Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
nosara

#14001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Banksy wrote:Ako su više ikome i bitni ...
Ko...? :?

:D
Maystor

#14002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

Banksy wrote:Ne zamjera niko Našoj stranci koaliranja i partnerstva, već nedosljednost, neprincipijelnost i lažna obećanja, zakleteve i bese koje su u predizborno doba, slobodnom voljom, ničim primorani, davali javnosti i putem medija i na ovom forumu.
Svaki današnji Pedjin post, svaku izjavu njihovih stranačkih prvaka, možeš pobiti učas posla i učiniti je smiješnom i apsurdnom postajući te stare pompezne, isprazne, otrcane fraze.
Velike riječi su bile pogodne za predizborno doba, danas su nažalost veliko oružje protiv njih samih ... Ako su više ikome i bitni ...
Nemoj tako, gospodin Peđa veoma ambiziozno govori o političkoj budućnosti stranke:
Pedja Kojovic wrote: Mozda iz perspektive KO SDP sve ovo sto rade ima nekog smisla.
Gledano iz nase, sigurno nema.
Samo smanjuje mogucnost neke eventualne buduce saradnje izmedju nas i nekog buduceg reformisanog SDP-a.
Nek se sad dobro pripaze ovi iz SDP-a.
esad_plavi

#14003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

ultima_palabra wrote:Da su oni uzeli nekih 30% mjesta i da učestvuju kao ravnopravan partner, ne bih imao ništa protiv. Ovako će vrlo teško progurati išta svoje... i ako proguraju SDA će im to naplatiti višestruko i srozati ih u blato.
To sto ti govoris je slicno kao i kad trazis posao: da bi nasao posao treba ti radno iskustvo, a da bi imao radno iskustvo treba ti posao. Znaci dok ne osvoje 30% glasova ne trebaju se baviti politikom, a da bi osvojili 30% glasova moraju se baviti politikom, inace ih vecina ljudi otpise kao "tamo neka" stranka.

Inace, glas niti jednog vijecnika nije za odbacit u ovakvoj politickoj situaciji, u kojoj su pozicija i opozicija u pribliznoj ravnotezi i u takvoj situaciji se taj glas moze naplatiti desetostruko. Pogledaj samo u Hrvatskoj kakav utjecaj ima predsjednik Srpskog narodnog vijeca SNV, i Stranka umirovljenika, s obzirom da se bez njihovih 3-5 mandata uglavnom ne moze ni stvoriti vecina u Saboru, a kamoli neka stabilna vlast.

Dalje, sve i da su, eto, odbili da udju u koaliciju - desila bi se sljedeca situacija: od 23 vijecnika, SDP bi imao 11, sto bi znacilo da bi im za vecinu trebao svega 1 glas. Uzmimo da Nasa stranka, BPS i SBiH, odbiju da udju u koaliciju sa SDP, znacilo bi da bi 1 nezavisni kandidat u potpunosti odlucuje o sudbini svake odluke na nivou gradskog vijeca, dok se u ovakvoj koaliciji mora udovoljiti glasackom tijelu 4 razlicite, sto je u svakom slucaju puno demokraticnije, zar ne?
Last edited by esad_plavi on 11/01/2013 21:14, edited 1 time in total.
esad_plavi

#14004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

Banksy wrote:Ne zamjera niko Našoj stranci koaliranja i partnerstva, već nedosljednost, neprincipijelnost i lažna obećanja, zakleteve i bese koje su u predizborno doba, slobodnom voljom, ničim primorani, davali javnosti i putem medija i na ovom forumu.
Svaki današnji Pedjin post, svaku izjavu njihovih stranačkih prvaka, možeš pobiti učas posla i učiniti je smiješnom i apsurdnom postajući te stare pompezne, isprazne, otrcane fraze.
Velike riječi su bile pogodne za predizborno doba, danas su nažalost veliko oružje protiv njih samih ... Ako su više ikome i bitni ...
Znaci po tebi je bolje da nemamo nikako vlast na nivou Grada Sarajeva, nego da Nasa stranka udje u koaliciju u kojoj zbog trenutne politicke klime mogu osigurati interese svojih biraca?
drug_profi

#14005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

@esad plavi
samo jedno pitanje, da mi iskreno odgovoris: jesi li glasao za NS na zadnjim izborima i ako jesi zasto i sta si ocekivao od njih?
esad_plavi

#14006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

drugi profil wrote:@esad plavi
samo jedno pitanje, da mi iskreno odgovoris: jesi li glasao za NS na zadnjim izborima i ako jesi zasto i sta si ocekivao od njih?
Za nacelnika nisam, za vijecnika jesam. Ocekivao sam da ce osvojiti otprilike ovaj broj glasova. Znao sam da nece stupiti u koaliciju sa SDP, sto je za mene veliki plus, a pri tome su ostali iako bi mozda imali i vece koristi od koalicije sa SDP. Da ce koalirati sa SDA se namece kao logicna posljedica toga sto su odbili SDP.

Ja bi smatrao da je moj glas bacen da su odbili da ucestvuju u vlasti u kojoj mogu imati znacajan utjecaj. Ocekivao sam i vjerujem da ce tu poziciju upotrijebiti kako najbolje znaju, shodno svom polozaju u vlasti, odnosno da ce raditi u interesu svojih biraca, a ne s ciljem uhljebljavanja uze i sire famAlije (sto nikako ne znaci da u bilo kojoj vlasti u kojoj bi bila SDA s jedne ili SBB i SDP s druge strane, nece biti toga, ali sta ces kad vecina naroda voli da se uhljebe amidzici, daidzici, tetke, zetovi...).

Ja bi najvise volio da na vlasti stoji koalicija stranaka umjerene i liberalne politike, koje nisu obiljezene skandalima i lopovlukom, ali nazalost takvo sta ne postoji, tako da se namece izbor ili da se donekle ublazi javasluk "begovskih" i "funkcionerskih" porodica ili da se zidaju kule u nebu i sanja o utopijiskoj Bosni i Hercegovini, dok nam gori pod guzicom.
drug_profi

#14007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Ok. Jos kad bi rekao jel ti opcija z anacelnika bila kandidat SDA, bilo bi mi malo jasnije zasto ti ova koalicija ne smeta.
U svakom slucaju, znam 6 ljudi koji su glasali za NS (vjerujem im na rijec) a nisu uopste sretni sa ovim izborom, i cvrsto sam uvjeren da vise nece ici na tu stranu. Zbog ovakvih vratolomija i izdaja principa koje su nam priustili SDP i NS (jasno je da su koalicije obavezne u ovom nasem politickom visestranacju) ali i kad udjes u to mozes sacuvati princip samo ako si jaci.
SDP je mogao ulaziti sa SDA u kolaicije kad je imao 2-3 poslanika da je htio. I to im je sacuvalo obraz.Pa su onda kao jaci partner usli u tu kolaiciju, gdje je jasno da se moralo ili to ili pobjeci u opoziciju i izdati birace. Medjutim tu kao jaci partner imas moc da se drzis principa i predizbornog programa.
Tu su izdali i prevarili i zdrrrraooo.
NS je usao sa par ruku u tu koaliciju i nadaju se da ce nesto iz programa uraditi? Ja se stvarno pitam ko je tu toliko naivan?
isto kao da su sa Marsa pali i ne znaju sa kim tikve sade.
Ali dobro. Ja sam sam pao i sam se ubio. NS zdrrraoo.
Ovakvi rapsleti samo povecavaju apstineciju od izbora, i sanse za nasilne rasplete politickih situacija.
seln

#14008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

esad_plavi wrote: Za nacelnika nisam, za vijecnika jesam. Ocekivao sam da ce osvojiti otprilike ovaj broj glasova. Znao sam da nece stupiti u koaliciju sa SDP, sto je za mene veliki plus, a pri tome su ostali iako bi mozda imali i vece koristi od koalicije sa SDP. Da ce koalirati sa SDA se namece kao logicna posljedica toga sto su odbili SDP.
Ergo, tebi je pozeljna opcija koalicija sa SDA, kao postenijom strankom (u poredjenju sa SDP).
Otkud onda ono drvlje i kamenje na SDP kad su koalirali sa SDA?
Te nisu morali, te mogli su sacekati da NS poraste...a evo, NS se nedorasla baci u zagrljaj starom svaleru SDA, sve za jednu kolu i krug u novom audiju.
esad_plavi

#14009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

drugi profil wrote:Ok. Jos kad bi rekao jel ti opcija z anacelnika bila kandidat SDA, bilo bi mi malo jasnije zasto ti ova koalicija ne smeta.
U svakom slucaju, znam 6 ljudi koji su glasali za NS (vjerujem im na rijec) a nisu uopste sretni sa ovim izborom, i cvrsto sam uvjeren da vise nece ici na tu stranu. Zbog ovakvih vratolomija i izdaja principa koje su nam priustili SDP i NS (jasno je da su koalicije obavezne u ovom nasem politickom visestranacju) ali i kad udjes u to mozes sacuvati princip samo ako si jaci.
SDP je mogao ulaziti sa SDA u kolaicije kad je imao 2-3 poslanika da je htio. I to im je sacuvalo obraz.Pa su onda kao jaci partner usli u tu kolaiciju, gdje je jasno da se moralo ili to ili pobjeci u opoziciju i izdati birace. Medjutim tu kao jaci partner imas moc da se drzis principa i predizbornog programa.
Tu su izdali i prevarili i zdrrrraooo.
NS je usao sa par ruku u tu koaliciju i nadaju se da ce nesto iz programa uraditi? Ja se stvarno pitam ko je tu toliko naivan?
isto kao da su sa Marsa pali i ne znaju sa kim tikve sade.
Ali dobro. Ja sam sam pao i sam se ubio. NS zdrrraoo.
Ovakvi rapsleti samo povecavaju apstineciju od izbora, i sanse za nasilne rasplete politickih situacija.
Ja razumijem da je mnogima neshvatljivo da Nasa stranka i SDA ulaze u koaliciju, koja ruku na srce, je uistinu neprirodna u smislu ideologije, ali dok god njihovi poslanici nisu u vijecima i skupstinama cisto da bi digli ruku kad to zatrazi Tihic ili Lagumdzija, za mene tu nema problema. Politika je najprljavija trgovina i ko god u nju ulazi s zabludama o moralu i postenju nece se dobro provesti. Uzmi za primjer Srbiju - sta imaju napredni i nenacionalisticki orijentisani ljudi u toj zemlji od LDP-a i njihovih visokih ideala? Imaju notorne cetnike Tomu, Dacica i Vucica u vlasti, a Cedomir Jovanovic moze palamuditi do kraja vremena kad njegovo biracko tijelo nikad nece preci preko 15%.

Ja kad cujem da je Nasa stranka glasala za ili protiv neke odluke ili zakona cisto i iskljucivo da bi za svoje vodjstvo i njihove bliznje osigurali korist, tada cu nepovratno odustati od njih i nikad necu vise glasati za njih, dotad imaju moju podrsku kao jedina ozbiljnija gradjanska opcija. Sto se tice toga da moras osvojiti veliki broj glasova da imao utjecaja u koaliciji, porucit cu ti samo da pogledas Hrvatsku i SNV. Nije bilo vlade ni vlasti u kojoj njihov predstavnik nije imao znacajnu ulogu, a njihovo biracko tijelo je 100.000 Srba u Hrvatskoj, dakle ni 3%. Druga je stvar sto se taj utjecaj iskoristio za izgradnju vila Milorad Pupovca :roll: Ili recimo pogledaj utjecaj koji su imali Zeleni u Njemackoj, cijih 10% je usmjerilo Njemacku u potpuno drugom pravcu u pitanjima ekologije i energije.
seln

#14010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

esad_plavi wrote: Sto se tice toga da moras osvojiti veliki broj glasova da imao utjecaja u koaliciji, porucit cu ti samo da pogledas Hrvatsku i SNV. Nije bilo vlade ni vlasti u kojoj njihov predstavnik nije imao znacajnu ulogu, a njihovo biracko tijelo je 100.000 Srba u Hrvatskoj, dakle ni 3%.
Poredis jednu stranku manjinskog naroda, koja ima zagarantovane mandate i nesrazmjerno veliki uticaj zbog pozitivne diskriminacije sa jednom efemernom strankom dokonih "umjetnika", koja nije postigla nista preko stupske petlje i kozje cuprije?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

convict wrote:
Niko ne kritikuje sporazum sa SDA zato što sumnja da će vijećnici Naše stranke u GV podržavati politike koje su u suprotnosti sa onim za šta se zalaže Naša stranka. Kritika sporazuma je zbog toga što ćete, da bi omogućili nekolicini svojih vijećnika da provode politiku Naše stranke, dozvoliti daleko većem broju vijećnika SDA da provode svoju politiku i "politiku". Pretpostavljam da se većina (dosadašnjih) glasača Naše stranke jednostavno grozi SDA politika i ta cijena je jednostavno previsoka.

Čak i ako vijećnici Naše stranke formalno budu glasali protiv određenih odluka SDA u GV, a te odluke ipak prođu, nećete moći prati ruke od toga i govoriti da ste bili protiv jer ste vi svojim rukama doveli te vijećnike SDA u poziciju da odlučuju. Da ne bude zabune, ni SDP ne smatram boljim rješenjem.
Citirat cu jos jedom druga Convict, cisto da objasnim poentu masovnog negodovanja glasaca NS na ovom forumu.
drug_profi

#14012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Je, je, tu je convict potpuno u pravu. To je to.
esad_plavi

#14013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

seln wrote:Ergo, tebi je pozeljna opcija koalicija sa SDA, kao postenijom strankom (u poredjenju sa SDP).
Otkud onda ono drvlje i kamenje na SDP kad su koalirali sa SDA?
Te nisu morali, te mogli su sacekati da NS poraste...a evo, NS se nedorasla baci u zagrljaj starom svaleru SDA, sve za jednu kolu i krug u novom audiju.
Poenta mog posta je da je bolje biti u vlasti i koliko je moguce provoditi svoju politiku, a istovremeno ograniciti (opet, sukladno svom polozaju) negativne utjecaje vodecih politickih partija. Sutra da udju u koaliciju sa Strankom za Mars, meni ne bi smetalo, dok god to ne rade s ciljem da se od drzavnog budzeta/nasih para uhljebe kojekakve protuhe i primitivci iz sire i uze familije. To sto je meni SDA, za najnjezniju nijansu bolja od SDP-a, nikako ne znaci da je bas SDA vrhunski partner za rad na prosperitetu zemlje, ali ako hoces da vozis auto - moras sjediti za volanom, a ne sa zadnjeg sjedista dobacivati kako i sta.

Dva glasa u gradskom vijecu su razlika da li ce neka odluka proci ili ne, sto znaci da ako SDA hoce da izglasa nesto mora se prethodno usaglasiti sa NS, sa BPS i sa SBiH i ukoliko samo jedna od njih odbije podrzati prijedlog, cijela stvar propada. Da je SDP dobio glas vise u gradskom vijecu, mogli bi potpuno samostalno da odlucuju o svakom pitanju, a sva pitanja bi se ticala postavljanja podobnih na strateska mjesta i naravno ne samo na nivou grada, vec i opcine, kantona, entiteta i drzave. Da ne bude zabune, na isti nacin postupa(o bi) i SDA i SBB i HDZ (1&2) i SDS i SNSD, dakle ovdje nije pitanje jel bolje da se koalira sa jednim, drugim ili trecim, vec je pitanje da se razbije moc gorenavedenih, s ciljem razbijanja njihovog monopola nad vlascu, drzavom i nasim pravima. A to mozes samo uraditi kada njihove odluke ne mogu prolaziti bez ikakvog kriterija (kao npr. za vrijeme koalicije SDA-SDP), vec kad svaku odluku vaga neko ko nije zainteresovan da se tali sa njima oko podjele fotelja, a ja vjerujem da je upravo NS taj neko.

U tom smislu meni nije samo stalo da NS raste, vec i sve ostale opozicione stranke koje se zalazu za rad, za prava ljudi, za toleranciju, za progres - kao odgovor na javasluk, zatucanost i nazadnost koju nam serviraju ove cetvorke, sestorke, devetorke...

:bih:
drug_profi

#14014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Fol je u tome sto su prestali biti opozicija. Vise to nikad nece biti. uvijek ce biti percepirani kao privjesak SDA.
Ali ne vjerujem da ce dugo potrajati. Neko je pomenuo GDS i LS koji su svakim ko im je ponudio ulazili u saradnju, da bi kao "sjeli za volan".

Zna se uvijek ko vozi.
esad_plavi

#14015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

drugi profil wrote:Fol je u tome sto su prestali biti opozicija. Vise to nikad nece biti. uvijek ce biti percepirani kao privjesak SDA.
Ali ne vjerujem da ce dugo potrajati. Neko je pomenuo GDS i LS koji su svakim ko im je ponudio ulazili u saradnju, da bi kao "sjeli za volan".

Zna se uvijek ko vozi.
Naravno da se u Bosni i Hercegovini zna ko vozi, stvar je da li neko posteniji moze stisnuti kocnicu :wink:

Eto na konkretnom primjeru Gradskog vijeca, nijedna odluka ne moze proci bez dogovora 4 stranke, a ja vjerujem da najmanje 1 od njih ima interes gradjana u vidu. Ako se jedna takva stranka progura na nivo kantona (nebitno da li je u pitanju NS ili neka druga opcija) sa dostiznih 10% glasova ona moze biti presudni faktor u odlucivanju politike obrazovanja, sigurnosti i sl. Ako se takva stranka progura na federalni nivo, ona sa svega 4%-5% glasova moze odlucivati da li ce za posao direktora drzavne firme postaviti stranacki covjek koji ima neophodne kvalifikacije i strucnost ili ce se za direktora postaviti stranacki covjek s kvalifikaciom brata, tetke, zeta i sl. Kao sto sam vec naveo primjer za Srbiju, dzaba glasacima LDP-a moralna cistota njihove stranke, kad dojucerasnji cetnici kroje put njihove drzave, a njihovi poslanici mogu samo palamuditi na sjednicama parlamenta.
seln

#14016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

esad_plavi, apologeta pravi....
Ti sebi valjda umislio da razgovaras sa djecom predskoloskog uzrasta?
Ne okolisi, vec odgovori na moje pitanje: s kojim pravom je NS prije dvije godine kritikovala SDP za koaliciju sa SDA, kad im se ta ista NS danas naguzila i namazala rektum vazelinom?
Za SDP sramota, za NS dika i ponos?
Pedja, ako imas obraza da jos uvijek pratis ovu temu, onda znaj: za onih 1,17% najvise mozete zahvaliti simpatizerima i clanovima kao sto je esad_plavi.
esad_plavi

#14017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

seln wrote:esad_plavi, apologeta pravi....
Ti sebi valjda umislio da razgovaras sa djecom predskoloskog uzrasta?
Ne okolisi, vec odgovori na moje pitanje: s kojim pravom je NS prije dvije godine kritikovala SDP za koaliciju sa SDA, kad im se ta ista NS danas naguzila i namazala rektum vazelinom?
Za SDP sramota, za NS dika i ponos?
Pedja, ako imas obraza da jos uvijek pratis ovu temu, onda znaj: za onih 1,17% najvise mozete zahvaliti simpatizerima i clanovima kao sto je esad_plavi.
S kojim pravom pitas? S pravom da u drzavi nikako ne smije postojati monopol vlasti koji ce drzati 1-2 partije, a cije djelovanje je 95% usmjereno na ostvarivanje vlastitih interesa, a imajuci u vidu da je za ovu drzavu neizmjerno bolje da odluke vlasti kontrolira i vaga neko (ne mora biti NS, njih navodim zato sto su oni, zasad, jedina koliko-toliko ozbiljna opcija) kome jedini cilj stjecanja vlasti nije da bi izvukao koliko moze iz drzavnog budzeta i da bi uvalio koliko moze poznanika u drzavne institucije. Sagledaj stvari objektivno i nemoj spustati diskusiju na nivo licnih uvreda.

Ako pretpostavimo da je NS bolja opcija od SDA ili SDP, zar nije povoljnije da nam vlast bude "bolji-gori" od vlasti "gori-gori"? Odgovori mi na to molim te, uz uvjet, naravno, da se slazes sa ovom pretpostavkom. Ukoliko se ne slazes, to je vec stvar politicke orijentacije i u tom slucaju citava ova diskusija je besmislena.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

esad_plavi wrote:
Dalje, sve i da su, eto, odbili da udju u koaliciju - desila bi se sljedeca situacija: od 23 vijecnika, SDP bi imao 11, sto bi znacilo da bi im za vecinu trebao svega 1 glas. Uzmimo da Nasa stranka, BPS i SBiH, odbiju da udju u koaliciju sa SDP, znacilo bi da bi 1 nezavisni kandidat u potpunosti odlucuje o sudbini svake odluke na nivou gradskog vijeca, dok se u ovakvoj koaliciji mora udovoljiti glasackom tijelu 4 razlicite, sto je u svakom slucaju puno demokraticnije, zar ne?
Mislim da je mnogo "demokratičnije" slijedeće :

- prva polovina 2012 - mi NS smo hard core opozicija u gradu. Preziremo sve - s pravom jer svi su obnašali vlast , bili neodgovorni i nisu napravili ništa. Ukoliko pobijedimo radikalno mijenjamo sistem ukoliko ne pobijedimo tu smo da ukazujemo na sve manjkavosti postojećih "poglavara" i "pastira".
Ok - glasalo se , nema dooljno glasova , znate šta *ebite se svi ostali građani Kantona/Grada jer sami ste krivi što je pat pozicija u gradu(glasalo se) a da ne govorimo da ste krivi što glasate 20 godina kao papagaji za poziciju koja vas srozava materijalno i intelektualno svaki dan i "opoziciju" koja POMAŽE toj poziciji u srozavanju ljudskog dostojanstva jer se grčevito bori da postane - pozicija.

Također mislim da je mnogo "nedemokratičnije" slijedeće :
- posljednji mjesec 2012 , OV-ovi i GV formirani , juhu mi smo četvrti u gradu a peti u kantonu i sl..i eto pošto smo DO IZBORA bili hard core opozicija sada želimo postati KONSTRUKTIVNA opozicija koja participira ovaj neparticipira nego se "sporazumjeva" sa pozicijom koja nas srozava materijalno i intelektualno svaki dan zarad "konstituisanja OV i GV " (da građani ne ispaštaju :roll: ) dok se istovremeno ni zbog čega prepucavamo sa "opozicijom koja POMAŽE poziciju u srozavanju ljudskog dostojanstva jer se grčevito bori da postane - pozicija.
Vi glasači i simpatizeri NS-a..vi MORATE shvatiti našu neprincipijelnost , kršenje temeljnih nepisanih postulata zarad neke "prirodne" koaliciji jer nema veze što vam bilo kakve "sporazume" nismo pomenuli prije izbora....sve naravno zarad "konstituisanja OV i GV"(da građani - ne pate :roll: )

Dakle , vi simpatizeri i glasači NS-a možete jedino gnjaviti PK na forumu i to je to. To što ste vi kao LJUDI GLASALI za jednu politiku a dobili sasvim drugu je nebitno.

Zamoliću Vas samo da me ne "ubjeđujete" u nešto , odnosno da mi dokazujete "argumente".
Pročitala sam još par vaših postova ovdje...ne mogu da vjerujem da Naša Stranka ima takve "branioce".....
Hvala
Challenger__

#14019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

:D

Nešto ne vjerujem da je esad_plavi glasao za NS, ali eto, naka mu bude.
seln

#14020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

esad_plavi wrote:
S kojim pravom pitas?
Pravom nekoga kome ne mozes prosipati demagogiju.
Sagledaj stvari objektivno i nemoj spustati diskusiju na nivo licnih uvreda.
Ti cijelo vrijeme vrijedjas inteligenciju svih prisutnih.

Ako pretpostavimo da je NS bolja opcija od SDA ili SDP, zar nije povoljnije da nam vlast bude "bolji-gori" od vlasti "gori-gori"? Odgovori mi na to molim te, uz uvjet, naravno, da se slazes sa ovom pretpostavkom. Ukoliko se ne slazes, to je vec stvar politicke orijentacije i u tom slucaju citava ova diskusija je besmislena.
Ne slazem se, ali to nema veze sa ideologijom. Je li NS bila u neformalnoj koaliciji sa SDP? Jeste.
Jesu li prekinuli kad su vidjeli da SDP ne radi dobro? Jesu.
SDA vec 20 godina ne radi dobro i ti nam zelis prodati pricu da je NS+SDP gore od NS+SDA.
Idi, ba, ako te uhvate u lopovluku, ne pokusavaj objasniti da krades za Merhamet.
esad_plavi

#14021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

seln wrote:
esad_plavi wrote:
S kojim pravom pitas?
Pravom nekoga kome ne mozes prosipati demagogiju.
Sagledaj stvari objektivno i nemoj spustati diskusiju na nivo licnih uvreda.
Ti cijelo vrijeme vrijedjas inteligenciju svih prisutnih.

Ne slazem se, ali to nema veze sa ideologijom. Je li NS bila u neformalnoj koaliciji sa SDP? Jeste.
Jesu li prekinuli kad su vidjeli da SDP ne radi dobro? Jesu.
SDA vec 20 godina ne radi dobro i ti nam zelis prodati pricu da je NS+SDP gore od NS+SDA.
Idi, ba, ako te uhvate u lopovluku, ne pokusavaj objasniti da krades za Merhamet.
1. citat: Odgovaras meni na nesto sto si sam pitao, tvoje pitanje je bilo: "S kojim pravom....", a ja sam se nadovezao na to. Simptomaticno mi djeluje sto kad si vec trazio moje misljenje, nisi kometarisao nista oko tog iznesenog misljenja.

2. citat: Ne vidim kako vrijedjam inteligenciju SVIH prisutnih, tako sto iznosim svoje misljenje (koje svaki put potkrijepim stvarnim primjerima).

3. citat: Ironicno, takodjer, djeluje da mene prozivas za vrijedjanje inteligencije, a ovamo si u potpunosti promasio poentu mog posta, koja je jasno izrazena, a koja se i vrlo lako moze razumjeti iz konteksta. Nigdje nisam rekao da je SDA+NS bolja opcija od SDP+NS, vec da je PO MENI najgora vlast SDA+SDP zato sto sva vlast u potpunosti predje u ruke "begova" i "funkcionera". Pa te opet molim da mi odgovoris da li sam upravu?

@tvsabina izvini, ali tvoj post mi je bio skroz konfuzan i nerazumljiv, mozes li mi molim te pojasniti sta si htjela reci.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

esad_plavi wrote:
@tvsabina izvini, ali tvoj post mi je bio skroz konfuzan i nerazumljiv, mozes li mi molim te pojasniti sta si htjela reci.
Nemoj me shvatiti pogreešno ali i ne mogu i ne želim to Esade. 100 % sam sigurna da te je "Kifla"(citat josemujica) ili neka druga iz iste stranke "kifla"zamolio za stil komentarisanja ovdje.
Hvala
esad_plavi

#14023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

tvsabina wrote:
esad_plavi wrote:
Nemoj me shvatiti pogreešno ali i ne mogu i ne želim to Esade. 100 % sam sigurna da te je "Kifla"(citat josemujica) ili neka druga iz iste stranke "kifla"zamolio da malo komentarišeš ovdje.
Hvala
U tom slucaju mi je zao, ali mogu ti reci da si pogrijesila, mada koliko sam upratio na forumu klix-a teorije zavjere nisu bas rijetkost, dosad sam bio Tibrin agent, zagovarac rusenja nacionalnih spomenika, ratni profiter, zagovornik trovanja djece kancerogenim vocem, prikriveni cetnik, evo sad i Gratzov pulen :lol: . U svakom slucaju hvala i tebi.
Challenger__

#14024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Ne laskaj sebi. Oni koji su dali glas NS ti ne vjeruju i ništa više od toga.
esad_plavi

#14025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by esad_plavi »

Challenger__ wrote:Ne laskaj sebi. Oni koji su dali glas NS ti ne vjeruju i ništa više od toga.
Laskam sebi? Cime si to zakljucio, a vidio sam i da me prozivas u postu iznad, samo nisam bio siguran na sta se odnosilo :? I uostalom, ko su ti, koji mi ne vjeruju i kakve veze ti misteriozni "oni" - imaju sa ovim sto ja govorim, stvarno nije da se nesto pravim lud, ali su mi nejasna tvoja 2 prethodna posta.

Ja ne govorim niti u ime NS niti bilo koje druge stranke (nazalost, vjerovatno bi se ogrebao za koju marku da govorim :lol: ), vec iskljucivo u svoje ime, te u svoje ime iznosim svoje misljenje na forumu - mjestu predvidjenom za iznosenje razlicitih misljenja.

edit: zaboravih, bio sam i seljak u kalosama :lol:
Locked