Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
yoyo13 wrote:Ko naspe kod vize onaj jeftiniji dizel i kaze da mu auto isto se ponasa i prima gas, odma neka proda kola i zaduzi magarca
Koliko ti je trebalo da ovo smislis?
50 hiljada sa ovim gorivom, nikad problema. Prosle godina minus 25, 2 grijaca ne rade, pali iz prve.
Dok mi je skupi dizel znao smrznuti na minus 7.
Ja sam imao problem sa BP gorivom..
Inace punim stalno full rezervoar i sipam kad se upsali rezerca..u 99% je autom standardna relacija i nacin voznje..
Sipao nekih 10 punih na bp..prelazio 500 do 530km sa punim
Vratim se na gasprom na jeftiniji dizel..650 do 700 sa punim predjem..
Tako da BP prekrizen odavno
Sto se rada auta tice..motor je jtd guta sve..nema problema nikakvih
kokuz_sa wrote:Ja sam imao problem sa BP gorivom..
Inace punim stalno full rezervoar i sipam kad se upsali rezerca..u 99% je autom standardna relacija i nacin voznje..
Sipao nekih 10 punih na bp..prelazio 500 do 530km sa punim
Vratim se na gasprom na jeftiniji dizel..650 do 700 sa punim predjem..
Tako da BP prekrizen odavno
Sto se rada auta tice..motor je jtd guta sve..nema problema nikakvih
ja to isto pricao ljudima i nisu mi vjerovali, kaze nemoguce da pređeš 150-200km manje sa rezervoarom
Ja sipam na gazpromu gotovo uvijek, i to 99% sipanja je kod wise, od kako je otvorena ta pumpa. Meni se taj jeftinji dizel pokazao više nego dobro. Potvrda za to je i prošla zima, gdje je hdi na -27 palio bez problema s tim gorivom.
Mali off, evo deveta godina kako je auto kod mene, rezerva se nikad nije upalila, nit' znam kako mu izgleda lampica, i ima li je uopšte.
konektovan wrote:Ja sipam na gazpromu gotovo uvijek, i to 99% sipanja je kod wise, od kako je otvorena ta pumpa. Meni se taj jeftinji dizel pokazao više nego dobro. Potvrda za to je i prošla zima, gdje je hdi na -27 palio bez problema s tim gorivom.
Mali off, evo deveta godina kako je auto kod mene, rezerva se nikad nije upalila, nit' znam kako mu izgleda lampica, i ima li je uopšte.
e vidis, meni je to isto gorivo zaledilo u rezervoaru prosle zime
konektovan wrote:Ja sipam na gazpromu gotovo uvijek, i to 99% sipanja je kod wise, od kako je otvorena ta pumpa. Meni se taj jeftinji dizel pokazao više nego dobro. Potvrda za to je i prošla zima, gdje je hdi na -27 palio bez problema s tim gorivom.
Imaš li ti kakvo grijanje covjece?!
Moje auto još ne zna za garazu, izuzev ovih iz trznih centara.
Koliko si imao goriva u rezervoaru?
Prije da zaledi u crijevima ispod auta ako nije dobra izolacija..
Koliko si imao goriva u rezervoaru?
Prije da zaledi u crijevima ispod auta ako nije dobra izolacija..
imao skoro pun rezervoar, al kod mene bilo -30°C
od tad cim zahladi ja se vratim na ono 10ppm i jos mu roknem aditiva
yoyo13 wrote:Gdrive je vrh al ovaj jeftiniji meni jednostavno nije isti. Osjetim odziv gasa drugacije nego na skupom.
Pa jbg, neće motori svakakvo gorivo. Ja na 2.0 HDI sipam ovaj jeftiniji samo na Stupu, usput mi kući. Motor ko duša za 17godišnje auto, potrošnja kao i inače, povlači ko sumanut. Ha iz mjesta ha iz pokreta
Najbolji dizel na koji sam vozio je sa pumpe BM (Braca Mujic) u Podlugovima. Auto je najmanje trosio i najbolje isao. A tocio sam D5 na EP, D4 na GAZPROM-u, G-Drive na GAZPROM-u, Neskovic D5, BP Oil D5.
Najgore iskustvo imam sa BP-om. Najveca potrosnja, najgore performanse, i strasan smrad iz auspuha. Mjereno metodom cep-cep i punim gasom iz cetvrte 80-120km/h.
U principu nisu to nikakve ogromne razlike, ali ipak postoje.
Da mi je motor nenormalno cadio, trokirao, i radio kao traktor na leru zbog nekog goriva, ne nikada. Ali postoje male razlike od pumpe do pumpe.
meni ep gorivo najgore, sipao na raznim njihovim pumpama. jos kad su uveli onaj 5pf skuplji benzin, sve njega sipao. zimi mi se redovno palila ona lampica "motor" cim ugrije napolju gasila se. isao i majstoru, kaze gorivo. auto kad u leru stoji na semaforu kao da "stuca" u nepravilnim razmacima. zadnje 4g sipam neskovic ili ona pumpa kod bitumenke od tad se ni jednom nije upalila lampica, auto mirnije radi.
za performanse ne znam, ne mogu procjeniti nikako.
prosle godine po onim minusima auto napolju bilo, 7 dana nisam palio, mozda i duze. bio spreman bihamk da zovem, kad upali od prve ono sto kazu na pola kljuca, neskovic gorivo bilo nasuto.