PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#14026 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Pogresna kalkulacija.
garantujem ti da je hajrovo poena kod mase ljudi

precjenjujete nas narod, i to zestoko :wink:
O'zone
Globalni moderator

#14027 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Stigli i taxi-sti sad je zablokirano sve osim zaobilaznice sa lijeve strane i tunel i Koševsko sa desne strane
madner

#14028 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:

Garantujem da nije bio cilj skupiti par poena.
O'zone
Globalni moderator

#14029 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Mostarska policija

https://www.youtube.com/watch?v=0wnzpvuliRQ
Policajac Asim Brajević odbija da se predstavi. Nakon legitimacije mirnog demonstranta, policajac je rekao da će podnijeti prijavu za napad na službeno lice, te je odbio reći ko je izvršio legitimisanje.

(3) Za policijske službenike iz st. 1. i 2. člana 2. ovog Zakona oblik službene policijske iskaznice i značke, koja mora biti jasno prepoznatljiva javnosti kao policijska oznaka, propisuje Vlada FBiH (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije).
Last edited by O'zone on 05/03/2014 14:39, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#14030 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Styling wrote:
dreambox wrote:
Styling wrote:
Samo u općini N Sarajevo ima preko 20 boračkih udruženja koji su na budžetu i niko ne smije da barne u njih.
Iskreno ne vjerujem da su svi na budžetu. Svako može napraviti boračko udruženje. Procedura veoma jednostavna i jeftina.
Niti jedno udruženje koje znam ne dobija transparentno novce iz budžeta, što ne znači da ogroman broj ne izvlači novce iz budžeta. Obično se novci izvlače netransparentno preko transfera, po slobodnoj volji vladajučih (odnosno daju se novci za glasove na izborima). Nerjetko i samo izvlače novce za stranke preko istih.

Koliko zna niti jednim propisom nema zakonske obaveze da se za bilo koje udruženje uplati marka iz budžeta. Obično je na principu prijetnji (ako nedate novce budemo izveli ljude na ulicu) to mogu udruženja koja imaju brojno članstvo ili na osnovu talova prebaci mi novce vratim ti u pađe pola (udruženja osnovana u svrhu izvlačenja novaca iz budžeta).

U BITI TREBA ZAKONOM ZABRANITI DA SE I JEDNA KM IZ BUDŽETA IZDVOJI ZA BILO KAKVO UDRUŽENJE.

Hočeš da osnojueš udruženje plati upis. Skupi članove, ako hočeš da budeš član plaćaj članarini. Od članarine nek onda ovi iz udruženja sebi krčme novce sve dok ima onih koji im daju novce.
Vjeruj mi, svi su na budzetu. Ima udruzenja koje sacinjavaju muz predsjednik i zena sekretarica, ali SDA ne da da se diraju. Meni je i ovo finansiranje NVO-a budalastina. Opstina Centar iz svog budzeta izdvaja 150.000KM za NVO. Ma, WTF, ako si nevladina organizacija koja treba da probudi i radi na razvoju civilnog drustva onda ne mozes biti na budzetu drzave. Moras biti nezavisan, jer u protivnom ako progovoris sta protiv vlasti slijedece godine nema para iz budzeta. Meni je to prava budalastina. Time razni NVO gube kredibilitet i nije ni cudo sto narod ne vjeruje u njihove dobre namjerr.
Izuzuetak cine NVO koje finansiraju Ameri i EU.
to bi se dalo lako rijesiti - fino regulisati finansiranje NVO i uvesti jednu malu izmjenu... mogu ih gurati opstine, javna preduzeca i ostali ali samo pod jednim uslovom - da barem 33% ili 50% sredstava primaju od clanova, obicnih gradjana, stranih donatora itd...

npr. ako neko moze za svoju organizaciju za promociju pcelarstva u opstini kladanj skupiti milju maraka od obicnih ljudi i poduzetnika, znaci da nije ubleha i da su ljudi prepoznali da od toga ima hajra - pa je red da se ucipa i vlast... u protivnom, jok
HomeSweetHome

#14031 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by HomeSweetHome »

meni je super taj nevladin sektor koji finansira vlada :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14032 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

ma to je vrlo jednostavno regulisati ko u vaskoliku normalnu dunjaluku...javni poziv i neka svi apliciraju sa projektima...a ne da se lova troši na preCednika i njegovu jahačicu, pardon sekretaricu.

Koliko je love utrošeno do sada na ova "boračka" udruženja, da se išlo kroz projekte, koji imaju konkretnu ekonomsku i socijalnu osnovu, za ovih dosadašnjih 17 godina, sve bi bivše vojnike i zaposlili i odškolovali i skućili, a ne i dan danas trubilio o socijalnoj kategoriji "debliziranih boraca" :-)
palermo

#14033 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:

Ma jok, ti potcjenjuješ. Ja za razliku od mnogih ovdje, mislim da kako god okreneš je narod u globalu uvijek donosio prilično razumne odluke. To što nije uvijek ispalo kako treba nije baš do naroda.

Ergo, Fahro je samo bivši faktor.
palermo

#14034 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by palermo »

HomeSweetHome wrote:meni je super taj nevladin sektor koji finansira vlada :D
Moram ti reći da je to praksa svugdje u svijetu.

Samo je pitanje kako se i ko finansira Eno, samo pročitaj Mujicin post i sve ćeš znati.
The 51st State

#14035 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The 51st State »

Samo da s sjetim svega... Plenumasima i svima onima koji generisu i podrAvaju ovaj kolaps u gradu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Alfons Kauders

#14036 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma jok, ti potcjenjuješ. Ja za razliku od mnogih ovdje, mislim da kako god okreneš je narod u globalu uvijek donosio prilično razumne odluke. To što nije uvijek ispalo kako treba nije baš do naroda.

Ergo, Fahro je samo bivši faktor.
nadam se da grijesim - ne bi bilo prvi put... al s mukom sam naucio da nikad ne potcjenjujem glupost naseg covjeka
vade_mecum

#14037 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

jos jednom se pokazalo da je previse demokratije preslo u anarhiju. ovdje i policija i narod misli da je demokratija (ne)raditi sta hoces :skoljka:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14038 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

The 51st State wrote:Samo da s sjetim svega... Plenumasima i svima onima koji generisu i podrAvaju ovaj kolaps u gradu.

što? taman jedna upalica pluća... :D ko će ba raditi :D
O'zone
Globalni moderator

#14039 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Chmoljo wrote:
The 51st State wrote:Samo da s sjetim svega... Plenumasima i svima onima koji generisu i podrAvaju ovaj kolaps u gradu.

što? taman jedna upalica pluća... :D ko će ba raditi :D
Plaćeno bolovanje :lol:
Forsaken

#14040 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Forsaken »

Jel sad ovi taksisti sto blokiraju znaci da svako ko ima neki problem moze bez problema blokirati najblizu ulicu i cekati da se taj problem rijesi ?
O'zone
Globalni moderator

#14041 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Forsaken wrote:Jel sad ovi taksisti sto blokiraju znaci da svako ko ima neki problem moze bez problema blokirati najblizu ulicu i cekati da se taj problem rijesi ?
Ma mooooože što ne bi mogao. Ko je priseban nek iskoristi priliku i nek se privali.

Ja sam za to da svako napiše svoj zahtjev ma koliko blesav bio na list papira i da stane na cestu pa kad je bal nek je maskenbal
vade_mecum

#14042 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

Forsaken wrote:Jel sad ovi taksisti sto blokiraju znaci da svako ko ima neki problem moze bez problema blokirati najblizu ulicu i cekati da se taj problem rijesi ?
upravo tako cak i kad vecina taksista podrzava novodoneseni zakon
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14043 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

O'zone wrote:
Plaćeno bolovanje :lol:
jes vraga. ZZO ne pokriva Tylol Hot :D
Alfons Kauders

#14044 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

meni braca hrvati u ratu ukradose nove patike, a taman se ponadao da cu imat cestitu obucu

kad krenem na more blokiram doljane dok ne dobijem nove konversice, ha ja, kad mogu oni, mogu i ja
Danguba

#14045 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

ko koga danas handri... :D
Reglan

#14046 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Jos samo da izadju dileri i da traze da se droga legalizuje,
On ilegalac i on protestuje,majku yebali.Mrs
Ja ne znam sta ova policija radi,ubij bagru,nece on drzati citav grad u blokadi.
Danguba

#14047 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

arshavin wrote:Jos samo da izadju dileri i da traze da se droga legalizuje,
Ja ne znam sta ova policija radi,ubij bagru,nece on drzati citav grad u blokadi.
sit gladnom ne vjeruje.
Forsaken

#14048 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Forsaken »

Policija se zbunila ne znaju jesul taksisti clanovi plenuma il ne :D
Reglan

#14049 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Danguba wrote:
arshavin wrote:Jos samo da izadju dileri i da traze da se droga legalizuje,
sit gladnom ne vjeruje.
Gladan kako da ne,ladi muda po citav dan,onda navecer izadje sa autom koje vrijedi 20 milja da taxira.Nek yebe mater.
U Londonu ima gladnih a ne u Bosni.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14050 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

E sad jos samo fali da legalni taksisiti izadju u kontra-proteste protiv nelegalnih taksista, navijaci i uprava Sarajeva zato sto im pola igraca nema legalne radne dozvole, navijaci Zelje zato sto Zeljo nije uzeo tri boda Rudaru, igraci KK Bosne jer nemaju vise ni za hljeba a da ih predvodi Dino Konakovic i svi skupa zato sto je pocela padati kisa!!!!
Post Reply