BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Sanchez22
#14001 Re: BHTelecom All About
Koliko se mora platiti da se raskine ugovor prije vremena(moja tv),ostalo mi je oko 11 mjeseci?
- van helsing
#14002 Re: BHTelecom All About
Bilo je 10KM + pdv za svaki mjesec kada sam ja htjeo odjaviti moja tv net paket.
EDIT : meni YT radi ok i preko BHT i preko Telemach net-a.
Tapatalk 2
EDIT : meni YT radi ok i preko BHT i preko Telemach net-a.
Tapatalk 2
- Casual's
#14003 Re: BHTelecom All About
Mogu li se platiti preostale rate za neki uređaj ako je taj uređaj 'produžio' ugovor dok se ne isplati ? Dakle,želio bih otplatiti mobilni,a ostaviti Moju TV 
-
quarterback
#14004 Re: BHTelecom All About
ako si uzeo mobitel mislim da mozes zadnje 3 rate platiti odjednom
- van helsing
#14005 Re: BHTelecom All About
Nisam upratio ranije,sada vidim da se Pink kanali mogu sortirati po vlastitom izboru
.
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- Stormborn
#14006 Re: BHTelecom All About
Pozdrav svima!
Imam jedan problem pa me zanima da li neko od vas ima slicnih iskustava? U zadnjih mjesec dana (mozda malo manje), imam problema sa konekcijom na ADSL-u BH Telecoma. Posjedujem router ZTE sa wireless opcijom i spojen sam na njega mobilnim telefonom i kablom na racunar. Problem je taj da dolazi do prekida konekcije na racunaru ali ne i na mobitelu te tamo mogu normalno koristiti wireless. Na racunaru jednostavno ne zeli da otvori nijednu stranicu i tako je sve dok ne uradim restart routera ( a to moram ponavljati nekoliko puta dnevno). Zvao sam podrsku Telecoma i poslali su covjeka na adresu, medjutim u tom trenutku je sve radilo kako treba i covjek se samo vratio.
Ponekad kada uradim diagnose test izbacuje mi gresku tipa DNS nije aktivan...
Ako je neko imao slicno iskustvo, moze li svoje rjesenje problema podijeliti samnom?
Hvala
Imam jedan problem pa me zanima da li neko od vas ima slicnih iskustava? U zadnjih mjesec dana (mozda malo manje), imam problema sa konekcijom na ADSL-u BH Telecoma. Posjedujem router ZTE sa wireless opcijom i spojen sam na njega mobilnim telefonom i kablom na racunar. Problem je taj da dolazi do prekida konekcije na racunaru ali ne i na mobitelu te tamo mogu normalno koristiti wireless. Na racunaru jednostavno ne zeli da otvori nijednu stranicu i tako je sve dok ne uradim restart routera ( a to moram ponavljati nekoliko puta dnevno). Zvao sam podrsku Telecoma i poslali su covjeka na adresu, medjutim u tom trenutku je sve radilo kako treba i covjek se samo vratio.
Ponekad kada uradim diagnose test izbacuje mi gresku tipa DNS nije aktivan...
Ako je neko imao slicno iskustvo, moze li svoje rjesenje problema podijeliti samnom?
Hvala
-
pathyeshme
#14007 Re: BHTelecom All About
Koji si ti baksuz 
Smrdi na problem a računarom, pošto ti ne prekida dok si na mobu.
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
Smrdi na problem a računarom, pošto ti ne prekida dok si na mobu.
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
- Halcyon
#14008 Re: BHTelecom All About
BH Telekom PortalLjetna akcijska ponuda BH Telecoma!
Prenesi broj BH Mobile mrežu i izaberi stvari koje ti savršeno odgovaraju.
TVOJA NAGRADA JE:
+ 300 minuta
+ 300 SMS-ova
+ 300 MB
+ 0 KM* razgovori sa 2 Naj broja
+ razgovori po 10 x nižoj cijeni od najniže!
lli preporuči Ultru, ako si Ultra!
TVOJA NAGRADA JE:
+ 300 SMS-ova
+ 300 MB mobilnog Interneta!
• Novom Ultra korisniku se u toku trajanja ove akcije po realizaciji zahtjeva za prenos broja u BH Mobile mrežu aktivira Ultra Fun tarifa i BH Mobile usluga prenosa podataka (mSurf Ultra).
• Novi Ultra korisnik koji prenese broj u BH Mobile mrežu u toku ove akcije, ostaje na Ultra Fun tarifi do kraja 2013. godine, nakon čega može samostalno promijeniti prepaid tarifni model ili postat i pretplatnik.
• Korisnik podnosi zahtjev za prenošenjem prepaid broja u BH Mobile po definiranoj proceduri za prenošenje broja.
Saznaj više na www.bhtelecom.ba ili nazovi besplatno 1444!
• za pozive u Ultra Fun tarifi naplaćuje se uspostava poziva po cijeni 0,07 KM sa PDV-om
- Tiger 033
- randooom
#14010 Re: BHTelecom All About
evo npr cijena za HTC ONE od prvog juna

cijena bez ugovora, zaista povoljna 1470 KM sa PDV.
Ja ne znam da li igdje na svijetu postoji mjesto gdje je pomenuti telefon barem blizu ove cijene!
Sta ce bit sa S4, ptice znaju...

cijena bez ugovora, zaista povoljna 1470 KM sa PDV.
Ja ne znam da li igdje na svijetu postoji mjesto gdje je pomenuti telefon barem blizu ove cijene!
- seoBIH
#14011 Re: BHTelecom All About
Sta pricas, kod njih imas 2 godine garancije, to su ti novi mobiteli nisu skidani..znas sta kupujes a telekom je mali operater pa mora imati tako visoke cijene. To je sasvim normalno!
- randooom
#14012 Re: BHTelecom All About
i da, ja ne uzimam telefon na pretlplatu od dvije marke nego na premi paket od 105 KM.
Neka mi neko objasni zasto je ovolika cijena ovog uredjaja, da prvog juna odem ui kupim telefon a da se ne osjecam debilno jer me je neki poltron iz telekoma klepio po usima... (kad kazem poltron - milsim na one koji odlucuju o cijenama uredjaja)
Neka mi neko objasni zasto je ovolika cijena ovog uredjaja, da prvog juna odem ui kupim telefon a da se ne osjecam debilno jer me je neki poltron iz telekoma klepio po usima... (kad kazem poltron - milsim na one koji odlucuju o cijenama uredjaja)
- holowey
#14013 Re: BHTelecom All About
ne znam zasigurno za htc, i druge brandove, ali znam da je cijena za nokia telefone kod bht u par maraka razlike sa cijenema dostupnim kod ovlastenog uvoznika, tako da ne sumnjam da je slicna prica i sa ostalim brandovima... medjutim, nasa raja voli da poredi cijene kod svecera i cijene kradenih telefona sa cijenama kod oficijelnih prodavacarandooom wrote:i da, ja ne uzimam telefon na pretlplatu od dvije marke nego na premi paket od 105 KM.
- holowey
#14014 Re: BHTelecom All About
onda pljuj po drzavi zbog cijene a ne po telekomu...Lud i ponosan wrote:Cijene u Telekomu su u nekim slucajevima izuzetno povoljne (pojedini modeli laptop racunara, na primjer), dok su na drugoj strani maksimalno bezobrazni kada su u pitanju pojedini modeli telefona i tretiraju korisnike kao ovce.
I drugo, da odgovorim jos jednom korisniku... PDV placam ja kao krajnji korisnik usluge, ili kupac odredjenog proizvoda, te mi je potpuno nebitno gdje taj novac zavrsava. Dakle, ja sam taj koji snosi poreski teret i mene jedino interesuje konacna cifra.
Ta prica "oduzmi PDV, to ide drzavi i sl." su obicne gluposti, jer mene uredjaj kosta 1170 KM, a ne 1000 KM koliko iznosi cifra bez PDV-a.
meni je jako bitno da ono sto je namijenjeno drzavi stvarno i ode tamo a ne da mi svercer sa nota racunom zaracuna pdv
- seoBIH
#14015 Re: BHTelecom All About
O kakvim svercerima pricas !? Eno pokazao sam ti s4 u UK za 185KM na 24 mjeseca s pretplatom od 105KM. Dobro, UK je razvijena, milionska zemlja, evo u HR, na paketu od 100KM, dobijes s4 za 430KM..sta mislis koja ce cijena u bih biti na paketu od 100KM !?holowey wrote: ne znam zasigurno za htc, i druge brandove, ali znam da je cijena za nokia telefone kod bht u par maraka razlike sa cijenema dostupnim kod ovlastenog uvoznika, tako da ne sumnjam da je slicna prica i sa ostalim brandovima... medjutim, nasa raja voli da poredi cijene kod svecera i cijene kradenih telefona sa cijenama kod oficijelnih prodavaca
-
kakaljin
#14016 Re: BHTelecom All About
Jeli ti stvarno mislis da je ista nabavna cijena telefona u UK ili HR ili BiH legalnim putem.123456789 wrote:O kakvim svercerima pricas !? Eno pokazao sam ti s4 u UK za 185KM na 24 mjeseca s pretplatom od 105KM. Dobro, UK je razvijena, milionska zemlja, evo u HR, na paketu od 100KM, dobijes s4 za 430KM..sta mislis koja ce cijena u bih biti na paketu od 100KM !?holowey wrote: ne znam zasigurno za htc, i druge brandove, ali znam da je cijena za nokia telefone kod bht u par maraka razlike sa cijenema dostupnim kod ovlastenog uvoznika, tako da ne sumnjam da je slicna prica i sa ostalim brandovima... medjutim, nasa raja voli da poredi cijene kod svecera i cijene kradenih telefona sa cijenama kod oficijelnih prodavaca
- seoBIH
#14017 Re: BHTelecom All About
A je li ti mislis da smo zadnja rupa na svirali pa da npr HTC ONE kosta OVOLIKO NOVCA !? To sto kroz tender neko "UGRADI" I SEBE U NABAVNU CIJENU, pa mi ispastamo jelde nije nasa stvar i trebamo se poklopiti usima ?
Last edited by seoBIH on 22/05/2013 14:31, edited 1 time in total.
- Qler
#14018 Re: BHTelecom All About
Pa HR ima najmanje duplo vise korisnika mobilne telefonije, i daleko vecu konkurenciju nego mi. Normalno je da su jeftiniji.
So je to kod njih 430KM kad eno u USA ih po 50$ daju!
-
kakaljin
#14019 Re: BHTelecom All About
123456789 wrote:A je li ti mislis da smo zadnja rupa na svirali pa da npr HTC ONE kosta OVOLIKO NOVCA !? To sto kroz tender neko "UGRADI" I SEBE U NABAVNU CIJENU, pa mi ispastamo jelde nije nasa stvar i trebamo se poklopiti usima ?
Znaci po tebi se samo kod nas ugradjuju u cijenu, nigdje drugo u svijetu,
Razmisli startna nabavna je nama veca nego njima.
-
sencobih
#14020 Re: BHTelecom All About
http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2383randooom wrote:evo npr cijena za HTC ONE od prvog juna
cijena bez ugovora, zaista povoljna 1470 KM sa PDV.![]()
evo iskesiraj se u univerzalno i dobar si haman 3 stoje
- seoBIH
#14021 Re: BHTelecom All About
Dabogda ga prodali T-Mobileu pa da imamo i mi normalne cijene. Pa nek se ugradjuje ko hoce i gdje hoce, kada uredjaje budu prodavali po normalnim cijenama.
- Qler
#14022 Re: BHTelecom All About
I kad ga prodaju, opet smo mi najebali, dzaba sto cemo jeftinije placati telefonske razgovore, kad nema vise para u budzet, nema para za ceste, za hiljadu drugih stvari koje sada telecom finansira... nazalost, ne isplati nam se prodati ovo jos. Naglasavam ovo nazalost, jer bi bilo dobro da nam je drzava sredjena pa da mozemo prodati i telecom. A ne ovdje se prodaje sve sto zaradjuje nova. Eno Unipromet rastavio Zicu (fabriku, tvornicu novca) i na tom mjestu otvorio granap (ono sto su otvorili je klasican granap) gdje udje 5 ljudi dnevno i niko nista ne kupi...
- Qler
#14023 Re: BHTelecom All About
Pa kad dodje kod nas vidjet cemo. A podatci nisu tacni, ali mislim da si shvatio poentu.Lud i ponosan wrote:Nije to bas tacan podatak.Qler wrote:Pa HR ima najmanje duplo vise korisnika mobilne telefonije, i daleko vecu konkurenciju nego mi. Normalno je da su jeftiniji.
I drugo, nije sve u broju korisnika, jer bi po tom kriteriju Crna Gora bila daleko najskuplja drzava regiona u ovoj oblasti, a to nije tacno.
Na Telenoru CG u okviru XL paketa (cca 110 maraka mjesecno pretplate) Samsung S4 kosta 530 maraka.
Evo lumia 920 kod nas cca 650KM, koliko je tamo?
-
kakaljin
#14024 Re: BHTelecom All About
pa evo meni je po ovome u telecomu jeftinije uzeti telefon nego u univerzalno jer sam svakako na pretplati od kako postoji telecom tako da ne vidim da mi je skuplji u telecomu taj telefon.!!!!!!sencobih wrote:http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2383randooom wrote:evo npr cijena za HTC ONE od prvog juna
evo iskesiraj se u univerzalno i dobar si haman 3 stoje
Ako imas broj tel. vec godinama nevidim potrebu ove skupe telefone kupovati bez ugovora.
-
sencobih
#14025 Re: BHTelecom All About
meni su rekli da HTC ONE S na pretplati od 100KM na 24 mjeseca kosta oko 480KM sa pdv, rata cca 17KMrandooom wrote:evo npr cijena za HTC ONE od prvog juna