IRAN

Post Reply
Nero Histrion

#14051 Re: IRAN

Post by Nero Histrion »

pirpa wrote:Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Gledam ove fotke i kontam - ja vidi divljaka, mati mila, i Snjeska imaju!

A nadjem nedavno, trenutno nemam kad postavljat videa, imaju i simfonijski orkestar, ovi necivilizirani, pa i Betovena sviraju, a i nakog Rimskog-Korsakova, tobejarabi. Valjda ih zato treba sacerat u kameno doba, pa da onda slave slobodu i demokratiju do mile volje, ko ove neke druge "oslobodjene" zemlje.

Kontam kako su u Saudiji samo napredni, eto i zenama dozvolise da voze automobile u 21 stoljecu, a i nema govora da se tako skoro otvore muzicke skole, a kamo li oformi nekakav orekstar za izvedbu kafirske muzike, k'o u ovih divljaka iz Irana. Sviracice violina s maramama na pola glave --- uh.
Last edited by Nero Histrion on 08/01/2018 01:45, edited 1 time in total.
Matzan

#14052 Re: IRAN

Post by Matzan »

MMM1977 wrote:U poređenju sa ostalim zemljama okruženja, Iran je svjetlosnim godinama ispred, posebno kada su u pitanju KSA, UAE, Katar itd. Da mi je vidjeti neku od ovih zemalja pod sankcijama samo mjesec dana, bilo bi cviljenja na sve strane.

Ustati pa spomenuti Iran.
:thumbup:
salik79

#14053 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:Ne zaboraviti:

Image
Image
Image
Ne zaboraviti
Image
Ne zaboraviti:
Image
славянин

#14054 Re: IRAN

Post by славянин »

Nista kako nam dragi Trump vuce mozda ces Salik imati priliku da postavis jos takvih slika :lol: Siguran sam da slavna Bogom zasticena Iranska armija ce da trijumfuje :D
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#14055 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

славянин wrote:Rusija (SSSR) koliko sam citao u knjigama jeli i tako - prije je jednako intervenisala na svim stranama (Koreja,Madjarska,Ceska,Vijetnam,Afghanistan itd.) Meni se nekako cine da je trenutna moc drzave ta koja diktira koliko su spremni da guraju prema sirenju svoje sfere uticaja - tacno nikada niko nije imao dovoljno veliku projekciju vojne moci (pod projekcijom se misli na mogucnost da posalju trupe na drugu stranu svijeta u velikom broju sa svom podrskom i logistiko) kao sto to Amerika ima - mozda u nekom buducem vremenu cemo biti svjedoci Kine koja vec fleksira misice lagano kao sto to i Rusija radi.... lesson svega toga jeste koliko para toliko muzike (ili koliko brodova,aviona,baza itd toliko uticaja)
Sve velike zemlje streme ka istom-povecanju moci/sfere uticaja i svog bogatstva .
Hoćeš da kažeš da po ekonomskoj i drugoj moći mogu da rade šta hoće sa Iranom. Ja ne mislim tako. Kriza u Iranu je primarno iranska stvar i treba da ide u onom pravcu u kome želi iranska većina a ne bilo ko izvan Irana.

Takođe, iranska stvar je od primarnog bezbjedonosnog interesa njegovih susjeda pa tek onda svih ostalih.

Ta priča o posebnim pravima nekih dalekih galaksija je ispričana priča i završena stvar.

Zato i bjesne.
Nero Histrion

#14056 Re: IRAN

Post by Nero Histrion »

dupli post, greska
Last edited by Nero Histrion on 08/01/2018 01:44, edited 1 time in total.
salik79

#14057 Re: IRAN

Post by salik79 »

Takodjer, nikada ne zaboraviti (i nasi su ljudi izginuli)!

Image
salik79

#14058 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:Nista kako nam dragi Trump vuce mozda ces Salik imati priliku da postavis jos takvih slika :lol: Siguran sam da slavna Bogom zasticena Iranska armija ce da trijumfuje :D
Da su smjeli davno bi. ;-)
Nero Histrion

#14059 Re: IRAN

Post by Nero Histrion »

dupliro post
славянин

#14060 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:Takodjer, nikada ne zaboraviti (i nasi su ljudi izginuli)!

Image
Evo me stojim jer se mora stojati jel kada se pise o Iranu - naravno da ne smiju,kao sto vec spomenuh i slozih se sa tobom - Iran je jak super jak i Amerika ga ne smije napasti jer bi Iran pobijedio. :mrgreen:
salik79

#14061 Re: IRAN

Post by salik79 »

Takodjer, ne zaboraviti:

Image

:bih:
salik79

#14062 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:Takodjer, nikada ne zaboraviti (i nasi su ljudi izginuli)!

Image
Evo me stojim jer se mora stojati jel kada se pise o Iranu - naravno da ne smiju,kao sto vec spomenuh i slozih se sa tobom - Iran je jak super jak i Amerika ga ne smije napasti jer bi Iran pobijedio. :mrgreen:
Pretpostavljam da nemas vise od 20 godina?
славянин

#14063 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:Takodjer, ne zaboraviti:

Image

:bih:
MasAllah sada ce Iran da kopira skroz bespilotnu letjelicu (Jer ne moras imati ogromna postrojenja i tehnologiju koja moze kopirati sve od cipa,softwarea do motora - a iako moras Iran vec ima najbolju tehnologiju)i onda ce da je koristi da se brani i odbrani od Amerike - zajedno sa Qaher avionom koji je puno bolji od F22 i od F35 .

Mlad sam ja jasta - barem u srcu jel :mrgreen:
Kikibombona

#14064 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Nero Histrion wrote:Gledam ove fotke i kontam - ja vidi divljaka, mati mila, i Snjeska imaju!

A nadjem nedavno, trenutno nemam kad postavljat videa, imaju i simfonijski orkestar, ovi necivilizirani, pa i Betovena sviraju, a i nakog Rimskog-Korsakova, tobejarabi. Valjda ih zato treba sacerat u kameno doba, pa da onda slave slobodu i demokratiju do mile volje, ko ove neke druge "oslobodjene" zemlje.

Kontam kako su u Saudiji samo napredni, eto i zenama dozvolise da voze automobile u 21 stoljecu, a i nema govora da se tako skoro otvore muzicke skole, a kamo li oformi nekakav orekstar za izvedbu kafirske muzike, k'o u ovih divljaka iz Irana. Sviracice violina s maramama na pola glave --- uh.
Iranski narod(i) je divan. Prebogata historija.

Divan narod, iranski narod!

Image
Image

A ovo su divljaci!

Image

Image
Kikibombona

#14065 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Nece vam uspjeti da cijelu slavnu historiju perzijskog naroda, veliku i prebogatu civilizaciju, vezete za satanisticki rezim ajatolaha i mula. Kao sto iranski narod nije = Pehlavi diktatura, tako iranski narod nije = jednako ajatolasi i mule. Ajotolasi i mule su tamna mrlja u par hiljada godina postojanja perzijskog naroda.

Svaki narod ima mrlje, Englezi, Nijemci, Francuzi, Amerikanci...

Iranski/perzijski narod je postojao prije ovih divljaka, postojat ce i poslije!

Sve lose sto zelim iranskom/perzijskom narodu neka se sutra desi mojoj djeci. E toliko postujem ovaj narod da im zelim sve sto i svojoj djeci.

A ajatolasima i mulama koji namecu iranskoj omladini nacin zivota, koji vladaju diktatorski, represivnim aparatom, zelim sve najgore. Divljaci. Pobili su vise od 20 demonstranata i veliki broj uhapsili. Tek slijedi represija i kristalne noci u reziji bradatih nakaza i rugoba.
славянин

#14066 Re: IRAN

Post by славянин »

Kikibombona wrote:Nece vam uspjeti da cijelu slavnu historiju perzijskog naroda, veliku i prebogatu civilizaciju, vezete za satanisticki rezim ajatolaha i mula. Kao sto iranski narod nije = Pehlavi diktatura, tako iranski narod nije = jednako ajatolasi i mule. Ajotolasi i mule su tamna mrlja u par hiljada godina postojanja perzijskog naroda.

Svaki narod ima mrlje, Englezi, Nijemci, Francuzi, Amerikanci...

Iranski/perzijski narod je postojao prije ovih divljaka, postojat ce i poslije!

Sve lose sto zelim iranskom/perzijskom narodu neka se sutra desi mojoj djeci. E toliko postujem ovaj narod da im zelim sve sto i svojoj djeci.

A ajatolasima i mulama koji namecu iranskoj omladini nacin zivota, koji vladaju diktatorski, represivnim aparatom, zelim sve najgore. Divljaci. Pobili su vise od 20 demonstranata i veliki broj uhapsili. Tek slijedi represija i kristalne noci u reziji bradatih nakaza i rugoba.
Jes jes, ti si isti demagog kao i ovi zamisljeni Iranski revolucionarni gardisti - sada kako su tamo cacnuli Barzanija i co tj.Kurde odma sve ides protiv njih itd. Dok se nisu upleli protiv Kurda zaboravio si da Iran i postoji :cry:
astala_vistala

#14067 Re: IRAN

Post by astala_vistala »

Poslije Izraela jedina demokratska drzava je iran..ovi svi ostali su mrtvi dvljaci..

Drugo nikad mi nece biti jasno citav arapski svijet bjezi divljim rutama ka evropi nigdje jos nisam nasao iranca da je ekonomski migrant? Neka me neko demantuje.
Kikibombona

#14068 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Lijepi Teheran!

Image

Ruzne mule!

Image

Lijepi Isfahan!

Image

Ruzne mule!

Image

Lijepe dzamije iranske, meni najljepse od svih bogomolja...!

Image

Ruzne mule!

Image

Zivopisna sela iranska prepuna ljepote i sarma!

Image

Ruzne mule!

Image

Magicna priroda iranska!

Image

Ruzne mule!

Image

Lijepi narod iranski!

Image

Ruzne mule!

Image

Nisu toliko ruzni fizicki koliko su ruzni karakterom. Mada, iskustvo mi govori, kada je neko ovako gadan, podmuklog, oholog i hinjavog izlgleda, tesko da moze valjati kao covjek.

Ove rugobe ne mogu nikako zasjeniti veliku historiju iranskog naroda, njegovu ostavstinu i njegovu ljepotu. Iran je veliki i lijep, iranski narod narocito, dok su ove rugobe koje su okupirale vlast ruzne i divlje.
arzuhal

#14069 Re: IRAN

Post by arzuhal »

astala_vistala wrote:Poslije Izraela jedina demokratska drzava je iran..ovi svi ostali su mrtvi dvljaci..

Drugo nikad mi nece biti jasno citav arapski svijet bjezi divljim rutama ka evropi nigdje jos nisam nasao iranca da je ekonomski migrant? Neka me neko demantuje.
Pa ne bježi čitav arapski svijet, bježi najviše iz arapskih zemalja pogođenih donošenjem demokratije. A ima i iz Irana migranata pofino haman. Koji su im sve razlozi, može biti svašta, ali sigurna da ima i ekonomskih razloga u tome.

Koliko sam shvatio, ovi zadnji protesti i jesu, primarno, zbog ekonomskih okolnosti u Iranu, nezaposlenosti i sl. a onda se uz to prišlepalo sve drugo: ljucka prava, diskriminacija žena, spaljivanje vještica, divljaštvo i, što je najgore, postojanje mula...
jao_situacije

#14070 Re: IRAN

Post by jao_situacije »

gledaj ih, upalili se ko kandilji
pirpa

#14071 Re: IRAN

Post by pirpa »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
salik79

#14072 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote: Nisu toliko ruzni fizicki koliko su ruzni karakterom. Mada, iskustvo mi govori, kada je neko ovako gadan, podmuklog, oholog i hinjavog izlgleda, tesko da moze valjati kao covjek.
Rece lik koji je do jucer (a vjerovatno i danas, samo potajno) javno svrsavao na nakaradni klan Barzanijevih, na celu sa Mesudom, a i na sve ostale najnakaradnije prikaze iz plejade kurdskih separatista...Neki dan postavi onog nekakvog lika, "uzornog" gradjanina, k'o iz Muppet showa - ali mu on bi do jaja, dok mu Hafez Nazeri i nije neki covjek, a Boga mi, ni Kurd....

Samo mi nije jasno kako mu se i Imam Homeini uklapa u fizicki i karakterno ruzne osobe!? Covjek za kojeg je cak i Oriana Fallaci rekla da je, pored toga sto je inteligentan, najljepsi starac kojeg je ikada srela u zivotu. On je za nju predstavljao utjelovljenje "Mojsija" izvajanog od strane Michelangela. A kao dokazani islamofob jos vise je zbog toga pjenila, u smislu sto ga majka nije pobacila, posto je u njemu vidjela pravog lidera (a ne marionetu, kao razne druge vodje i kraljeve sirom islamskog svijeta), nekoga ko je uprkos tihoj, povucenoj, pojavi za nju predstavljao Robespierra, odnosno Lenjina - ciji uticaj bi mogao "zatrovati" citav svijet. Smatrala je da ga je narod isuvise volio, da je u njemu vidio "poslanika", ili jos gore "Boga". :oops:
insomnia78

#14073 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

:lol:
insomnia78

#14074 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Poceli su i eroCki momenti
insomnia78

#14075 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Nije bas ni ostale nesto plaho kudila. Kod kuce u BiH imam tu knjigu njenih intervjua. Arafat, Gadafi, jordanski kralj...

PS: moguce da sam pobrko Gadafija sa Naserom. Podavno sam cito
Post Reply