadza wrote:Ne može HD preko analogije!Tahta wrote:mogo bi telemah "otključati " večeras face Tv u HD na digitalnom tuneru ide Ćatić i reprezentacija ????
Malo da obraduju korisnike u teška vremenaInače, face HD je otključan u osnovnom D3 paketu odavno!
Zanimljivo, ali, barem meni je neuporedivo bolja slika preko DVB-C nego preko T-machovog receivera!!
Sram da hi i stid BIDNE sta nam tuse od opreme, dabili hi stid i sram bidne
-
ImLove
Pozdrav !Zadnjih dana imam problema sa d3go aplikacijom kako na tablet uredjaju tako i na pc_u,pa sam htio i vas da pitam da li imate ove odredjene probleme koje cu opisati: Naime radi se samo o par HD kanala,a to su Nature HD i SK HD kanal,koje ne mogu normalno gledati,jednostavno prikazuje ih kao usporene snimke,kao da je procesor slab,a naravno,znam kakav mi je računar sta može i koliko može,a isto tako tablet Samsung,koji vrti full HD kao od sale na youtube,i drugim video stream stranicama,filmove,itd,a sve do nedavno sam gledao iste te navedene HD kanale normalno!Ovo se dešava od nedavno, i to bas sa ovih par koje sam naveo HD kanali,pa cak i na pc_u ih tako prikazivanja,usporeno! Da li neko od vas ima ove probleme,i sta bi mogao biti uzrok?Hvala,pozdrav!
Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
Last edited by ImLove on 30/05/2014 23:39, edited 1 time in total.
- typeOnegative
#14079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo upravo sam provjerio SK HD i Nature HD i nema navedenih problema . Ne znam kakav komp imas ,ali ako si donedavno mogao gledati normalno ,a sad ne mozes do njih je nesto vjerovatno . Probaj se ulogovati na svoj D3 acc preko nekog drugog tableta / laptopa / PC-a i znat ces na cemu si .ImLove wrote:Pozdrav !Zadnjih dana imam problema sa d3go aplikacijom kako na tablet uredjaju tako i na pc_u,pa sam htio i vas da pitam da li imate ove odredišne probleme koje cu opisati,pisao sam telemach podrški,ali znate kakvi su oni!Naime radi se samo o par HD kanala,a to su Nature HD i SK HD kanal,koje ne mogu normalno gledati,jednostavno prikazuje ih kao usporene snimke,kao da je procesor slab,a naravno,znam kakav mi je računar sta može i koliko može,a isto tako tableta,a sve do nedavno sam gledao iste te navedene HD kanale normalno!Ovo se dešava od nedavno, i to bas sa ovih par koje sam naveo HD kanali,pa cak i na pc_u ih tako prikazivanja,usporeno! Da li neko od vas ima okve probleme,i sta bi mogao biti uzrok?Hvala,pozdrav!
Last edited by typeOnegative on 30/05/2014 23:44, edited 1 time in total.
-
ImLove
OK,ne znam tada sta je do mene,čitao sam ovde na forumu,poodavno,isto ovako se dešavalo pojedinim korisnicima,ne znam kako se riješilo!typeOnegative wrote:Evo upravo sam provjerio SK HD i Nature HD i nema navedenih problema .ImLove wrote:Pozdrav !Zadnjih dana imam problema sa d3go aplikacijom kako na tablet uredjaju tako i na pc_u,pa sam htio i vas da pitam da li imate ove odredišne probleme koje cu opisati,pisao sam telemach podrški,ali znate kakvi su oni!Naime radi se samo o par HD kanala,a to su Nature HD i SK HD kanal,koje ne mogu normalno gledati,jednostavno prikazuje ih kao usporene snimke,kao da je procesor slab,a naravno,znam kakav mi je računar sta može i koliko može,a isto tako tableta,a sve do nedavno sam gledao iste te navedene HD kanale normalno!Ovo se dešava od nedavno, i to bas sa ovih par koje sam naveo HD kanali,pa cak i na pc_u ih tako prikazivanja,usporeno! Da li neko od vas ima okve probleme,i sta bi mogao biti uzrok?Hvala,pozdrav!
Evo sada sam provjerio na tabletu,nema šanse,usporeno prikazuje,kao da mi je do procesora,a prije normalno radilo, sto je najgore tako mi i na PC_u!
Maloprije (0:39h.) provjerio i na pc_u ,isti problem i na nature HD i na SK HD kanalu (usporeno) ! Nevjerovatno!
-
zeljko_mo
#14081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
normalno bi bilo da ubace u analognu jer je ipak program hayatovci s područja Bih.sencobih wrote:I to da ga ubace u analognu, kada ste zadnji put osvjezili analognu semu, sve sto valja ide dodatno? Proslijedite nadleznom sektoruzeljko_mo wrote:MOJA TV ubacila program HAYATOVCI dokada čekamo s vama da ga ubacite u programsku šemu
izbacite grand i ostali šund od tzv televizije dosta zatupljivanja ovog naroda
ali gledaš analognu šemu imaš sport klubove što je dobro ,zatim nat geo i discovery, i onda dolazi otv,grand,dm sat što je loše
- Magarece_godine
#14082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji crni HD ... dobit ćemo BHT1 u 16:9 sa boljom slikom .. to je sve ... al bolje i to nego ova trenutna katastrofa od slike ...
- Tiger 033
#14083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što se u tijaŠu kolega '@TelemachTiger 033 wrote:'štovani kolega @Telemach hoce li biti kakvih NOVOSTI u MMDS platformimiša mu mi za vas kao da (NE)postojimo, imam osjecaj kao da pripadamo nekom konkurentskom K.Operateru a NE vama
- route_66
#14084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoce li ove jade zamracivati utakmicu hrvatska-mali?
-
Mustang1
#14085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad kad si spomenuo hoce
Nek se napuse ako zatamne .. Ne moze im niko poslati zahtjev da zatamne prijateljsku koju niko ne prenosi ! Oni napamet zatamnjuju debili 
- route_66
#14086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zamracise.....telemah, napusite mi se k.....
- avaks
#14087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Kiseljaku i Vitezu radi bez problema:

Šalim se
SS sa d3go
Šalim se
SS sa d3go
- N.N.
#14088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa sto sada HRT zamraciste majke vam ga bezobrazne ?
Dakle, obicni *ebeni prijateljski sportski sadrzaj covjek ne moze normalno pogledati. Koji ce nam qurac onda taj kanal, ukinite i njega.
Dakle, obicni *ebeni prijateljski sportski sadrzaj covjek ne moze normalno pogledati. Koji ce nam qurac onda taj kanal, ukinite i njega.
-
kakavdanakneiskustvu
#14089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
N.N. wrote:Pa sto sada HRT zamraciste majke vam ga bezobrazne ?![]()
a neki dan nisu zatamnuili HRT 2 kad je prenošena tekma mladih reprezentacija,kvalifikacijska
- agent_zero
#14090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bio sam ograničio, ali sam odmah promijenio na neograničen upload i opet isto. Uklonio sam utorrent i instalirao tixati i sad radi ko zuca. Nešto je znači do utorrenta bilo.avaks wrote:Možda ima puno leechera ili si ograničio upload...
Evo ti za postavke torrenta:
http://www.stumbleupon.com/su/1cvOgE/in ... calc.html/
Inače ti p2p klijenti nisu pouzdan pokazatelj brzine jer zavise od puno toga.
Jučer skidao Breaking Bad, nekih 67 giga od samo par seedera a brzina 2.5MB/s (doduše privatni je tracker).
- avaks
#14091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ograničen ili neograničen ga na isto dođe 
Trebalo bi od prilike na 70% od maksimalnog UP protoka i naravno one ostale postavke skladno s tim.
Mikro torrent po meni neprevaziđen ali starije verzije. Još koristim 2.2.1 i fakat nema potrebe ni za čim drugim
Ovi novi samo usporavaju i pretrpani kojekakvim reklamama. Sretno u svakom slučaju!
Trebalo bi od prilike na 70% od maksimalnog UP protoka i naravno one ostale postavke skladno s tim.
Mikro torrent po meni neprevaziđen ali starije verzije. Još koristim 2.2.1 i fakat nema potrebe ni za čim drugim
Ovi novi samo usporavaju i pretrpani kojekakvim reklamama. Sretno u svakom slučaju!
- agent_zero
#14092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Već par godina sam stavio na bandwith da je upload 1KB/s dok skidam. I tako mi je godinama na utorrentu radilo bez problema na max brzini. Međutim, u zadnje vrijeme se utorrent apdejtovao na nekoliko verzija i evo od zadnje 3 verzije muku sam mučio. Nema brzine ni kad se ogranči, ni kad se ne ograniči (dakle na default postavkama).avaks wrote:Ograničen ili neograničen ga na isto dođe
Pao uninstall, stavio ovaj tixati i na default postavkama piči sve na max. Barem zasad da se ne urekne. Znači nešto je zeznuto. Npr. kod moje ljepše polovine na HS internetu zadnja verzija utorrenta na default postavkama piči na max brzini. Kod mene na telemachu eto vidiš nije.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#14093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
treba ogranicit "limit local connections" i radit ce normalno. Valjda to malo da dignu upload
Ako ne podesite to, upload ode u nebesa iako ima ogranicenje.
- fortaleza
#14094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Održavate li torrent ratio ili ga odmah brišete? 
-
shandrprcSA
#14095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
obavezno vratim min. onoliko koliko sam i skinuofortaleza wrote:Održavate li torrent ratio ili ga odmah brišete?
- bato99
#14096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
shandrprcSA wrote:obavezno vratim min. onoliko koliko sam i skinuofortaleza wrote:Održavate li torrent ratio ili ga odmah brišete?
- typeOnegative
#14097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upload nisam ogranicio jer za tim nema nikakve potrebe od kad nisam na BH Telecomu . Nemam nikakvih problema ni sa brzinom ni bilo cim i Ide max brzinom i DL i UP . Posto skidam iskljucivo sa privatnih trackera odrzavam ratio i cesto znam vratiti i do 2- 3 x vise nego sto sam preuzeo . Npr kad downloadujem neku popularnu igru ili seriju od 20 GB , na brzini uploada od 200 + kbps zacas se nabere 50 - 60 GB na samo jednom torrentu.bato99 wrote:shandrprcSA wrote:obavezno vratim min. onoliko koliko sam i skinuofortaleza wrote:Održavate li torrent ratio ili ga odmah brišete?
- avaks
#14098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na public ne pazim toliko, mada u većini slučajeva ostavim desetak dana:fortaleza wrote:Održavate li torrent ratio ili ga odmah brišete?
Na prajvet sitnica hehe:
-
ImLove
#14099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
D3go problemi sa hd programima.to nikoga nije briga.jel da telemach?Naravno da cete sacekati i placanje racuna!
Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk 4
Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk 4
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Juce skidalo normalno, danas ni naopako. Ha ya, nedelja, ko nas yebe