Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hebeno je to stranačko sljepilo...inače bi waresdf haman bio normalan momak s kojim bi se mogla koaj piva stuć
-
HM 2011
#14027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
po drustvo ili po ublehaske partije opasni politicari ili politicki poltroni ?forel wrote:Klix ma koliko ko smatrao ''neprofesionalnim medijem'' itekako ima utjecaj na javno mjenje, barem u Sarajevu, a Sarajevo je najvece glasacko podrucje, zato likovi poput ovog dolaze na klix da trolaju i da posredstvom ovog portala pokusavaju nametnut razne price.Klix je odavno prestao biti izvor zabave i informacija, sad se na klixu skupljaju opasni politicki politroni, koji tu dolaze da bi nametali politicko misljenje a ne da bi diskutovali na temi.
Cmoljo kad ces pocet naplacivat ovom HM reklamu SDA![]()
prijatelju moj ovaj radi bolje izborni marketing nego sto vi na portalu stavljate baner
![]()
ne imponuje mi ni mrvice sto si napisao ali govori jako mnogo o tebi i tvom mentalnom sklopu...
-
HM 2011
#14028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne moze se sa tri reda teksta objasniti dubina ublehe koju DF nudi narodima pardon nacijama....JedanMova wrote:HM 2011 wrote:Narod tvoje postove preskace...JedanMova wrote:i onda slijedi nekoliko stranica začatavanja..... Da bi što manje naroda pročitalo šta HM 2011 piše....
No spotlights, shedding light on the subject, nothing like in any developed country.....
E moje promjene........
Svaka cast onima koji imaju strpljenja i zivaca da ih citaju...
Sve u svemu - tesko onim oko tebe, nije lako sa tvojom dijagnozom izaca na kraj
DF-ovvski komentar -
Ša BA....
Usput pozdravi taj narod što preskače a voli tvoje.
Rekoh li ja gdje da neko voli moje komentare?
Elem, pozdravi koga god zelis, al pokusaj to uraditi u maksimalno 2-3 reda - sve preko toga nece ljudi shvatiti sta si htio reci
i dijagnosriciranje je na nivou....
pa fino kao sto si meni naljepio tu dijagnozu siguran sam da je lijepis i glasacima DF...
pozdravi ih od mene
-
weredsf
#14029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne pijem ali bih sa tobom mogao na pivo..JoseMujica wrote:hebeno je to stranačko sljepilo...inače bi waresdf haman bio normalan momak s kojim bi se mogla koaj piva stuć
- It_is_a_Leclerc
-
forel
#14031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HM 2011 wrote:po drustvo ili po ublehaske partije opasni politicari ili politicki poltroni ?forel wrote:Klix ma koliko ko smatrao ''neprofesionalnim medijem'' itekako ima utjecaj na javno mjenje, barem u Sarajevu, a Sarajevo je najvece glasacko podrucje, zato likovi poput ovog dolaze na klix da trolaju i da posredstvom ovog portala pokusavaju nametnut razne price.Klix je odavno prestao biti izvor zabave i informacija, sad se na klixu skupljaju opasni politicki politroni, koji tu dolaze da bi nametali politicko misljenje a ne da bi diskutovali na temi.
prijatelju moj ovaj radi bolje izborni marketing nego sto vi na portalu stavljate baner
![]()
ne imponuje mi ni mrvice sto si napisao ali govori jako mnogo o tebi i tvom mentalnom sklopu...
A znas koliko mene i 90 % ovog normalnog svijeta zanima da'l tebi imponuje il ne imponuje
-
Bosnjak333
#14032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim i ovdje ista prica kao pred prosle opce izbore.Likovi koji su do juce podrzavali SDP sada su udarna igla DF pljujuci pri tome po SDP-u.Tako na neki nacin pljuju po sebi i svojim ubjedjenjima koja su prije cetiri godine zestoko promovisali bas u vidu Lagumdzijine stranke.Volio bih znat otkud vam obraz?Pretpostavljam da ste ovu negativnu karakteristiku pokupili od nasih divnih politicara od kojih ni sami niste nista bolji.Ne kaze se dzaba kakav narod takva vlast...
- It_is_a_Leclerc
#14033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Političko opredjeljenje nije krvna grupa da se ne da promijeniti.Bosnjak333 wrote:Vidim i ovdje ista prica kao pred prosle opce izbore.Likovi koji su do juce podrzavali SDP sada su udarna igla DF pljujuci pri tome po SDP-u.Tako na neki nacin pljuju po sebi i svojim ubjedjenjima koja su prije cetiri godine zestoko promovisali bas u vidu Lagumdzijine stranke.Volio bih znat otkud vam obraz?Pretpostavljam da ste ovu negativnu karakteristiku pokupili od nasih divnih politicara od kojih ni sami niste nista bolji.Ne kaze se dzaba kakav narod takva vlast...
SDP je izigrao moje povjerenje, koalirao sa anadolskim ćevapojedima iz SDA, pa onda sa Čovićevom ergelom, a o tome kako se servilno podao Dodiku kad je u pitanju Zakon o prebivalištu, Zakon o JMBG-u, Zakon o ličnoj karti, da i ne pričam. Prema tome, imam pravo da ih pljujem, kao što ću, danas-sutra, pljuvati na DF, ako me razočaraju.
Taj princip doživotne vezanosti za politički stav sam sreo jedino kod glasača SDA. Pogodio ?
-
Bosnjak333
#14034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da je vise zbog toga sto si shvatio da je SDP brod koji tone pa si "poletio" da se uclanis u DF i spasis se propasti.Prilicno nemoralno,ali kazem nista cudno za narod u BiH.It_is_a_Leclerc wrote:Političko opredjeljenje nije krvna grupa da se ne da promijeniti.Bosnjak333 wrote:Vidim i ovdje ista prica kao pred prosle opce izbore.Likovi koji su do juce podrzavali SDP sada su udarna igla DF pljujuci pri tome po SDP-u.Tako na neki nacin pljuju po sebi i svojim ubjedjenjima koja su prije cetiri godine zestoko promovisali bas u vidu Lagumdzijine stranke.Volio bih znat otkud vam obraz?Pretpostavljam da ste ovu negativnu karakteristiku pokupili od nasih divnih politicara od kojih ni sami niste nista bolji.Ne kaze se dzaba kakav narod takva vlast...![]()
SDP je izigrao moje povjerenje, koalirao sa anadolskim ćevapojedima iz SDA, pa onda sa Čovićevom ergelom, a o tome kako se servilno podao Dodiku kad je u pitanju Zakon o prebivalištu, Zakon o JMBG-u, Zakon o ličnoj karti, da i ne pričam. Prema tome, imam pravo da ih pljujem, kao što ću, danas-sutra, pljuvati na DF, ako me razočaraju.
Taj princip doživotne vezanosti za politički stav sam sreo jedino kod glasača SDA. Pogodio ?
-
HM 2011
#14035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
forel wrote:HM 2011 wrote:po drustvo ili po ublehaske partije opasni politicari ili politicki poltroni ?forel wrote:Klix ma koliko ko smatrao ''neprofesionalnim medijem'' itekako ima utjecaj na javno mjenje, barem u Sarajevu, a Sarajevo je najvece glasacko podrucje, zato likovi poput ovog dolaze na klix da trolaju i da posredstvom ovog portala pokusavaju nametnut razne price.Klix je odavno prestao biti izvor zabave i informacija, sad se na klixu skupljaju opasni politicki politroni, koji tu dolaze da bi nametali politicko misljenje a ne da bi diskutovali na temi.
![]()
A znas koliko mene i 90 % ovog normalnog svijeta zanima da'l tebi imponuje il ne imponuje![]()
Zanimljiv si ko kišna glista, ne iz razloga sto imas politicku opciju, to i nije lose, jer samo apoliticni gube u svijetu u kojem politika vlada.Nego u tome koliko si slijep, i mentalno zaostao da shvatis i prihvatis proste i otvorene argumente koji se vec godinama prolamaju drzavom.Lik se zauzima da glasamo za partiju koja 20 godina vlada, u drzavi koja se raspada i unistava iznutra, i samo nam je nakon 20 godina trebao SDP da nas sve kolektivno dotuce.Ako smo mi ublehe, onda se postavlja pitanje sta su bile one stranke koje su do sada bile na vlasti.SDA, SDP, NzBIH, konstantno su se isti vrtili, s tim da je NzBiH bilo jedino novo ime u 20 godina politickog zivota ove drzave od samostalnosti.Te tri stranke su rekle u ovih 24 godine sta su imale.Sad vrijeme na neke nove snage i novu drzavu, sekularnu, neka budu narodi, neka budu i nacije, al da budu i narodi i nacije site i napijene.Za nacionalizam se hvataju oni koji nemaju nista drugo da ponude, pa i sam tvorac nacizma, Adolf Hitler istina zauzimao se za nacionalnu Njemacku,a li je svojim programom privukao zedne i gladne, tako sto im je dao posao, i placu.Ovi nasi nacionalisti su zaostaliji i od fasizma ovi za program imaju samo ponudit, bosnjastvo, srpstvo i hrvatstvo.A hljeb, radna mjesta, 0 bodova.
cojece ti uporan pa uporan SDA NIJE KRIVAC ZA POSLJEDNJIH 20 GODINA pogledaj rezultate izbora....
Sta sa ovim moderacijo, od ovoga je sve i krenulo uporan i uporan...
SDA kriva zaSrebrenicu pa dalje...
Sta sa ovim kad ga porazim - da Kazem pobjeda je za SDP ili pobjeda je za odbranjenog...
Hoće li on biti upozoren za svoje ponašanje, mentalni sklop, širenje laži ?
- It_is_a_Leclerc
#14036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Član nijedne partije nisam bio u životu, jer ne postoji partija na bh. političkom polju koja u potpunosti profilira moje stavove i koju bih mogao zastupati, bez osjećaja neugodnosti. Tim više što sebi nikad ne bih dozvolio da me stranka zaposli, npr. evo slučajno ću reći Bh Telecom, pa da moram biti servilan i podatan, i skakati po mahalama i dijeliti letke, uoči svakih izbora.Bosnjak333 wrote:Mislim da je vise zbog toga sto si shvatio da je SDP brod koji tone pa si "poletio" da se uclanis u DF i spasis se propasti.Prilicno nemoralno,ali kazem nista cudno za narod u BiH.It_is_a_Leclerc wrote:Političko opredjeljenje nije krvna grupa da se ne da promijeniti.Bosnjak333 wrote:Vidim i ovdje ista prica kao pred prosle opce izbore.Likovi koji su do juce podrzavali SDP sada su udarna igla DF pljujuci pri tome po SDP-u.Tako na neki nacin pljuju po sebi i svojim ubjedjenjima koja su prije cetiri godine zestoko promovisali bas u vidu Lagumdzijine stranke.Volio bih znat otkud vam obraz?Pretpostavljam da ste ovu negativnu karakteristiku pokupili od nasih divnih politicara od kojih ni sami niste nista bolji.Ne kaze se dzaba kakav narod takva vlast...![]()
Podržao sam, na izborima na koje sam izlazio, četiri stranke. Nijednom nisam glasao kroz dva ciklusa za istu stranku, jer nam je iz ciklusa u ciklus sve gore i gore.
Izbori se zovu izbori zato što građani od ponuđenih izaberu stranku čijim obećanjima vjeruju. Tako to ide u demokratskom svijetu.
Šta vas uče na tim akademijama ?!
-
HM 2011
#14037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja ovu vijest ne razumijem - kako može pravdati primanja iz 2013. godine ugovorom za poslove koji su predviđeni tokom 2014. i koji je potpisan 2014. ne ulazeći pritom u iznos novca....
Dajte objasnite nije mi jasno ?

Emir Suljagić, kandidat Demokratske fronte – Željko Komšić za člana Predsjedništva BiH, saopćenjem za javnost odgovara na navode kabineta Bakira Izetbegovića: - Ne osjećam se krivim zbog toga što Bakir nije u stanju objasniti jaz između njegovih zakonitih primanja i imovine koju posjeduje.
(Koju imovinu ko posjeduje - daj neka neko navede koja je to imovina - svi navode neke milijarde, gazilijarde- dje je ta lova neka neko pokaže - nema rekla kazala i valjda postoji reko Memo)
Svima je jasno da se njegovom mjesečnom platom ne može steći sve ono čime on raspolaže. Umjesto što širi laži o meni, pozivam ga da pustimo sve kamere, medije i fotoaparate tamo gdje živimo i da i jedan i drugi građanima objasnimo kako smo zaradili to šta imamo.
Širenjem laži o meni, Bakir i njegov kabinet pokušavaju sakriti istinu o sebi, a istina je da petsto hiljada stanovnika BiH živi sa manje od tri marke dnevno i da dvadeset hiljada građana živi od jednog obroka iz javne kuhinje dnevno. Nema laži kojima se ta istina može sakriti.
Netačnu informaciju o izvoru mojih primanja tokom 2013. godine objavila je Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine, a potom odbila objaviti demantij. Bakira i njegov kabinet obavještavam da sam sve novčane prihode u 2013. godini ostvario radeći u privatnoj medijskoj kući sa sjedištem u Sarajevu. Demant na prilog o imovini koji je upućen Federalnoj televiziji, a koji uređivački kolegiji federalnog javnog servisa nije objavio, dostavljam u dodatku
(i prikazan ugovor iz 2014. godine)
.
Također, upućujem Bakira i na saopćenje aktivista Glasaću za Srebrenicu koji su potvrdili da sam sve prinadležnosti kao bivši ministar stavio na raspolaganje inicijativi, odnosno koaliciji Prvi mart. Pitanje: koliko je Bakir donirao „Glasaću za Srebrenicu“ i koaliciji Prvi mart? Ništa i nikad.
Štaviše, meni i još jednom aktivisti Prvog marta je na zahtjev za pomoć otvoreno rekao: Jači ste kad ste gladni! (optužba koja zahtjeva dokazivanje a ne rekla kazala)
Za razliku od njega, ja sam pošten čovjek i svaki dinar u svom životu sam zaradio pošteno. Poštenju me naučio moj otac koji je dok je Bakir bio ušuškan u sefu Narodne banke
(opet o nekim sefovima pritom govoreći o sinu Predjednika i glavnokomandujućeg oružanih snaga iz tog perioda - oko kojeg postoji i problem sa situacijom o zarobljeništvu)
, goloruk stao pred neprijatelje ove zemlje i pokazao mi svojim primjerom kako se časno i pošteno brani ono što je sveto.
Na kraju, Bakiru poručujem da kao što je već 2009. godine na Kongresu SDA mogao da nauči, poraz na izborima nije kraj svijeta - poručuje u demantiju Emir Suljagić. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/138282/bakir- ... n1vYc.dpuf
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja ovo ne razumijem - dajte objasnite jel ovo neka provokacija da se vidi koliko smo glupi ili ?
KUNEM SE BOGOM NIJE MI JASNO ?
Eto branite DF - dajte molim VAS objasnite ?

Emir Suljagić, kandidat Demokratske fronte – Željko Komšić za člana Predsjedništva BiH, saopćenjem za javnost odgovara na navode kabineta Bakira Izetbegovića: - Ne osjećam se krivim zbog toga što Bakir nije u stanju objasniti jaz između njegovih zakonitih primanja i imovine koju posjeduje.
(Koju imovinu ko posjeduje - daj neka neko navede koja je to imovina - svi navode neke milijarde, gazilijarde- dje je ta lova neka neko pokaže - nema rekla kazala i valjda postoji reko Memo)
Svima je jasno da se njegovom mjesečnom platom ne može steći sve ono čime on raspolaže. Umjesto što širi laži o meni, pozivam ga da pustimo sve kamere, medije i fotoaparate tamo gdje živimo i da i jedan i drugi građanima objasnimo kako smo zaradili to šta imamo.
Širenjem laži o meni, Bakir i njegov kabinet pokušavaju sakriti istinu o sebi, a istina je da petsto hiljada stanovnika BiH živi sa manje od tri marke dnevno i da dvadeset hiljada građana živi od jednog obroka iz javne kuhinje dnevno. Nema laži kojima se ta istina može sakriti.
Netačnu informaciju o izvoru mojih primanja tokom 2013. godine objavila je Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine, a potom odbila objaviti demantij. Bakira i njegov kabinet obavještavam da sam sve novčane prihode u 2013. godini ostvario radeći u privatnoj medijskoj kući sa sjedištem u Sarajevu. Demant na prilog o imovini koji je upućen Federalnoj televiziji, a koji uređivački kolegiji federalnog javnog servisa nije objavio, dostavljam u dodatku
.
Također, upućujem Bakira i na saopćenje aktivista Glasaću za Srebrenicu koji su potvrdili da sam sve prinadležnosti kao bivši ministar stavio na raspolaganje inicijativi, odnosno koaliciji Prvi mart. Pitanje: koliko je Bakir donirao „Glasaću za Srebrenicu“ i koaliciji Prvi mart? Ništa i nikad.
Štaviše, meni i još jednom aktivisti Prvog marta je na zahtjev za pomoć otvoreno rekao: Jači ste kad ste gladni! (optužba koja zahtjeva dokazivanje a ne rekla kazala)
Za razliku od njega, ja sam pošten čovjek i svaki dinar u svom životu sam zaradio pošteno. Poštenju me naučio moj otac koji je dok je Bakir bio ušuškan u sefu Narodne banke
(opet o nekim sefovima pritom govoreći o sinu Predjednika i glavnokomandujućeg oružanih snaga iz tog perioda - oko kojeg postoji i problem sa situacijom o zarobljeništvu)
, goloruk stao pred neprijatelje ove zemlje i pokazao mi svojim primjerom kako se časno i pošteno brani ono što je sveto.
Na kraju, Bakiru poručujem da kao što je već 2009. godine na Kongresu SDA mogao da nauči, poraz na izborima nije kraj svijeta - poručuje u demantiju Emir Suljagić. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/138282/bakir- ... n1vYc.dpuf
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja ovo ne razumijem - dajte objasnite jel ovo neka provokacija da se vidi koliko smo glupi ili ?
Last edited by HM 2011 on 30/09/2014 18:26, edited 4 times in total.
-
Bosnjak333
#14038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onda ti preporucujem da se ostavis pljuvanja jer ko zna mozda stranka koju trenutno pljujes bude tvoj sljedeci izbor.S obzirom kako si krenuo nece biti stranke u BiH za koju ti nisi glasao.It_is_a_Leclerc wrote: Član nijedne partije nisam bio u životu, jer ne postoji partija na bh. političkom polju koja u potpunosti profilira moje stavove i koju bih mogao zastupati, bez osjećaja neugodnosti. Tim više što sebi nikad ne bih dozvolio da me stranka zaposli, npr. evo slučajno ću reći Bh Telecom, pa da moram biti servilan i podatan, i skakati po mahalama i dijeliti letke, uoči svakih izbora.
Podržao sam, na izborima na koje sam izlazio, četiri stranke. Nijednom nisam glasao kroz dva ciklusa za istu stranku, jer nam je iz ciklusa u ciklus sve gore i gore.
Izbori se zovu izbori zato što građani od ponuđenih izaberu stranku čijim obećanjima vjeruju. Tako to ide u demokratskom svijetu.
Šta vas uče na tim akademijama ?!
Ne ucestvujem u radu nijedne akademije...
-
forel
#14039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne razumijes zato sto si glup, dok nije Emir Suljagic okrenuo se kampanji ''Glasat cu za Srebrenicu'' i toliko lobiranja, danas bi u Srebrenici nacelnik bio srbin, i to vrlo vjerovatno isti onaj koji je ubijao ljude po Srebrenici.To sto je sin predsjednika drzave je vrijedniji od bilo kog stanovnika Sarajeva izlozenog granatiranju, glađu itd?Jel to Izetbegoviceva ''begovska loza'' pa cemo djelit moj sin nesmije biti na nisanu cetnika, al zato Himzin moze.Jer Himzo je prvoborac i nalazi se na Zuci, a Alija ima jos jedne xxx pregovore, pa da se ne nasekira ne do Bog?Istina je da je SDA godinama mesetarila Srebrenicom i da su u Srebrenici dolazili iskljucivo radi politikantstva i umjesto srebrenicana na mjesto nacelnika postavljali lika koji zivi u Vogosci sa privremenim smjestajem u Srebrenici da rijec je o Abdurahmanu! U Srebrenicu je od 2000 te pa do 2010 godine poslani milioni i milioni pomoci, a Srebrenica nerazvijena pa nerazvijena.Dok povratnici u Srebrenici moraju da prezivljavaju, milioni poslani u Srebrenicu (u kojoj je od rata na ovamo vladala iskljucivo SDA) su mogli otvorit 10 fabrika i da Srebrenica ne bude samo simbol genocida nego simbol novog zivota.Ali ne lezi vraze, Abdurahman, nacelnik Srebrenice prije rata bio sin radnika danas ima vise nekretnina po Sarajevu i Srebrenici.Od kud?Palo u kisi?Sta je uradio za Srebrenicu?Nista.U zadnje vrijeme se malo popravilo ali opet to je mizerno s obzirom na cinjenicu koliko je donacija za Srebrenicu pokradeno.SDA-u je Srebrenica samo 11. i kad treba trunit o bosnjastvu i slikat se u Potocarima.Sto je ispao skandal pred poslijednji ukop u kom Bake nasmijan slika se sa raznim medjunarodnim zgubidanima koji nista nisu ucinili da se Srebrenica ne desi, dok se u pozadini cuju jecaji majki Srebrenice.To je bilo vrhunac licemjerja i ''bosnjastva''.Emir Suljagic je za ovu zemlju dao oca, Zeljko Komsic majku i svojih najboljih 5 godina rata.Sta je dao za SDA Bake?Nista, a danas zlatnim escajgom jede i to na racun bosnja poput tebe.Tako zatucanog i slijepog, nekom rat nekom brat.Dok su jedni mezili po predsjednjistvu, ljudi su ginuli ni za sta.Alija potpisao podjelu drzave, danas nas zajebaju da zivimo u trokutistanu.Kako i nece kad je Aljo izdao sve sto se moglo izdat u ovoj zemlji.Dao je ubicama RS, potpisao Deyton.I danas takvi ko ti bi da nam trune MORE MARŠ!HM 2011 wrote:ja ovu vijest ne razumijem - kako može pravdati primanja iz 2013. godine ugovorom za poslove koji su predviđeni tokom 2014. i koji je potpisan 2014. ne ulazeći pritom u iznos novca....
.
-
HM 2011
#14040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
forel wrote:Ne razumijes zato sto si glup, dok nije Emir Suljagic okrenuo se kampanji ''Glasat cu za Srebrenicu'' i toliko lobiranja, danas bi u Srebrenici nacelnik bio srbin, i to vrlo vjerovatno isti onaj koji je ubijao ljude po Srebrenici.To sto je sin predsjednika drzave je vrijedniji od bilo kog stanovnika Sarajeva izlozenog granatiranju, glađu itd?Jel to Izetbegoviceva ''begovska loza'' pa cemo djelit moj sin nesmije biti na nisanu cetnika, al zato Himzin moze.Jer Himzo je prvoborac i nalazi se na Zuci, a Alija ima jos jedne xxx pregovore, pa da se ne nasekira ne do Bog?Istina je da je SDA godinama mesetarila Srebrenicom i da su u Srebrenici dolazili iskljucivo radi politikantstva i umjesto srebrenicana na mjesto nacelnika postavljali lika koji zivi u Vogosci sa privremenim smjestajem u Srebrenici da rijec je o Abdurahmanu! U Srebrenicu je od 2000 te pa do 2010 godine poslani milioni i milioni pomoci, a Srebrenica nerazvijena pa nerazvijena.Dok povratnici u Srebrenici moraju da prezivljavaju, milioni poslani u Srebrenicu (u kojoj je od rata na ovamo vladala iskljucivo SDA) su mogli otvorit 10 fabrika i da Srebrenica ne bude samo simbol genocida nego simbol novog zivota.Ali ne lezi vraze, Abdurahman, nacelnik Srebrenice prije rata bio sin radnika danas ima vise nekretnina po Sarajevu i Srebrenici.Od kud?Palo u kisi?Sta je uradio za Srebrenicu?Nista.U zadnje vrijeme se malo popravilo ali opet to je mizerno s obzirom na cinjenicu koliko je donacija za Srebrenicu pokradeno.SDA-u je Srebrenica samo 11. i kad treba trunit o bosnjastvu i slikat se u Potocarima.Sto je ispao skandal pred poslijednji ukop u kom Bake nasmijan slika se sa raznim medjunarodnim zgubidanima koji nista nisu ucinili da se Srebrenica ne desi, dok se u pozadini cuju jecaji majki Srebrenice.To je bilo vrhunac licemjerja i ''bosnjastva''.Emir Suljagic je za ovu zemlju dao oca, Zeljko Komsic majku i svojih najboljih 5 godina rata.Sta je dao za SDA Bake?Nista, a danas zlatnim escajgom jede i to na racun bosnja poput tebe.Tako zatucanog i slijepog, nekom rat nekom brat.Dok su jedni mezili po predsjednjistvu, ljudi su ginuli ni za sta.Alija potpisao podjelu drzave, danas nas zajebaju da zivimo u trokutistanu.Kako i nece kad je Aljo izdao sve sto se moglo izdat u ovoj zemlji.Dao je ubicama RS, potpisao Deyton.I danas takvi ko ti bi da nam trune MORE MARŠ!HM 2011 wrote:ja ovu vijest ne razumijem - kako može pravdati primanja iz 2013. godine ugovorom za poslove koji su predviđeni tokom 2014. i koji je potpisan 2014. ne ulazeći pritom u iznos novca....
.
Idemo redom:
NIsam glup -
Možeš li mi objasniti demantij prihoda iz 2013, ugovorom iz 2014. te tvoje opravdavanje istoga kao urednog postupanja ?
Onda idemo Srebrenica - I prije Emira načelnik je bio jel ono Abdurahman Malkić ? I na kraju i opet nakon izbora - onaj mali ne osta u Domu Zdravlja Srebrenica ? Ali ne umanjujem vrijednost zalaganja za povratak u Srebrenicu Emira Suljagića - čak šta više ispade da pored zahvalnosti, tj. sevapa isti je i zaradio nešto - tj. bilo je i ćevapa ! Ali nije mi to uopšte interesantno samo se osvrćem na ovo što si napisao - znači - ti pišeš nevezano za pitanja koja su postavljena i boldana a ja ti samo dajem komentar....
To sto je sin predsjednika drzave je vrijedniji od bilo kog stanovnika Sarajeva izlozenog granatiranju, glađu itd?Jel to Izetbegoviceva ''begovska loza'' pa cemo djelit moj sin nesmije biti na nisanu cetnika, al zato Himzin moze.Jer Himzo je prvoborac i nalazi se na Zuci, a Alija ima jos jedne xxx pregovore, pa da se ne nasekira ne do Bog?
- UKINI ZAŠTITU KOMŠIĆU, RADMANOVIĆU I IZETBEGOVIĆU - ZALOŽI SE ZA TO U PREDIZBORNOJ KAMPANJI AKO JE TOLIKO ZAPELO - ISTI UŽIVAJU ISTU ZAŠTITU I NJIHOVA DJECA UŽIVAJU ISTU ZAŠTITU KOJU JE UŽIVAO I BAKIR IZETBEGOVIĆ KAO SIN RAHMETLI ALIJE IZETBEGOVIĆA - Sad je mir oni i njihove porodice uživaju zaštitu koju im država pruža prema zakonu, a tada je još bio i rat....
UKINI ZAŠTITU SVIMA I ONDA PRIČAJ O TOME ! Do tada prestani se baviti sa komentarisanjem toga.... To sam ti već objasnio i ti opet ponavljaš li ponavljaš.... Emir Suljagić će uživati istu zaštitu ako ikada bude izabran....
"Istina je da je SDA godinama mesetarila Srebrenicom i da su u Srebrenici dolazili iskljucivo radi politikantstva i umjesto srebrenicana na mjesto nacelnika postavljali lika koji zivi u Vogosci sa privremenim smjestajem u Srebrenici da rijec je o Abdurahmanu! U Srebrenicu je od 2000 te pa do 2010 godine poslani milioni i milioni pomoci, a Srebrenica nerazvijena pa nerazvijena.Dok povratnici u Srebrenici moraju da prezivljavaju, milioni poslani u Srebrenicu (u kojoj je od rata na ovamo vladala iskljucivo SDA) su mogli otvorit 10 fabrika i da Srebrenica ne bude samo simbol genocida nego simbol novog zivota.Ali ne lezi vraze, Abdurahman, nacelnik Srebrenice prije rata bio sin radnika danas ima vise nekretnina po Sarajevu i Srebrenici.Od kud?Palo u kisi?Sta je uradio za Srebrenicu?" -
Pitaj Abdurahmana Malkića - 24.05.2010
http://www.mojevijesti.ba/novost/43545/
Vijest o istupanju istoga iz SDA....
Cinova BAza podataka - pogledati istrage -
http://database.cin.ba/prikaz.php?subjekt=6
Nije u SDA-u mogao podnjeti optužbe pa istupio....
SDA-u je Srebrenica samo 11. i kad treba trunit o bosnjastvu i slikat se u Potocarima.Sto je ispao skandal pred poslijednji ukop u kom Bake nasmijan slika se sa raznim medjunarodnim zgubidanima koji nista nisu ucinili da se Srebrenica ne desi, dok se u pozadini cuju jecaji majki Srebrenice.To je bilo vrhunac licemjerja i ''bosnjastva''.
Ovo ne razumijem nisam informisan - kakav skandal - jel skandal fahrine režije ili ?????????
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Emir Suljagic je za ovu zemlju dao oca, Zeljko Komsic majku i svojih najboljih 5 godina rata.Sta je dao za SDA Bake?Nista, a danas zlatnim escajgom jede i to na racun bosnja poput tebe.Tako zatucanog i slijepog, nekom rat nekom brat.Dok su jedni mezili po predsjednjistvu, ljudi su ginuli ni za sta.Alija potpisao podjelu drzave, danas nas zajebaju da zivimo u trokutistanu.Kako i nece kad je Aljo izdao sve sto se moglo izdat u ovoj zemlji.Dao je ubicama RS, potpisao Deyton.I danas takvi ko ti bi da nam trune MORE MARŠ!
Da ti sada objasnim nešto o živima i mrtvima -
Otac Emira SUljagića je za BiH dao život - nije Emir Suljagić dao oca.....
Željko Komšić nije dao Majku - nego je Majka izgubila život....
Željko Komšić je učestvovao u ratu i za to odlikovan Zlatnim ljiljanom za tih 5 godina - ljiljana nije dobio svako....
Šta je dao Bakirov Babo - Živce i energiju u skladu sa pozicijom koju je obnašao - ni malo manje vrijedniju, od živaca i energije na frontu na kojem je bio Suljagićev otac ala rahmetelji ili Komšić lično....
Zlatni escajg i dalje osta nedokazana činjenica osim u slučaju Radončića Fahrudina a izgleda da će tako ostati zauvjek....
O ovome koliko je ko kriv - o tome treba disertaciju -
a ovo MORE - jesi ti čoče poreklom iz Crna Gora ?
SVE SI OPISAO ALI ODGOVORA NA TEMU ZA KOJU JE UPUĆENA MOLBA ZA ODGOVOR NEMA - DAJ MOLIM VAS NEKO DRUGI KO BRANI DF ?
Ovaj bi totalno da me napravi budalom a i sve Vas.....
- drug_profi
#14041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@forel
Brate, ljubim te
Brate, ljubim te
-
forel
#14042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne povlacim navode da si glup, samo dodajem navode da si lud i to psihijatrijski a ne kao uvredu...Peto place za tobom...Ja sam jos blesaviji pa se upustam u raspravu sa likom koji poredi rat, i kaze da je ''zastita u ratu'' jednako onom u miru i 20 godina od rata
tu si odvalio...Pa hajd ti pogini pa da vidimo jel vrijednije sto Bake vazi o bosnjastvu i ''sekira se'' .Kako nije dao?Komsic je mogao se odmah ubacit u politiku i kao sto su svi iz SDA liferovat svoje familije vani...Al s tobom se ne da raspravljat.Vidim dobro su te iz SDA opremili supljom pa mozes po 24 sata da je prosipas raji na forumu samo je fora u tome sto to nikom ne pije vode, cak sta vise dobro se smijem ovim nebulozama
Strasan si decko...dodje mi da te pitam da li ti je Bake priustio tu cast da ga oralno zadovoljis, al radi zenskinja na forumu zadrzat cu se na tome.Iskreno mislim da moderacija mora da malo preceslja jer ovo trolanje i bez date teme, i pricanje o SDA na temi DF je off topic i to debeli.Vise smo mi ludi sto citamo i pokusavamo ulazit u raspravu sa psihijatrijskim slucajem.Al eto opametit cu se i ja od ovog posta, a ti kad ti ga ''veliki vođa Bake'' ponudi slobodno prihvati ipak je iz begovske faMilije
Unaprijed se izvinjavam na nepristojnim rijecima, ali kad neko procita ove postove prosto ne zna da li bi povracao, ovako ni u Sjevernoj Koreji ne velicaju velikog vođu kako ti svog
Zaista zavidim Baketu vidi se da vas dobro il placa il vam dobro puni glave
Imas topli pozdrav.
@drugi profil i ja tebe

EDIT: Posto je ovo tema o DF, clanovima, simpatizerima i svima koji imaju pokoju pametnu rec o DF , potrudit cu se pa u narednom postu ukratko iznjeti nesto vise o DF i kandidatima.Jer ove nebuloze i ispade off topica idu na zivac!
Unaprijed se izvinjavam na nepristojnim rijecima, ali kad neko procita ove postove prosto ne zna da li bi povracao, ovako ni u Sjevernoj Koreji ne velicaju velikog vođu kako ti svog
@drugi profil i ja tebe
EDIT: Posto je ovo tema o DF, clanovima, simpatizerima i svima koji imaju pokoju pametnu rec o DF , potrudit cu se pa u narednom postu ukratko iznjeti nesto vise o DF i kandidatima.Jer ove nebuloze i ispade off topica idu na zivac!
-
forel
#14043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Clan predsjednistva BiH i predsjednik Demokratske Fronte Željko Komšić i nosioc liste kandidata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić je rođen 1964. godine u Sarajevu, gdje i danas živi sa suprugom Sabinom i kćerkom Lanom. Školovao se u Sarajevu i diplomirao na Pravnom fakultetu 1988. godine. Dugogodišnji član SDP-a dobitnik je „Zlatnog ljiljana“, najvišeg ratnog priznanja Armije RBiH.
Karijera
Od početka 1996. godine, kada se demobilisao, pa do 1998. radio je u Ministarstvu za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH (FBiH). Potom preuzima dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a na izborima 2000. godine je izabran za vijećnika, potom i za načelnika Općine Novo Sarajevo, gdje ostaje na dužnosti do jeseni 2001. godine.
Komšić je 2001. imenovan za prvog ambasadora samostalne Bosne i Hercegovine u Beogradu (tadašnja Savezna republika Jugoslavija), ali tu dužnost napušta u proljeće 2003. godine.
Potom radi kao direktor u preduzeću „Revicon“, da bi poslije preuzeo dužnost zamjenika gradonačelnik Sarajeva. Na lokalnim izborima 2004. opet je izabran za načelnika Novog Sarajeva.
Osvojivši nešto više od 116.000 glasova, kao kandidat iz reda hrvatskog naroda ulazi u Predsjedništvo BiH i postaje najmlađi član kolektivnog šefa države. Četiri godine poslije ponovo osvaja mjesto u Predsjedništvu sa 337.065 glasova.
Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP), u kojoj je bio 15 godina, napušta 2012, a godinu dana poslije osnovao je stranku Demokratska fronta (DF).
Na općim izborima 2014. godine kandidat je za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.
Imovina
Prema imovinskom kartonu iz 2014. godine, Komšić je vlasnik stana u Sarajevu u vrijednosti od 150.000 KM. Njegova supruga Sabina prijavila je suvlasništvo sa bratom nad vikendicom i jednim dulumom zemljišta koje su naslijedili od roditelja.
Također, napisao je u imovinskom kartonu da je i kreditno zadužen sa 88.800 KM.
Detaljne informacije o Imovinskom kartonu Željke Komšića mozete pronaci na stranici CIN-a (Centar za istrazivacko novinarstvo)
http://imovinapoliticara.cin.ba/profil. ... .php?id=74
Član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić je rođen 1964. godine u Sarajevu, gdje i danas živi sa suprugom Sabinom i kćerkom Lanom. Školovao se u Sarajevu i diplomirao na Pravnom fakultetu 1988. godine. Dugogodišnji član SDP-a dobitnik je „Zlatnog ljiljana“, najvišeg ratnog priznanja Armije RBiH.
Karijera
Od početka 1996. godine, kada se demobilisao, pa do 1998. radio je u Ministarstvu za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH (FBiH). Potom preuzima dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a na izborima 2000. godine je izabran za vijećnika, potom i za načelnika Općine Novo Sarajevo, gdje ostaje na dužnosti do jeseni 2001. godine.
Komšić je 2001. imenovan za prvog ambasadora samostalne Bosne i Hercegovine u Beogradu (tadašnja Savezna republika Jugoslavija), ali tu dužnost napušta u proljeće 2003. godine.
Potom radi kao direktor u preduzeću „Revicon“, da bi poslije preuzeo dužnost zamjenika gradonačelnik Sarajeva. Na lokalnim izborima 2004. opet je izabran za načelnika Novog Sarajeva.
Osvojivši nešto više od 116.000 glasova, kao kandidat iz reda hrvatskog naroda ulazi u Predsjedništvo BiH i postaje najmlađi član kolektivnog šefa države. Četiri godine poslije ponovo osvaja mjesto u Predsjedništvu sa 337.065 glasova.
Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP), u kojoj je bio 15 godina, napušta 2012, a godinu dana poslije osnovao je stranku Demokratska fronta (DF).
Na općim izborima 2014. godine kandidat je za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.
Imovina
Prema imovinskom kartonu iz 2014. godine, Komšić je vlasnik stana u Sarajevu u vrijednosti od 150.000 KM. Njegova supruga Sabina prijavila je suvlasništvo sa bratom nad vikendicom i jednim dulumom zemljišta koje su naslijedili od roditelja.
Također, napisao je u imovinskom kartonu da je i kreditno zadužen sa 88.800 KM.
Detaljne informacije o Imovinskom kartonu Željke Komšića mozete pronaci na stranici CIN-a (Centar za istrazivacko novinarstvo)
http://imovinapoliticara.cin.ba/profil. ... .php?id=74
Last edited by forel on 30/09/2014 20:23, edited 1 time in total.
-
HM 2011
#14044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
forel wrote:Ne povlacim navode da si glup, samo dodajem navode da si lud i to psihijatrijski a ne kao uvredu...Peto place za tobom...Ja sam jos blesaviji pa se upustam u raspravu sa likom koji poredi rat, i kaze da je ''zastita u ratu'' jednako onom u miru i 20 godina od rata![]()
![]()
tu si odvalio...Pa hajd ti pogini pa da vidimo jel vrijednije sto Bake vazi o bosnjastvu i ''sekira se'' .Kako nije dao?Komsic je mogao se odmah ubacit u politiku i kao sto su svi iz SDA liferovat svoje familije vani...Al s tobom se ne da raspravljat.Vidim dobro su te iz SDA opremili supljom pa mozes po 24 sata da je prosipas raji na forumu samo je fora u tome sto to nikom ne pije vode, cak sta vise dobro se smijem ovim nebulozama
![]()
![]()
Strasan si decko...dodje mi da te pitam da li ti je Bake priustio tu cast da ga oralno zadovoljis, al radi zenskinja na forumu zadrzat cu se na tome.Iskreno mislim da moderacija mora da malo preceslja jer ovo trolanje i bez date teme, i pricanje o SDA na temi DF je off topic i to debeli.Vise smo mi ludi sto citamo i pokusavamo ulazit u raspravu sa psihijatrijskim slucajem.Al eto opametit cu se i ja od ovog posta, a ti kad ti ga ''veliki vođa Bake'' ponudi slobodno prihvati ipak je iz begovske faMilije
![]()
Unaprijed se izvinjavam na nepristojnim rijecima, ali kad neko procita ove postove prosto ne zna da li bi povracao, ovako ni u Sjevernoj Koreji ne velicaju velikog vođu kako ti svog![]()
Imas topli pozdrav.
@drugi profil i ja tebe![]()
![]()
Dva vozila u miru voze djete Željka Komšića u školu ?
Jedan čovjek dodjeljen kao pratnja Bakiru Izetbegoviću u ratu u opkoljenom Sarajevu - s tim da mu je otac prošao aferu zarobljavanje na aerodromu.....
Još jednom postavljam pitanje on topic -
Kako objašnjavaš pravdanje i demant zarade i utroška sredstava tokom 2013. godine ugovorom iz 2014. godine za poslove koji se obavljaju tokom 2014. godine u kojima nije navedena cijena ugovorenog djela, kandidata za člana predsjedništva Emira Suljagića koje je predpostavljam prošlo filtere Javnih pri-OPĆENJA u DF-u.....
Čitav on topic je bio komentar na istup Emira Suljagića - i ti se uključuješ u priču sa ŠA BA.....
Na kraju plasiraš sočne uvrede pritjeran uz zid......
I opet ti govorim pročitani ste, nikakvu promjenu ne donosite sa sobom - osim promjene na gore i pokušaja uhljebljenja - i to sam argumentovao dokazima a ti potkrijepio raspravom..
Sad predstavi kandidate.
Jao dna majko draga....
JOSE MUJICA - koliko ćemo oplakati ako ovi prođu - molim te izvagaj.
-
forel
#14045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E nes me isprovocirat šipak tiHM 2011 wrote:forel wrote:Ne povlacim navode da si glup, samo dodajem navode da si lud i to psihijatrijski a ne kao uvredu...Peto place za tobom...Ja sam jos blesaviji pa se upustam u raspravu sa likom koji poredi rat, i kaze da je ''zastita u ratu'' jednako onom u miru i 20 godina od rata![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Unaprijed se izvinjavam na nepristojnim rijecima, ali kad neko procita ove postove prosto ne zna da li bi povracao, ovako ni u Sjevernoj Koreji ne velicaju velikog vođu kako ti svog![]()
Imas topli pozdrav.
![]()
Jedan čovjek dodjeljen kao pratnja Bakiru Izetbegoviću u ratu u opkoljenom Sarajevu - s tim da mu je otac prošao aferu zarobljavanje na aerodromu.....
Kako objašnjavaš pravdanje i demant zarade i utroška sredstava tokom 2013. godine ugovorom iz 2014. godine za poslove koji se obavljaju tokom 2014. godine u kojima nije navedena cijena ugovorenog djela, kandidata za člana predsjedništva Emira Suljagića koje je predpostavljam prošlo filtere Javnih pri-OPĆENJA u DF-u.....
Čitav on topic je bio komentar na istup Emira Suljagića - i ti se uključuješ u priču sa ŠA BA.....
I opet ti govorim pročitani ste, nikakvu promjenu ne donosite sa sobom - osim promjene na gore i pokušaja uhljebljenja - i to sam argumentovao dokazima a ti potkrijepio raspravom..
Sad predstavi kandidate.
Jao dna majko draga....
JOSE MUJICA - koliko ćemo oplakati ako ovi prođu - molim te izvagaj.
-
HM 2011
#14046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gore si se navrijeđao ko niko ?forel wrote:E nes me isprovocirat šipak tiHM 2011 wrote:forel wrote:Ne povlacim navode da si glup, samo dodajem navode da si lud i to psihijatrijski a ne kao uvredu...Peto place za tobom...Ja sam jos blesaviji pa se upustam u raspravu sa likom koji poredi rat, i kaze da je ''zastita u ratu'' jednako onom u miru i 20 godina od rata![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Imas topli pozdrav.
![]()
Sad predstavi kandidate.
Jao dna majko draga....
JOSE MUJICA - koliko ćemo oplakati ako ovi prođu - molim te izvagaj.Skonto sam ja sta ti radis mora da vas uce SPIN doktori tako da namjerno izazivate polemike da bi dobili na znacaju šipak
JOSE MUJICA - stavi ih na vagu.....
-
forel
#14047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kandidat za clana predsjednjistva iz reda Bosnjaka

Emir Suljagić rođen je 1975. godine, odrastao je u Bratuncu, koji je zauvijek
napustio 1992. sa porodicom kada su srpske snage krenule u etničko čišćenje
Podrinja.
Od 1993. radio je kao prevodilac za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija. Od
1996. redovno je pisao za sarajevski list „BH Dani“. Od 2002. do 2004. godine,
izvještavao je za Dane i londonski Institute for War and Peace Reporting
(IWPR) iz Međunarodnog tribunala za zločine počinjene na teritoriji bivše SFRJ
u Den Haagu. Završio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a doktorirao
2009. u Hamburgu na Institutu za mirovna istraživanja i sigurnosne studije.
Autor je knjige Razglednice iz groba, potresnog svedočanstva o genocidu u
Srebrenici, kao i o godinama teškog života i mučnog preživljavanja prije jula
1995. godine. Objavio je i roman Samouk. Bio je šef kabineta Adnana Terzića,
predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kao i savjetnik gradonačelnika Sarajeva
Alije Behmena.
Obavljao je dužnost ministra kulture Kantona Sarajevo od 2009. do 2011.
godine, kada je dao ostavku jer nije pristao da promijeni svoju odluku da ocjena
iz vjeronauke ne ulazi u prosjek ocjena u školama. Nakon toga, postaje idejni
tvorac i jedan od osnivača Građanske koalicije Prvi mart koju čine organizacije
civilnog društva, udruženja žrtava, udruženja boraca, organizacije povratnika,
izbjeglih i raseljenih, asocijacije i pokreti koji djeluju na utvrđivanju istine i
borbe protiv genocida, kao i na zaštiti ljudskih prava povratnika.

Emir Suljagić rođen je 1975. godine, odrastao je u Bratuncu, koji je zauvijek
napustio 1992. sa porodicom kada su srpske snage krenule u etničko čišćenje
Podrinja.
Od 1993. radio je kao prevodilac za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija. Od
1996. redovno je pisao za sarajevski list „BH Dani“. Od 2002. do 2004. godine,
izvještavao je za Dane i londonski Institute for War and Peace Reporting
(IWPR) iz Međunarodnog tribunala za zločine počinjene na teritoriji bivše SFRJ
u Den Haagu. Završio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a doktorirao
2009. u Hamburgu na Institutu za mirovna istraživanja i sigurnosne studije.
Autor je knjige Razglednice iz groba, potresnog svedočanstva o genocidu u
Srebrenici, kao i o godinama teškog života i mučnog preživljavanja prije jula
1995. godine. Objavio je i roman Samouk. Bio je šef kabineta Adnana Terzića,
predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kao i savjetnik gradonačelnika Sarajeva
Alije Behmena.
Obavljao je dužnost ministra kulture Kantona Sarajevo od 2009. do 2011.
godine, kada je dao ostavku jer nije pristao da promijeni svoju odluku da ocjena
iz vjeronauke ne ulazi u prosjek ocjena u školama. Nakon toga, postaje idejni
tvorac i jedan od osnivača Građanske koalicije Prvi mart koju čine organizacije
civilnog društva, udruženja žrtava, udruženja boraca, organizacije povratnika,
izbjeglih i raseljenih, asocijacije i pokreti koji djeluju na utvrđivanju istine i
borbe protiv genocida, kao i na zaštiti ljudskih prava povratnika.
Last edited by forel on 30/09/2014 20:33, edited 1 time in total.
-
forel
#14048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Anto Popović
Rođen je 10. maja 1941. godine u Livnu.
Obrazovanje: diplomirani psiholog. Studij završio u Beogradu.
Radno iskustvo: Općina Livno – društvene djelatnosti
1971. godine počeo raditi u Zenici u Zavodu za zapošljavanje radnik gdje je
radio 10 godina i 6 mjesec.
Nakon toga počeo je raditi u Savjetetovalištu za brak također u Zenici. Bio je
dopredsjednik izvršnog odbora HDZ-a u Zenici do pred kraj 1992. godine.
Nakon toga vraća se u Livno i počinje da radi kao vojni psiholog pri livanjskoj
brigade. 1994. postao directktor Centra za socijalni rad u Livnu. Tu je ostao
raditi kao psiholog do mirovine.
-
forel
#14049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Mensura Beganović (r. Hadžimahmutović) rođena je u Zenici 1950. godine.
Na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu je diplomirala 1973. i magistrirala
1991. godine. Od 1974. do 1999. godine radila je na Metalurškom institutu
„Hasan Brkić“ (danas “Kemal Kapetanović”) u Zenici. Kao nosilac ili saradnik
sudjelovala u realizaciji niza stručnih studija u oblasti automatskog upravljanja
procesima. U periodu od 1997. do 2000. godine je kroz niz seminara u Bosni i
Hercegovini, Sloveniji, Bugarskoj i Engleskoj stekla dodatne kompetencije za
konsalting kod uvođenja međunarodnih standarda za sisteme upravljanja
kvalitetom, CE znak, akreditiranje laboratorija, itd.
1994. godine sa kolegama formira privatno preduzeće BHM d.o.o. Zenica čija je
djelatnost edukacija i konsalting. 1998. godine je u SAD sudjelovala u
studijskom programu „Žene u biznisu“ i usvojila savremene metode upravljanja
biznisom. Od 1999. godine radi u vlastitoj firmi BHM Zenica, gdje je vodeći
konsultant za uvođenje sistema upravljanja kvalitetom i koordinira projekte
edukacije u oblasti informacionih tehnologija i stranih jezika.
Sudjelovala je u osnivanju Asocijacije informatičara u BiH čija je predsjednica,
te aktivno sudjeluje u radu evropskih i svjetskih tijela iz oblasti informacionih
tehnologija (CEPIS, ECDL Foundation). Kroz svoj stručni rad i djelovanje
zalaže se za uvođenje sistema vrednovanja u svim sektorima u skladu s
evropskim i međunarodnim normama i okvirima. Nije bila politički angažirana u
prethodnih 20 godina.
Udata je ima jednu kćerku.
-
forel
#14050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Rusmir Mujadžić rođen je 28. septembra 1977. godine u Bosanskoj Gradišci.
Osnovnu školu završio u Bosanskoj Gradišci. 1995-1999 zubotehničku školu u
Minhenu (Zahntechnische schule).
2008-2011. Studium za Ekološko-sanitarnog inžinjera (bečeler) Univerzitet u
Bihaću-Bosna i Hercegovina, diplomirao 2011.
Radno iskustvo: 1995-1999- zubna tehnika, Minhen.
1999-2000. Vozač kamiona-transport (do 7,5 tona) Minhen. 2000-2011. Zubni i
Rtg tehničar u Domu zdravlja Bosanski Petrovac.
2011-2014. Hemijsko-epidemiološka služba U Domu zdravlja u Bosanskom
Petrovcu
Trenutno je općinski vijećnih u Općini Bosanski Petrovac; predsjednik
Odbojkaškog kluba Bosanski Petrovac; član Uprave šahovskog kluba „Mladost“
Bosanski Petrovac; član Uprave kluba ekstremnih sportova „Crni vrh“ Bosanski
Petrovac; predsjednik sindikata u „Domu zdravlja“ Bosanski Petrovac, te član
Kantonalnog Predsjedništva zdravstvenih radnika USK, osnivač i prvi
Predsjednik Federalne Sekcije mladih zaposlenih u zdravstvu; član Izvršnog
odbora Komore zdravstvenih tehničara USK; član Skupštine Sportskog saveza
USK ispred općine Bosanski Petrovac.
Oženjen i ima dvoje djece.