IRAN

Post Reply
Kikibombona

#14001 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:Nemam familije u Iranu :-) , opravdanje cega?? Ne mozes bas uvijek ispast smijesan i duhovit, ovaj moj post nije post podrske mulama, stovise moje misljenje je suprotno, nisam pobornik teokratskih drzava, ali nisam ni pobornik nasilnih metoda, sta zelite u Iranu, novu Libiju, Siriju, Irak??? Nije vam sumnjivo sto jednu po jednu drzavu na bliskom istoku razvaljuju iznutra, unazadjuju ih i demografski i ekonomski i infrastrukturno, ono empatija nula bodova.....
A kako svrgnuti diktatorski represivni rezim koji pije krv narodu?

Tako sto ces mu se pokoriti?

E moj ti...

Pa vi Hrvati ste krv prololi za slobodu. Ili bi se ti radije naguzio Milosevicu radi mira u kuci.

Mojne suplje.
sarajevoxxxx

#14002 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Puna podrška slobodnim građanima Irana...

Zlikovci uhapsiše Ahmedinedžada...

KUĆNI PRITVOR
Bivši iranski predsjednik Ahmadinejad uhapšen zbog protesta i nemira

Klix.ba
prije 29m
20
Foto: EPA-EFE

Iranski režim koji predvodi ajatolah Ali Khamenei uhapsio je bivšeg predsjednika Mahmouda Ahmadinejada u gradu Shirazu pod sumnjom da je podstrekavao nemire i demonstracije.

Vlasti planiraju smjestiti Ahmadinejada u kućni pritvor, piše list Al-Quds Al-Arabi citirajući "pouzdane izvore iz Teherana".

Tokom posjete gradu Bushehru u decembru Ahmadinejad je rekao kako Iran pati zbog lošeg vodstva te da je aktuelni predsjednik Hassan Rouhani i njegova vlada "vjeruju kako posjeduju zemlju i da su ljudi društvo neznalica".

"Neki od aktuelnih lidera žive odvojeni od problema i briga ljudi i ne znaju ništa o stvarnosti u kojoj se društvo nalazi", citiran je Ahmadinejad.

On je optužen da je podsticao više protesta, a iste optužbe usmjerene su protiv istaknutog šiitsog lidera i političara Mehdija Karroubija i bivšeg premijera Mir-Hosseina Mousavija.

U videozapisu Ahmadinejad je snimljen kako sarkastično govori o šefu pravosuđa Irana Amoleu Larijaniju: "Nemam djecu koja špijuniraju za zapadne sile, nemam braće koja aktivno švercuju robu i ne kradem zemlju za svoju stoku".

Protesti širom Irana koji su danas dostigli 11. uzastopni dan smatraju se najvećim izazovom iranskog režima od ustanka Zelenog pokreta 2009. godine i ponovnog izbora bivšeg predsjednika Mahmouda Ahmadinejada.

Prema vladinim posacima, u neredima je poginulo 22 ljudi, dok opozicija govori da je broj mrtvih u petak dostigao 50.
zrakomlat

#14003 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Puna podrška slobodnim građanima Irana...

Zlikovci uhapsiše Ahmedinedžada...

KUĆNI PRITVOR

Klix.ba
prije 29m
20
Foto: EPA-EFE

Iranski režim koji predvodi ajatolah Ali Khamenei uhapsio je bivšeg predsjednika Mahmouda Ahmadinejada u gradu Shirazu pod sumnjom da je podstrekavao nemire i demonstracije.

Vlasti planiraju smjestiti Ahmadinejada u kućni pritvor, piše list Al-Quds Al-Arabi citirajući "pouzdane izvore iz Teherana".

Tokom posjete gradu Bushehru u decembru Ahmadinejad je rekao kako Iran pati zbog lošeg vodstva te da je aktuelni predsjednik Hassan Rouhani i njegova vlada "vjeruju kako posjeduju zemlju i da su ljudi društvo neznalica".

"Neki od aktuelnih lidera žive odvojeni od problema i briga ljudi i ne znaju ništa o stvarnosti u kojoj se društvo nalazi", citiran je Ahmadinejad.

On je optužen da je podsticao više protesta, a iste optužbe usmjerene su protiv istaknutog šiitsog lidera i političara Mehdija Karroubija i bivšeg premijera Mir-Hosseina Mousavija.

U videozapisu Ahmadinejad je snimljen kako sarkastično govori o šefu pravosuđa Irana Amoleu Larijaniju: "Nemam djecu koja špijuniraju za zapadne sile, nemam braće koja aktivno švercuju robu i ne kradem zemlju za svoju stoku".

Protesti širom Irana koji su danas dostigli 11. uzastopni dan smatraju se najvećim izazovom iranskog režima od ustanka Zelenog pokreta 2009. godine i ponovnog izbora bivšeg predsjednika Mahmouda Ahmadinejada.

Prema vladinim posacima, u neredima je poginulo 22 ljudi, dok opozicija govori da je broj mrtvih u petak dostigao 50.
otkad ti gotiviš ahmedinedžada i iranski narod, sektaše ?

:lol: :lol: :lol:
jao_situacije

#14004 Re: IRAN

Post by jao_situacije »

:lol:
insomnia78

#14005 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Krajnje zanimljivo ovo hapsenje i optuzbe ako je istina
zrakomlat

#14006 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Ima li kakve razlike između mahmudovog predsjednikovanja i ovog sadašnjeg. Ja konto oni svi drže isti kurs.
arzuhal

#14007 Re: IRAN

Post by arzuhal »

zrakomlat wrote:Ima li kakve razlike između mahmudovog predsjednikovanja i ovog sadašnjeg. Ja konto oni svi drže isti kurs.
Pa Ahmed Nedžadi je bio na čelu diktatorskog i divljačkog represivnog aparata, a ovi što ga uhapsiše su na čelu divljačkog, dikatorskog, represivnog aparata.
rajv0sa

#14008 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

:lol: :lol: :thumbup:
Kikibombona

#14009 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
zrakomlat wrote:Ima li kakve razlike između mahmudovog predsjednikovanja i ovog sadašnjeg. Ja konto oni svi drže isti kurs.
Pa Ahmed Nedžadi je bio na čelu diktatorskog i divljačkog represivnog aparata, a ovi što ga uhapsiše su na čelu divljačkog, dikatorskog, represivnog aparata.
:thumbup: :thumbup:

Kao SNSD i SDS, isto sranje - drugo pakovanje.

Oba rezima su u sluzbi diktature mula i ajatolaha. Razilazenje je kozmeticke prirode, borba za moc itd.
mousstapha

#14010 Re: IRAN

Post by mousstapha »

Ovo hapsenje Ahmeda, a bgmi i Nedzada sigurno neko izvana odradio :sad:
zrakomlat

#14011 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

arzuhal wrote:
ahaaa, u tom zecu lezi grm :thumbup:
arzuhal

#14012 Re: IRAN

Post by arzuhal »

Ja sam strpljivo prikupljao iskustvo na forumu godinama, čitao opravdane kritike onih koji ukazuju na licemjerstvo onih drugih koji kritikuju Zapad a bježe ka njemu i žele da žive u zemljama čiju politiku kritikuju, i odlučio sam: ukoliko ikada budem napuštao ovaj bosanskohercegovački rahatluk (sada sam u poziciji da kritikujem a da me ne mogu tek tako prozvati za dvoličnjaštvo :mrgreen: ) neću ići na Zapad nego u Iran ili Tursku (ili neku drugu zemlju), tako da se već sad mogu čista obraza zajebavati sa demokratijom, politikom i diplomatijom USA, Francuske, Velike Britanije i ostalim lučonošama boljitka na Dunjaluku...
pirpa

#14013 Re: IRAN

Post by pirpa »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
sarajevoxxxx

#14014 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

arzuhal wrote:Ja sam strpljivo prikupljao iskustvo na forumu godinama, čitao opravdane kritike onih koji ukazuju na licemjerstvo onih drugih koji kritikuju Zapad a bježe ka njemu i žele da žive u zemljama čiju politiku kritikuju, i odlučio sam: ukoliko ikada budem napuštao ovaj bosanskohercegovački rahatluk (sada sam u poziciji da kritikujem a da me ne mogu tek tako prozvati za dvoličnjaštvo :mrgreen: ) neću ići na Zapad nego u Iran ili Tursku (ili neku drugu zemlju), tako da se već sad mogu čista obraza zajebavati sa demokratijom, politikom i diplomatijom USA, Francuske, Velike Britanije i ostalim lučonošama boljitka na Dunjaluku...
Pa u Tursku i Iran možeš otići baš samo iz tih razloga koje si spomenuo tj. iz inata. Razuman čovjek gleda gdje će ostvariti kakav takav boljitak za sebe i porodicu, sačuvati vjeru, dostojanstvo.
insomnia78

#14015 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

“Ideologijom i religijom se bavi sirotinja moj Ahmo. Ja se tebi cudim”
pirpa

#14016 Re: IRAN

Post by pirpa »

sarajevoxxxx wrote:
Pa u Tursku i Iran možeš otići baš samo iz tih razloga koje si spomenuo tj. iz inata. Razuman čovjek gleda gdje će ostvariti kakav takav boljitak za sebe i porodicu, sačuvati vjeru, dostojanstvo.
covjek je napisao da ostaje zbog " bosanskohercegovacki rahatluk", nije spominjao nigdje da ostaje iz inata...
Last edited by pirpa on 07/01/2018 18:46, edited 1 time in total.
zrakomlat

#14017 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
arzuhal wrote:Ja sam strpljivo prikupljao iskustvo na forumu godinama, čitao opravdane kritike onih koji ukazuju na licemjerstvo onih drugih koji kritikuju Zapad a bježe ka njemu i žele da žive u zemljama čiju politiku kritikuju, i odlučio sam: ukoliko ikada budem napuštao ovaj bosanskohercegovački rahatluk (sada sam u poziciji da kritikujem a da me ne mogu tek tako prozvati za dvoličnjaštvo :mrgreen: ) neću ići na Zapad nego u Iran ili Tursku (ili neku drugu zemlju), tako da se već sad mogu čista obraza zajebavati sa demokratijom, politikom i diplomatijom USA, Francuske, Velike Britanije i ostalim lučonošama boljitka na Dunjaluku...
Jašta, ispališ se u holandiju, ne znaš jel bolja za sačuvati vjeru ili dostojanstvo. vutra i prostitucija legalna, wilders ti komšija :D

PS klikno si "submit" a nisi izgleda dovršio post tamo kod Asada.
pirpa

#14018 Re: IRAN

Post by pirpa »

zrakomlat wrote: Jašta, ispališ se u holandiju, ne znaš jel bolja za sačuvati vjeru ili dostojanstvo. vutra i prostitucija legalna, wilders ti komšija :D
primamljivo, primaljivo :mrgreen:

jbg, proklet sam, pa proklet...imam odavno poziva za EU, cak sam i bio malo, ali, ali... :mrgreen:
nego, drzi se ti teme :-D
zrakomlat

#14019 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

pirpa wrote:
zrakomlat wrote: Jašta, ispališ se u holandiju, ne znaš jel bolja za sačuvati vjeru ili dostojanstvo. vutra i prostitucija legalna, wilders ti komšija :D
primamljivo, primaljivo :mrgreen:

jbg, proklet sam, pa proklet...imam odavno poziva za EU, cak sam i bio malo, ali, ali... :mrgreen:
nego, drzi se ti teme :-D
ebo politiku, eno smirilo se tamo, nego opleti još tih slika Kurdistana i Balučistana , dobre su :thumbup:
salik79

#14020 Re: IRAN

Post by salik79 »

Image

:roll: :roll: :roll:

Image
salik79

#14021 Re: IRAN

Post by salik79 »

Neuspjeh „sirijskog scenarija“ u Iranu
http://www.tacno.net/svijet/neuspjeh-si ... a-u-iranu/
Stari_demagog

#14022 Re: IRAN

Post by Stari_demagog »

Odlično rečeno ! :thumbup: Isti sam takav.

U Bosni kritikuje kolonijalizam svjetskih sila, a čim mu se ponudi prilika uhvati se noge. Neki su spremni prodavati obraz za šačicu materijalizma, tako velike sile i kupuju ugled u svijetu. Ne zna se ko je veći licemjer, velike sile ili takvi poput prosječnog Bošnje koji se proda za neki mizeran posao na zapadu.
handžar88

#14023 Re: IRAN

Post by handžar88 »

salik79 wrote:Neuspjeh „sirijskog scenarija“ u Iranu
Nije ovo bio nikakav pokusaj sirijskog scenarija.. obicne, vjerovatno nepredvidjene demonstracije. Zapad je samo malo podgrijao atmosferu i pokusao izvuci nesto pozitivno iz toga, najprije da se dodatno destabilizuje nuklearni sporazum a pored toga jos neki manji ciljevi koji su nama tesko sada vidljivi a ni bitni toliko da o njima pisemo. Uglavnom nista spektakularno se nije desilo kako su to mediji predstavili, rezim ce to rutinski rijesiti.
Kikibombona

#14024 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

handžar88 wrote:
salik79 wrote:Neuspjeh „sirijskog scenarija“ u Iranu
Nije ovo bio nikakav pokusaj sirijskog scenarija.. obicne, vjerovatno nepredvidjene demonstracije. Zapad je samo malo podgrijao atmosferu i pokusao izvuci nesto pozitivno iz toga, najprije da se dodatno destabilizuje nuklearni sporazum a pored toga jos neki manji ciljevi koji su nama tesko sada vidljivi a ni bitni toliko da o njima pisemo. Uglavnom nista spektakularno se nije desilo kako su to mediji predstavili, rezim ce to rutinski rijesiti.
Kakva glupost od analize.

Sirijska 'opozicija' je odmah dobila gomile oruzja da zapocne borbu.

Demonstranti u Iranu nisu dobili ni cjepusku. Pitanje je uopste da li su bili raspolozeni za oruzanu bkrbu sve i da je neko ponudio oruzje.

Da je zapad imao ulogu imali bi vojne sukobe. Toga na srecu nije bilo.
insomnia78

#14025 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Sta ocekivati od neceg sto se zove tacno. Net
Post Reply