GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- trambusek88
#14026 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
EDIT: dupli post. brišite
- drug_profi
#14027 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
De nam samo reci na nasem jeziku koji su to fini kvartovi na linijama 21 27 15
...debelim prstima s male tastature...
- zateznistub
#14028 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hemera wrote:izgledaju baš lijepi,ali to će ova primitivna omladina,odgojena od primitivnih i zaostalih roditelja,brzo razvaliti i uništiti,samo gledajte,za godinu neće biti ninašta nalik
- perfect_guy
#14029 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vogošća. hrasnica, buća potokdrugi profil wrote:De nam samo reci na nasem jeziku koji su to fini kvartovi na linijama 21 27 15
- Hemera
#14030 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja išla u buća potok jednom sa stanice zeljezničke,baška što je autobus unutra ko da je nuklearna drmnula,al ona dječurlija srednja i osnovna škola,isto ko u majmunarniku nekakvom,urlanje,vriska,prostačenje,onda puštanje nekih gangi sa telefona,ne znam sta ti roditelji rade po kucama,vjerovatno ništa...i baška što su se cirkuzali sa vratima zadnjim nismo mogli krenuti sa dvije stanice jer su se tukli i bacali ruksake
a to je svugdje isto,samo kad škola počne,onda po tramvajima po ovim stajalištima u blizini škola katastrofa
a to je svugdje isto,samo kad škola počne,onda po tramvajima po ovim stajalištima u blizini škola katastrofa
-
RahatHurmašica
#14031 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:32, edited 1 time in total.
-
Nefs-i Mulhima
-
RahatHurmašica
#14033 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Peksini, koliko god je narod peksin toliko su i grasovci.
-
susc_ovjek
#14034 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Poklanjanje je kratkorocno rjesavanje problema koje nas odgaja da cekamo da neam neko opet pokloni drugi put.
Jad i cemer. Da smo nacija, drzava, karakter... u inat bi sami stvorili, napravili, organizovali prevoz.
Koja smo mi go*** hebote...
Jad i cemer. Da smo nacija, drzava, karakter... u inat bi sami stvorili, napravili, organizovali prevoz.
Koja smo mi go*** hebote...
- zateznistub
#14035 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
apsolutna krvica građana! GRAS u ovakvim slucajevima ne snosi krivicu. Dok god budemo imali ovaj tip "građana", do jucerasnjih kozojeba-imacemo i ovakav prevoz!Nefs-i Mulhima wrote:Hemera wrote:Hemera wrote:
Pa normalno da hoce jer se u grasu ne sjete da odrzavaju vozila. Koliko su korisnici prevoza krivi, toliko je i gras jer ne vrsi kako redovno servisiranje tako i ciscenje vozila.
-
RahatHurmašica
#14036 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma nije to ni kratkoročno kad ovi ni ovo malo što imaju ne mogu da održavaju, nemaju nafte, vozila stoje jer nemaju gume za njih, nemaju para za registraciju.....
bojim se da će ova vozila biti protraćena
bojim se da će ova vozila biti protraćena
- Mračajski proto
#14037 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Uskoro u novim autobusima natpisi ''Ado Hz'' i ''IV1''.
- MOSALJOZE
#14038 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa eto da imaju video nadzor,ne bi bilo šaranja,smanjio bi se broj dzeparoša i slično.Jednim potezom,riješiš 3-4.
-
kakaljin
#14039 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ili stavis na te kriticne linije zastitare i da kontrolisu da li neko sara i fino kaznjavanje sa minimalno 50 KM, pa kada se bude po djepu kaznjavalo, ljudi nece sarati i unistavati.MOSALJOZE wrote:Pa eto da imaju video nadzor,ne bi bilo šaranja,smanjio bi se broj dzeparoša i slično.Jednim potezom,riješiš 3-4.
-
RahatHurmašica
#14040 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
te kamere bi prve zaplatile, budimo realni.MOSALJOZE wrote:Pa eto da imaju video nadzor,ne bi bilo šaranja,smanjio bi se broj dzeparoša i slično.Jednim potezom,riješiš 3-4.
-
Nefs-i Mulhima
#14041 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Forumski kolega, pokusaj bar malo biti objektivan. Frustraciju oko "doslja" i tog tipa "gradjana" ostavi po strani. Predrasude i generalizovanje je cudo.zateznistub wrote:apsolutna krvica građana! GRAS u ovakvim slucajevima ne snosi krivicu. Dok god budemo imali ovaj tip "građana", do jucerasnjih kozojeba-imacemo i ovakav prevoz!Nefs-i Mulhima wrote:Hemera wrote:
Evo trenutno se vozim trolejbusom i gledam ovo isarano. Ruku na srce 90% se moze ocistiti, ako ne i vise. To sto nece njihov problem. Lakse je ostaviti vozilo kompletno da propadne pa kukati za donacije, nego raditi svoj posao i odrzavat vozila.
Inace, gras je dobio donaciju tramvaja sa video nadzorom, pa su iste te kamere grasovci uklonili iz vozila. Ne znaju koristiti ili sta?
- Mračajski proto
#14042 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo su ih prebacili na vikendice.
- Maharadza
#14043 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hehe, već vidim nekog krezubog 'građanina' kako razbija kameru uz komentar: 'Ta ti mene imOš snimOti, nije ti ovo big braZa'.RahatHurmašica wrote:te kamere bi prve zaplatile, budimo realni.MOSALJOZE wrote:Pa eto da imaju video nadzor,ne bi bilo šaranja,smanjio bi se broj dzeparoša i slično.Jednim potezom,riješiš 3-4.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Hemera
#14044 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
znaš šta je interesantno,zateznistub wrote: apsolutna krvica građana! GRAS u ovakvim slucajevima ne snosi krivicu. Dok god budemo imali ovaj tip "građana", do jucerasnjih kozojeba-imacemo i ovakav prevoz!
kad bi ja tebi pošarala balkon jer živiš na niskom prizemlju i ti sad to odma ne popraviš,nego to stoji mjesec-dva,to je tvoja siključiva krivica
znači nije bitno,ko voza i gdje voza,zasto se ne kaznjvaju vandali koji uništavaju fasade,gradski prevoz,koji lome drveće mlado iz neke osionosti i sl???postave ljudi klupe uz šetalište da imaš gdje lijepo sjesti,to je razvaljeno,postave kante za smeće to je razvaljeno,igralište naprave za djecu okupiraju ih narkomani i razbiju ljuljačke,tobogane i sl....e upravo tim mentalitetom "gras je kriv" ovakvi i mnogi ostali primjeri devastirane infrastrukture u gradu su hit i uvijek aktuelni
ja ne znam za takav primjer da se igdje desio
i ovaj klasicni mentalitet gras je kriv tu iskljucivo i nije niko drugi
bas me zanima da li bi oni uslugu pruzali da im svako svaki dan posara,a on izgubi po 2-3 sata čišćenja i popravljanja,mijenjanja tapacirunga i slično,ne bi nego bi takvi vlasnici prestali pruzati uslugu
znaci za svu nekuluturu,iskljucivo optuziti gras,a to sto neko sara ,dere nožem sjedišta,razbija,i opcenito se polasa razulareno takve osobe ne treba goniti
i da,od kada je pocela skolska godina,osnovna i srednja škola se ponaša na nivou ljudi iz kamenog doba,i gore od toga,ne znam ni sta te škole rade,ni roditelji
-
HomeArt
#14045 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
GRAS-ovci rade šta hoće, putnici rade šta hoće a Vladu kantona boli briga i tako 20+ godina i šta drugo očekivati nego uništenu i propalu firmu.
-
julisiz es grant
#14046 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Najveća greška je davanje svim srednjoškolcima džabnih karata. Ja bih to vezivao za uspjeh u školi. Ako si propalitet ili imaš vladanje manje od "primjereno", nema karte za tebe. Pa ti budi hajvan. A najveći hajvani u prevozu su tinejdžerčići uskurčeni i njihove fufe.Hemera wrote: i da,od kada je pocela skolska godina,osnovna i srednja škola se ponaša na nivou ljudi iz kamenog doba,i gore od toga,ne znam ni sta te škole rade,ni roditelji
-
dresdener78
#14047 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To su baš oni tramvaji porijeklom iz Amsterdama koji više ne voze nego voze zbog dotrajalog pneumatskog sistema (gumene cijevi, dihtunzi, itd. za koje nema love).Nefs-i Mulhima wrote: Inace, gras je dobio donaciju tramvaja sa video nadzorom, pa su iste te kamere grasovci uklonili iz vozila. Ne znaju koristiti ili sta?
Kamere su bile u tramvaju priključene na ekran u kabini konduktera koji je u Amstru osim prodaje karata i čuvao red i mir unutar vozila. Kod vozača nije bilo nekih ekrana itd., zato bi se morala prekopati cijela kabelaža.
- trambusek88
#14048 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kod vozača rade monitori, samo možda nekad nisu uključeni a oni pozadi "kod konduktera" ne rade osim u onog sa zelenom reklamom.
Znači bili su od početka monitori i kod vozača i nazad gdje je u Amsterdamu sjedio kondukter.
Kamere su tu, nije tačno da su demontirane, jedino što malo ovih tramvja radi, tačnije 4, i to zadnja 4 tog tipa u redovnom saobraćaju na planeti.
Malo ih je proizvedeno, teško se nabavljaju dijelovi za njih a isti su skupi itd...
Znači bili su od početka monitori i kod vozača i nazad gdje je u Amsterdamu sjedio kondukter.
Kamere su tu, nije tačno da su demontirane, jedino što malo ovih tramvja radi, tačnije 4, i to zadnja 4 tog tipa u redovnom saobraćaju na planeti.
Malo ih je proizvedeno, teško se nabavljaju dijelovi za njih a isti su skupi itd...
- Hemera
#14049 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
svaka ti čast na odgovorujulisiz es grant wrote:Najveća greška je davanje svim srednjoškolcima džabnih karata. Ja bih to vezivao za uspjeh u školi. Ako si propalitet ili imaš vladanje manje od "primjereno", nema karte za tebe. Pa ti budi hajvan. A najveći hajvani u prevozu su tinejdžerčići uskurčeni i njihove fufe.Hemera wrote: i da,od kada je pocela skolska godina,osnovna i srednja škola se ponaša na nivou ljudi iz kamenog doba,i gore od toga,ne znam ni sta te škole rade,ni roditelji
stvarno iz dana u dan,ko je prisiljen povremeno ili gluho bilo stalno koristiti prijevoz,gleda svakakve scene...
- OldMayor
#14050 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ljudi dragi pa Benjo baci bombu usred jebenog naselja i eno ga na slobodi, normala.
I sad da ja ocekujem u ovoj drzavi da ona nekoga kazni jer je napisao SRZLJDF III-1.
Moze se to sve rijesiti, sigurno i postoji zakon. Vidis neko se potpisuje, nazoves policiju, policija dodje, napise kaznu izvoli momak plati. E kad bi tako kaznjavo jedno mjesec dana, vidio bi ti bil se potpisivali. Tako je u normalnoj drzavi. Svi gradjani cuvaju svoje. Jer kad saras po tramvaju, ti ne saras po tramvaju mrskog nam GRAS-a, to je moj i vas tramvaj. Mi smo ga platili jbt.
Bi moj qrac nastavili tako sarat, kad mu izbijes 50-100 kermi, to ide srednjoskolcu il studentu od kafe.
Al sta ces ti, evo i da vidis da saraju, zovnes drota. 100% sam siguran da bi ti se prvo kvalitetno nasmijali, pa bi onda to prepricavali kolegama na pauzi...ono hjoj jrne danas me zove lik, kaze neko sara u tramvaju..buahah ha hah.
I sad da ja ocekujem u ovoj drzavi da ona nekoga kazni jer je napisao SRZLJDF III-1.
Moze se to sve rijesiti, sigurno i postoji zakon. Vidis neko se potpisuje, nazoves policiju, policija dodje, napise kaznu izvoli momak plati. E kad bi tako kaznjavo jedno mjesec dana, vidio bi ti bil se potpisivali. Tako je u normalnoj drzavi. Svi gradjani cuvaju svoje. Jer kad saras po tramvaju, ti ne saras po tramvaju mrskog nam GRAS-a, to je moj i vas tramvaj. Mi smo ga platili jbt.
Bi moj qrac nastavili tako sarat, kad mu izbijes 50-100 kermi, to ide srednjoskolcu il studentu od kafe.
Al sta ces ti, evo i da vidis da saraju, zovnes drota. 100% sam siguran da bi ti se prvo kvalitetno nasmijali, pa bi onda to prepricavali kolegama na pauzi...ono hjoj jrne danas me zove lik, kaze neko sara u tramvaju..buahah ha hah.