Desavanja u Hrvatskoj
- insomnia78
#14052 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Naravno da postoje
Mogu ti i ja evo sad iz glave napisati deset. Mogu i tri ‘iljade al ce mi trebati malo vremena
Mogu ti i ja evo sad iz glave napisati deset. Mogu i tri ‘iljade al ce mi trebati malo vremena
-
detroit-mercy
#14053 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Obidji nekada Sutjesku i memorijalni kompleks, obidji malo i primrska mjesta u svakom imas tablu sa pripadnicima nopa koji su poginuliinsomnia78 wrote:Naravno da postoje
- LBVIEW
#14054 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa i Tito je 45-e lafo im'o 800 tisuca vojnika, sto nije mogao niti s obrijanim srbijanskim cetnicima.insomnia78 wrote:Meščini da su te WWII brojke bile debelo lazirane od strane komuLjara. Dje su djeca i unuci tolikih antifasista iz Sr i Hr cemu su ih to naucili
Ove, ja "kume tebi a ti meni svedocis"
Dalje, do 42-e s cetnicima u rovu, a onda ovi zamijene kokarde petokrakama, a Tile Zukfikarpasicu :" sta ti koji kurac hos, ne mogu ja voditi antisrpsku politiku", kad ga ovaj upita za kaznjavanje zlocinaca.
Pa onda, red "zenica oka" i "bratstva/jedinstva", "narodne JNA" i ostalih supljaka dok se ne pokaza lice na "aubici iznad Sarajeva".
-
detroit-mercy
#14055 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kad je Alija mogo imati 250k mogo je i Tito u 10 puta vecoj drzavi.LBVIEW wrote:Pa i Tito je 45-e lafo im'o 800 tisuca vojnika, sto nije mogao niti s obrijanim srbijanskim cetnicima.insomnia78 wrote:Meščini da su te WWII brojke bile debelo lazirane od strane komuLjara. Dje su djeca i unuci tolikih antifasista iz Sr i Hr cemu su ih to naucili![]()
Ove, ja "kume tebi a ti meni svedocis"srpske spomenicare da i ne spominjem.
![]()
Dalje, do 42-e s cetnicima u rovu, a onda ovi zamijene kokarde petokrakama, a Tile Zukfikarpasicu :" sta ti koji kurac hos, ne mogu ja voditi antisrpsku politiku", kad ga ovaj upita za kaznjavanje zlocinaca.![]()
Pa onda, red "zenica oka" i "bratstva/jedinstva", "narodne JNA" i ostalih supljaka dok se ne pokaza lice na "aubici iznad Sarajeva".
Na stranu sve, ipak bi bilo red ustati i salutirati tim ljudima koji su se digli protiv takve sile i sa takvim moralom ostavljali kosti. Na kraju hrabrosti i moralu tih ljudi su priznanje ostavljali i njemacki komandanti.
Ucesce zena u NOB je nezabiljezeno u istriji ratovanja, tako malo smanjite dozivljaj ipak je ovo jedan od svijetlih primjera nase istorije.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#14056 Re: Desavanja u Hrvatskoj
naknadno skretanje u ustaštvo ne može obrisati neke činjenice.LBVIEW wrote:Pa i Tito je 45-e lafo im'o 800 tisuca vojnika, sto nije mogao niti s obrijanim srbijanskim cetnicima.insomnia78 wrote:Meščini da su te WWII brojke bile debelo lazirane od strane komuLjara. Dje su djeca i unuci tolikih antifasista iz Sr i Hr cemu su ih to naucili![]()
![]()
Dalje, do 42-e s cetnicima u rovu, a onda ovi zamijene kokarde petokrakama, a Tile Zukfikarpasicu :" sta ti koji kurac hos, ne mogu ja voditi antisrpsku politiku", kad ga ovaj upita za kaznjavanje zlocinaca.![]()
tu je naravno i migracija iz unutrašnjosti, zadojenost, zadrtost i glasnoća istih, višedecenijsko ispiranje mozga. slobodno možemo reći da hrvatsko društvo eksponencijalno klizi u ustaštvo, i to onakvo kakvo je bilo nepojmljivo npr. '96, kada su rane bile svježe. što je malo nelogično da se više bude ustaša sada nego tada.
ali hej, daj da hraknemo na Šabana koji je pod kamenom pločom trideset i osam godina. do njega je. nije do ovih što su ispod istog tog kamenja izgmizali.
- horkesh
#14057 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Slavna vremena, veliki ljudi.detroit-mercy wrote: Na stranu sve, ipak bi bilo red ustati i salutirati tim ljudima koji su se digli protiv takve sile i sa takvim moralom ostavljali kosti. Na kraju hrabrosti i moralu tih ljudi su priznanje ostavljali i njemacki komandanti.
Ucesce zena u NOB je nezabiljezeno u istriji ratovanja, tako malo smanjite dozivljaj ipak je ovo jedan od svijetlih primjera nase istorije.
- LBVIEW
#14058 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ko je ispuzao, mislis Sabanovi djenerali sto su 90-tih vikali pali?Chmoljo wrote:naknadno skretanje u ustaštvo ne može obrisati neke činjenice.LBVIEW wrote:Pa i Tito je 45-e lafo im'o 800 tisuca vojnika, sto nije mogao niti s obrijanim srbijanskim cetnicima.insomnia78 wrote:Meščini da su te WWII brojke bile debelo lazirane od strane komuLjara. Dje su djeca i unuci tolikih antifasista iz Sr i Hr cemu su ih to naucili![]()
![]()
tu je naravno i migracija iz unutrašnjosti, zadojenost, zadrtost i glasnoća istih, višedecenijsko ispiranje mozga. slobodno možemo reći da hrvatsko društvo eksponencijalno klizi u ustaštvo, i to onakvo kakvo je bilo nepojmljivo npr. '96, kada su rane bile svježe. što je malo nelogično da se više bude ustaša sada nego tada.
ali hej, daj da hraknemo na Šabana koji je pod kamenom pločom trideset i osam godina. do njega je. nije do ovih što su ispod istog tog kamenja izgmizali.
A i Saban je, umjesto sto je u svoje redove primio focanske koljace, trebao pokusati preko Adila lobirati kod Bosnjaka za svoju stvar kako ne bi, opravdano, izabrali drugu stranu.
A da je sve bilo kako su nam drugovi pricali, ne bi oni koje su nasi ocevi hranili, oblacili i naoruzavali 50 godina osvanuli 92-e na 'aubicama.
- problemnatravunu
- Chmoljo
#14060 Re: Desavanja u Hrvatskoj
svako se češe gdje ga svrbi, pa tako i ti. devedesete godine Josip Broz je bio mrtav već cijelih deset godina.LBVIEW wrote:
Ko je ispuzao, mislis Sabanovi djenerali sto su 90-tih vikali pali?
A i Saban je, umjesto sto je u svoje redove primio focanske koljace, trebao pokusati preko Adila lobirati kod Bosnjaka za svoju stvar kako ne bi, opravdano, izabrali drugu stranu.
A da je sve bilo kako su nam drugovi pricali, ne bi oni koje su nasi ocevi hranili, oblacili i naoruzavali 50 godina osvanuli 92-e na 'aubicama.
DESET GODINA.
mrtav čovjek, pogotovo poslije desetljeća raspadanja, malo teže stiže naredbe davati.
također, da te podsjetim da je isti, onaj danas uhapšeni, Atif Dudaković bio u toj istoj JNA.
kao i Sefer.
kao i Rasim Delić.
a i tvoj i moj babo. pa su znali i opaliti iz jebene tandžare. valjda su i oni pojeli, obukli i koji metak ispalili od tih doprinosa za vosjku, a? jest da je neko uzeo i ekstra lovu za preprodaju oružja devedesete, pa su danas najveći zaštitnici Bošnjaka i najveći mrzitelji bivšeg sistema, ali hej, jebo detalje.
a kad već pričamo o Foči, taj narativ o titovim generalima može proći kod Zahiragića i ostalih balavih prekrojitelja historije kojima je Buduladžić ni kriv ni dužan heroj i intelektualna gromada, a Goran Čengić glupan jer je glumio heroja, i ono, Goran je pa ko ga jebe. onoj istoj Foči o kojoj je svjedočila i pričala Goranova majka, mnogo prije nego su se internet aktivisti sjetili ponešto pročitati i naučili koristiti društvene mreže za širenje svoje istine. tu bi se negdje i uvidjelo da je suvišno pričati sa kromanjoncima o nekim historijskim faktima i da život, a pogotovo rat, nije crno bijel, da se tako lako donose dobre i pravedne odluke.
mnijem da si pametniji od ovoga, a i red bi bio da promijeniš narativ. jer ti post ne moram ni pročitati da bih znao šta si napisao.
tebi i jednorečeničnom.
-
kakavdanakneiskustvu
#14061 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jednorečenični je?
- dale cooper
#14062 Re: Desavanja u Hrvatskoj
insomnia ba, ko će drugi.kakavdanakneiskustvu wrote:jednorečenični je?
-
kakavdanakneiskustvu
#14063 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dale cooper wrote:insomnia ba, ko će drugi.kakavdanakneiskustvu wrote:jednorečenični je?![]()
aaa,dobro si,mozda je on
-
kakavdanakneiskustvu
- insomnia78
#14065 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa i Goranova majka prica istu stvar ko i Adil
- Chmoljo
#14066 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nemoj zajebavati? da to možda nisam i napisao, slučajno?
- insomnia78
#14067 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma nemam pojma. Ne citam postove od vise recenica 
- Chmoljo
#14068 Re: Desavanja u Hrvatskoj
onda ih, ono, nemoj ni komentarisati. 
- insomnia78
#14069 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zekim te sta si se upalio. Nemoguce da komunci nisu makar malo lagili sa brojkama. Jebem li ga nije zar da toliki partizani odgojise ovolike ustase i cetnike ili je razmjera mjenjanja znacki 45-e bila puno veca no sto mi i naslucujemo
-
kakavdanakneiskustvu
#14070 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Chmoljo wrote:onda ih, ono, nemoj ni komentarisati.
- Chmoljo
#14071 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nisam se upalio, znam ti mantru, ali davite hiljadu puta prežvakanim i generalno nebitnim tvrdnjama.insomnia78 wrote:Zekim te sta si se upalio. Nemoguce da komunci nisu makar malo lagili sa brojkama. Jebem li ga nije zar da toliki partizani odgojise ovolike ustase i cetnike ili je razmjera mjenjanja znacki 45-e bila puno veca no sto mi i naslucujemo
sigurno da je bilo tog pretjerivanja, ali na primjerima gdje se odokativno govorilo o žrtvama i za dnevnopolitičke svrhe. malo je glupo praviti poimenične spiskove žrtava i na njih stavljati žive ljude, a niko te ne tjera.
međutim, neki nikako da se dohavizaju kako je čak i za vrijeme života i tog Tita bilo proustaških sranja. pogotovo kada se zna da ni samo podizanje cvijeta u Jasenovcu nije baš išlo tako glatko, ili kada se zna za jedno malo, živopisno mjesto ni u Bosni ni u Hercegovini, a koje se vabi Šuicom.
oni koji najviše prizivaju tog istog Tita i sve što je on predstavljao su upravo ovi babuni u crnim košuljama, bez koga im život ne bi imao smisao. jer koga onda kriviti što ti je život u kurcu i što moraš praviti debila od sebe da bi imao društveni život.
- insomnia78
#14072 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A dobro. Stoji i ta. Mada imam utisak da se rahmetlija puno strozije obracunav’o sa ustasama nego sa cetnicima. Mozda zbog onog sto onomad rece Adilu
- Chmoljo
#14073 Re: Desavanja u Hrvatskoj
to što je on tada rekao Adilu bila je istina. gledali su od koga imaju najviše koristi za svoj cilj.
surovo, ali istinito.
nije mu ublehu prodao.
a stvarno mi je iz poniženja pričati sa ljudima koji nisu u stanju pojmiti da Tito jest bio diktator, ali da on i Partija nisu bili jedno te isto, niti je Partija bila monolitna. to su tako banalne stvari da se pitaš je li u pitanju trola ili jednostavno plićak.
ne mislim na tebe, ali jebote ono... čisto gubljenje vremena.
surovo, ali istinito.
nije mu ublehu prodao.
a stvarno mi je iz poniženja pričati sa ljudima koji nisu u stanju pojmiti da Tito jest bio diktator, ali da on i Partija nisu bili jedno te isto, niti je Partija bila monolitna. to su tako banalne stvari da se pitaš je li u pitanju trola ili jednostavno plićak.
ne mislim na tebe, ali jebote ono... čisto gubljenje vremena.
- cyprus
#14074 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Neki dan naletim na ovo
http://jadovno.com/arhiva/eng.346/artic ... c-lat.html
http://jadovno.com/arhiva/eng.346/artic ... c-lat.html
SKIPOVAC 1941. - 1945.
U II Svjetskom ratu Skipovac je pretrpio mnoga stradanja. Na početku rata od strane NDH okupacione vlasti, a na kraju od strane 16. Muslimanske partizanske brigade. U jesen 1944. godine esesovci iz 13. SS “Handžar” divizije (koji su kroz cijeli rat ogrizli u krvi ubijajući srpski narod) masovno prelaze u 16. Muslimansku partizansku brigadu i Tuzlanski partizanski odred.
Pripadnici 16. Muslimanske partizanske brigade, 17. avgusta 1945. godine na razne načine u selu Donji i Gornji Skipovac pobili su 42. osobe. To su bili čobani, orači na njivi, među njima bilo je 18 mladića od 17 do 18 godina starosti.
-
furlan
#14075 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne kontam kojim povodom ovaj link na temi o "Desavanja u Hrvatskoj" a sto je najzalosnije i otvorih ga.