Ma nikakav problem drug. Znas da te gotivim. Jebi g, ne palim se ko kutnjak kad pricam o fudbalu. Barca je Barca, ali zna se sta je na prvom mjestu.... Da ne idem mimo teme ali sutra igraju Barca i Zeljo Ja znam vrlo dobro gdje je moje mjestoBHF_Manijak wrote:Ma malo te zezam drug, nemoj sta zamjerit, jer znas i sam da ja ne gotivim Barcu ama bas nikako.Ali naravno teska srca priznajem da je ovo trenutno jedna od najbolji generacija koja je hodila zemljom, oni, Madjari i eventualno jos neko.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#14051 Re: FC Barcelona
- ganjeta
#14052 Re: FC Barcelona
Meni samo nije jasno zašto ne pišeš na podforumu Željezničar
. Je li barbarez?
- skenderija04
#14053 Re: FC Barcelona
Javim se ponekad, samo kada izgubimo pa skoro i da me ne vidis. Mislim da i nemam sta napisati kada u Sarajevu budem dva mjeseca godisnje , odem na grbavicu cetiri puta u sezoni ( naravno, godisnju obavezno uzmem koju neko od raje iskoristi). Vise volim da citam sta kazu raja koja su tu na licu mjesta.ganjeta wrote:Meni samo nije jasno zašto ne pišeš na podforumu Željezničar. Je li barbarez?
- ganjeta
#14054 Re: FC Barcelona
Znam drug, ali nisi ni upola aktivan kao na ss.ba, to sam upratio dok sam tamo pisao. Mislim tvoja stvar, ali tako kvalitetan forumaš i poznavaoc fudbala je šteta da ne piše, mislim kad već to radiš na ovim temama.
Živio.
Živio.
- skenderija04
#14055 Re: FC Barcelona
Jarane, ovo je jedini forum gdje sam aktivan. Nikada nisam pisao nigdje, ali nigdje osim ovdje vjeruj mi. Mislim da je ovo najbolje mjesto. A mogu biti aktivan, naravno. Volim da vas citam jer ste nevjerovatno optimisticni. Neko ko je "debitovao" na grbavici sa starim u sezoni kada smo ispali, a prvo putovanje sa Zeljom je bilo finale kupa koje smo izgubili, nije naucio na tituleganjeta wrote:Znam drug, ali nisi ni upola aktivan kao na ss.ba, to sam upratio dok sam tamo pisao. Mislim tvoja stvar, ali tako kvalitetan forumaš i poznavaoc fudbala je šteta da ne piše, mislim kad već to radiš na ovim temama.
Živio.
-
The Realist
#14056 Re: FC Barcelona
Izvini, ali moja namjera nije bila da nešto pogrešno prikažem, nego si ti meni bio kontradiktoran u tom postu, jer si napisao da je tačno ono što LSD piše, te opisao razloga, dok mi je drugi dio postao imao samo smisla, ako si mislio da do sada ne bi preživjeli da nije bilo fudbala, ali eto, sada funkcionišu.skenderija04 wrote:Druze, dobar si forumas, volim da citam tvoje postove jer vidim da pratis i poznajes fudbal. Volim i da dikutujem s tobom jer si korektan. Samo bi te zamolio da kada me citiras , post koji napisem postavis u kompletu. Nisam napisao kilometarski post, vec dvije recenice. Izbacis li drugu, post poprima sasvim drugi smisao. Nema potrebe za tim.
Svejedno, tvoja prva rečenica kaže da je LSD-ov navod tačan, ili se ipak ne slažeš s tim. Nije mi jasno ono da bi bez njih brzo se riješili dugova, a navodno imaju plus? Ili nemaju, možda?
Ja znam da je to ideja Barcelona, ali činjenica je da do ove generacije, najbolje rezultate su ipak ostvarivale "kupljene" generacije, kao i kod većine ostalih klubova. Finale su mislim "samo" 3 igrača iz njihove škole igrali i to je Iniesta ušao, ali ostalu su sve bili kupljeni igrači.2. Barcelona u zadnjih dvadeset godina uvijek u prvom timu ima minimalno 6 igraca iz juniorskog pogona. Za van Gaala recimo sezona 2008/09 bilo ih je 10 i tako sve do danas. Slazem sa de nisu uvijek vodili glavnu rijec ali govorimo o procesu koji traje vec 20 godina. Ni ovo sada nije normalno pa da imas zlatnu srebrenu i bronzanu loptu koje dolaze iz podmlatka. Barcelona je uvijek kupovala i kupovace dobre igrace koji kostaju. Cilj kluba je da ne moraju kupovati 6 - 7 igraca jer ih mogu izvesti iz mladjih kategorija. I naravno, barcelona je klub koji kupuje igrace i ne zivi od prodaje istih. Logicno je da ce imati negativan balans izmedju kupovine i prodaje.
Onako, samo mi nekada smeta kada se priča o sjajnim školama, koje stalno daju igrače za prvi tim, a kada pogledaš i nije baš tako v(daju one sjajne igrače, ali ne daju se baš tolike šanse mladima u prvoj ekipi i to je jasno, jer treba im vremena da dostignu odrešeni nivo). Tako i za Man Utd govore, a United unazad 10 godina (do prošle godine) dao 2-3 igrača iz svoje akademije. Druga stvar je što neki kupljenog igrača sa 17 godina, smatraju igračem iz njihove škole.
Isto kao što kažu za Fabregasa da je Barcelonino dijete. Da, možda dijete, ali on se u Arenalu razvio i glupo je govoriti o igraču iz svoje škole, kad je to igrač koji se afirmisao u drugom klubu i doveden je za 30-tak mio funti (zavisit će o uspjesima Barce u sljedećih par godina). A sada ustvari prodaju igrače sa raznim klauzulama, kako bi ih mogli vratiti i onda bi opet ispalo kako su oni daju šansu svojim igračima.
- ganjeta
#14057 Re: FC Barcelona
skenderija04 wrote:Jarane, ovo je jedini forum gdje sam aktivan. Nikada nisam pisao nigdje, ali nigdje osim ovdje vjeruj mi. Mislim da je ovo najbolje mjesto. A mogu biti aktivan, naravno. Volim da vas citam jer ste nevjerovatno optimisticni. Neko ko je "debitovao" na grbavici sa starim u sezoni kada smo ispali, a prvo putovanje sa Zeljom je bilo finale kupa koje smo izgubili, nije naucio na tituleganjeta wrote:Znam drug, ali nisi ni upola aktivan kao na ss.ba, to sam upratio dok sam tamo pisao. Mislim tvoja stvar, ali tako kvalitetan forumaš i poznavaoc fudbala je šteta da ne piše, mislim kad već to radiš na ovim temama.
Živio.Zato kad vidim ono "Zeljo Sampion" jos uvijek se ustinem par puta. Obecavam prikljucicu se, kada stvarno budem imao nesto za napisati
-
LSD
#14058 Re: FC Barcelona
To za Fabregasa...otišao sa 17 kuka, dakle sve što je naucio o fudbalu naucio je u Barci i njenoj školi fudbala, sve te fudbalske osnove (nije njega Wenger ucio i drilovao od pjetlica haman do seniora, vec ga je pokupio za siću kao polusirovinu/ poluproizovod), ne možeš sa 17 godina dovoditi u London duduka koji veze nema o fudbalu, jel tako
tamo ga update-ovali jedno 7-8 kuka i onda ga prodali nazad u rodnu kataloniju. Uzeli cifru na njihovom djetetu
I nemoj više moriti Skenderiju, ne može više covjek

I nemoj više moriti Skenderiju, ne može više covjek
- skenderija04
#14059 Re: FC Barcelona
@ The Realist
Ma sve ok. I ja kada pogledam vidim da je post takav da se moze tumaciti na dva nacina. Sitnica, nema problema. Ja i dalje tvrdim (ovaj put definitivno
) da su sekcije rupa bez dna. Ne trose ono sto zarade nego se "ogrebu" od fudbal. Ali ako tako hoce aferim
- Naravno da se pretjeruje sa juniorima i njihovoj vrijednosti.Ipak, tesko je naci klub koji pruza vise sansi svojim mladim igracima. Kako se moze sve gledati kroz bilo koju prizmu koliko bi Barca morala pratiti za Busquetsa , Pedra,Valdesa...? Mnogo miliona sigurno. Cak i ne spominjem ove vodece jer to izadje jednom ili nijednom. Ja gledam srednju klasu. Ako klub uspije pokriti tim igracima srednje klase iz podmlatka onda ide u kupovinu sa ciljem i parama. Bilo bi gadno da Barcelona mora kupiti sest igraca u jednoj sezoni. Tu ja vidim da klub dobro radi.
- Ovo za klauzule je spanski odgovor na krizu. Kao ti prodas igraca za 11 miliona a mozes ga otkupiti za 13 (primjer Bojan) je nista drugo nego kreditiranje , povoljniji uslovi nego da idu u banku. Vidim da je i Real to uradio sa jednim juniorom koji je otisao u Leverkusen
Ma sve ok. I ja kada pogledam vidim da je post takav da se moze tumaciti na dva nacina. Sitnica, nema problema. Ja i dalje tvrdim (ovaj put definitivno
- Naravno da se pretjeruje sa juniorima i njihovoj vrijednosti.Ipak, tesko je naci klub koji pruza vise sansi svojim mladim igracima. Kako se moze sve gledati kroz bilo koju prizmu koliko bi Barca morala pratiti za Busquetsa , Pedra,Valdesa...? Mnogo miliona sigurno. Cak i ne spominjem ove vodece jer to izadje jednom ili nijednom. Ja gledam srednju klasu. Ako klub uspije pokriti tim igracima srednje klase iz podmlatka onda ide u kupovinu sa ciljem i parama. Bilo bi gadno da Barcelona mora kupiti sest igraca u jednoj sezoni. Tu ja vidim da klub dobro radi.
- Ovo za klauzule je spanski odgovor na krizu. Kao ti prodas igraca za 11 miliona a mozes ga otkupiti za 13 (primjer Bojan) je nista drugo nego kreditiranje , povoljniji uslovi nego da idu u banku. Vidim da je i Real to uradio sa jednim juniorom koji je otisao u Leverkusen
- skenderija04
#14060 Re: FC Barcelona
Hvala drug, ovaj @ The Realist je ok forumas. Zna i korektan je. Nema ih puno-LSD wrote:To za Fabregasa...otišao sa 17 kuka, dakle sve što je naucio o fudbalu naucio je u Barci i njenoj školi fudbala, sve te fudbalske osnove (nije njega Wenger ucio i drilovao od pjetlica haman do seniora, vec ga je pokupio za siću kao polusirovinu/ poluproizovod), ne možeš sa 17 godina dovoditi u London duduka koji veze nema o fudbalu, jel takotamo ga update-ovali jedno 7-8 kuka i onda ga prodali nazad u rodnu kataloniju. Uzeli cifru na njihovom djetetu
![]()
I nemoj više moriti Skenderiju, ne može više covjek![]()
![]()
-
The Realist
#14061 Re: FC Barcelona
U Barci jeste naučio osnove, ali je igrati naučio u Arsenalu. Da je to tako jednostavno, ne bi toliko ljudi igrača bili veliki talenti, a nakon toga nestajali.LSD wrote:To za Fabregasa...otišao sa 17 kuka, dakle sve što je naucio o fudbalu naucio je u Barci i njenoj školi fudbala, sve te fudbalske osnove (nije njega Wenger ucio i drilovao od pjetlica haman do seniora, vec ga je pokupio za siću kao polusirovinu/ poluproizovod), ne možeš sa 17 godina dovoditi u <a class="inlineAdmedialink" href="#"><a class="inlineAdmedialink" href="#">London</a></a> duduka koji veze nema o fudbalu, jel takotamo ga update-ovali jedno 7-8 kuka i onda ga prodali nazad u rodnu kataloniju. Uzeli cifru na njihovom djetetu
![]()
I nemoj više moriti Skenderiju, ne može više covjek![]()
![]()
I Ronaldo je sa 18 došao u United, pa je opet igrati naučio u Unitedu, jer to je jako bitan period njegove karijere (a druga stvar što je sada počeo sve na fizikalije baciti i tako je mnoge svoje kvalitete u drugi plan bacio).
-
The Realist
#14062 Re: FC Barcelona
Aha, OK, kontamskenderija04 wrote: Ma sve ok. I ja kada pogledam vidim da je post takav da se moze tumaciti na dva nacina. Sitnica, nema problema. Ja i dalje tvrdim (ovaj put definitivno) da su sekcije rupa bez dna. Ne trose ono sto zarade nego se "ogrebu" od fudbal. Ali ako tako hoce aferim
Ovo danas je odlično nema šta, ja sam govorio o zadnih 20 godina i tu je ipak bilo dosta rupa u kojima se jako, jako puno trošilo. Hebiga, tako je i došlo do minusa (dijelom). Današnja ekipa je fenomen za ovaj vakat, em domaći, em vrhunski, jedino im fali vrsni napadač, što je čudno (Pedro je ipak krilni napadač).- Naravno da se pretjeruje sa juniorima i njihovoj vrijednosti.Ipak, tesko je naci klub koji pruza vise sansi svojim mladim igracima. Kako se moze sve gledati kroz bilo koju prizmu koliko bi Barca morala pratiti za Busquetsa , Pedra,Valdesa...? Mnogo miliona sigurno. Cak i ne spominjem ove vodece jer to izadje jednom ili nijednom. Ja gledam srednju klasu. Ako klub uspije pokriti tim igracima srednje klase iz podmlatka onda ide u kupovinu sa ciljem i parama. Bilo bi gadno da Barcelona mora kupiti sest igraca u jednoj sezoni. Tu ja vidim da klub dobro radi.
Jedino ovo za 6 igrača se ne slažem, mislim ono, ko kupuje 6 igrača u sezoni
Problem je što opet Englezi mogu najviše platiti, a oni neće baš toliko na to pristati. Uspjeli su za Romeu (ili kako ono se zove), ali i to samo ako u određenom periodu Chelsea pristane da ga proda, ne da oni mogu birati kada ga otkupiti nazad. No dobro, to je skroz druga priča, ali drago mi je da znam razlog tome- Ovo za klauzule je spanski odgovor na krizu. Kao ti prodas igraca za 11 miliona a mozes ga otkupiti za 13 (primjer Bojan) je nista drugo nego kreditiranje , povoljniji uslovi nego da idu u banku. Vidim da je i Real to uradio sa jednim juniorom koji je otisao u Leverkusen
- skenderija04
#14063 Re: FC Barcelona
Bilo je gadnih trenutaka. Sa van Gaalom i ne toliko, ali kada je dosao Serra Ferrer bilo je bas ruzno. Barca je tih godina znala dovesti sest igraca. Rezultat je poznat. Nekada su ti juniori srednje klase Gabri i Oleger a nekad su Busquets i Pedro. Osjetice se na rezultatu a ne i u kasi.
Oriol Romeu. Barca ove godine moze otkupiti za 10 miliona a sljedece za 15. Nakon trece sezone Chelsea trazi koliko hoce. Englezi imaju pare pa ne moraju to raditi. Vidjecemo kako ce zavrsiti liverpool sa Tellom. Pregovara se bas ta otkupna klauzula.
Oriol Romeu. Barca ove godine moze otkupiti za 10 miliona a sljedece za 15. Nakon trece sezone Chelsea trazi koliko hoce. Englezi imaju pare pa ne moraju to raditi. Vidjecemo kako ce zavrsiti liverpool sa Tellom. Pregovara se bas ta otkupna klauzula.
-
The Realist
#14064 Re: FC Barcelona
Ali samo ako Chelsea želi da proda, a tu je jedina prednost Barci što ako Chelsea prihvati 25mio nekoga drugog, mora i 10, 15 mio Barce, ali ako Chelsea ne želi da proda, onda ništa.skenderija04 wrote: Oriol Romeu. Barca ove godine moze otkupiti za 10 miliona a sljedece za 15. Nakon trece sezone Chelsea trazi koliko hoce. Englezi imaju pare pa ne moraju to raditi. Vidjecemo kako ce zavrsiti liverpool sa Tellom. Pregovara se bas ta otkupna klauzula.
Tu je baš AVB bio izričit, kada su ga pitali za to, a i to piše oko njegovog transfera.
Liverpool bi mogao i popustiti sa tom klauzulom, jer Rodgersu trebaju takvi igrači, ali ako su pametni, neće na to pristati, barem ne ako je razlika baš mala.
- skenderija04
#14065 Re: FC Barcelona
Liverpool prvo mora da napravi plan sta zapravo hoce i sta im je cilj.Nekada mi se cini da su u nekom zacaranom krugu iz kojega je tesko izaci. Takvi su idealni za te vrste ugovora. Za Romeu-a ne bi bilo iznenadjenje da se vrati i ove godine. Dosta zavisi od olimpijade. Vrijeme prolazi,Barcelona ceka da se trziste otvori pa da dovede jos jednog igraca. Taj profil 2x1 i stoper i zadnji vezni je sto se trazi.Oriol to moze odigrati. E sad,Vilanova tek pocinje i sumnjam da ce se kockati sa Oriolom.
-
The Realist
#14066 Re: FC Barcelona
A šta kao Chelsea ne bude htio prodati?skenderija04 wrote:Liverpool prvo mora da napravi plan sta zapravo hoce i sta im je cilj.Nekada mi se cini da su u nekom zacaranom krugu iz kojega je tesko izaci. Takvi su idealni za te vrste ugovora. Za Romeu-a ne bi bilo iznenadjenje da se vrati i ove godine. Dosta zavisi od olimpijade. Vrijeme prolazi,Barcelona ceka da se trziste otvori pa da dovede jos jednog igraca. Taj profil 2x1 i stoper i zadnji vezni je sto se trazi.Oriol to moze odigrati. E sad,Vilanova tek pocinje i sumnjam da ce se kockati sa Oriolom.
A Liverpool, tj. Rodgers zna šta hoće, samo je pitanje da li ima pravi profil igrača.
- skenderija04
-
The Realist
#14068 Re: FC Barcelona
Kao i sve ostale Engleske, ....skenderija04 wrote:Jesu li ovi ozbiljna novina?
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... -move.html
Evo ovo:
"Chelsea however insist there is no agreed buy-back price and they would have to consent to Romeu’s departure: "The buy-back option states that Barcelona can only buy back if Chelsea are willing to sell."
A to je tvrdio AVB tokom konferencija za štampu, kada su mu govorili da bi Barca možda kupila Romeua nazad.
PS
Ne tvrdim da sam upravu, jer nisam vidio ugovor, ali bi mi bilo čudno da AVB sa tolikim uvjerenjem govori na presici o tome, a da ne zna pravu istinu.
-
5 0 5
#14069 Re: FC Barcelona
Muniesa pocijepao ligamente desnog koljena. Mogao bi propustiti cijelu sezonu.(
- Layne
#14070 Re: FC Barcelona
ovaj berluskoni fakat lud, čuj sancheza na posudbu 
-
5 0 5
#14072 Re: FC Barcelona
mislim da ni fabregas (jos uvijek) nema crveni karton.erik2 wrote:![]()
-
5 0 5
#14073 Re: FC Barcelona
Last edited by 5 0 5 on 29/07/2012 11:13, edited 1 time in total.
- veljaca
#14075 Re: FC Barcelona
Jednostavno - NAJBOLJI ....aveos wrote: