Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Challenger__
#14026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slika i prilika današnjih advokata presmješnog NS-a.
LOL!
LOL!
-
esad_plavi
#14027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Opet ti sa "one-linersima", ko fol nesto si mudro rekao, a nista mi nisi rekao. Kad pocnes argumentovano diskutovati, moci cemo pricati, dotad cu pretpostaviti da me zezas, tako da se necu upustati u daljnje rasprave na ovom nivou. PrijatnoChallenger__ wrote:Slika i prilika današnjih advokata presmješnog NS-a.
LOL!
- Gradski
#14028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Molim te reci jednu riječ na toj sjednici ili sjednici Vlade KS i zamoli ih da podnesu ostavke jer su nesposobni kakav ponedeljak rok i uspostava saobraćaja odmah ja sa djecom ne mogu plaćati taxi za prevoz od Ilidže do grada ali momentalne ostavke čitave Vlade nek se svi nose u vraga.
-
Pedja Kojovic
#14029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
NAŠA STRANKA POVODOM NENAJAVLJENOG ŠTRAJKA GRAS-A: Kada će javna preduzeća prestati služiti kao biroi za zapošljavanje stranačkih kadrova?!
Subota | 12.01.2013.
Naša stranka najoštrije osuđuje ponašanje radnika GRAS-a, koji su jučer povukli vozila iz saobraćaja u znak protesta zbog imenovanja Hasana Bašića za v.d. direktora GRAS-a i time stupili u nenajavljeni štrajk.
Smatramo da je ovo posljedica višegodišnje politizacije sindikata ali i javnog preduzeća kojim ne upravlja stručan i odgovoran menadžment nego političke partije i dosadašnje neodgovorne vladajuće strukture u Kantonu Sarajevo.
"Mi smo prije godinu dana na tematskoj Skupstini GRAS-a govorili da je nas, zastupnički, zadatak da građanima obezbijedimo kvalitetan javni prevoz, a da se GRAS-om trebaju baviti stečajni upravnik i kantonalno tužilastvo. Svakog mjeseca GRAS pravi više od milion gubitaka, a građani ne dobijaju ni približno kvalitetnu uslugu za svoj novac. Milioni i milioni bužzetskog novca su bačeni na spasavanje GRAS-a. Ta agonija mora prestati. Slucaj Gras je samo indikacija da dolazi vrijeme kada ćemo platiti sve ove godine u kojima su političke partije ova preduzeća koristile kao stranačke biroe za zapošljavanje, za kupovinu socijalnog mira i situiranje svojih nestrucnih kadrova.
I druga komunalna preduzeća su u sličnoj situaciji, tako da nas u ovoj godini političke i ekonomske recesije čeka dugo odgađano suočavanje sa brutalnom realnošću" istaknuo je Pedja Kojović, predstavnik Naše stranke u Kantonalnoj skupštini.
Predstavnici Naše stranke u Kantonalnoj Vladi su više puta na tematskim sjednicama predlagali stečaj ovog javnog preduzeća i utvrđivanje krivične odgovornosti osoba koje su dovele GRAS u ovakvo katastrofalno stanje. Obaveza je Vlade da obezbijedi građanima kvalitatan i dostojanstven javni prevoz i na tom primjeru pokaze da javna preduzeća prvenstveno treba da budu servis građana." dodao je Kojović.
(** No links **/BLIN/em)
Subota | 12.01.2013.
Naša stranka najoštrije osuđuje ponašanje radnika GRAS-a, koji su jučer povukli vozila iz saobraćaja u znak protesta zbog imenovanja Hasana Bašića za v.d. direktora GRAS-a i time stupili u nenajavljeni štrajk.
Smatramo da je ovo posljedica višegodišnje politizacije sindikata ali i javnog preduzeća kojim ne upravlja stručan i odgovoran menadžment nego političke partije i dosadašnje neodgovorne vladajuće strukture u Kantonu Sarajevo.
"Mi smo prije godinu dana na tematskoj Skupstini GRAS-a govorili da je nas, zastupnički, zadatak da građanima obezbijedimo kvalitetan javni prevoz, a da se GRAS-om trebaju baviti stečajni upravnik i kantonalno tužilastvo. Svakog mjeseca GRAS pravi više od milion gubitaka, a građani ne dobijaju ni približno kvalitetnu uslugu za svoj novac. Milioni i milioni bužzetskog novca su bačeni na spasavanje GRAS-a. Ta agonija mora prestati. Slucaj Gras je samo indikacija da dolazi vrijeme kada ćemo platiti sve ove godine u kojima su političke partije ova preduzeća koristile kao stranačke biroe za zapošljavanje, za kupovinu socijalnog mira i situiranje svojih nestrucnih kadrova.
I druga komunalna preduzeća su u sličnoj situaciji, tako da nas u ovoj godini političke i ekonomske recesije čeka dugo odgađano suočavanje sa brutalnom realnošću" istaknuo je Pedja Kojović, predstavnik Naše stranke u Kantonalnoj skupštini.
Predstavnici Naše stranke u Kantonalnoj Vladi su više puta na tematskim sjednicama predlagali stečaj ovog javnog preduzeća i utvrđivanje krivične odgovornosti osoba koje su dovele GRAS u ovakvo katastrofalno stanje. Obaveza je Vlade da obezbijedi građanima kvalitatan i dostojanstven javni prevoz i na tom primjeru pokaze da javna preduzeća prvenstveno treba da budu servis građana." dodao je Kojović.
(** No links **/BLIN/em)
- drug_profi
#14030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja ja sam uvijek na strani radnika kad traze svoja prava, ali ovdje oni traze nesto na sta nemaju pravo, a vlasnik je psrijecen da upravlja imovinom.
Ovo je posao za policiju i mislim da bi vecina gradjana Sarajeva pozdravila policijsku intervenciju koja bi stavila GRAS u funkciju. Molim te kao covjeka koji je usao u vlast i na osnovu mojih glasova, da ovo primis na znanje i da zahtjevas da se najkasnije do nedelje navece uspostavi gradski prevoz u punom kapacitetu, a da se svi ucesnici pobune (nazivanje ove prstave strajkom samo im daje legitimitet koji nemaju) budu novcano kaznjeni, asvi oni koji odbiju da rade, da im se momenatalno uruci raskid ugovora.
Do kad cemo dopsutati da nas ucjenjuje svaka susa?
Ovo je posao za policiju i mislim da bi vecina gradjana Sarajeva pozdravila policijsku intervenciju koja bi stavila GRAS u funkciju. Molim te kao covjeka koji je usao u vlast i na osnovu mojih glasova, da ovo primis na znanje i da zahtjevas da se najkasnije do nedelje navece uspostavi gradski prevoz u punom kapacitetu, a da se svi ucesnici pobune (nazivanje ove prstave strajkom samo im daje legitimitet koji nemaju) budu novcano kaznjeni, asvi oni koji odbiju da rade, da im se momenatalno uruci raskid ugovora.
-
StupskaBitanga
#14031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
da ali upravo Naša stranka i SDU aminovanjem SDA gluposti vraća na direktorsko mjesto osobu poput Bašića
Postavlja se pitanje
Do jučer su evo iz NS drvlje i kamenje na SDA, oni su lopovi kriminalnci, za sve su krivi što smo u go///a a evo vidimo vraćaju nesposobne i kriminalne i moram reći nepismene na pozicije
Postavlja se pitanje
Do jučer su evo iz NS drvlje i kamenje na SDA, oni su lopovi kriminalnci, za sve su krivi što smo u go///a a evo vidimo vraćaju nesposobne i kriminalne i moram reći nepismene na pozicije
- Challenger__
#14032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Drugari, ne sekirajte se... Kada "principijelna" NS namiriše da se SDA klima, zabiće nož u leđa SDA, pompezno i "principijelno" kao što su uradili i SDP-u. Ko je izdao sebe izdaje i druge.
Plane and simple.
Plane and simple.
-
esad_plavi
#14033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
+1drugi profil wrote:Pedja ja sam uvijek na strani radnika kad traze svoja prava, ali ovdje oni traze nesto na sta nemaju pravo, a vlasnik je psrijecen da upravlja imovinom.
-
Pedja Kojovic
#14034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
stupskabitanga
Vas posto mije potpuno nerazumljiv, kao i koje i kome se postavlja pitanje.
Ali nekoliko cinjenicnih korekcija.
MI ne ucestvujemo u izvrsnoj vlasti u KS niti smo glasali za sadasnju Vladu.
(Samim tim nemamo nista sa postavljanjem direktora GRAS-a)
Mi SDA, i sada, kao i do sada, drzimo najodgovornijim za stanje u kojem se zemlja sada nalazi.
U ideoloskom smislu izmedju NS-a i SDA postoje nepomiriljive razlike(recimo, odnos prema vjeronauku u drzavnim skolama).
p.k.
Mi SDA, i sada, kao i do sada, drzimo najodgovornijim za stanje u kojem se zemlja sada nalazi.
U ideoloskom smislu izmedju NS-a i SDA postoje nepomiriljive razlike(recimo, odnos prema vjeronauku u drzavnim skolama).
p.k.
- Shahab
#14035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Odlično saopćenje NS vezano za poslednja dešavanja u GRAS-u. Još bih samo dodao da je pozicija monopola uvijek štetna za građane, i da je izlaz iz ove situacije u hitnoj sprovedbi evropskih normi i standarda kojima se uređuje oblast tržišne konkurencije, odnosno otvaranje svih saobračajnih linija konkurenciji privatnog sektora, i to putem tendera. One linije koje nisu profitabilne, nastaviti subvencionirati ali do prihvatljivog nivoa. I to također riješiti putem tendera. Nedavno sam čitao da su u Talnusu uveli potpuno besplatan gradski saobračaj. Suština je da je ovakvo stanje neodrživo i u finansijskom smislu i u smislu kvalitete usluge. GRAS nije ispunio očekivanja i treba uvesti stečaj. Naša stranka ima apsolutno dobar kurs i jedina je stranka koja zastupa progresivne i liberalne ideje koje su u korist građana a ne stranačkih koruptokracija...
-
pemanapemani
#14036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Odlično sumirano, nažalost.tvsabina wrote:Mislim da je mnogo "demokratičnije" slijedeće :esad_plavi wrote:
Dalje, sve i da su, eto, odbili da udju u koaliciju - desila bi se sljedeca situacija: od 23 vijecnika, SDP bi imao 11, sto bi znacilo da bi im za vecinu trebao svega 1 glas. Uzmimo da Nasa stranka, BPS i SBiH, odbiju da udju u koaliciju sa SDP, znacilo bi da bi 1 nezavisni kandidat u potpunosti odlucuje o sudbini svake odluke na nivou gradskog vijeca, dok se u ovakvoj koaliciji mora udovoljiti glasackom tijelu 4 razlicite, sto je u svakom slucaju puno demokraticnije, zar ne?
- prva polovina 2012 - mi NS smo hard core opozicija u gradu. Preziremo sve - s pravom jer svi su obnašali vlast , bili neodgovorni i nisu napravili ništa. Ukoliko pobijedimo radikalno mijenjamo sistem ukoliko ne pobijedimo tu smo da ukazujemo na sve manjkavosti postojećih "poglavara" i "pastira".
Ok - glasalo se , nema dooljno glasova , znate šta *ebite se svi ostali građani Kantona/Grada jer sami ste krivi što je pat pozicija u gradu(glasalo se) a da ne govorimo da ste krivi što glasate 20 godina kao papagaji za poziciju koja vas srozava materijalno i intelektualno svaki dan i "opoziciju" koja POMAŽE toj poziciji u srozavanju ljudskog dostojanstva jer se grčevito bori da postane - pozicija.
Također mislim da je mnogo "nedemokratičnije" slijedeće :
- posljednji mjesec 2012 , OV-ovi i GV formirani , juhu mi smo četvrti u gradu a peti u kantonu i sl..i eto pošto smo DO IZBORA bili hard core opozicija sada želimo postati KONSTRUKTIVNA opozicija koja participira ovaj neparticipira nego se "sporazumjeva" sa pozicijom koja nas srozava materijalno i intelektualno svaki dan zarad "konstituisanja OV i GV " (da građani ne ispaštaju) dok se istovremeno ni zbog čega prepucavamo sa "opozicijom koja POMAŽE poziciju u srozavanju ljudskog dostojanstva jer se grčevito bori da postane - pozicija.
Vi glasači i simpatizeri NS-a..vi MORATE shvatiti našu neprincipijelnost , kršenje temeljnih nepisanih postulata zarad neke "prirodne" koaliciji jer nema veze što vam bilo kakve "sporazume" nismo pomenuli prije izbora....sve naravno zarad "konstituisanja OV i GV"(da građani - ne pate)
Dakle , vi simpatizeri i glasači NS-a možete jedino gnjaviti PK na forumu i to je to. To što ste vi kao LJUDI GLASALI za jednu politiku a dobili sasvim drugu je nebitno.
Zamoliću Vas samo da me ne "ubjeđujete" u nešto , odnosno da mi dokazujete "argumente".
Pročitala sam još par vaših postova ovdje...ne mogu da vjerujem da Naša Stranka ima takve "branioce".....
Hvala
Dodao bih Peđine izjave o buđenju bez iznenađenja na političkom planu, nesrazmjeru ideologija, dugogodišnje guranje principjelnosti, itd.
Onda paf. Probudiš se i vidiš da je NS u koaliciji sa SDA.
Volio bih da mi neko iz NS-a pojasni, jer mi stvarno nije jasno. Ne vidim ništa drugo osim materijalnog interesa pojedinaca ili možda stranke?
Koalirati, i to sa SDA na gradskom nivou u ovakvom političkom metežu i cirkusu, dvije godine prije općih izbora, gdje se kao NS trebala definitivno profilirati kao stranka "trećeg puta"?
Stvarno mi nije jasno.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#14037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, tuzno je citati tvoje pokusaje (i ne samo tvoje) spinovanja, u teznji da kao nekome dokazete da je SDA na gradskom nivou, nesto sasvim sasviimmm drugacije, od SDA na drzavnom, federalnom pa cak i kantonalnom nivou.
Kao da svakome normalnom nije jasno da SDA koju ste svojim uzajamnim izglasavanjima direktno podrzali u opstinskim vijecima, nije zapravo bas ona SDA koja nas je 17 godina pokradala, koja se familijarno i stranacki rastaljivala i kapilarno rasporedila po svim nivoima...i koja je na koncu najvise zasluzna za stanje u kojem se nalazi ova drzava i drustvo kao takvo.
U krajnjem slucaju pojedini pokusaji da se to negira, i da se na neki nacin preko spina i te negacije amnestira vasa direkna podrska u izglasanaju na nivoima opstinskih vijeca kadra SDA, zaista vrijedja zdrav razum.
Na vasoj zvanicnoj FB stranici, svojim imenom i prezimenom ispod svoja dva komentara, potpisao se covjek kojeg ne trebamo previse predstavljati, barem medju nama simpatizerima, clanovima i glasacima NS, jer je jos u predizbornom periodu bas taj covjek dobio jednu od vecih podrski na ovom forumu..i u ta dva komentara zapravo se precizno odredio i ne samo vezano za aktuelnu situaciju u GRAS-u, jer su njegovi komentari bili komentari na obracanje NS vezano za to.
Kao da svakome normalnom nije jasno da SDA koju ste svojim uzajamnim izglasavanjima direktno podrzali u opstinskim vijecima, nije zapravo bas ona SDA koja nas je 17 godina pokradala, koja se familijarno i stranacki rastaljivala i kapilarno rasporedila po svim nivoima...i koja je na koncu najvise zasluzna za stanje u kojem se nalazi ova drzava i drustvo kao takvo.
U krajnjem slucaju pojedini pokusaji da se to negira, i da se na neki nacin preko spina i te negacije amnestira vasa direkna podrska u izglasanaju na nivoima opstinskih vijeca kadra SDA, zaista vrijedja zdrav razum.
Na vasoj zvanicnoj FB stranici, svojim imenom i prezimenom ispod svoja dva komentara, potpisao se covjek kojeg ne trebamo previse predstavljati, barem medju nama simpatizerima, clanovima i glasacima NS, jer je jos u predizbornom periodu bas taj covjek dobio jednu od vecih podrski na ovom forumu..i u ta dva komentara zapravo se precizno odredio i ne samo vezano za aktuelnu situaciju u GRAS-u, jer su njegovi komentari bili komentari na obracanje NS vezano za to.
Marko Cvitanović
Naša stranka, dakle i moja, izmišlja toplu vodu. Štrajk je post-festum dešavanje. Osuđuje li Naša stranka SDA koja se godinama služi GRAS-om kao svojim bankomatom? Zašto smo onda s njima u vlasti?
Marko Cvitanović
Onda se ponašamo po modelu stranke za BiH koja je petnaestak godina bila u vlasti kroz različite neformalne koalicije, a sve vrijeme agitirala protiv vlasti. Plašim se da smo se kompromitirali ovim ulaskom u vlast sa SDA.
-
rajvosa1
#14038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Postovani Pedja,Pedja Kojovic wrote:stupskabitanga
p.k.
svojim pravdanjima ove koalicije sa SDA postajete kao Lagumdzija kada je nakon izbora govorio da SDP u stvari ima rast! Previse ste pametni, obrazovani i kulturni da padate na taj nivo. Nadam se da cete uvidjeti gresku i raskinuti ovaj savez sa najodgovornijom strankom za katastrofu u kojoj se nalazi nas grad.
-
Pedja Kojovic
#14039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rajvosa1
Prirodu i domet tog sporazuma, koji se ispunjava formiranjem GV, sam na prethodnim stranicama mnogo puta i vrlo detaljno objasnio.(Vasa skepsa u istinost mojih rijeci i vasa licna interpretacija istog je, naravno, vase pravo).
Ali nekoliko opaski o necem drugom..
Nasa stranka je odluku o sporazumu donijela imajuci u vidu iskljucivo najbolje interese stranke i nasih glasaca.
Ukoliko ne vjerujete da sadasnje rukovodstvo stranke odluke donosi iskljucivo na osnovu tih kriterija onda je ovaj tehnicki sporazum najmanji problem.
(Niti jednom cinjenicom potkrepljene aluzije da su na odluku o tome sa kojim blokom sklopiti ovaj tehnicki sporazum uticali "licni interesi pojedinaca" smatram nedostojnim odgovora).
Naravno, glasaci na sljedecim izborima treba da uzmu u obzir i ovaj sporazum i, nadam se, rad vjecnika koji su zahvaljujuci njemu dobili mjesta u GV.
Sto se tice mene i mog rada...
Ja bih zaista volio da su izbori sutra pa da me nasi glasaci ako ih nisam dobro zastupao smjene, a ako jesam da mi daju mandat da nastavim raditi.(Hipoteticki govorim, jer niti sam ja, niti stranka donijela odluku da li cu se opet kandidatirati).
p.k.
Prirodu i domet tog sporazuma, koji se ispunjava formiranjem GV, sam na prethodnim stranicama mnogo puta i vrlo detaljno objasnio.(Vasa skepsa u istinost mojih rijeci i vasa licna interpretacija istog je, naravno, vase pravo).
Ali nekoliko opaski o necem drugom..
Nasa stranka je odluku o sporazumu donijela imajuci u vidu iskljucivo najbolje interese stranke i nasih glasaca.
Ukoliko ne vjerujete da sadasnje rukovodstvo stranke odluke donosi iskljucivo na osnovu tih kriterija onda je ovaj tehnicki sporazum najmanji problem.
(Niti jednom cinjenicom potkrepljene aluzije da su na odluku o tome sa kojim blokom sklopiti ovaj tehnicki sporazum uticali "licni interesi pojedinaca" smatram nedostojnim odgovora).
Naravno, glasaci na sljedecim izborima treba da uzmu u obzir i ovaj sporazum i, nadam se, rad vjecnika koji su zahvaljujuci njemu dobili mjesta u GV.
Sto se tice mene i mog rada...
Ja bih zaista volio da su izbori sutra pa da me nasi glasaci ako ih nisam dobro zastupao smjene, a ako jesam da mi daju mandat da nastavim raditi.(Hipoteticki govorim, jer niti sam ja, niti stranka donijela odluku da li cu se opet kandidatirati).
p.k.
- drug_profi
#14040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Marko nije moja opstina, ali ako se gdje pojavi na listi za opste izbore, mogao bi lako dobiti moj glas.Lud i ponosan wrote:Dadoh Marku glas na izborima, ipak nisam omanuo u potpunosti.
From phone using Tapatalk 2
Nazalost, ako ce to donijeti i glas za NS,tj. SDA, onda su mu sanse nesto manje.
-
baxul
#14041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne znam, ne znam...
što se mene tiče ne može se pljuvati kad je sporazum tek od skora stupio na snagu i nisu se još uspjeli vidjeti rezultati djelovanja istog... tako da ovo unaprijed razočarenje, šta ja znam, zvuči malo pobezveze... posebno kad se uzme u obzir skroman rezultat NS na području čitave države (neuticajna stranka na nivou države, entiteta i 9 kantona)...
druga stvar ovo je sporazum o lokalnoj upravi na kojoj se donose lokalne politike i tu je regularno da se imaju dogovori "ideološki nekompatabilnih stranaka"...
ja bih da se sačeka neki rezultat djelovanja u općinama i gradu pa da se onda sudi...
stranka je odlučila preuzeti odgovornost na ovaj ili onaj način i to je pohvalno (za mene). sdp i radoničićevci nisu pristali drugi blok jeste... znači odlučili su da pokušaju da pokažu šta mogu... ako ne pokažu onda jbga šutnete ih ako isprave neke stvari i budu transparentni onda ne vidim razlog da se ljutite što su pokušali biti odgovorni...
tek treba da se vidi....
što se mene tiče ne može se pljuvati kad je sporazum tek od skora stupio na snagu i nisu se još uspjeli vidjeti rezultati djelovanja istog... tako da ovo unaprijed razočarenje, šta ja znam, zvuči malo pobezveze... posebno kad se uzme u obzir skroman rezultat NS na području čitave države (neuticajna stranka na nivou države, entiteta i 9 kantona)...
druga stvar ovo je sporazum o lokalnoj upravi na kojoj se donose lokalne politike i tu je regularno da se imaju dogovori "ideološki nekompatabilnih stranaka"...
ja bih da se sačeka neki rezultat djelovanja u općinama i gradu pa da se onda sudi...
stranka je odlučila preuzeti odgovornost na ovaj ili onaj način i to je pohvalno (za mene). sdp i radoničićevci nisu pristali drugi blok jeste... znači odlučili su da pokušaju da pokažu šta mogu... ako ne pokažu onda jbga šutnete ih ako isprave neke stvari i budu transparentni onda ne vidim razlog da se ljutite što su pokušali biti odgovorni...
tek treba da se vidi....
-
rajvosa1
#14042 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Postovani Pedja, evo da vam odgovorim na vase teze
Posto sam bio vas glasac, ne smatram ovo korisnim po moj interes kao gradjanina nego kao izdaju interesa gradjana.
Jednostavno, ne vjerujem.
Niti jednom cinjenicom potkrepljene aluzije da su na odluku o tome sa kojim blokom sklopiti ovaj tehnicki sporazum uticali "licni interesi pojedinaca" smatram nedostojnim odgovora.
Mislim da vi licno niste, da ste moralan i castan covjek, koji je donio jednu pogresnu odluku, mozda vodjen i dobrim namjerama. Ali ne vjerujem da nije bilo nikakvih namirivanja prema drugima u Nasoj stranci.
Mogucnost da ponovo dobijete moj glas sveli ste vec na vjerovatnocu po kojoj cu glasati za Stranku za BiH. Mozda bude nesto sa Komsicem, ako ni to ne valja, prazan listic sa nekom poruko.
Svako dobro, i hvala vam sto kao predstavnik stranke za koju sam glasao redovno dajete odgovore, bez obzira na moje veliko razocaranje vodjenjem stranke nakon izbora.
Posto sam bio vas glasac, ne smatram ovo korisnim po moj interes kao gradjanina nego kao izdaju interesa gradjana.
Jednostavno, ne vjerujem.
Niti jednom cinjenicom potkrepljene aluzije da su na odluku o tome sa kojim blokom sklopiti ovaj tehnicki sporazum uticali "licni interesi pojedinaca" smatram nedostojnim odgovora.
Mislim da vi licno niste, da ste moralan i castan covjek, koji je donio jednu pogresnu odluku, mozda vodjen i dobrim namjerama. Ali ne vjerujem da nije bilo nikakvih namirivanja prema drugima u Nasoj stranci.
Mogucnost da ponovo dobijete moj glas sveli ste vec na vjerovatnocu po kojoj cu glasati za Stranku za BiH. Mozda bude nesto sa Komsicem, ako ni to ne valja, prazan listic sa nekom poruko.
Svako dobro, i hvala vam sto kao predstavnik stranke za koju sam glasao redovno dajete odgovore, bez obzira na moje veliko razocaranje vodjenjem stranke nakon izbora.
-
Pedja Kojovic
#14043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rajvosa1
Uskoro ce kongres NS-a pa ce clanovi biti u prilici da kazu sta misle o rukovodstvu i nacinu na koji vode stranku.
Nije u redu, ja mislim, da odustanete od politicke participacije.
Ako NS nije ispunila vasa ocekivanja pronadjite svog politickog predstavnika medju ostalih 100 i nesto politickih subjekata. Ako ni to nije moguce pokrenite osnivanje nove partije.
Bez obzira sto se ne slazemo po nekim pitanjim i sto vi, ja mislim, nekim aluzijama neposteno ogovarate ljude, ove prethodne redove sam zaista iskreno napisao. Dici sada ruke od politike znaci dici ruke od ove zemlje.(Malo je prepatriotski za moj ukus, ali ja zaista mislim da je tako).
p.k.
Uskoro ce kongres NS-a pa ce clanovi biti u prilici da kazu sta misle o rukovodstvu i nacinu na koji vode stranku.
Ako NS nije ispunila vasa ocekivanja pronadjite svog politickog predstavnika medju ostalih 100 i nesto politickih subjekata. Ako ni to nije moguce pokrenite osnivanje nove partije.
Bez obzira sto se ne slazemo po nekim pitanjim i sto vi, ja mislim, nekim aluzijama neposteno ogovarate ljude, ove prethodne redove sam zaista iskreno napisao. Dici sada ruke od politike znaci dici ruke od ove zemlje.(Malo je prepatriotski za moj ukus, ali ja zaista mislim da je tako).
p.k.
-
rajvosa1
#14044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Molim vas, sada ste me uvrijedili. Moj patriotski dug sam odradio kad je vrijeme tome bilo, ali to nikad ne uzimam kao `argument` u raspravama, posebno politickim. Mislim, naprotiv, da je sada vrhunac patriotizma pljuvati po aktualnim strankama. Stvarno ste me uvrijedili, pa je mozda bolje da malo ohladim, nego da sada svasta kazem.Pedja Kojovic wrote:rajvosa1
p.k.
lp
- Maystor
#14045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gospodine Peđa, zamolio bih vas da date odgovor na jedno pitanje (pretpostavljam da ovo zanima mnoge vaše simpatizare, iako ja to više nisam). Kako ćete se postaviti u slučaju da g. Kljuić bude izabran za gradonačelnika? SDA to smatra već završenom pričom:
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... donacelnik
Da li ćete reći, OK dajte nam onda zamjenika i postaviti Sabinu, ili ćete biti "principijelni" i konstatovati da niste ostvarili ono što ste tražili?
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... donacelnik
Da li ćete reći, OK dajte nam onda zamjenika i postaviti Sabinu, ili ćete biti "principijelni" i konstatovati da niste ostvarili ono što ste tražili?
-
Pedja Kojovic
#14046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
maystor
Mi necemo odustati od kandidovanja g. Fincija.
SDU (SDA se ne petlja) u medijskim istupima - nekoliko izjava Zlatara - stvara utisak da je izbor g.Kljuica za gradonacelnika gotova stvar.
To nije tacno.
Sto se tice plana B...
Preci cemo taj most kad do njega dodjemo.
p.k.
SDU (SDA se ne petlja) u medijskim istupima - nekoliko izjava Zlatara - stvara utisak da je izbor g.Kljuica za gradonacelnika gotova stvar.
To nije tacno.
Sto se tice plana B...
p.k.
- Maystor
#14047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gospodine Peđa, hvala vam na odgovoru, iskreno.Pedja Kojovic wrote:maystor
To nije tacno.
Sto se tice plana B...
p.k.
Vaš način komunikacije sa građanima je jedinstven na BH političkoj sceni i ja vam zaista čestitam na tome.
-
Albin Zuhric
#14048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina,
(odgovor na post 08.01.2013)
Obecao sam odgovoriti pa evo.
Osmatrajuci historiju o kojoj govorite vidim 5 godina staru stranku, bez novca za infrastrukturu, medjunarodne pomoci, koja je usla na politicku scenu popunjenu politickim subjektima vise nego u vecini zemalja, i koja nije spremna sluziti se metodama, od kojih vecina ne preza, da sto brze dodje do vlasti. Ne znam kako vi percepirate mudrost ali…
Kritike da cemo postati ‘oni’ sa ‘njima’, kako to neki kazu, su u najmanju ruku cudne. Ne znam sta drugo da odgovorim na takve stvari.
Jesu nam aplaudirali, ali nakon sto smo izasli iz partnerstva. Za takvo nesto treba prvo uci u partnerstvo i pokusati napraviti nesto. Ja se iskreno nadam da ovo partnerstvo necemo morati napustiti, tako sto ce svi partneri raditi u interesu gradjana (znam, znam, zvuci svima naivno), ali ako nam se desi ‘SDP situacija’ opet, onda mozete biti sigurni da ce nasa reakcija biti odgovarajuca.
Nemam mnogo komentara na vase sjecanje kada se radi o SDP-u, slazem se.
Sto se tice kompatibilnosti, mislim da ste upravu, i niko ne kaze da smo kompatibilni na ideoloskom nivou sa SDA, medjutim ovakve koalicije postoje u mnogim zemljama. Svedska Partija Centra sa kojom sada suradjujemo je liberalna/zelena partija koja je u vlasti, i u koaliiji sa konzervativcima. U ovim situacijama je vazno pronaci nekoliko zajednickih stvari koje mozemo uraditi za gradjane a koje nisu ideoloski ‘obojene’, a za ostale zadrzati svoj subjektivitet. Koalicija sa SDA ne znaci da cemo u bilo kojem trenutku promovirati konzervatizam, ili se ideoloski pribliziti desnici. Mi cemo provoditi/promovirati nase liberalne ideje sami, a to su ideje o kojima smo govorili u kampanji, I pokusati lobirati za podrsku istima.
Govorite o odusevljenju glasaca. Bilo bi mi veoma drago da imamo dovoljno izabranih predstavnika da sami provodimo politike o kojima smo govorili u kampanji, medjutim…Ni ja nisam odusevljen, ali nisam odusevljen ni situacijom u zemlji, ni politikom generalno, ali radimo najbolje sto mozemo sa najboljim namjerama. Ako sporazum znaci da ce nasi vijecnici imati vece sanse da provode nase liberalne politike, da ucestvuju u procesima i bolje kontrolisu rad drugih stranaka, a pri tome znam o kakvim se ljudima radi, onda ja ne moram biti odusevljen samim sporazumom, jer ce nasi glasaci sigurno dobiti vise nego sto bi nasom apstinencijom u naredne cetiri godine.
Hvala vam tvsabina. nadam se da sam uspio dati neke odgovore, i izvinjavam se sto mi je trebalo ovako dugo.
Prijatno.
(odgovor na post 08.01.2013)
Obecao sam odgovoriti pa evo.
Osmatrajuci historiju o kojoj govorite vidim 5 godina staru stranku, bez novca za infrastrukturu, medjunarodne pomoci, koja je usla na politicku scenu popunjenu politickim subjektima vise nego u vecini zemalja, i koja nije spremna sluziti se metodama, od kojih vecina ne preza, da sto brze dodje do vlasti. Ne znam kako vi percepirate mudrost ali…
Kritike da cemo postati ‘oni’ sa ‘njima’, kako to neki kazu, su u najmanju ruku cudne. Ne znam sta drugo da odgovorim na takve stvari.
Jesu nam aplaudirali, ali nakon sto smo izasli iz partnerstva. Za takvo nesto treba prvo uci u partnerstvo i pokusati napraviti nesto. Ja se iskreno nadam da ovo partnerstvo necemo morati napustiti, tako sto ce svi partneri raditi u interesu gradjana (znam, znam, zvuci svima naivno), ali ako nam se desi ‘SDP situacija’ opet, onda mozete biti sigurni da ce nasa reakcija biti odgovarajuca.
Nemam mnogo komentara na vase sjecanje kada se radi o SDP-u, slazem se.
Sto se tice kompatibilnosti, mislim da ste upravu, i niko ne kaze da smo kompatibilni na ideoloskom nivou sa SDA, medjutim ovakve koalicije postoje u mnogim zemljama. Svedska Partija Centra sa kojom sada suradjujemo je liberalna/zelena partija koja je u vlasti, i u koaliiji sa konzervativcima. U ovim situacijama je vazno pronaci nekoliko zajednickih stvari koje mozemo uraditi za gradjane a koje nisu ideoloski ‘obojene’, a za ostale zadrzati svoj subjektivitet. Koalicija sa SDA ne znaci da cemo u bilo kojem trenutku promovirati konzervatizam, ili se ideoloski pribliziti desnici. Mi cemo provoditi/promovirati nase liberalne ideje sami, a to su ideje o kojima smo govorili u kampanji, I pokusati lobirati za podrsku istima.
Govorite o odusevljenju glasaca. Bilo bi mi veoma drago da imamo dovoljno izabranih predstavnika da sami provodimo politike o kojima smo govorili u kampanji, medjutim…Ni ja nisam odusevljen, ali nisam odusevljen ni situacijom u zemlji, ni politikom generalno, ali radimo najbolje sto mozemo sa najboljim namjerama. Ako sporazum znaci da ce nasi vijecnici imati vece sanse da provode nase liberalne politike, da ucestvuju u procesima i bolje kontrolisu rad drugih stranaka, a pri tome znam o kakvim se ljudima radi, onda ja ne moram biti odusevljen samim sporazumom, jer ce nasi glasaci sigurno dobiti vise nego sto bi nasom apstinencijom u naredne cetiri godine.
Hvala vam tvsabina. nadam se da sam uspio dati neke odgovore, i izvinjavam se sto mi je trebalo ovako dugo.
Prijatno.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#14049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izadjite iz salonskog politickog razmisljanja, teoretisanja i nekih plasticnih poredjenja na ideolosko-principijelnim relacijama i usporedbama.Albin Zuhric wrote: Sto se tice kompatibilnosti, mislim da ste upravu, i niko ne kaze da smo kompatibilni na ideoloskom nivou sa SDA, medjutim ovakve koalicije postoje u mnogim zemljama. Svedska Partija Centra sa kojom sada suradjujemo je liberalna/zelena partija koja je u vlasti, i u koaliiji sa konzervativcima. U ovim situacijama je vazno pronaci nekoliko zajednickih stvari koje mozemo uraditi za gradjane a koje nisu ideoloski ‘obojene’, a za ostale zadrzati svoj subjektivitet. Koalicija sa SDA ne znaci da cemo u bilo kojem trenutku promovirati konzervatizam, ili se ideoloski pribliziti desnici. Mi cemo provoditi/promovirati nase liberalne ideje sami, a to su ideje o kojima smo govorili u kampanji, I pokusati lobirati za podrsku istima.
Da li zelis reci da se ti svedski konzervativci mogu porediti sa ovom "nasom" SDA?
Da te napomenem, posto vidim da ste naglo zaboravili cinjenice.
SDA nije samo i iskljucivo, rekao bih to je cak i najmanje problematicno, nepozeljna kao koalicioni partner NS iz razloga sto su kao konzervativno-narodnjacka partija, a i vi, kao, socijalno-liberalna stranka..NEGO..sto je SDA na vlasti 17 godina gdje je apsolutno obezglavila ovo drustvo i drzavu kako "privatizacijskim" skandalima i pljackom, tako ustolicenjem mita i korupcije na svim nivoima i oblastima...kao i kapilarno uzurpiranim pozicijama od strane njihovog, najcesce, nesposobnost ili korumpiranog kadra (cast izuzetcima).
Da ste u koaliciji sa tim konzervativnim-narodnjacima iz Svedske, niko vam A nebi rekao..ali vi, toboze, zelite promicati nove ideje, novi politicki odnos i vrijednosti liberalnih politickih shvatanja sa SDA
Pa ne znam da li da placem ili urlicem od smijeha
Ali dobro, vi samo nastavite spinovati..nastavite amnestirati, umanjivati "orahe" u dzepovima SDA & CO...a mozemo u nekoj besjedi uz caj i kuhano vino o ideoloskim razlikama u Skandinaviji, ili pak Juznoj Americi. Vrlo rado.
Sto opet ne mijenja nista na poenti ove price i vase direktne podrske SDA.
-
Albin Zuhric
#14050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Libero,
Vlast ce prije ili kasnije biti formirana, sa nama ili bez nas, u kojoj ce SDA ili SDP blok imati vecinu. Koji god blok imao vecinu, mi mislimo da je bolji scenarij u kojem Nasa stranka ima svoje predstavnike u gradskom vijecu, od onoga u kojem nema.
Dakle mozete imati cetiri godine apsolutne SDP ili SDA vladavine, ili mozete imati cetiri godine SDP ili SDA vladavine u kojoj ce se Nasa stranka uspjeti izboriti za neke od nasih prijedloga i imati neku, pa makar bila minimalna, kontrolu nad onim sto se desava u vijecu.
Vama je ocigledno vaznije da ostanemo po strani, i to je sasvim uredu, medjutim mi smo se odlucili na drugaciji potez, da ne ostanemo po strani. Vidjet cemo ko je bio upravu kada nasi vijecnici pocnu sa radom.
Najljepsa vam hvala na komentarima.
Vlast ce prije ili kasnije biti formirana, sa nama ili bez nas, u kojoj ce SDA ili SDP blok imati vecinu. Koji god blok imao vecinu, mi mislimo da je bolji scenarij u kojem Nasa stranka ima svoje predstavnike u gradskom vijecu, od onoga u kojem nema.
Dakle mozete imati cetiri godine apsolutne SDP ili SDA vladavine, ili mozete imati cetiri godine SDP ili SDA vladavine u kojoj ce se Nasa stranka uspjeti izboriti za neke od nasih prijedloga i imati neku, pa makar bila minimalna, kontrolu nad onim sto se desava u vijecu.
Vama je ocigledno vaznije da ostanemo po strani, i to je sasvim uredu, medjutim mi smo se odlucili na drugaciji potez, da ne ostanemo po strani. Vidjet cemo ko je bio upravu kada nasi vijecnici pocnu sa radom.
Najljepsa vam hvala na komentarima.