Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lud i ponosan wrote:
Na Telenoru CG u okviru XL paketa (cca 110 maraka mjesecno pretplate) Samsung S4 kosta 530 maraka.
Pa kad dodje kod nas vidjet cemo. A podatci nisu tacni, ali mislim da si shvatio poentu.
Evo lumia 920 kod nas cca 650KM, koliko je tamo?
Nemaju taj telefon, no evo npr. Samsung Galaxy S Advance uz paket XL s pretplatom priblizno 40KM ovaj uredjaj kosta 60KM (na paketu 120KM kosta 2KM), dok kod bhtelecoma isti ovaj uredjaj na paket od 50KM kosta 435KM (na paket 100KM kosta 160KM).
Kakva logika !?
Evo jos primjer iz domace firme, naime MTEL nudi LG Optimus L3 E400 u student tarifi 10KM (dobijes 15KM na racunu) i ovaj mobitel ZA SAMO JEDNU MARKU UZ UGOVOR NA 24MJESECA, dok isti taj telefon u BHT na 24 mjeseca dobijes za samo 125KM. Pametnom dosta vala...
Skoro sam uzeo neku jeftinu xperiu u telecomu. Na deklaraciji pise: uvoznik CT Retail doo.
Sto znaci da vjerovatno se ugradi neki poltron iz telecoma u dogovoru sa ovaim iz CT-a pa budu dobri brdo para na moj racun.
I da, taj CT uopste ne prodaje Sony telefone koliko sam vidio...
Casual's wrote:Mogu li se platiti preostale rate za neki uređaj ako je taj uređaj 'produžio' ugovor dok se ne isplati ? Dakle,želio bih otplatiti mobilni,a ostaviti Moju TV
Kad udjes u posljednju cetvrtinu ugovora mozes platiti ostatak rata za telefon. Racuna ti se onaj popust koji si dobio na osnovu ugovora (naravno, za taj period koji ti je ostao) i rate koje su ostale. Znaci, ako si potpisao na 24 mjeseca, nakon 18-te rate mozes otplatiti uredjaj.
trustm3 wrote:Zdravo, nedavno sam aktivirao 2 naj broja na BH telekomovoj mreži, interesuje me cijena razgovora i poruka prema naj brojevima. Ako iko šta zna neka javi, zahvalan bih bio.
Poruka je 0,05 KM, minut razgovora čini mi se 0,14 KM/min. Ovo govorim za prepaid. Na Ultra Smart tarifi cijena razgovora pada svakih deset minuta, a na Fun je besplatno, skida samo naknadu za uspostavu poziva.
holowey wrote:
ne znam zasigurno za htc, i druge brandove, ali znam da je cijena za nokia telefone kod bht u par maraka razlike sa cijenema dostupnim kod ovlastenog uvoznika, tako da ne sumnjam da je slicna prica i sa ostalim brandovima... medjutim, nasa raja voli da poredi cijene kod svecera i cijene kradenih telefona sa cijenama kod oficijelnih prodavaca
O kakvim svercerima pricas !? Eno pokazao sam ti s4 u UK za 185KM na 24 mjeseca s pretplatom od 105KM. Dobro, UK je razvijena, milionska zemlja, evo u HR, na paketu od 100KM, dobijes s4 za 430KM..sta mislis koja ce cijena u bih biti na paketu od 100KM !?
o svercerima koji na nasem trzistu prodaju telefone namijenjene trzistima drugih zemalja...npr "kupi" ili pokupi ono sto je "ispalo sa kamiona" u uk ili hr (mpr. mobilmedia prodaje telefone skinute sa vip mreze iz hrvatske) i proda ovdje za 3-4 stoje manje love...i ti to kupis i cak pohvalis prodavca...e o takvom sverceru pricam...
Qler wrote:Pa HR ima najmanje duplo vise korisnika mobilne telefonije, i daleko vecu konkurenciju nego mi. Normalno je da su jeftiniji.
So je to kod njih 430KM kad eno u USA ih po 50$ daju!
Nije to bas tacan podatak.
I drugo, nije sve u broju korisnika, jer bi po tom kriteriju Crna Gora bila daleko najskuplja drzava regiona u ovoj oblasti, a to nije tacno.
Na Telenoru CG u okviru XL paketa (cca 110 maraka mjesecno pretplate) Samsung S4 kosta 530 maraka.
zaboravljate da i telenor u cg i mtel u bih nisu male firmice nego firme kcerke pa kad telenor i mtel nabavljaju uredjaje, naruce stotinjak hiljada/milion komada, jedan dio za firmu majku, ostalo za firme kcerke i sigurno imaju nizu nabavnu cijenu u odnosu na bht
ne branim bht, pljujem po njima u oblastima koje mi smetaju, slab signal, visok ping, skup mobilni internet, ali cijene mobilnih uredjaja nisu visoke u odnosu na oficijelni retail, uz pakete sigurno dosta nize u odnosu na retail...
holowey wrote:... ali cijene mobilnih uredjaja nisu visoke u odnosu na oficijelni retail, uz pakete sigurno dosta nize u odnosu na retail...
Kako ba nisu visoke svega ti!
24 mjeseca x 105 KM (koliko kosta premi moja tv) = 2520 KM
a oni meni prodaju telefon za 920 KM kojem je inace "normalna" cijena 1200-1300 KM
i mos mislit daju mi cijelih 500 mb interneta mejsecno vauuuuu
Ima li neko informaciju kad će izaći update na Jelly Bean za i9070 Galaxy S Advance kod BH Telecom-a?
Gledao sam ovdje : http://live.samsung-updates.com/index.php
Izašao je za dosta zemalja, ali još nema BiH ( BH-Telecom)...
holowey wrote:zaboravljate da i telenor u cg i mtel u bih nisu male firmice nego firme kcerke pa kad telenor i mtel nabavljaju uredjaje, naruce stotinjak hiljada/milion komada, jedan dio za firmu majku, ostalo za firme kcerke i sigurno imaju nizu nabavnu cijenu u odnosu na bht
ne branim bht, pljujem po njima u oblastima koje mi smetaju, slab signal, visok ping, skup mobilni internet, ali cijene mobilnih uredjaja nisu visoke u odnosu na oficijelni retail, uz pakete sigurno dosta nize u odnosu na retail...
A što ćemo s Eronetom, i to je kćerka firma TH-T grupe, hrvatskog telekoma samim time i dojče telekoma pa im telefoni skuplji i par stotina maraka od m-telovih u istim tarifama. Naručuju i par desetaka milijuna uređaja, pa sad reci da je opravdano ili je u pitanju čisti monopol. Ne mislim da se nabavna cijena nešto vele razlikuje zbog same količine (možda apple uređaji).. pogotovo ta usporedba telecom - mtel.
@ing-ecc
Ma nisam dirao nista,htjeo sam da pronadjem upustva,pa po upustvima da uradim. Pokusat cu da spojim kako si napisao pa javim rezultate. Ovo radim samo zato sto su mi kolege sa foruma sugerisale da cu imati deklarisanu brzinu sa ukljucenim STB-om preko ZTE,jer Paradigma koju sada koristim to ne moze.
Unread postby nino90 on 22/05/2013 15:50
raja sta se ovo desava sa netom, zadnjih nekoliko dana svaki dan par puta stane, nece ne radi. Nakon nekog vremena ili reset modema proradi
A rasprave oko s4-vorke i cijene u telekomu i inim inostranim.
A garant da ne kazem niko od sugovornika nema ni pretplatu od 15KM,a kamo li 100.
Onaj ko placa 100 mjesecno ima i za telefon od milju i ne gleda to kao vi.
Ali hebaji ga volio bi i ja uz najmanji paket dobiti s4 za markicu
ČičineBrčine wrote:A rasprave oko s4-vorke i cijene u telekomu i inim inostranim.
A garant da ne kazem niko od sugovornika nema ni pretplatu od 15KM,a kamo li 100. Onaj ko placa 100 mjesecno ima i za telefon od milju i ne gleda to kao vi.
Taj po pravilu i ne ganja ove najnovije uređaje, vjeruj mi na riječ!
ČičineBrčine wrote:A rasprave oko s4-vorke i cijene u telekomu i inim inostranim.
A garant da ne kazem niko od sugovornika nema ni pretplatu od 15KM,a kamo li 100. Onaj ko placa 100 mjesecno ima i za telefon od milju i ne gleda to kao vi.
Zato sam i napisao, znam jednog koji jos muze 33
Kako kaze telefon radi svoj posao, a za ostalo je toshiba.
Zato sam i napisao, znam jednog koji jos muze 33
Kako kaze telefon radi svoj posao, a za ostalo je toshiba.
Ma libo ga taki, zato njemu brate NIKADA neće nestati kredita niti će tražiti od nekoga da mu pošalje "pola marke" istoga!
A garant da ne kazem niko od sugovornika nema ni pretplatu od 15KM,a kamo li 100.
Onaj ko placa 100 mjesecno ima i za telefon od milju i ne gleda to kao vi.
Nemam od 15, imam od 30 . Pa su mi skupi telefoni... uzeo na rate u jednoj prodavnici. 200KM jeftinije nego u telecomu ...
holowey wrote:... ali cijene mobilnih uredjaja nisu visoke u odnosu na oficijelni retail, uz pakete sigurno dosta nize u odnosu na retail...
Kako ba nisu visoke svega ti!
24 mjeseca x 105 KM (koliko kosta premi moja tv) = 2520 KM
a oni meni prodaju telefon za 920 KM kojem je inace "normalna" cijena 1200-1300 KM
i mos mislit daju mi cijelih 500 mb interneta mejsecno vauuuuu
a vidi mangupa iz bht, oni ti naplate 24 mjeseca x 105 marona a za te pare ne dobijes nista, ni tv, ni telefon, nista...lopovi...
holowey wrote:zaboravljate da i telenor u cg i mtel u bih nisu male firmice nego firme kcerke pa kad telenor i mtel nabavljaju uredjaje, naruce stotinjak hiljada/milion komada, jedan dio za firmu majku, ostalo za firme kcerke i sigurno imaju nizu nabavnu cijenu u odnosu na bht
A što ćemo s Eronetom, i to je kćerka firma TH-T grupe, hrvatskog telekoma samim time i dojče telekoma pa im telefoni skuplji i par stotina maraka od m-telovih u istim tarifama. Naručuju i par desetaka milijuna uređaja, pa sad reci da je opravdano ili je u pitanju čisti monopol. Ne mislim da se nabavna cijena nešto vele razlikuje zbog same količine (možda apple uređaji).. pogotovo ta usporedba telecom - mtel.
hajde pls pogledaj vlasnicku strukturu eroneta pa se vrati da editujes komentar
Ne mogu da vjerujem da neko moze reci da su povoljni telefoni u Telecomu ... Kako je telefon povoljan ako je 200-300 KM skuplji nego igdje drugo. DA ne govorim o tome da ih daju u pola cijene .
Kompanije u normalnim drzavama prodajom mobilnih aparata pokusavaju da pridobiju korisnike, a nasi uglavnom samo da zarade....
skafiskafsnjak wrote:Ne mogu da vjerujem da neko moze reci da su povoljni telefoni u Telecomu ... Kako je telefon povoljan ako je 200-300 KM skuplji nego igdje drugo. DA ne govorim o tome da ih daju u pola cijene .
Kompanije u normalnim drzavama prodajom mobilnih aparata pokusavaju da pridobiju korisnike, a nasi uglavnom samo da zarade....
Ali kad im se moze, nema konkurencije ...
grijesis sa postavkom a onda ti shodno tome i zakljucak bude pogresan... telefon koji kupis u bht je u par maraka razlike sa cijenama kod oficijelnih zastupnika, provjeri... a ti za osnovu uzimas cijene u fontele, univerzalno, pijaci...