garantujem ti da je hajrovo poena kod mase ljudimadner wrote:Pogresna kalkulacija.
precjenjujete nas narod, i to zestoko
garantujem ti da je hajrovo poena kod mase ljudimadner wrote:Pogresna kalkulacija.
Garantujem da nije bio cilj skupiti par poena.Alfons Kauders wrote:garantujem ti da je hajrovo poena kod mase ljudimadner wrote:Pogresna kalkulacija.
Policajac Asim Brajević odbija da se predstavi. Nakon legitimacije mirnog demonstranta, policajac je rekao da će podnijeti prijavu za napad na službeno lice, te je odbio reći ko je izvršio legitimisanje.
(3) Za policijske službenike iz st. 1. i 2. člana 2. ovog Zakona oblik službene policijske iskaznice i značke, koja mora biti jasno prepoznatljiva javnosti kao policijska oznaka, propisuje Vlada FBiH (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije).
to bi se dalo lako rijesiti - fino regulisati finansiranje NVO i uvesti jednu malu izmjenu... mogu ih gurati opstine, javna preduzeca i ostali ali samo pod jednim uslovom - da barem 33% ili 50% sredstava primaju od clanova, obicnih gradjana, stranih donatora itd...Styling wrote:Vjeruj mi, svi su na budzetu. Ima udruzenja koje sacinjavaju muz predsjednik i zena sekretarica, ali SDA ne da da se diraju. Meni je i ovo finansiranje NVO-a budalastina. Opstina Centar iz svog budzeta izdvaja 150.000KM za NVO. Ma, WTF, ako si nevladina organizacija koja treba da probudi i radi na razvoju civilnog drustva onda ne mozes biti na budzetu drzave. Moras biti nezavisan, jer u protivnom ako progovoris sta protiv vlasti slijedece godine nema para iz budzeta. Meni je to prava budalastina. Time razni NVO gube kredibilitet i nije ni cudo sto narod ne vjeruje u njihove dobre namjerr.dreambox wrote:Iskreno ne vjerujem da su svi na budžetu. Svako može napraviti boračko udruženje. Procedura veoma jednostavna i jeftina.Styling wrote:
Samo u općini N Sarajevo ima preko 20 boračkih udruženja koji su na budžetu i niko ne smije da barne u njih.
Niti jedno udruženje koje znam ne dobija transparentno novce iz budžeta, što ne znači da ogroman broj ne izvlači novce iz budžeta. Obično se novci izvlače netransparentno preko transfera, po slobodnoj volji vladajučih (odnosno daju se novci za glasove na izborima). Nerjetko i samo izvlače novce za stranke preko istih.
Koliko zna niti jednim propisom nema zakonske obaveze da se za bilo koje udruženje uplati marka iz budžeta. Obično je na principu prijetnji (ako nedate novce budemo izveli ljude na ulicu) to mogu udruženja koja imaju brojno članstvo ili na osnovu talova prebaci mi novce vratim ti u pađe pola (udruženja osnovana u svrhu izvlačenja novaca iz budžeta).
U BITI TREBA ZAKONOM ZABRANITI DA SE I JEDNA KM IZ BUDŽETA IZDVOJI ZA BILO KAKVO UDRUŽENJE.
Hočeš da osnojueš udruženje plati upis. Skupi članove, ako hočeš da budeš član plaćaj članarini. Od članarine nek onda ovi iz udruženja sebi krčme novce sve dok ima onih koji im daju novce.
Izuzuetak cine NVO koje finansiraju Ameri i EU.
Ma jok, ti potcjenjuješ. Ja za razliku od mnogih ovdje, mislim da kako god okreneš je narod u globalu uvijek donosio prilično razumne odluke. To što nije uvijek ispalo kako treba nije baš do naroda.Alfons Kauders wrote:garantujem ti da je hajrovo poena kod mase ljudimadner wrote:Pogresna kalkulacija.
Moram ti reći da je to praksa svugdje u svijetu.HomeSweetHome wrote:meni je super taj nevladin sektor koji finansira vlada
nadam se da grijesim - ne bi bilo prvi put... al s mukom sam naucio da nikad ne potcjenjujem glupost naseg covjekapalermo wrote:Ma jok, ti potcjenjuješ. Ja za razliku od mnogih ovdje, mislim da kako god okreneš je narod u globalu uvijek donosio prilično razumne odluke. To što nije uvijek ispalo kako treba nije baš do naroda.Alfons Kauders wrote:garantujem ti da je hajrovo poena kod mase ljudimadner wrote:Pogresna kalkulacija.
Ergo, Fahro je samo bivši faktor.
što? taman jedna upalica pluća...The 51st State wrote:Samo da s sjetim svega... Plenumasima i svima onima koji generisu i podrAvaju ovaj kolaps u gradu.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Plaćeno bolovanjeChmoljo wrote:što? taman jedna upalica pluća...The 51st State wrote:Samo da s sjetim svega... Plenumasima i svima onima koji generisu i podrAvaju ovaj kolaps u gradu.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalkko će ba raditi
Ma mooooože što ne bi mogao. Ko je priseban nek iskoristi priliku i nek se privali.Forsaken wrote:Jel sad ovi taksisti sto blokiraju znaci da svako ko ima neki problem moze bez problema blokirati najblizu ulicu i cekati da se taj problem rijesi ?
upravo tako cak i kad vecina taksista podrzava novodoneseni zakonForsaken wrote:Jel sad ovi taksisti sto blokiraju znaci da svako ko ima neki problem moze bez problema blokirati najblizu ulicu i cekati da se taj problem rijesi ?
jes vraga. ZZO ne pokriva Tylol HotO'zone wrote:
Plaćeno bolovanje
meni braca hrvati u ratu ukradose nove patike, a taman se ponadao da cu imat cestitu obucuForsaken wrote:Jel sad ovi taksisti sto blokiraju znaci da svako ko ima neki problem moze bez problema blokirati najblizu ulicu i cekati da se taj problem rijesi ?
sit gladnom ne vjeruje.arshavin wrote:Jos samo da izadju dileri i da traze da se droga legalizuje,
On ilegalac i on protestuje,majku yebali.Mrs
Ja ne znam sta ova policija radi,ubij bagru,nece on drzati citav grad u blokadi.
Gladan kako da ne,ladi muda po citav dan,onda navecer izadje sa autom koje vrijedi 20 milja da taxira.Nek yebe mater.Danguba wrote:sit gladnom ne vjeruje.arshavin wrote:Jos samo da izadju dileri i da traze da se droga legalizuje,
On ilegalac i on protestuje,majku yebali.Mrs
Ja ne znam sta ova policija radi,ubij bagru,nece on drzati citav grad u blokadi.