Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- strong69
#14001 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovoj ekipi "zvijezda" treba Ivanović, Marković i sličan trener koji će ih staviti na svoje mjesto. Isto kao sto Teletovic očekuje od Muse da ga poštuje i sluša kao kapitena. Međutim, taj isti Teletovic misli da on ne treba zarezivati trenera kakav god on bio. Kakav je znak nepoštovanja organizovati press i samoga sebe poslati u Švedsku?
Ludilo. Tako da mi ostaje da me reprezentacija BiH u košarci ne zanima zbog umisljenih budala, njihovog ega i ponašanja. Kao da su radi sebe tu.
Ludilo. Tako da mi ostaje da me reprezentacija BiH u košarci ne zanima zbog umisljenih budala, njihovog ega i ponašanja. Kao da su radi sebe tu.
- sinuhe
#14002 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jedini autoritet u toj ekipi je Teletovic a i uvijek mi se cinio kao fin momak.
-
__Phoenix__
#14003 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je u svakoj reprezentaciji, u nogometnoj se šprdali sa Papetom, u rukometnoj Markoviću glavni igrači otkazivali i napuštali pripreme kad su htjeli, u košarci isto tako, a sve jer je svaki savez toliko iskomprimitovan, balijski mentalitet preko kojeg se ne može i s kojim sve manji broj igrača jednostavno neće da radi, dođeš iz organizovanog kluba iz inostranstva i dočeka te grupica ucjenjivača...strong69 wrote:Ovoj ekipi "zvijezda" treba Ivanović, Marković i sličan trener koji će ih staviti na svoje mjesto. Isto kao sto Teletovic očekuje od Muse da ga poštuje i sluša kao kapitena. Međutim, taj isti Teletovic misli da on ne treba zarezivati trenera kakav god on bio. Kakav je znak nepoštovanja organizovati press i samoga sebe poslati u Švedsku?
- Edin H.
#14004 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dijaspora__Phoenix__ wrote:Tako je u svakoj reprezentaciji, u nogometnoj se šprdali sa Papetom, u rukometnoj Markoviću glavni igrači otkazivali i napuštali pripreme kad su htjeli, u košarci isto tako, a sve jer je svaki savez toliko iskomprimitovan, balijski mentalitet preko kojeg se ne može i s kojim sve manji broj igrača jednostavno neće da radi, dođeš iz organizovanog kluba iz inostranstva i dočeka te grupica ucjenjivača...strong69 wrote:Ovoj ekipi "zvijezda" treba Ivanović, Marković i sličan trener koji će ih staviti na svoje mjesto. Isto kao sto Teletovic očekuje od Muse da ga poštuje i sluša kao kapitena. Međutim, taj isti Teletovic misli da on ne treba zarezivati trenera kakav god on bio. Kakav je znak nepoštovanja organizovati press i samoga sebe poslati u Švedsku?
Ne volimo mi zapadni mentalitet i disciplinu, red je kada momci dodju u domovinu da se malo opuste i kurce.
-
zenit dozic
#14005 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ti si promasio terencommendatore wrote:Promašio si tablu prika. Sa naci kriterijem ili bez njega svejedno smo midzeti svojih kompleksa. Da stvar bude jadnija, da ne kazem ridikuloznija po tvoju tvrdnju , dva istonaciona su sinoc razdvajala od batina druga dva ponaosob....zenit dozic wrote:Jes u islandu se po stranackoj i nacionalnoj liniji biraju clanovi saveza i selektoricommendatore wrote:Jašta svaki put jal fuca jal basket bice bolje bicemo jaci prdnjava.... treba se pomirit da smo solidan prosjek, vrlo limitiranih mentalno-kulturoloskih zadrtih stavova plitkog uma i razuma.... nimalo da evoluiramo u bilo kojem smijeru....
Island primjera radi,je za nas sportska i kulturna a i ekonomska velesila a trebalo bi po svim parametrima da su zaguljeniji od nas....![]()
Nismo mi dzaba bili najbolji u vecini sportova do ovog tzv. ujedinjenja.
Dok je god ovakva politicka situacija u zemlji ni u sportu nam nece biti bolje jer je sve to povezano.
Ne mislim na jednonacionalne selekcije. I tada su igrali i firic i markovic i mirkovic.
Fora je sto su dosli likovi koji mrze ovu zemlju, a ne sto su druge nacionalnosti.
-
modem33
#14006 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Fora je sto nasi igraci ne mogu pogoditi koseve sutiranjem.
Trener je ovdje najmanje kriv. Jer kad ne idu akcije .... onda idu sutevi. A kolika ja vidim ..."sut nam je katastrofa". E za to su krivi igraci.
Od Rusije smo izgubili jer pazi ovo "fulamo slobodna bacanja" ....
Bavio sam se sportom ... i znam sta govorim. Slobodna bacanja odlucuju ishod utakmice , i trece ... ako si dobar igrac ... ti trebas imati 70% odnos ubacenih i promasenih lopti. A ne biti potrosac lopti.
To da je trener igracka od strane ljudi "iz sjene" .... to je jest tako. Vi tu ne mozete promijeniti nista i tako ce ostati godinama ... tko god dodje.
Sva nabrijavanja i "uvelicavanja" rade internet mediji kao i TV mediji .... Tako je i Teletovic i Nurkic postali popularni ..... kao i Dzeko i ostali.
Pa i ja bih postao popularan kad bi mene non-stop reklamirali. Jer kad dodjem na klix .... samo vidim ovakve naslove: "Teletovic usao u sobu" , "Teletovic izasao iz sobe" , "Teletovic upalio mobitel" , "Teletovic upalio bojler" ....

Trener je ovdje najmanje kriv. Jer kad ne idu akcije .... onda idu sutevi. A kolika ja vidim ..."sut nam je katastrofa". E za to su krivi igraci.
Od Rusije smo izgubili jer pazi ovo "fulamo slobodna bacanja" ....
Bavio sam se sportom ... i znam sta govorim. Slobodna bacanja odlucuju ishod utakmice , i trece ... ako si dobar igrac ... ti trebas imati 70% odnos ubacenih i promasenih lopti. A ne biti potrosac lopti.
To da je trener igracka od strane ljudi "iz sjene" .... to je jest tako. Vi tu ne mozete promijeniti nista i tako ce ostati godinama ... tko god dodje.
Sva nabrijavanja i "uvelicavanja" rade internet mediji kao i TV mediji .... Tako je i Teletovic i Nurkic postali popularni ..... kao i Dzeko i ostali.
Pa i ja bih postao popularan kad bi mene non-stop reklamirali. Jer kad dodjem na klix .... samo vidim ovakve naslove: "Teletovic usao u sobu" , "Teletovic izasao iz sobe" , "Teletovic upalio mobitel" , "Teletovic upalio bojler" ....
- BHF_Manijak
#14007 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma jebo nam ja mater mahnitu, pa ovo nigdje nema! Fuj kakva smo mi sprdancija od reprezentacije.
Ovdje treba ugasiti sport i zavesti ga pod amatersku kategoriju. Nosite se u pm svi, svako 2 sata nekom padne napamet da nakva saopstenja izdaju, svi nakve uvrijedjene mlade, ma mrs. Cekamo sad Buzu, Gordica, Stipanovic da se javi, pa onda bivsi igraci... Cirkus.
Ovdje treba ugasiti sport i zavesti ga pod amatersku kategoriju. Nosite se u pm svi, svako 2 sata nekom padne napamet da nakva saopstenja izdaju, svi nakve uvrijedjene mlade, ma mrs. Cekamo sad Buzu, Gordica, Stipanovic da se javi, pa onda bivsi igraci... Cirkus.
-
zenit dozic
#14008 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sve je ovo zakuho ono debelo krme trnovcic.BHF_Manijak wrote:Ma jebo nam ja mater mahnitu, pa ovo nigdje nema! Fuj kakva smo mi sprdancija od reprezentacije.
- Point.
#14009 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jedan od rijetkih kome bih bez imalo griznje savjesti skako po faci do zore. Jebem mu pleme da mu jebem.zenit dozic wrote:Sve je ovo zakuho ono debelo krme trnovcic.BHF_Manijak wrote:Ma jebo nam ja mater mahnitu, pa ovo nigdje nema! Fuj kakva smo mi sprdancija od reprezentacije.
- spree
#14011 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Trnovcevic flop beobasket top
. Harune vrati se, izvini sto smo te otjerali... oh wait [emoji57]. Kifla vrati se i ti kad sjebes kanton (btw pusti bolan barem vodu za bajram) i u bosnu se vrati kad se dignu malo. I mirza da bude vjecni kapiten/selektor/davitelj. Ipak je on pogodio poneku s parkinga.
Ne mogu da vjerujem kako ljudi ne shvataju da se sve vrti oko love i menadzera. Sve je ovo produkt toga. Doduse treba dodati i nesposobnost mnogih, kao i nafuranost par zvjezdica za nese uslove, koji u svojim klubovima ulaze sa klupe i ne smiju pisnuti.
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Ne mogu da vjerujem kako ljudi ne shvataju da se sve vrti oko love i menadzera. Sve je ovo produkt toga. Doduse treba dodati i nesposobnost mnogih, kao i nafuranost par zvjezdica za nese uslove, koji u svojim klubovima ulaze sa klupe i ne smiju pisnuti.
- It_is_a_Leclerc
#14012 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jedino da se proba uplatiti kakav reklamni pano u Ferhadiji sa objašnjenjem da su Mahmutović i Konaković otišli jer im je istekao mandat, i jer, po Statutu saveza, nemaju pravo da se kandiduju više jer je red da šef saveza bude Srbin. Možda bi onda prestale ove debilne konstrukcije o tome kako je "Nurkić otjerao Haruna i Dinu".
- BHF_Manijak
#14013 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
OK, tjerao ga je Harun, a ko ga sad tjera? Ego i povrijedjena sujeta?
- spree
#14014 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vjerovatno malo i to, ali i kapiten (beobasket), a i neki novinari koji su odmah poletili da ga osude jer ne putuje istim avionom kao i ostali. Moguce da su to novinari sami, mada vjerojatno ima uticaja nekih ljudi koji su protiv nurkica.BHF_Manijak wrote:OK, tjerao ga je Harun, a ko ga sad tjera? Ego i povrijedjena sujeta?
- Point.
#14015 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I niko da objasni zasto Nedjeljko Nurkic Baja ne leti sa ostatkom ekipe, nego sam?
-
zenit dozic
#14016 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne da mu harunPoint. wrote:I niko da objasni zasto Nedjeljko Nurkic Baja ne leti sa ostatkom ekipe, nego sam?
- spree
#14017 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jesi procitao status? Fino kaze da je savez tako odredio. Nije se on odvajao od ekipe kao npr. kapiten.Point. wrote:I niko da objasni zasto Nedjeljko Nurkic Baja ne leti sa ostatkom ekipe, nego sam?
- Point.
#14018 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A zasto bas on? Sta je to specijalno sa njim da bas on putuje sam? Ima li kakav Beclija da vidi ako ima kakav koncert Lepe Brene, Bajca Baje ili Cece ovih dana. To bi objasnilo puno toga.spree wrote:Jesi procitao status? Fino kaze da je savez tako odredio.Point. wrote:I niko da objasni zasto Nedjeljko Nurkic Baja ne leti sa ostatkom ekipe, nego sam?
- strong69
#14019 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja nagađam ali mislim da se radi o zahtjevu njihovih NBA klubova. Valjda je to kompromis između ispunjavanja pojedinačnih zahtjeva za njihove igrače i druge opcije koju nas savez ne može da ispuni i da rizikuje a to je osiguranje tih igrača za čiju povredu bi onda plaćali milione maraka a sto nijedna osiguravajuća kuća neće da prihvati bez jakog pokrića. KS BiH, naravno, nikakvo jako pokriće nema a da ne govorim o novcu.Point. wrote:I niko da objasni zasto Nedjeljko Nurkic Baja ne leti sa ostatkom ekipe, nego sam?
Onda je "logično" da se Teletovic i Nurkic kurce i da ne poštuju svoje nadređene a time ne stvaraju ni tu "hemiju" u ekipi.
Mene najviše bole dvostruki standardi, paralelne press konferencije, nepoštovanje nadređenih a oštro kritikovanje ukoliko nekoga ne poštuju podređeni... Sve je izgubilo smisao jer sam smatrao da za reprezentaciju igraju zato sto je to moralna i patriotska obaveza a ne nesto drugo. Izgleda da su prošla vremena Markovića i drugih koji su punog srca igrali...
- spree
#14020 Re: RE: Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Moguce, ali sve i da jeste to onda ga je savez htio nagraditiPoint. wrote:A zasto bas on? Sta je to specijalno sa njim da bas on putuje sam? Ima li kakav Beclija da vidi ako ima kakav koncert Lepe Brene, Bajca Baje ili Cece ovih dana. To bi objasnilo puno toga.spree wrote:Jesi procitao status? Fino kaze da je savez tako odredio.Point. wrote:I niko da objasni zasto Nedjeljko Nurkic Baja ne leti sa ostatkom ekipe, nego sam?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14021 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Htio sam napisati jedan osvrt na sve ovo, ali nema svrhe.
Raspad sistema je bio i ranije, ovo sto sad imamo su posljedice detonacije.
Igra katastrofa, igraci katastrofa, selektor katastrofa, presice katastrofa....uzas zivi.
i koji qrc sad Nurkicu smeta....odigrao covjek par utakmica i vec se oprasta....pa ima li smisla ponasati se kao uvrijedjena mlada svaki put kad mu nije qrcu cejf?! Valjda igra za reprezentaciju zato sto mu se igra
Raspad sistema je bio i ranije, ovo sto sad imamo su posljedice detonacije.
Igra katastrofa, igraci katastrofa, selektor katastrofa, presice katastrofa....uzas zivi.
i koji qrc sad Nurkicu smeta....odigrao covjek par utakmica i vec se oprasta....pa ima li smisla ponasati se kao uvrijedjena mlada svaki put kad mu nije qrcu cejf?! Valjda igra za reprezentaciju zato sto mu se igra
- Murat Sabanovic
#14022 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ovo treba mirzi,jusufu,musi i ostalim igracima pustiti..
- dulekrele
#14023 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo Obradovic o nasoj reprezentaciji govori.
- Romanista 101%
#14024 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ko danas drzi konferenciju za stampu 
-
Korisničkoime
#14025 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jesi više naporan s tim jebenim mandatom, možel biti sadašnje vodstvo saveza smjenjeno u toku mandata - može, mel se dovesti novo vodstvo nakon smjene ovog - može. Boli me kita ko su trenutni i ko su bili bivši, poenta je pod ovim vodstvom sve naše selekcije imaju loše rezultate a seniorska je postala cirkus i predmet šprdancije. Neko mora da odgovara, selektor to se podrazumijeva ali i vodstvo Saveza također. Ne mora opet Harun da dođe kao da u BiH postoje samo dvije strukture koje mogu da vode Savez sadašnja i bivša i mi smo osuđeni na jedno od njih. Ovo što se dešava sa reprezentacijom je sramota i ako ima bilo ko u BiH kome je stalo do košarke tražit će sječu glava, selektora, cijelog stručnog štaba, čelnika saveza, igrača (Mirza, Jusuf, Musa). Reprezentacija će biti i postojati i za 20-30-50 godina pitanje je samo da li će se ovih ušlji i čobana iko sjećati ako oni odaberu da propadnu u zaborav neka im bude, misliš da će neko u BiH ili šire pamtiti Nurkićeve partije sa po 7-8 koševa u prosjeku u jebenoj NBA ili Mirzine od po 11-12 u projeku - neće care niko jer za NBA te brojke nisu važne pamćenja, ni jedan od njih neće ostaviti trag u NBA koji će se pamtiti, niko u BiH neće pamtiti za 20 godina projek skokova koje je Nurkić imao u NBA niti će mu to biti važno ali će i moji unuci prepričavati Neninu partiju protiv Hrvatske u Skenderiji i njegove trice u lice protivnicima. U BiH ali i šire naši košarkaši mogu ostati upamćeni samo kroz učinak u reprezentaciji i nikako drugačije, ako žele da ostave neki trag iza sebe ako žele da ih neko pamti ako ne žele da budu samo prolazna epizoda koju će sutra svako živ zaboraviti ostaje im samo reprezentacija.It_is_a_Leclerc wrote:Jedino da se proba uplatiti kakav reklamni pano u Ferhadiji sa objašnjenjem da su Mahmutović i Konaković otišli jer im je istekao mandat, i jer, po Statutu saveza, nemaju pravo da se kandiduju više jer je red da šef saveza bude Srbin. Možda bi onda prestale ove debilne konstrukcije o tome kako je "Nurkić otjerao Haruna i Dinu".
Ako izaberu da drugačije neka im bude neka se jebu reprezentacija je bila i biće a oni neka se napuše kite doće u drugi Mirza i drugi Nurkić i drugi Musa, biće možda slabiji košarkaši ali će se pamtiti i cijeniti i ostati nam u svjećanju ostati u historji sporta BiH jer smo s njima nešto postigli dok će ovi biti samo prolazne epizode (osim donekle Mirze koji je koliko toliko nešto u reprezentaciji i napravio). Varamo se kada mislimo da reprezentacija treba Mirzu, Nurkića i Musu, možda kratkotrajno ali dugotrajno oni svi trebaju puno više reprezentaciju ako ne žele da ih se zaboravi i prekriži kao lošu epizodu a za egocentrične likove i velika ega nema ništa gore, nema veće kazne nego kada ga se prekriži i kada neko za 10-15 godina kaže aa ko je taj ma da,da ko nešto se sjećam bili su neki debili sranja pravili ma ne bitni likovi ko ih jebe.