Kontam, ako NightKing moze da ga ozivi i konvertuje u ledenog, trebala bi biti i kakva kontra magija na strani zivih... Mozda ona crvena vjestica sta moze ? Zao mi zmaja, mada ce ga biti fino gledati kako riga plavi plamen
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- klixoris
#14051 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mene sad kopka moze li se plavooki zmaj opet kakvom magijom vratiti u zive i na stranu Dany ?
Kontam, ako NightKing moze da ga ozivi i konvertuje u ledenog, trebala bi biti i kakva kontra magija na strani zivih... Mozda ona crvena vjestica sta moze ? Zao mi zmaja, mada ce ga biti fino gledati kako riga plavi plamen
-
kakavdanakneiskustvu
-
nema me tamo
#14053 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa jedino Bran..
-
kakavdanakneiskustvu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#14055 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Deleted scene from episode 6AleksoMKD wrote:Zmajovi su "creatures of magic" na neki nacin pa je mozda morao da ga dotakne fizicki.Sid the sloth wrote:
Ko je zaronio, imaju dvije mogucnosti, jedna je da je zaronio NK ili neko od ovih ostalih white walkera koji kontrolisu mrtve, a druga je ovo sto sam vec gore objasnio, mrtvi mogu u vodu samo ne znam kako se ponasaju pod vodom i da li su dovoljno sposobni da stave lance na zmaja.
Plus je jebiga kralj, nece valjda on da roni, smejace mu se drugi WW.

-
zenit dozic
#14056 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
AhaSid the sloth wrote:Mrtvi smiju u vodu, i vidjelo se to kad su uhvatili Tormunda to su bili oni koji su prethodno upali u vodu. Zasto su stali kad su krenuli prema Jonu i ekipi kad su krenuli upadati u vodu - vjerovatno zato sto im je NK naredio da stanu jer je vidio da upadaju u vodu i da uopste ne dolaze do Jona i ekipe (da, NK naredjuje mrtvima sta da rade). Vjerovatno bi oni upadajuci u vodu na kraju i dosli do Jona ali NK ima dovoljno vremena da ceka da jezero ponovo zaledi i da se Jon i ekipa jos dodatno smrznu i oslabe, mrtvima nista ne znaci sto cekaju (cekaju vec 1000 godina pa mogu i koji danzenit dozic wrote:Kako su se obrukali sa ovim lancima i izvlacanjem zmaja iz vode![]()
Pa ovo je epsko brukanje.
Prvo ovi mrtvi ne smiju u vodu a onda ovo izvlacenje![]()
Pa odakle im lanci, ko je zaronioi stavio lance na zmaja(ovi mrtvi ne mogu) ili su im bijeli hodaci nabavili ronilacka odijela kao i lance
).
Ko je zaronio, imaju dvije mogucnosti, jedna je da je zaronio NK ili neko od ovih ostalih white walkera koji kontrolisu mrtve, a druga je ovo sto sam vec gore objasnio, mrtvi mogu u vodu samo ne znam kako se ponasaju pod vodom i da li su dovoljno sposobni da stave lance na zmaja.
Znaci mrtvi mogu u vodu.
E sad ide glupo pitanje: sta ih sprecava da dođu do krajnje tacke zida gdje pocinje voda i ulete u vodu i zaobiđu zid
-
al-em
#14057 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Magija, nije zid samo fizicka prepreka, objasnjeno je par puta u seriji.
- rage_guy
#14058 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije nikad objasnjeno. Ne znamo nista. Realno, mogu izmislit hiljadu razloga da objasne te stvari. Nije "plot hole" dok se serija ne zavrsi. 
-
zenit dozic
#14059 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pored zida, vodom, ne zidom. Ili magija i za more vazial-em wrote:Magija, nije zid samo fizicka prepreka, objasnjeno je par puta u seriji.
- AleksoMKD
#14060 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pici wrote:Deleted scene from episode 6AleksoMKD wrote:Zmajovi su "creatures of magic" na neki nacin pa je mozda morao da ga dotakne fizicki.Sid the sloth wrote:
Plus je jebiga kralj, nece valjda on da roni, smejace mu se drugi WW.
Photoshop, NK i kada bi spao toliko nisko da sam ulazu u vodu pokraj milion zombija ne bi nosio boce sa kisikom napravljene od mrskih zivih.
- Sanchez22
#14061 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci sada Daenerys ne ide na Cersei.Steta,bas sam imao volju da je ko satre

- AhmetShabo
#14062 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam je li neko prmijetio, ali prva slika sa zatvorenim ocima, druga sa otvorenim. Valjda se Bran wargo i tako pozvao Benjana da dodje pomoci Jonu

-
omar little
#14063 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
djizs krajst.
-
al-em
#14064 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Epizoda kad se bren sretne sa benjenom starkom, nakon sto je NK ubio trooku vranu.rage_guy wrote:Nije nikad objasnjeno. Ne znamo nista. Realno, mogu izmislit hiljadu razloga da objasne te stvari. Nije "plot hole" dok se serija ne zavrsi.
- Sanchez22
#14065 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Primjecivanje detalja na sasvim novoj razini

- rage_guy
#14066 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Rek'o Benjen da magija i za more vazi?al-em wrote:Epizoda kad se bren sretne sa benjenom starkom, nakon sto je NK ubio trooku vranu.rage_guy wrote:Nije nikad objasnjeno. Ne znamo nista. Realno, mogu izmislit hiljadu razloga da objasne te stvari. Nije "plot hole" dok se serija ne zavrsi.
-
al-em
#14067 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa valjda bi on prvi preplivao ili splav napravio. Vidjecemo u finalu hoce li NK srusiti zid ili samo preletiti. Sumnjam u ovu drugu opciju.
- pici
#14068 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
djizis husein krajstomar little wrote:djizs krajst.
-
Neregistrirani
#14069 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I zasto Benjen nije odjahao s Jonom, kad je bilo sasvim dovoljno vremena i prilike? I sta je uopste bilo s njim, kad je on ni ziv ni mrtav?
- pici
#14070 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a Jon zajebo stvar vazda mora neko zaginit mjest njega... trebo je on mjest zmaja biti na dnu jezera...kreten
- SamoVasGledam
#14071 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zato što bi konj bio dosta sporiji sa obojicom na leđima i mrtvi bi im bili za petama, a videli smo koliko zapravo mogu biti brzi. Uz to silaskom sa konja Benjen je naterao mrtve da se fokusiraju na njega dok se Jon povlači.Neregistrirani wrote:I zasto Benjen nije odjahao s Jonom, kad je bilo sasvim dovoljno vremena i prilike? I sta je uopste bilo s njim, kad je on ni ziv ni mrtav?
Uz to Benjen je delimično šetač što znači da ne bi mogao da pređe zid zbog te neke magije čini mi se.
- Pandakonda
#14072 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa ako mrtvi ne mogu preći zid kako je onda onaj završio u castle blacku ?
- AleksoMKD
#14073 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Uneli su ga zivi kao ne-animiranog pa je tek posle "aktiviran".Pandakonda wrote:Pa ako mrtvi ne mogu preći zid kako je onda onaj završio u castle blacku ?
-
Juliuscezar
#14074 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Je li to znaci da mogu ozivljavati na daljinu ?AleksoMKD wrote:Uneli su ga zivi kao ne-animiranog pa je tek posle "aktiviran".Pandakonda wrote:Pa ako mrtvi ne mogu preći zid kako je onda onaj završio u castle blacku ?
-
Neregistrirani
#14075 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
OK, a kako je onda prosao ovaj kojeg su uhvatili?AleksoMKD wrote:Uneli su ga zivi kao ne-animiranog pa je tek posle "aktiviran".Pandakonda wrote:Pa ako mrtvi ne mogu preći zid kako je onda onaj završio u castle blacku ?