nema me tamo wrote:sizifinho wrote:Ne znam za vas raja, al men je ova epizoda mozds i najmanje kvalitetna epizoda u seriji.
Uzevsi u obzir budzet i ono sto je ova serija nekad bila, danas je to upola manje, losije, a sve mi se cjni da su zmajevi krivi, i novac potrosen na njih.
Pazi sad, oni odu tamo, i slucajno naidju na izvidnicu, i slucajno ubiju setaca i pomru svi whightsi sem jednog. Kakva podudarnost.
Hajd to, al idu kasnije i trce preko jezera i ono zombiji samo stanu. Zasto?
Ne sjecam de da su u Hardhomeu imali razum, buduci da su sr bacali sa stijene onako hladno. Sta im moze voda, svakako su mrtvi.
I kad su opkolili onog jednog zombija, ponasao se kao u kut stjerana zivotinja, sto bi znacilo da ima neku svijest, al je vise puta pokazano da samo Setaci imaju razum. Cak mi se u jednom trenutku ucinilo da dok je Jon vukao zivi les, drugi je dotrcao i pokusao odvezati tog... Wtf...
Da ne pricam da bi Tormund, da je ovo treca sezona, ono dok su muda imali, zasigurno zavrsio avanturu. Poklope ga desetorica i lik izadje bez ogrebotine i ujeda a tamo drugi padne medju trojicu i pojedu ga u minuti.
Pa kad je Daenerys dosla, sa zmajevima, koji kurac bi Jonu da se zadrzava? Gdje jr krenuo u kurac ako vec imaju tri zmaja, penji se i bjezi.
I bas taj njegov trenutak gluposti rezultovao je ubistvom Vyseriona.
I potom onaj pogled prema Nights Kingu, ko jebat cu ti majku... Cesto Dzoncina tako uradi, zagleda se katilski i onda popusi kurac. To mu je zastitni znak postao.
Eh sad, Nights King, nezz koliko je inteligentan, al da je sportista, jest brate. Fiknu ono koplje, ladno i srusi zmaja...
Al mi nijd jasno sto je gadjao Vyseriona koji je letio kad je imao Drogona odmah tu. Killne njeg, valjda je lakse skinuti zmaja koji je na tlu, a onda moze i Vyseriona i Rhaegala koji bi eventualno morali sletjeti po Dany.
I na kraju, ne znam za vas, ali su meni scene sa Aryom tako cringy i negledljive, znaci fuj
Sve vrijeme hajpaju Sansu kao prevrtljivicu, i onda krene sezona i Sansa ispade najnormalnija. Arya ko da je ograisala, nesto melje, nigdje veze sa vezom. Jos ono ko ona je prosla toliki trening u Bravosu, ona zna skontat kad neko laze - al zato Sansi ne vjeruje xD
Nezz, nju su usrali na pocetku, pa onda kad Bryanne dobije u sparringu, pa onda fola littlefingera uhodi tako da sr vise vidi ona nego zid iza kojeg se krije.
Halo ba dal i ste normalni s seciranjem svake scene i nelogicne situacije..
Kako ste smijesni likovi baš me zanima s ovim razmisljanjem kakvi ste u pravom zivotu..
Serija ko serija ba.
Da ima neke logike pomrli bi svi u 2 sezoni.
Mene jedino iznerviralo kad rece kepecu da je mal Jon vidio sam ranije sliku, al' kontam zajebancija..
E tu piscu treba lupit dobru samarcinu..
Halo ba, kuci tako razgovaraj, nisi ti sa mnom ovce cuvao niti imas diplomu ljekara da provjeravas ko je normalan a ko nije
Normalno da cu secirati svaku scenu buduci da samsve knjige vise puta procitao i da sam 7 godina zivota ulozio u seriju. To sto su tebi te nelogicnosti okej, ne znaci da i meni mora biti okej
TO STO JEBENI GENDRY OTRCI DO EASTWATCHA, posalju gavrana dany i ona sleti, a sve u jednoj noci - to men nikako ne moze bit logicno.
Jel ti razumijes da su seriju zasnivali na realnim scenarijima. Tipa Kralj Robert u prvoj epizodi putuje 15 dana do Winterfella od Kings Landinga.
Od Dragonstonea do Eastwatcha ima manje definitivno ali opet sigurno ne dovoljno da gavran za par sati doleti tamo.
Samo tad serija nije bila mainstream, imali su muda i radiki su dobro. Cim je debeli seriju napusio poceli su ici po linijama kukavicnosti koju samo mainstream serije imaju, pa svi glavni likovi imaju nevidljivi oklop.
Jebeni Drogon umre od posjekotinice male a prosle godine Aryu zboli 20 puta i lola pala u prljavu rijeku, al eto nekako uspijeva trcati, skakati i sve to.
Jon ode u Nocnu strazu zbog Benjena, lik ga trazi 7 godina, i onda ga oni onako deus ex machina uubace da kao heroj zagine. Jon je cekao toliko vremena i onda ga lik opali po guzici, turi na konja i to je to. Nit ima pojma kako, sta koga...
Zasto obojica nisu sjeli na konja?
Dajte ba ljudi, samo zato sto je "serija" i samo zato sto je fantazija- ne znaci da trebaju sad nebuloze prikazivati.
Sta ja imam uzivati kad gledam Aryu koja je 5 sezona klincala u Bravosu, trenirala i sta sve ne, zna pizda zamijenit lice, otkljucat vrata, al joj sakrivanje haos lose ide.
Lafo igrala pricu Lica, zna skontat laz a ne vjeruje Sansi.
Bryanne prvo kaze Sansi da je pametnijr da ona ide u Kings Landing - sto je suludo i glupo, buduci da Sansa zna Cersei, a onda kad Sansa, logicno odbije, Bryanne joj kaze "niste sigurni ovdje, littlefinger je zajeban".
Znaci sigurnija je u Kings Landingu sa Cersei nego u Winterfellu sa Littlefingerom.
Jebo te ovo pisanje.