Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne. Samo mi sve ovo smrdi. Polazim od motiva. Ko ima motiv? Oni koji nisu u stanju da ubijede EU da ih slijede u tvrđim sankcijama prema RF. Oni koji gube na terenu (hunta). Oni koji žele daljnju kriminalizaciju ruskog faktora. Motiv je samo na njihovoj strani.
Naravno, ne može se isključiti ni neka druga mogućnost.
Co0l wrote:
Jest,jest.Ako su separatisti onda su greskom,ako su Ukrajinci onda su namjerno
Pa lijepo sam objasnio.
Koga bi gadjali ako se zna da prorusi ne lete?
To bi moglo biti samo namjerno.
Inace, lijepo sam napisao kako je neuporedivo logicnije da su avion srusili prorusi. Vjerovatno su mislili da se radi o ukrajinskom transportnom avionu.
Rat i u ratu podlosti ! Baj d vej , sta bi sa onom pricom da su jos na pocetku demonstracija na trgu u Kijevu u stvari Ukrajinski snajperisti pucali po Ukrainskom narodu. Sve agencije objavile .... i onda naglo zasutile ?
1. Američke službe "posadile" eksploziv u Amsterdamu, a preko kontrole leta u Kijevu "korigovale" putanju, sa ciljem da aktiviraju eksploziv iznad proruske zone, a da bi optužili proruski faktor, odnosno Ruse;
2. Avion oborila hunta sa ciljem da optuži proruse;
3. Proruski borci oborili avion.
Malo više inteligencije, a manje političke korektnosti, molim.
prljavi ameri žele iskoristiti prigodu ala perl harbur i isprazniti koje skladište tomahavka da bi napravili nove
znamo na šta je sve ta nacija spremna
Challenger__ wrote:Kakva "zavjera", JADAN NE BIO. Motiv je osnova kriminološkog pristupa a on je na strani samo dva centra: Vašingtona i njihove hunte u Kijevu.
Jesu li neokonzervativci napadali Obamu i Nulandovu da su jalovi u pogledu sankcija, a u osnovi 10-ak evropskih zemalja NE ŽELI da proširuje sankcije Rusiji. Ne žele da prate Vašington. Kijev. Hunta gubi rat.
Kome ovakav incident, koji bi se pripisao proruskim snagama ide u prilog?
____
Ovo se zove ELEMENTARNA LOGIKA, a ne "teorija zavjere".
Samo logicki zakljuciti koji ce jebeni klinac pobunjenici namjerno rusiti civilni avion ???
Slucajno su ga mogli srusiti ali je kriva kontrola leta prvo koja im je dozvolila let a drugo po prepravljenoj putanji blize vojnim djelovanjima.
S druge strane prokijevska strana ima puno vise motiva i razloga da srusi avion.
U SVAKOM SLUCAJU je najmanja odgovornost pobunjenika.
Mislim da je neodgovorno hipotizirati u ovom momentu bilo šta prije nekakve istrage o ovom gnusnom činu. Kako svi "peru ruke" od odgovornosti i prebacuju optužbe, samo neovisna istraga je via maestra. Istina.. kako vidim nešto se sada zna zasigurno.. svi govore da je oboren na visini od oko 10000 metara mnogo sjevernije od uobičajene rute letenja, a mnogi hipotiziraju PVO sistem BUK kao intrument napada.. vidjećemo..
Nekako ipak ove izjave mogućih odgovornih navode na razmišljanje.. ali.. treba ipak sačekati malo više zvaničnih i neovisnih informacija za bilo kakvu diskusiju, ovo što sada vidim i čitam je čista instrumentalizacija nerazjašnjenih događaja..
Co0l wrote:
Jest,jest.Ako su separatisti onda su greskom,ako su Ukrajinci onda su namjerno
Pa lijepo sam objasnio.
Koga bi gadjali ako se zna da prorusi ne lete?
To bi moglo biti samo namjerno.
Inace, lijepo sam napisao kako je neuporedivo logicnije da su avion srusili prorusi. Vjerovatno su mislili da se radi o ukrajinskom transportnom avionu.
Pa mogu i Ukrajinci pogrijesiti,ne mora znacit da sve lose rade namjerno.Osim ako si Celi.Njemu je ocito odmah i na prvu jasno sve i ko i kako i zasto
Ko sto su separatisti mogli pogrijesiti mogli bi i Ukrajinci mislit da se radi o nekom ruskom avionu koji je povrijedio njihov zracni prostor iz ko zna kojeg razloga i da pucaju na njega.Ni to ne bi bilo toliko van pameti,imajuci u vidu da su vec zrtve ruske agresije i aneksije dijela njihovog teritorija.
To sve pisem hipoteticki jer nemam pojma ko je krivac a niko normalan ne bi u ovakoj situaciji mogao zanti sa sigurnoscu ko je krivac.Samo neko krajnje navijacki nastrojen.