Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- drug_profi
#14051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jel se ikad onaj krkan Konakovic izvinuo poslanicima i građanima zbog nepostivanja institucije skupstine i donosenja kifli na sjednicu?
I vi sa njima tikve sadite, Albine, Pedja... ja ne mogu da vas razumijem.
I vi sa njima tikve sadite, Albine, Pedja... ja ne mogu da vas razumijem.
-
VjecitiStudent
#14052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dugačak je niz malih stranaka koji isto ovako "strateški razmišljaju" i koje su zauvijek ostale na političkoj margini. Neke od njih poput Stranke penzionera će vam praviti društvo u najnovijem gradskom vijeću.Albin Zuhric wrote:Libero,
Vlast ce prije ili kasnije biti formirana, sa nama ili bez nas, u kojoj ce SDA ili SDP blok imati vecinu. Koji god blok imao vecinu, mi mislimo da je bolji scenarij u kojem Nasa stranka ima svoje predstavnike u gradskom vijecu, od onoga u kojem nema.
Dakle mozete imati cetiri godine apsolutne SDP ili SDA vladavine, ili mozete imati cetiri godine SDP ili SDA vladavine u kojoj ce se Nasa stranka uspjeti izboriti za neke od nasih prijedloga i imati neku, pa makar bila minimalna, kontrolu nad onim sto se desava u vijecu.
Vama je ocigledno vaznije da ostanemo po strani, i to je sasvim uredu, medjutim mi smo se odlucili na drugaciji potez, da ne ostanemo po strani. Vidjet cemo ko je bio upravu kada nasi vijecnici pocnu sa radom.
Najljepsa vam hvala na komentarima.
Da zaista imate namjeru da što bolje ispunite želje i interese građana, umjesto sudjelovanja u vlasti institucije, koja osim što zapošljava 120+ nehljeba i gutača zraka (i taj će se broj nakon ove ture vlasti opet povećati jer uvijek treba novu turu stranaka na vlasti namiriti) i koja nikakvu ulogu u kvalitetu naših života ne igra, niti će ikad igrati, vi bi tražili da se ovo Potemkinovo selo po imenu "gradska uprava" konačno ukine, a ne bi zarad fotelje za Sabinu ili nekog drugog heroja Facebooka i par projektića za umjetničke duše, stavili na kocku političku budućnost čitave stranke u kantonu Sarajevo.
- seln
#14053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Halo, ba, prekini lafinu i odgovori konkretno:Albin Zuhric wrote:Libero,
Vlast ce prije ili kasnije biti formirana, sa nama ili bez nas, u kojoj ce SDA ili SDP blok imati vecinu. Koji god blok imao vecinu, mi mislimo da je bolji scenarij u kojem Nasa stranka ima svoje predstavnike u gradskom vijecu, od onoga u kojem nema.
Dakle mozete imati cetiri godine apsolutne SDP ili SDA vladavine, ili mozete imati cetiri godine SDP ili SDA vladavine u kojoj ce se Nasa stranka uspjeti izboriti za neke od nasih prijedloga i imati neku, pa makar bila minimalna, kontrolu nad onim sto se desava u vijecu.
Vama je ocigledno vaznije da ostanemo po strani, i to je sasvim uredu, medjutim mi smo se odlucili na drugaciji potez, da ne ostanemo po strani. Vidjet cemo ko je bio upravu kada nasi vijecnici pocnu sa radom.
gdje vam je principijelnost koja vas je natjerala da izadjete iz neformalne koalicije sa SDP?
Ok, poceli ste sa SDP, niste znali da su supci....pokazalo se da jesu, vi izasli iz koalicije i sve ok.
Sta je sa SDA gdje svi zamo da nisu supci...vec hrsuzi, lupezi, pljackasi, izdajnici, makijavelisti, lazovi...s njima nema problema?
Od svega sto si napisao, istina je samo ovo
www.jasle.baKoji god blok imao vecinu, mi mislimo da je bolji scenarij u kojem Nasa stranka ima svoje predstavnike u gradskom vijecu
-
rajvosa1
#14054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@libero
Peđa i Albin: glede vašeg saopćenja o štrajku u GRAS-u, da li ono znači da podržavate vaše koalicione partnere SDA i SDU u izboru navrat-nanos one kriminogene sirovine Bašića???????
Peđa i Albin: glede vašeg saopćenja o štrajku u GRAS-u, da li ono znači da podržavate vaše koalicione partnere SDA i SDU u izboru navrat-nanos one kriminogene sirovine Bašića???????
- Banksy
#14055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rajvosa1 wrote:@libero![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Shahab
#14056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Potpuno si u pravu. Kapitalizirajte svoj potencijal sa onim blokom koji vam nudi više, konstantno vodeći računa o sospstvenim principima. To je ispravan put koji će vam se višestruko isplatiti. Bitne su politike i rezultati te politike. Sa čijim rukama ćete u koaliciji izglasavati progresivne ideje, to je relativno i najmanje bitno. Na pravom ste putu i jedina stranka u KS koja ima liberalne i napredne ideje u kontekstu razbijanja monopola i nepotizma...Albin Zuhric wrote:Libero,
-
VjecitiStudent
#14057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo naprijed.Shahab wrote: Potpuno si u pravu. Kapitalizirajte svoj potencijal sa onim blokom koji vam nudi više, konstantno vodeći računa o sospstvenim principima. To je ispravan put koji će vam se višestruko isplatiti. Bitne su politike i rezultati te politike. Sa čijim rukama ćete u koaliciji izglasavati progresivne ideje, to je relativno i najmanje bitno. Na pravom ste putu i jedina stranka u KS koja ima liberalne i napredne ideje u kontekstu razbijanja monopola i nepotizma...
Stranka penzionera više od decenije "kapitalizira" svoj potencijal na isti način, no broj njihovih zastupnika i dalje jedva da prelazi jedinicu.
Last edited by VjecitiStudent on 14/01/2013 12:47, edited 1 time in total.
-
convict
#14058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by convict on 22/02/2014 14:22, edited 1 time in total.
- veljaca
#14059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cijenjeni Pedja, moze li iskren odgovor:
Da li je sustina politicara a i njihove politike da njima bude bolje, da se oni uhljebe, pa onda njihovi bliznji i prijatelji, pa ako sta ostane za njihove daljne ?
Hvala na iskrenom odgovoru,
Veljaca,
s.r.
btw - ne trazim odgovor od ovoga Albina ....
Da li je sustina politicara a i njihove politike da njima bude bolje, da se oni uhljebe, pa onda njihovi bliznji i prijatelji, pa ako sta ostane za njihove daljne ?
Hvala na iskrenom odgovoru,
Veljaca,
s.r.
btw - ne trazim odgovor od ovoga Albina ....
Last edited by veljaca on 14/01/2013 13:05, edited 1 time in total.
- Shahab
#14060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ti nemaš pojma o realnom odnosu snaga. Ovo je balkanska krčma kojom vladaju primitivni nagoni. Naša stranka nikada neće biti masovni pobjednik izbora. Oni su svojim kakrakterom predodređeni da budu avangarda, autoritet, korektor za vladajuće stranke. To je njihova društvena misija. I oni je sasvim dobro realiziraju. Ideja sa kandidranjem Jakoba Fincija za gradonačelnika je generacijski projekat kojim se ulazi u istoriju Sarajeva. I sam polako postajem pristalica njihove politike jer niko nema jasnije i transparentnije antikomunističke i antinacionalističke stavove, od Naše stranke. Nas kao društvo razaraju dva zla, naslijeđeni komunistički mentalitet i primitivni balkanski šovinizam. Naša stranka djeluje protiv oba zla.VjecitiStudent wrote:Samo naprijed.Shahab wrote: Potpuno si u pravu. Kapitalizirajte svoj potencijal sa onim blokom koji vam nudi više, konstantno vodeći računa o sospstvenim principima. To je ispravan put koji će vam se višestruko isplatiti. Bitne su politike i rezultati te politike. Sa čijim rukama ćete u koaliciji izglasavati progresivne ideje, to je relativno i najmanje bitno. Na pravom ste putu i jedina stranka u KS koja ima liberalne i napredne ideje u kontekstu razbijanja monopola i nepotizma...
Stranka penzionera više od decenije "kapitalizira" svoj potencijal na isti način, no broj njihovih zastupnika i dalje jedva da prelazi jedinicu.
- seln
#14061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo nam jos reci koja od tvojih licnosti je to napisala.Shahab wrote:Ti nemaš pojma o realnom odnosu snaga. Ovo je balkanska krčma kojom vladaju primitivni nagoni. Naša stranka nikada neće biti masovni pobjednik izbora. Oni su svojim kakrakterom predodređeni da budu avangarda, autoritet, korektor za vladajuće stranke. To je njihova društvena misija. I oni je sasvim dobro realiziraju. Ideja sa kandidranjem Jakoba Fincija za gradonačelnika je generacijski projekat kojim se ulazi u istoriju Sarajeva. I sam polako postajem pristalica njihove politike jer niko nema jasnije i transparentnije antikomunističke i antinacionalističke stavove, od Naše stranke. Nas kao društvo razaraju dva zla, naslijeđeni komunistički mentalitet i primitivni balkanski šovinizam. Naša stranka djeluje protiv oba zla.VjecitiStudent wrote:Samo naprijed.Shahab wrote: Potpuno si u pravu. Kapitalizirajte svoj potencijal sa onim blokom koji vam nudi više, konstantno vodeći računa o sospstvenim principima. To je ispravan put koji će vam se višestruko isplatiti. Bitne su politike i rezultati te politike. Sa čijim rukama ćete u koaliciji izglasavati progresivne ideje, to je relativno i najmanje bitno. Na pravom ste putu i jedina stranka u KS koja ima liberalne i napredne ideje u kontekstu razbijanja monopola i nepotizma...
-
Albin Zuhric
#14062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
seln,
Ja sam pod utiskom da konkretno odgovaram na sve komentare, s tim da vi to mozda ne percepirate tako jer ne pisem komentare koji vam odgovaraju.
Bilo kako bilo, evo vam konkretan odgovor. Principijelnost u politici se ne moze pokazati ako se ne bavis politikom. Mene licno, u ovom kontekstu gradskog vijeca, ne zanima sta je SDP radio prije partnerstva koje smo imali sa njima, ili SDA prije ovoga, dok god gradjanke i gradjani nastavljaju da zive u ovom gradu i zavise od politika koje se i dalje provode u vijecima. Da sam zelio sjediti po strani onda ne bih bio clan NS, vec nevladine organizacije. Neka se policija, tuzilastvo i sudovi, pa i glasaci na drugaciji nacin, bave ovim pitanjima, a naravno da mislim da se trebaju baviti i ovim pitanjima i jedva cekam da se to desi. Mi cemo u medjuvremenu otvoreno govoriti o svim probemima, nelegalnim radnjama i sl., ali funkcija NS nije samo da kritizira, govori o katastrofalnom stanju i ko nas je doveo ovdje, vec i da pokusamo promijeniti to stanje.
Mene, u okviru sporazuma, zanima kako ce raditi gradsko i opcinska vijeca, i novoizabrani vijecnici, i sta konkretno mozemo uraditi za gradjanke i gradjane. Ako ostali u vijecima pocnu raditi suprotno interesima gradjanki i gradjana, mi cemo veoma brzo reagovati, bez obzira o kome se radi.
VjecitiStudent,
Imate puno pravo iznositi svoje misljenje, i kritizirati sporazum ili nase djelovanje u vijecima, ali vasi komentari o partnerstvu koje sluzi licnim interesima bilo kojeg clana NS su bez ikakvog uporista, i po meni zaista nisu uredu. Hvala vam
Hvala na komentarima. Prijatno
Ja sam pod utiskom da konkretno odgovaram na sve komentare, s tim da vi to mozda ne percepirate tako jer ne pisem komentare koji vam odgovaraju.
Bilo kako bilo, evo vam konkretan odgovor. Principijelnost u politici se ne moze pokazati ako se ne bavis politikom. Mene licno, u ovom kontekstu gradskog vijeca, ne zanima sta je SDP radio prije partnerstva koje smo imali sa njima, ili SDA prije ovoga, dok god gradjanke i gradjani nastavljaju da zive u ovom gradu i zavise od politika koje se i dalje provode u vijecima. Da sam zelio sjediti po strani onda ne bih bio clan NS, vec nevladine organizacije. Neka se policija, tuzilastvo i sudovi, pa i glasaci na drugaciji nacin, bave ovim pitanjima, a naravno da mislim da se trebaju baviti i ovim pitanjima i jedva cekam da se to desi. Mi cemo u medjuvremenu otvoreno govoriti o svim probemima, nelegalnim radnjama i sl., ali funkcija NS nije samo da kritizira, govori o katastrofalnom stanju i ko nas je doveo ovdje, vec i da pokusamo promijeniti to stanje.
Mene, u okviru sporazuma, zanima kako ce raditi gradsko i opcinska vijeca, i novoizabrani vijecnici, i sta konkretno mozemo uraditi za gradjanke i gradjane. Ako ostali u vijecima pocnu raditi suprotno interesima gradjanki i gradjana, mi cemo veoma brzo reagovati, bez obzira o kome se radi.
VjecitiStudent,
Imate puno pravo iznositi svoje misljenje, i kritizirati sporazum ili nase djelovanje u vijecima, ali vasi komentari o partnerstvu koje sluzi licnim interesima bilo kojeg clana NS su bez ikakvog uporista, i po meni zaista nisu uredu. Hvala vam
Hvala na komentarima. Prijatno
-
VjecitiStudent
#14063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Budzet je Kurta-Murta.convict wrote:Peđa, da probamo malo konkretizovati diskusiju oko sporazuma.
U današnjim dnevnim novinama, gospođa Varja Nikolić je uputila u javnu raspravu nacrt budzeta općine Centar. Na prvi pogled, ne vidim suštinske razlike u odnosu na prošlogodišnji. Primjera radi, tu je i dalje pozamašan grant vjerskim zajednicama.
Peđa, obzirom da ste u ranijim diskusijama naglašavali da se kroz budžet najbolje vidi za šta se neka vlast zalaže, molim vas da nam kažete koju je svoju politiku ili projekat Naša stranka uspjela progurati u ovogodišnji budžet. Ukupan iznos budžeta je oko 25 miliona, što nije beznačajno i bilo je prostora za pregovore.
Zanimljivo je da je za odrzavanje tek napravljenog mosta ispred Akademije predvidjeno citavih 50,000 maraka. Za odrzavanje ostalih mostova, 0 maraka.
Budzet je nizi no prethodnih godina, no troskovi administracije rastu.
Za ekologiju, opcinsko vijece na cijem je celu pripadnica Nase stranke koju "evropski zeleni jako zele vidjeti u svojim redovima", je predvidjelo - 0 maraka.
I tako dalje ...
-
convict
#14064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by convict on 19/02/2014 00:17, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#14065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
veljaca
Vi generalizirate a to naravno vodi pausalnim ocjenama.
(Kao kad bih ja napisao da svi forumasi koji ucestvuju u ovoj temi rade za druge stranke ili im je jednostavno dosadno na poslu).
Moje iskustvo, i o tome sam vise puta pisao, je da je vasa ocjena tacna u velikom broju slucajeva.
Postoji jedan dio poslanika, cesto iz stranaka u kojima to ne biste ocekivali, koji ne razmisljaju niti se ponasaju tako.
Oni su u politiku usli iz politickih razloga.
(Ja se mozda ne slazem sa njihovim uvjerenjima, ali oni su zbog njih u politici i to mi je ok).
Ako ste mislili na mene, a nadam se da niste,...recite na sta mislite pa cu vam precizno odgovoriti.
p.k.
(Kao kad bih ja napisao da svi forumasi koji ucestvuju u ovoj temi rade za druge stranke ili im je jednostavno dosadno na poslu).
Moje iskustvo, i o tome sam vise puta pisao, je da je vasa ocjena tacna u velikom broju slucajeva.
Postoji jedan dio poslanika, cesto iz stranaka u kojima to ne biste ocekivali, koji ne razmisljaju niti se ponasaju tako.
(Ja se mozda ne slazem sa njihovim uvjerenjima, ali oni su zbog njih u politici i to mi je ok).
Ako ste mislili na mene, a nadam se da niste,...recite na sta mislite pa cu vam precizno odgovoriti.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#14066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
convict
Mi, kao sto znate, ne podrzavamo dosadasnji nacin finansiranja vjerskih zajednica iz budzeta, kao sto smo i rekli i u kampanji, i necemo to podrzati ni u ovom slucaju. Predsjedavajuca Nikolic je uradila ono sto po funkciji i zakonu treba uraditi - uputila nacrt budzeta u javnu raspravu.
Ukoliko ozbiljno pratite politicka zbivanja, a imam osjecaj da je tako, onda znate da su termini za formiranje novoizabrane vlasti i rokovi za donosenje prvog budzeta te vlasti nepovoljno rasporedjeni.
Pojednostavljeno, vlast koja se formira nakon izbora ima vrlo malo uticaja na sadrzaj prvog budzeta.
Da bi se uticalo na neki zakonski prijedlog, pa i budzet, potrebno je da on bude dostupan u javnoj raspravi.
Tek tada se mogu predlagati promjene po tzv. budzetskom obrascu - s pozicije x na poziciju y, toliko i toliko novca.
Nasi ce vjecnici upravo to i raditi.
p.k.
Mi, kao sto znate, ne podrzavamo dosadasnji nacin finansiranja vjerskih zajednica iz budzeta, kao sto smo i rekli i u kampanji, i necemo to podrzati ni u ovom slucaju. Predsjedavajuca Nikolic je uradila ono sto po funkciji i zakonu treba uraditi - uputila nacrt budzeta u javnu raspravu.
Ukoliko ozbiljno pratite politicka zbivanja, a imam osjecaj da je tako, onda znate da su termini za formiranje novoizabrane vlasti i rokovi za donosenje prvog budzeta te vlasti nepovoljno rasporedjeni.
Pojednostavljeno, vlast koja se formira nakon izbora ima vrlo malo uticaja na sadrzaj prvog budzeta.
Da bi se uticalo na neki zakonski prijedlog, pa i budzet, potrebno je da on bude dostupan u javnoj raspravi.
Tek tada se mogu predlagati promjene po tzv. budzetskom obrascu - s pozicije x na poziciju y, toliko i toliko novca.
p.k.
-
convict
#14067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by convict on 19/02/2014 00:30, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#14068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:convict
p.k.
Kad je to sve tako striktno i "odredjeno rokovima", zasto ovaj prijedlog budzeta ide kasno, 10 dana nakon roka za njegovo usvajanje?
Edit: Ili npr 2009., budzet za 2009. opcine Centar je bio usvojen tek u martu 2009., tri mjeseca nakon "striktnog roka" za njegovo usvajanje? Tada je novoj vlasti ocito dato itekako dovoljno vremena da napravi novi budzet.
http://www.centar.ba/upload/documents/b ... 009_03.pdf
Last edited by VjecitiStudent on 14/01/2013 16:10, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#14069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Zaista ne znam, pretpostavljam da je u pitanje kombinacija; kasnjenje sa pripremom nacrta i konstituisanjem vijeca, neznanje, nemar, namjerno odugovlacenje, itd.
p.k.
Zaista ne znam, pretpostavljam da je u pitanje kombinacija; kasnjenje sa pripremom nacrta i konstituisanjem vijeca, neznanje, nemar, namjerno odugovlacenje, itd.
p.k.
-
VjecitiStudent
#14070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ili tebe neko laze?Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
-
Pedja Kojovic
#14071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Kao sto rekoh, zaista ne znam.
Pretpostavke sam iznio na osnovu svog dosadasnjeg, relativno kratkog, iskustva sa usvajanjem budzeta u KS i FBiH.
O ovome nemam vise informacija nego vi, dakle, iz medija.
p.k.
Pretpostavke sam iznio na osnovu svog dosadasnjeg, relativno kratkog, iskustva sa usvajanjem budzeta u KS i FBiH.
p.k.
-
VjecitiStudent
#14072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A ja sam mislio da to ide npr. "Halo Varja, kako je to islo kod vas?", guglati mozemo i sami.Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
Jer tema je "NS, sve sto ste htjeli ..."
-
rajvosa1
#14073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Postovani, buduci da nisam dobio odgovor na pitanje, zato ga ponavljam.Ipak sam glasao za NS i zelim odgovor.
- veljaca
#14074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa Pedja, ne bi ste puno pogrijesili u svezi ovoga sa Forumom ....Pedja Kojovic wrote:veljaca
Pedja Kojovic wrote: Moje iskustvo, i o tome sam vise puta pisao, je da je vasa ocjena tacna u velikom broju slucajeva.
Hvala na primjecenom. Meni je, zaista ovo govorim iskreno, Drzava Bosna i Hercegovina ( jer nemam druge i rezervne ) na prvom mjestu.
Kod obicnog naroda je rasireno misljenje da je kod velike vecine poslanika i opcenito politicara po onoj narodnoj - samo za sebe i svoje bliznje ....A oni svojim djelima samo to potvrdjuju ...Pedja Kojovic wrote: Postoji jedan dio poslanika, cesto iz stranaka u kojima to ne biste ocekivali, koji ne razmisljaju niti se ponasaju tako.
Na Vas konkretno nisam mislio - jer da je tako, ne biste ovdje sa nama diskutovali. Ali i kod vas u NS ima onih koji misle i rade suprotno Vama ...Pedja Kojovic wrote: Ako ste mislili na mene, a nadam se da niste,...recite na sta mislite pa cu vam precizno odgovoriti.
p.k.
Ja sa Vama konkretno - odkada smo poceli ovo forumovanje - imao sam 4-5 primjera - gdje , na moju veliku zalost i razocarenje niste bas nakon disusije sa mnom - opravdali moja visoka ocekivanja od Vas. Ali niko nije bezgrijesan.
Mogu primjetiti da Vam i NS najvise ovdje zamjeraju oko duplih arsina o koaliciji sa SDP i sa SDA ....
Puno srce u zivotu i hvala na odgovoru - koji je ( po meni ) ipak imao dozu politike ...
Veljaca,
s.r.
-
Pedja Kojovic
#14075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rajvosa1
Mi smo svoj stav o GRAS-u iznijeli jso davno.
Na ovom forumu je puno pisano o tome, recimo, nakon tematske sjednice SKS o GRAS-u.
Mi niti smo predlozili niti smo imali prilike da se izjasnjavamo o ovom konkretnom kadrovskom rjesenju, g.Basicu.
Po mom misljenju, od prethodnika jedino bivsi direktor Haris Kadic zasluzuje eventualno ponovno razmatranje za tu funkciju jer je, cini mi se, krenuo u pravcu za koji smo mi smatrali da je ispravan.
Napravio je inventuru preduzeca, pripremio podatke za tuzilastvo i predlozio potpunu reorganizaciju GRAS-a - onda je izgubio podrsku bivse Vlade i podnio ostavku.
Mi mislimo da se na celo GRAS-a treba postaviti neko ko se dokazao kao spoosoban stecajni upravnik.
p.k.
Mi smo svoj stav o GRAS-u iznijeli jso davno.
Na ovom forumu je puno pisano o tome, recimo, nakon tematske sjednice SKS o GRAS-u.
Mi niti smo predlozili niti smo imali prilike da se izjasnjavamo o ovom konkretnom kadrovskom rjesenju, g.Basicu.
Po mom misljenju, od prethodnika jedino bivsi direktor Haris Kadic zasluzuje eventualno ponovno razmatranje za tu funkciju jer je, cini mi se, krenuo u pravcu za koji smo mi smatrali da je ispravan.
Napravio je inventuru preduzeca, pripremio podatke za tuzilastvo i predlozio potpunu reorganizaciju GRAS-a - onda je izgubio podrsku bivse Vlade i podnio ostavku.
Mi mislimo da se na celo GRAS-a treba postaviti neko ko se dokazao kao spoosoban stecajni upravnik.
p.k.