Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
condy wrote:
Nisam nesto stekao takav dojam o vama Ni u cemu ti meni neces biti starjesina. Mozes samo biti starjesina tim dzukelama koje imas. Ne citas ti jer ja nigdje nisam napisao da postoji standardna felga za razlicita auta, vec da postoje odredjene dimenzije felgi koje su najceace i na koje idu najcesce odredjene dimenzije guma. A taj tvoj haver je koristio rijec standardne....i oko cega oni se krevelje djeca pa djeca
tebi tebi i mnogima ovdje,razredni starjesina.Đukelama ne treba starjesina ,oni slusaju sve sto im se kaze
nemam ja havere ,ne znam ni ko je covjek.
citam ja i vise nego sto treba,nije ti prvi put da izvaljujes gluposti.i jesi ,spominjao si standardnu felgu ,samo nam ne rece gdje se vrsi ta standardizacija? u ilijasu? mrakovu? linzu? klagenfurtu?
Ni tebi nije prvi put da si ters
Ti kazes jesam ja kazem da nisam i da mi uvaljujes svoje rijeci...cuj ja rekao standardna felga za razlicite aute Kako si providan samo da bi bio kontra i da bi ti drugom pisao kako pise glulosti....tersu
condy wrote:
Ti kazes jesam ja kazem da nisam i da mi uvaljujes svoje rijeci...cuj ja rekao standardna felga za razlicite aute Kako si providan samo da bi bio kontra i da bi ti drugom pisao kako pise glulosti....tersu
jbga ters sam,nego reci ti nama da ti nije ado sanpinjon sta u rodu?
condy wrote:
jbga ters sam,nego reci ti nama da ti nije ado sanpinjon sta u rodu?
Evo tablica od Kie Rio, gdje se jasno vidi da fabrika kaze 5.5 cola i 195 guma. Isto pise i u vratima Cee'd-a, valjda ce nam kolega @hladan.preminger dostaviti sliku.
hmmm, ovo stoji na vratima kia rio generacija 2012
Covjek je pitao za Cee'd 2010.g., koje felge kupiti? Moze kupiti Mazdine felge 15'' bez problema. Samo fabricke felge skine, njih stavi i vozi, bez ikakvih drugih preinaka.
Takodjer na fabricku 15ku od 5.5 cola moze montirati 185/65-15'' a moze i 195/65-15'' sto mu pise i u vratima.
@condy,
Te dimenzije su za Kia Rio i naravno da odstupaju od nekih "normalnih", jer svi pod normalno smatraju one dimenzije za kompakte.
oni koriste ove 195/65 , 205/55 , 225/45 i sl , pitao sam ja u maja gume , to je kaze do proizvodjaca , navodno da s namjerom prave manje kolicine i da zbog toga ide veca cijena , jebem ih u glavu lopovsku . Razlika u cijenama je svugdje ista , ne samo kod nas
Last edited by amar1994 on 04/04/2018 18:49, edited 1 time in total.
condy wrote:530i Nemas ti pojma o cemu pises, ali to je tvoj problem. Da si kad pogledao knjizicu od vozila ili uputstvo koji proizvodjac navede i naljepi za svoje felge vidio bi ovo sto je nedim17 postavio.
Nedim je postavio ispravno, a i još neki u međuvremenu, za svaki auto je propisana dimenzija točkova koju određuje fabrika, ne postoje standardne i nestandardne dimenzije. Malo uzmi pa proučio ovu sliku što je @bitanga postavio, a ako ti je to puno i teško onda se 'fataj propisanog i ničeg drugog.
Sad vidim da na drugoj temi pišeš da neko drugi propisuje oznake guma, a ne proizvođači---bogami mi momčino danas te je lijepo krenulo
Pa nisu na pola cola manju felgu navlacili siru gumu...ti nosis npr. velicinu XL od majice i neko ti donese na poklon majicu M velicinu...ono kad ti donese poklon samo reda radi navuces ti nju ali znas da neces bas fino disati u njoj
Pa nisu na pola cola manju felgu navlacili siru gumu...ti nosis npr. velicinu XL od majice i neko ti donese na poklon majicu M velicinu...ono kad ti donese poklon samo reda radi navuces ti nju ali znas da neces bas fino disati u njoj
da nisu danas kakve droge spaljivali u zenickim visokim pecima, sta je s tobom jarane?
over& out...
hladni premingeru, ako ti sta treba javi se na pp, imam iskustva sa tim autom kao niko na ovom forumu... vecina onih koji komentarisu nije nikada ni sjela u isti.
condy wrote:530i Nemas ti pojma o cemu pises, ali to je tvoj problem. Da si kad pogledao knjizicu od vozila ili uputstvo koji proizvodjac navede i naljepi za svoje felge vidio bi ovo sto je nedim17 postavio.
Nedim je postavio ispravno, a i još neki u međuvremenu, za svaki auto je propisana dimenzija točkova koju određuje fabrika, ne postoje standardne i nestandardne dimenzije. Malo uzmi pa proučio ovu sliku što je @bitanga postavio, a ako ti je to puno i teško onda se 'fataj propisanog i ničeg drugog.
Sad vidim da na drugoj temi pišeš da neko drugi propisuje oznake guma, a ne proizvođači---bogami mi momčino danas te je lijepo krenulo
Ti to umislio ili da nisi sanjao da si nesto ovdje citao pa se sad probudio i odma da napises svoj odgovor. Idi nastavi da spavas...i ti kao i drug bitanga volite slagati i ljudima stavljati rijeci ili tvrdnje koje nigdje nisu napisali. Kakve bolan oznake guma ko je o njima pisao.
Ja sam pisao odnosno pital o formularu jednom koji se ljepi na novu gumu i nisam siguran ko utvrdjuje tacne oznake na tom formularu koji je univerzalan za sve i svakog proizvodjaca a ti nastavi da lazes i obmanjujes sa oznakama na gumama...ociglesno nisi vidio sto godina nove gume pa nemas pojma na sto mislim