Republika Turska

Post Reply
kolegione

#14051 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by kolegione »

Djulizar wrote:Odnos Bosnjaka i Turaka nije samo na vjerskoj razini nego na kulturnom i civilizacijskom nivou. Bosnjaci imaju sevdalinku koja je inspirisana Turskom i to je dokaz da je Turska bosanska matica.
Turska je bila agresor kao i mnogi drugi na BiH i sve ih nabijemo na kurac u tom pogledu :)

Ekonomska suradnja da, sve ostalo NE

Ja mislim da je ovo posteno da postenije ne moze biti :)
Kikibombona

#14052 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

ÊzîdîPress – ‏@EzidiPress

[1] #Turkey has arrested the two last #Ezidi lawyers in the country. Özkan Gören & Said Dag were detained by special forces on December 11.
Image

Veoma zanimljiva analiza kurdske dijaspore u Svedskoj. Turci, Arapi, Somalijci i drugi se drze zajedno, dok Kurdi za razliku od ostalih naroda izbjegavaju grupisanje. Turci, Arapi, Perzijanci i Kurdi dolaze sa istog podneblja, ali je mentalitet prilicno razlicit. To sto nemaju drzavu ima snazan uticaj na narod, tj. na 'kolektivnu svijest'.

Are Europe’s fractured Kurds losing their identity?

http://rudaw.net/mobile/english/world/16122016
aratet

#14053 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Eksplozija odjeknula turskim gradom Kayseri, nekoliko osoba poginulo

U ranim jutarnjim satima subotu turskim gradu Kayseri odjeknula je eksplozija u kojoj prema prvim izvještajima ima poginulih i ranjenih.

Kako pišu turski mediji, eksplozija se dogodila u blizini autobusa koji se nalazio u blizini Univerziteta Erciyes.

Očevici javljaju da je eksplodirao automobil napunjen eksplozivom u trenutku kada je prolazio pored autobusa.

Spasilački timovi su upućeni na mjesto nesreće.

Bolnice su potvrdile da ima poginuli, ali se još ne zna tačan broj. Za sada je dovezeno 25 ranjenih osoba. U autobusu su se nalazili vojnici koji su bili van dužnosti i civili.

Očevici su rekli i da su vidjeli muškarca koji je vozio automobil napunjen eksplozivom. Aktivirao ga je u trenutku kada je autobus stao na crveno svjetlo na semaforu.

Turski Hurriyet piše kako se ovaj kampus nalazi na oko šest kilometara udaljenosti od centra grada i da nije previše prometno mjesto zbog čega se pretpostavlja da je ovo pomno planirano. Eksplozija se dogodila u 8:45 sati po lokalnom vremenu.
Kikibombona

#14054 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Breaking: Car bomb exploded in in #Kayseri in #Turkey: 13 soldiers killed 48 wounded.
Opet TAK...

Hitno treba otpoceti mirovne pregovore. Ovo se zaustaviti samo od sebe nece nikada.
Co0l

#14055 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

S teroristima se ne treba pregovarati.
aratet

#14056 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Erdogan se previse vodi vjerom umjesto mozgom da bi skontao kako se ovaj rat ne moze dobiti oruzjem.

Nije neprijatelj ISIL gdje se sve rjesava tako sto ces nadgledati ko pusta bradu, cija je zena zamotana i ide na vehabijska predavanja nego je neprijatelj mnogo slozeniji, a to su obicni ljudi koji su citav zivot ugnjetavani od budala kao sto je Erdogan.
Point.

#14057 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Jos jedan napad i jos mladih, turskih zivota na dusu Erdogana. Bravo brko, ovo je sad svakodnevnica u Turskoj.
Mohamad Sissoko

#14058 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Opet miroljubivi PKK siri ljubav.

Point. wrote:Jos jedan napad i jos mladih, turskih zivota na dusu Erdogana. Bravo brko, ovo je sad svakodnevnica u Turskoj.
Jeste, i Alija je kriv za Srebrenicu a sa ubistvom srpskog svata poceo je rat.
zenit dozic

#14059 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

Mohamad Sissoko wrote:Opet miroljubivi PKK siri ljubav.
Furaju se na miroljubivog erdu i njihovu vojsku i policiju :mrgreen:

Inace ovaj pkk je ja mislim(mozda ima jos koja???) jedina teroristicka organizacija koja ne napada civilne ciljeve :thumbup:
Romanista 101%

#14060 Re: Republika Turska

Post by Romanista 101% »

zenit dozic wrote:

Inace ovaj pkk je ja mislim(mozda ima jos koja???) jedina teroristicka organizacija koja ne napada civilne ciljeve :thumbup:

nema sta, za nobelove nagrade :lol: dzaba im je, drzave nece imati posebno ne na ovakav nacin, svakim ubijanjem sve su u vecem blatu
sunceKOtepsija

#14061 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Opet i nanovo se potvrduje mudrost nasih predaka koji su davno uvidjeli da nevalja slutit-Mehmet Özhaseki Çevik-ministar okolisa u urbanizma govoreci nakon napada u Istanbulu u kojem je poginulo 50ak policajaca reka:"svvi smo mi kandidati za sehide. Ako se Allah smiluje i ja cu i vi cete postati sehidi"-govor je odrzao u Kajseriju-za ibret svima nama...

neki od ranjenih i poginulih-2 minuta
ž

ured hdp-a zapaljen (privremeno vijece koje vodi HDP nakon hapsenja celnih ljudi na osudilo napad), vatrogasci skinuli tablu s natpisom, napadnut predsjednik asocijacije mladih CHP-a sa pratnjom, policija pucala u zrak da rastjera gradane, demolirano sjediste radnicke partije i sindikata
Last edited by sunceKOtepsija on 17/12/2016 17:02, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#14062 Re: Republika Turska

zenit dozic wrote:

ne napada al uvijek ubiju pokojeg.Jebiga ko radi taj i grijesi :oops:
zenit dozic

#14063 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

Romanista 101% wrote:
zenit dozic wrote:

nema sta, za nobelove nagrade :lol: dzaba im je, drzave nece imati posebno ne na ovakav nacin, svakim ubijanjem sve su u vecem blatu
Da ti pravo kazem zaboli me tuki :mrgreen:
Samo konstatujem :thumbup:
Djulizar

#14064 Re: Republika Turska

Post by Djulizar »

Zao mi je sto se ovo desava Turskoj jer PKK ne prestaje sa napadima i ovo je nesto najgore sto se desava u Turskoj. Turska mora ofanzivnije djelovati protiv terorizma i da pokusa da neutralizuje PKK. Kurdi moraju zivjeti u Turskoj i PKK moraju odbaciti kako bi Turska mogla postati mirnom zemljom. Turska mora da odgovori sto jace na ovo sto se desava.
zenit dozic

#14065 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

[qote="Djulizar"]Zao mi je sto se ovo desava Turskoj jer PKK ne prestaje sa napadima i ovo je nesto najgore sto se desava u Turskoj. Turska mora ofanzivnije djelovati protiv terorizma i da pokusa da neutralizuje PKK. Kurdi moraju zivjeti u Turskoj i PKK moraju odbaciti kako bi Turska mogla postati mirnom zemljom. Turska mora da odgovori sto jace na ovo sto se desava.[/quote]

Jebi ga svaka akcija ima reakciju i tako u krug ;-)
Point.

#14066 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Point. wrote:Jos jedan napad i jos mladih, turskih zivota na dusu Erdogana. Bravo brko, ovo je sad svakodnevnica u Turskoj.
Mijesas kruske i jabuke. Erogan uhapsi sve zivo nakon namjestenog puca, pohapsi im politicare, salje vojsku da im ruse kuce, sela i gradove i ocekujes da kurdi kurcem nece mrdnuti? Cacko je mecku zbog svoje bolesne paranoje, sad nek ubira plodove svoje bolesne zelje da postane sultan.
Mohamad Sissoko

#14067 Re: Republika Turska

Point. wrote:

Mijesas kruske i jabuke. Erogan uhapsi sve zivo nakon namjestenog puca, pohapsi im politicare, salje vojsku da im ruse kuce, sela i gradove i ocekujes da kurdi kurcem nece mrdnuti? Cacko je mecku zbog svoje bolesne paranoje, sad nek ubira plodove svoje bolesne zelje da postane sultan.
Namjestenog puca...znam, i na Markalama su namjestili lutke.
Izgleda dobro primjenjujes Dzevada :D
Kikibombona

#14068 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

HDP osudio teroristicki napad u Kajseriju!

Image

Ured HDP u Kajseriju u plamenu! Turska fasiticka skupina 'Sivi vukovi' istakla zastavu!

Image

Zadrti simpatizeri PKK velicaju teroristicki napad...
15 Turkish terrorists part of the 1st Anti terror commando unit killed in Kayseri.
The unit is responsible for burning Kurds alive in Cizre.
Turci sa druge strane na drustvenim mrezama pozivaju na osvetu itd.

Novinaru Vice Newsa, Dzejku Hanrhanu, se sudi u odsustvu radi 'teroristicke propagande'. Tuzitelj trazi kaznu od 82 godine zatvora.

Image
Point.

#14069 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Mohamad Sissoko wrote: Namjestenog puca...znam, i na Markalama su namjestili lutke.
Dzaba spinujes. Dobro mu dosao puc da hapsi sve koje on smatra neistomisljenikom. Covjek je jednog Hakana Sukura izbriso iz knjiga jer se ne slaze sa njegovom politikom. To je taj mentalni sklop.
raoul duke

#14070 Re: Republika Turska

Post by raoul duke »

Point. wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Namjestenog puca...znam, i na Markalama su namjestili lutke.
Dzaba spinujes. Dobro mu dosao puc da hapsi sve koje on smatra neistomisljenikom. Covjek je jednog Hakana Sukura izbriso iz knjiga jer se ne slaze sa njegovom politikom. To je taj mentalni sklop.
Naravno da je puc nastiman. Turkofili ce uvijek laprdati isto, nema tu puno logike kod njih.
Mohamad Sissoko

#14071 Re: Republika Turska

Point. wrote:
Ma ja, od namjestenog puca do ...dobro mu doso puc.
Zavera bre.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14072 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

brko ima pravo da iscenira puč kad god hoće i da ga iskoristi za obračun

legitiman je
insomnia78

#14073 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:brko ima pravo da iscenira puč kad god hoće i da ga iskoristi za obračun

legitiman je
Joj ako se sjeti pozvati janjicare u pomoc
Point.

#14074 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Mohamad Sissoko wrote:
Point. wrote:
Ma ja, od namjestenog puca do ...dobro mu doso puc.
Zavera bre.
Ne kontas i dzaba. Isceniro puc i dobro mu doso taj lazni puc da se obracuna sa twiterasima, bivsim fudbalerima, kosarkasima, policajcima, ljekarima, studentima, novinarima, nastavnicima, kurdima. Sad je maloazijski Kim Jong.
Najjace mi je ovo bre, to kao impliciras da sam vlah. :-) Tipican spin prosjecnog bosnje koji ne misli svojom glavom i ima kompleks Turske, a Turska kurcem nije mrdnula kad su nas ubijali cetnici 90-tih. Koliko paranoik Erdogan gotivi Bosnu govori i cinjenica da Turska puno ulaze i otvara tvornice u..............wait for it................Srbiji. :-)
insomnia78

#14075 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kud ces veceg dokaza ljubavi od toga. :D Nedo bog nikom raditi za Turcina
Post Reply