Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#14001 Re: Zeničani
A imali istine o tome da Bingo kupuje shoping centar ili druga verzija da dolazi umjesto Konzuma u onaj prostor? Bilo je neke price o tome na proljece cini mi se...Sto se tice firmi, i ne cudi me da se u Zenici lagano sve zatvara, sa obzirom na to koliko nam je jaka kupovna moc i koliko buducih potencijalnih konzumenata ode glavom bez obzira iz ovoga grada...
- Casual's
#14002 Re: Zeničani
Ozbiljno se o tome govorilo, međutim otvaranje ovog express restorana mi je smanjilo nade za to.clio_dci120 wrote:A imali istine o tome da Bingo kupuje shoping centar ili druga verzija da dolazi umjesto Konzuma u onaj prostor? Bilo je neke price o tome na proljece cini mi se...Sto se tice firmi, i ne cudi me da se u Zenici lagano sve zatvara, sa obzirom na to koliko nam je jaka kupovna moc i koliko buducih potencijalnih konzumenata ode glavom bez obzira iz ovoga grada...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14003 Re: Zeničani
Kojeg ekspres restorana?
- dinoze77
#14004 Re: Zeničani
Bingo je kupio prostor u kojem se sad nalazi konzum. Tacnije prostor je bio u vlasnistvu hypo lizinga, bingo je to kupio od njih i samim tim preuzeo i ugovor potpisan izmedju konzuma i hypo lizinga. Ugovor vrijedi do 2022 i nema mogucnost raskida. Informacije sam dobio od kolege koji je u pravnoj sluzbi konzumaclio_dci120 wrote:A imali istine o tome da Bingo kupuje shoping centar ili druga verzija da dolazi umjesto Konzuma u onaj prostor? Bilo je neke price o tome na proljece cini mi se...Sto se tice firmi, i ne cudi me da se u Zenici lagano sve zatvara, sa obzirom na to koliko nam je jaka kupovna moc i koliko buducih potencijalnih konzumenata ode glavom bez obzira iz ovoga grada...
-
clio_dci120
#14005 Re: Zeničani
@dinoze77 , sad sam se sjetio kada sam procitao tvoj post, bila je prica da ce se Bingo u taj prostor useliti krajem ove godine, ali eto izgleda nista od toga.
Inace, ovaj nas shoping centar mi je ljepsi od svih sarajevskih, ako izuzmemo SCC, iskreno nije sto je nas, ali stvarno mi je gledajuci pogotovo arhitektonska rjesenja unutrasnjosti daleko ispred svih sarajevskih. Relano, dizajnerski jedan od najboljih u BiH. Sto neko iznad rece, najbolje bi bilo upravljanje prepustiti profesionalnoj firmi, sigurno bi se stanje popravilo. Ovako, osim nekoliko butika, uglavnom kladionice i kafici.
Takodjer, negdje sam cuo da se planira uvesti i naplata parkinga na onome dijelu iza natkrivenog prostora, valjda on pripada Areni, sada pitanje je je li to isitina, mada me ne bi zacudilo kako se krenuli ovi iz parkinga "osvajati" nove povrsine
Inace, ovaj nas shoping centar mi je ljepsi od svih sarajevskih, ako izuzmemo SCC, iskreno nije sto je nas, ali stvarno mi je gledajuci pogotovo arhitektonska rjesenja unutrasnjosti daleko ispred svih sarajevskih. Relano, dizajnerski jedan od najboljih u BiH. Sto neko iznad rece, najbolje bi bilo upravljanje prepustiti profesionalnoj firmi, sigurno bi se stanje popravilo. Ovako, osim nekoliko butika, uglavnom kladionice i kafici.
Takodjer, negdje sam cuo da se planira uvesti i naplata parkinga na onome dijelu iza natkrivenog prostora, valjda on pripada Areni, sada pitanje je je li to isitina, mada me ne bi zacudilo kako se krenuli ovi iz parkinga "osvajati" nove povrsine
-
Ci-Nick
#14006 Re: Zeničani
Ja sam često u shoping centru i primjećujem da ga u životu drže imućniji kupci koji dolaze subotom i nedeljom i to meni uglavnom nepoznati ljudi koji su vjerovatno iz Žepča, Zavidovića, Kaknja,... ti ljudi u konzumu narokaju kolica do vrha pazare 150 do 200 KM a prošetaju i po ostalim trgovinama. Davno mi je vlasnik trgovine mobitelima u TC-u rekao da bi po kupcima iz Zenice davno zatvorio.
Mislim da je Džananović trebao ići na regionalni outlet centar i to bi moglo funcionisati sasvim solidno, ovako mrka kapa.
Mislim da je Džananović trebao ići na regionalni outlet centar i to bi moglo funcionisati sasvim solidno, ovako mrka kapa.
- apsidejzi
#14007 Re: Zeničani
Zbog ovog lika sam imao ovaj friz jedno pet godina i furao ove cale krajem 90tih
Mislim da je pola omladine u Zenici radilo isto 
- avenija
#14008 Re: Zeničani
Price za malu djecu . Koja se to firma zatvorila , pa samo almy , itc i braca karic traze preko 100 radnika , od inzinjera ekonomista do irgeta .clio_dci120 wrote:Sto se tice firmi, i ne cudi me da se u Zenici lagano sve zatvara,
Ali to nije IN pricati , pozitiva nikog vise ne zanima , jednostavno nije pozitivno nista vise interesantno kada se ne moze pljuvati . Ovo se ne odnosi na tebe nego opcenito.
-
clio_dci120
#14009 Re: Zeničani
avenija wrote:Price za malu djecu . Koja se to firma zatvorila , pa samo almy , itc i braca karic traze preko 100 radnika , od inzinjera ekonomista do irgeta .clio_dci120 wrote:Sto se tice firmi, i ne cudi me da se u Zenici lagano sve zatvara,
Ali to nije IN pricati , pozitiva nikog vise ne zanima , jednostavno nije pozitivno nista vise interesantno kada se ne moze pljuvati . Ovo se ne odnosi na tebe nego opcenito.
Znam da si mislio opcenito ovo za negativu, rauzmjem
Ako je isitna, drago mi je cuti da se trazi toliki broj radnika.
-
Throttle
#14010 Re: Zeničani
Sta ga se ima shvatat. Kirije dolaze svakog prvog u mjesecu. Banane u hladnjacama u podrumu. Garaza se iznamljuje. 4 cistacice (il 6) dvojica na odrzavanju, dvojica vozaju masine za ciscenje i jedan koji im je svima sef. Cistacice rade za 450KM. Ovi iz odrzavanja su zaduzeni i za hotel. A mislim da su i cistacice. To je komplet osoblje cijelog Centra. Ne znam kakvo je stanje u rukovodstvu, koliko njih ima. Liku je ocito bitan samo vlastiti dzep i na sve ovo ne gleda dugorocno. Pa samo pogledaj na parkingu ispred glavnog ulaza onaj, nazovi, totem sa rasporedom radnji. Vecina ne radi par godina a za neke ne znam ni da su postojale. Nije azurirano od otvaranja. I tacno je da je dosta kupaca "sa strane". Kod mene su ceste musterije iz Žepča, Zavidovića, Busovače i Viteza. Ponešto Kakanj, Visoko, Maglaj i Kiseljak. Iz Travnika jedna. I ljeti dijaspora._BataZiv_0809 wrote: Ja stvarno ne mogu da shvatim vlasnika Šopinga.
Dovoljno je da pogleda na slikama stanje iz 2009 i danas i da mu bude jasno da ovako ne mozeOsim toga finansijski izvjestaji sigurno bolje govore od bilo koje slike.
Svake godine je sve gore i gore i to se golim okom moze vidjeti. Ja sigurno nisam usao dobrih 2 godine, mozda i vise, i udjem nedavno i tacno sam se frapirao.![]()
Jbt Mepas Mall u Mostaru onakav kakav jeste, ne bi se postidio da ga bilo gdje u Evropi otvoris. Nije ni njega otvorio Voren Bafet ni Maurisio Ortega, nego takodjer tranzicijski tajkun poput Mrkog. Znaci moze se.
U krajnjoj liniji postoje firme koje se bave upravljanjem. Potencijala i to solidnog ima sigurno.
Steta
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14011 Re: Zeničani
Iskreno i od srca ti želim da nikad ne budeš primoran raditi u jednoj od firmi koje si nabrojao pa čak ni kao pravnik i ekonomista.avenija wrote:Price za malu djecu . Koja se to firma zatvorila , pa samo almy , itc i braca karic traze preko 100 radnika , od inzinjera ekonomista do irgeta .clio_dci120 wrote:Sto se tice firmi, i ne cudi me da se u Zenici lagano sve zatvara,
- Casual's
#14012 Re: Zeničani
Naš SC služi samo za pranje novca. Neće džaba vlasnik da pere grijehe izgradnjom džamije..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14013 Re: Zeničani
Pa kazem ti, ne shvatam ga kako ne vidi da mu centar dugorocno nema bas svijetlu perspektivu.Throttle wrote:
Sta ga se ima shvatat. Kirije dolaze svakog prvog u mjesecu. Banane u hladnjacama u podrumu. Garaza se iznamljuje. 4 cistacice (il 6) dvojica na odrzavanju, dvojica vozaju masine za ciscenje i jedan koji im je svima sef. Cistacice rade za 450KM. Ovi iz odrzavanja su zaduzeni i za hotel. A mislim da su i cistacice. To je komplet osoblje cijelog Centra. Ne znam kakvo je stanje u rukovodstvu, koliko njih ima. Liku je ocito bitan samo vlastiti dzep i na sve ovo ne gleda dugorocno. Pa samo pogledaj na parkingu ispred glavnog ulaza onaj, nazovi, totem sa rasporedom radnji. Vecina ne radi par godina a za neke ne znam ni da su postojale. Nije azurirano od otvaranja. I tacno je da je dosta kupaca "sa strane". Kod mene su ceste musterije iz Žepča, Zavidovića, Busovače i Viteza. Ponešto Kakanj, Visoko, Maglaj i Kiseljak. Iz Travnika jedna. I ljeti dijaspora.
Moze mu se mnogo toga opravdano prigovoriti, ali glup i bez osjecaja za pare sigurno nije.
Volio bih cuti njegovo objasnjenje. Neka morbidna znatizelja
-
Kralj Tvrtko I.
#14014 Re: Zeničani
Treba nekog dovesti u centar sa opremom za lov i ribolov.
- avenija
#14015 Re: Zeničani
Zanimljivo mi je ovo stanje drustva i razmisljanje , koliko smo samo ubijeni u pojam , evo npr 4 nove fasade u fullu na 4 objekta , Socijalno , MCC , Hrvatski dom i BNP niko ni da se nasali da pomisli da spomene jer valja popljuvat i to je zanimljivo .
Onda spominjanje da raja iz Zepca , Viteza i ostalih blizih gradova kupuje u trznom ?
Pa ko je izgradio onaj FIS VITEZ ? 70 % Zenicani . Drugo , da li poznajete ikog iz Ze da nije obavio soping turu po Sarajevu?
Slazem se sa vecinom da mora unajmiti za TC Dzananovic neku pr sluzbu i menadzere da to dovedu do vrhunskog nivoa jer je sada slabo ali daleko od ocajnog . Za onakvu vrhunsku gradjevinu mora to dosta bolje od brendinga do marketinga do akcija itd itd..
Onda spominjanje da raja iz Zepca , Viteza i ostalih blizih gradova kupuje u trznom ?
Pa ko je izgradio onaj FIS VITEZ ? 70 % Zenicani . Drugo , da li poznajete ikog iz Ze da nije obavio soping turu po Sarajevu?
Slazem se sa vecinom da mora unajmiti za TC Dzananovic neku pr sluzbu i menadzere da to dovedu do vrhunskog nivoa jer je sada slabo ali daleko od ocajnog . Za onakvu vrhunsku gradjevinu mora to dosta bolje od brendinga do marketinga do akcija itd itd..
- BlackCaviar
#14016 Re: Zeničani

Žao mi je što nisam uslikao i malo širu perspektivu, bilo ih je još nabacanih na ovaj tu dio. Lokacija - Fakultetska ulica.
- dinoze77
#14017 Re: Zeničani
Okrenes 122 malo zagalamis, malo zakukas i eto milicije da popise. Mene samo cudi kako kod nas jos nijedna budala nije pocela busiti gume kao nekad sto su po sa radiliBlackCaviar wrote:
Žao mi je što nisam uslikao i malo širu perspektivu, bilo ih je još nabacanih na ovaj tu dio. Lokacija - Fakultetska ulica.
- BlackCaviar
#14018 Re: Zeničani
To bi se trebalo i uraditi, ja do sad nisam pokušavao, ali ću probati da vidim reakciju milicajaca na takav poziv.
-
Shmeker
#14019 Re: Zeničani
Ljudi u Sarajevu mjesec dana pokusavaju da kidnapuju dijete i niko nista. Pa znaci komotno u BiH mozes vjezbati otmice i da od nivoa pocetnika se usavrsis u pro nivo pored nase policije. Iskreno se nadam da ce naci ovu djevojcicu u Ze i da ce sve biti okay. Jimmy imal kakvih info s lica mjesta?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14020 Re: Zeničani
Ma nista zasad, policije puno, samo ispod moje kuce ih stoji par. Oticu kasnije prohodat do skole da vidim ima li sta...
-
Shmeker
#14021 Re: Zeničani
Evo nasli su jeJimmy McNulty wrote:Ma nista zasad, policije puno, samo ispod moje kuce ih stoji par. Oticu kasnije prohodat do skole da vidim ima li sta...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14022 Re: Zeničani
PA je li zaista bila oteta neka djevojcica?
-
Shmeker
#14023 Re: Zeničani
I ja sam zbunjen sada. Od portala do portala pojavljuju se drugacije informacije.Jimmy McNulty wrote:PA je li zaista bila oteta neka djevojcica?
- Freamon Lester
#14024 Re: Zeničani
Nema danas nikakvih informacija. Uglavnom medijska lupanja na osnovu nejasnih podataka.Shmeker wrote:I ja sam zbunjen sada. Od portala do portala pojavljuju se drugacije informacije.Jimmy McNulty wrote:PA je li zaista bila oteta neka djevojcica?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14025 Re: Zeničani
Makar nešto pozitivno danas.
http://www.zenicablog.com/potvrdeno-pre ... mir-fetic/
http://www.zenicablog.com/potvrdeno-pre ... mir-fetic/