Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Plunkett

#14001 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plunkett »

hrasno38 wrote: 16/04/2022 21:00
Plunkett wrote: 16/04/2022 20:56 Jukic je u Sarajevu bio katastrofalan igrac
Interesantno mozda je bio katastrofalan trener i katastrofalna ekipa?
Naravno da to povlaci dublje analize, ali sam vise aludirao na ove gluposti od insajdera ultime da je otjeran radi novca.

A ovo sto si ti naveo je istina, i generalno ovaj zrinjski je najdominantnija ekipa ikad. Razlog: nisu otjerali Sergeja nakon sto nisu izasli u Evropu.
Manual

#14002 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Manual »

Anquilla wrote: 16/04/2022 21:04 Nijedna ekipa nije ovako dominantno postala prvak kao Zrinjski.
Sasvim zasluženo, pregrupisali se poslije neizborene Evrope, pametno, staloženo, bez srkleta kao što bi bilo u sarajevskim klubovima.
Zato je dole lakše igrati i Jukiću i Bilbiji i Memiji...
Fakat su najbolji.
Onda evropa, kvalifikacije...
ultima_palabra

#14003 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Mislio sam da niko ne moze ponoviti nasu 2012., ali ovo je osjetno bolje... jedino sto nisu uzeli i kup.
1Namcor

#14004 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 1Namcor »

Helem, hvalospjevke i cestitke Zrinjskom na novoj tituli... osim cini mi se golmana, sve linije su im vrhunski poslozene, napadaju raznoliko, vrse presing skoro cijelu utakmicu a objektivno, osim Bilbije nemaju neka imena...
Nama ostaje nada za osvajanje kupa al sa ovakvom igrom, daj Boze...
palermo

#14005 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by palermo »

ma nije Zrinjski toliko dominatan zbog kvalitete, nego jednostavno ovo što Sarajevo i većina drugih klubova igra je baš ono staromodan fudbal.

Kad gledam Sarajevo, kao da gledam utakmiicu iz osamdesetih.....nakon danas pogledane utakmice, čini mi se da bi moglo Sarajevo ostati i bez kupa. Nikako im ne odgovaraju ekipe sa presingom i trkom.
ultima_palabra

#14006 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Plunkett wrote: 16/04/2022 21:06
hrasno38 wrote: 16/04/2022 21:00

Interesantno mozda je bio katastrofalan trener i katastrofalna ekipa?
Naravno da to povlaci dublje analize, ali sam vise aludirao na ove gluposti od insajdera ultime da je otjeran radi novca.

A ovo sto si ti naveo je istina, i generalno ovaj zrinjski je najdominantnija ekipa ikad. Razlog: nisu otjerali Sergeja nakon sto nisu izasli u Evropu.
Nije samo radi novca nego je i nasamaran na treningu, to sam zaboravio :D
LSD

#14007 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

Plunkett wrote: 16/04/2022 21:06

Neka stanu iza ekipe koja je 2012 osvojila duplu i poobarala sve rekorde :gunjastajl:

I neces mi sad ovdje od Jakirevica praviti nekog Guardiolu :brusli: dominantni su jer imaju normalnu upravu a ne kriminalce, plus imaju dobre finansije, stabilnost, što je sasvim dovoljno u našoj PLBIH.
Anquilla

#14008 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

palermo wrote: 16/04/2022 21:08 ma nije Zrinjski toliko dominatan zbog kvalitete, nego jednostavno ovo što Sarajevo i većina drugih klubova igra je baš ono staromodan fudbal.

Kad gledam Sarajevo, kao da gledam utakmiicu iz osamdesetih.....nakon danas pogledane utakmice, čini mi se da bi moglo Sarajevo ostati i bez kupa. Nikako im ne odgovaraju ekipe sa presingom i trkom.
Zrinjski u odnosu na druge ekipe je klasa iznad.
Njih da pola prošle sezone nije vodio Žižović, ne bi im bio preudan gol iz ofsajda u Banja Luci. Šteta što nije ostao na klupi :lol:
palermo

#14009 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by palermo »

Anquilla wrote: 16/04/2022 21:14
palermo wrote: 16/04/2022 21:08 ma nije Zrinjski toliko dominatan zbog kvalitete, nego jednostavno ovo što Sarajevo i većina drugih klubova igra je baš ono staromodan fudbal.

Zrinjski u odnosu na druge ekipe je klasa iznad.
Njih da pola prošle sezone nije vodio Žižović, ne bi im bio preudan gol iz ofsajda u Banja Luci. Šteta što nije ostao na klupi :lol:
Igrom jeste, ali nema tu nekog suhog kvaliteta. Odnosno najveći kvalitet je Sergej...i to ti ga je to..
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#14010 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

I mi smo Zrinjskog izbacili iz kupa, a sad ne bi mogli pobijediti ni ekipu mjesne zajednice
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#14011 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Slo Burner »

Ako ikad iko nesto napravi u Evropi to ce biti ovaj Zrinjski. Pod uslovom da Sergej na ljeto ne ode u Dinamo.
Nadam se da ce Zeljo za prvaka napraviti spalir u subotu, titula zasluzena i cista ko suza.
Logovan

#14012 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Zrinjski ove sezone:

Image

:run:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#14013 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Pa svi smo znali prosle godine da ce Zrinjski biti prvak, jer se prosle godine u Vicinim kombinacijama oko Borca omaklo da Zrinjski popusi evropu. Vico vratio dug :oops:

P.S. cestitke svakako, zasluzeno su prvaci :D
megaman4

#14014 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by megaman4 »

sime_cipol wrote: 16/04/2022 21:56 Pa svi smo znali prosle godine da ce Zrinjski biti prvak, jer se prosle godine u Vicinim kombinacijama oko Borca omaklo da Zrinjski popusi evropu. Vico vratio dug :oops:

Velež im pokvario plan izlaskom u Evropu. Kaznili Mladost izbacivanjem iz lige. Zato su ove krenuli da im vrate dug, mislim na škutore.

Ko smatra da je ovo ozbiljan fudbal, taj nije normalan jer ovdje nema ni f od fudbala. Politička liga koji je još unazadio Vico sa svojim pijunčićima.

Još Ćirilićar čestita titulu samo govori ko kolo vodi u savezu tj. SNSD u sprezi sa HDZ-om i još razvališe repku sa svojim pijunom Petevom koji je Mamićev igrač.

Glavni krivci su prodane duše tipa Džemidzić i slični koji radi pozicije prodaše se Vici.

Velika čistka se ovdje mora desiti. Ne bi me iznenadilo da i ovdje ima posla za OHR i kazne za one koji rade protiv države.
1Namcor

#14015 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 1Namcor »

sime_cipol wrote: 16/04/2022 21:56 Pa svi smo znali prosle godine da ce Zrinjski biti prvak, jer se prosle godine u Vicinim kombinacijama oko Borca omaklo da Zrinjski popusi evropu. Vico vratio dug :oops:

Treba biti realan pa priznati da se, za razliku od prethodnih titula, na ovu nema sta prigovoriti. Ono sto takodje treba istaci je da su imali i dosta srece sto se tice povreda, bar onih bitnih igraca poput Bilbije. Vjerovatno i na to utice fizicka priprema. S druge strane, pred ovu bitnu utakmicu povrijede se Avramovski i Djokanovic, koji su extra odigrali zadnjih par utakmica a na poluvremenu se jos povrijedi i Pidro koji je, ruku na srce, neprepoznatljivo dobar u proljetnom dijelu sezone... Kao rezultat toga dobijes Hebibovica na beku pored kojeg je jedan Jukic izgledao kao Mesi i sa cije strane primis dva gola.
Al dobro, sta je tu je, sto rek'o Husref.
Zlocin&Kazna

#14016 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Zlocin&Kazna »

Zrinjski zasluzeno, ali liga nam je zrela da predje na amaterski nivo. Svake godine sve lošije i lošije. Sarajevo, City, Široki, Velež... pobjede jedno kolo sa 3-4 razlike, drugo izgube od fenjeraša, i tako u krug... To je dokaz da nam je liga na nivo radničkih sportskih igara. Nažalost.

Kod Želje se nema šta ni komentarisat :-x

Reprezentacija isto uništena.

Neki bi rekli da je Agenda ispunjena.
Grean

#14017 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

@palermo , svaka cast Jakirovicu ali najveca snaga Zrinjskog je organizacija kluba.

Eh sad kako, ne znam. Npr. svi igraci koji su bili tamo puni su hvale za odnose u klubu, nikad ih niko nije tuzio za dug, finansijski su nekako stabilni i tu nikad ne cujes da imaju problem.

Do sad im je najveca mana bila sto su bili najgori klub po pitanju minutaze mladih igraca, sad su to malo popravili, ako nista postuju 2 igraca U21 i ne prave one cirkus izmjene u 5 minuti, bar ja to nisam vidio.
Adobeg

#14018 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Adobeg »

Logovan wrote: 16/04/2022 17:56 Golijada ovo kolo.
Mi smo popravili i spasili da bude efikasno kolo. :lol:
palermo

#14019 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by palermo »

Grean wrote: 17/04/2022 10:15 @palermo , svaka cast Jakirovicu ali najveca snaga Zrinjskog je organizacija kluba.

Eh sad kako, ne znam. Npr. svi igraci koji su bili tamo puni su hvale za odnose u klubu, nikad ih niko nije tuzio za dug, finansijski su nekako stabilni i tu nikad ne cujes da imaju problem.

Do sad im je najveca mana bila sto su bili najgori klub po pitanju minutaze mladih igraca, sad su to malo popravili, ako nista postuju 2 igraca U21 i ne prave one cirkus izmjene u 5 minuti, bar ja to nisam vidio.
Stabilni su zato što ih je HDZ projektirao kao BH Dinamo, i zbog toga nemaju finasijskih problema. Između ostalog zbog toga imaju i loše odnose sa npr. Širokim.....(paradoksalno je da recimo Velež ima bolje odnose sa Širokim od Zrinjskog, naravno, ovo uslovno govorim, da bude stani pani, ipak bi politika odlučila). Druga stvar, imaju solidnu , stabilnu,upravu na čelu sa Dankom Šulentom, koji je , što bi se reklo, fetivi mostarac, odrastao uz Velež i fudbal. Nemaju pritisak kao što ga imaju neki drugi klubovi. Oni jesu izgradili jednu solidnu navijačku scenu, imaju Ultrase koji jesu dio te subkulture Hrvata hercegovine, ali nemaju onu istinsku (rekao bih građansku) povezanost sa klubom. Da pokušam biti što plastičniji, malo će sredovječnih ljudi se sekirati što se Zrinjski bori za opstanak.

Al uz sve ovo, osnovni razlog ovakve dominacije ove godine je Sergej Jakirović. On je sve podigao na viši nivo, modernizorao treninge, taktički pristup, naprosto doveo malo zapada i zapadnjačkog pristupa u ovu sredinu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#14020 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

I da ne zaboravimo Beusa. U zadnjih 10 godina na prste jedne ruke mozes izbrojiti utakmice gdje je Zrinjski ostecen u 1-2 situacije. Dok se drugima desava da ga pokradu u 5-6 utakmica u polusezoni.
palermo

#14021 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by palermo »

sime_cipol wrote: 17/04/2022 11:38 I da ne zaboravimo Beusa. U zadnjih 10 godina na prste jedne ruke mozes izbrojiti utakmice gdje je Zrinjski ostecen u 1-2 situacije. Dok se drugima desava da ga pokradu u 5-6 utakmica u polusezoni.
Beus je dio projektiranog BH hrvatskog Dinama
Logovan

#14022 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Adobeg wrote: 17/04/2022 11:27
Logovan wrote: 16/04/2022 17:56 Golijada ovo kolo.
Mi smo popravili i spasili da bude efikasno kolo. :lol:
:lol: :lol: :mrgreen:
animus

#14023 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

Mi uvijek u glavnoj ulozi. I kad se daje i kad se prima. :lol:
luckylaka

#14024 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Zlocin&Kazna wrote: 17/04/2022 09:09 Zrinjski zasluzeno, ali liga nam je zrela da predje na amaterski nivo. Svake godine sve lošije i lošije. Sarajevo, City, Široki, Velež... pobjede jedno kolo sa 3-4 razlike, drugo izgube od fenjeraša, i tako u krug... To je dokaz da nam je liga na nivo radničkih sportskih igara. Nažalost.

Kod Želje se nema šta ni komentarisat :-x

Reprezentacija isto uništena.

Neki bi rekli da je Agenda ispunjena.
Liga je svake godine u 5 deka i to nema veze sto favorit izgubi od slabije,to se desava svugdje u svijetu fudbala.Ovdje su problem korumpirane sudije i oranice od terena.Pa bolan u Tuzli,Prijedoru,Bijeljini...ni Liverpool ne bih bio nadmocan protiv Radnika ili Slobode.Ne mozes ocekivati neki fudbal gdje ne mozes sastaviti dva normalna dodavanja a kamo li kakvu akciju.Na Grbavici su se mogle vidjeti vrlo dobre utakmice jer tu mozes provesti otprilike ono sto je trener zamislio .Koliko se ulaze u fudbal ovo je jos i dobro.Pazi odluke saveza,moras imati reflektore a jebo teren nekka se lome fudbaleri i gore sto ti svi tereni prodju od tamo neke komisije koja to pregleda i kaze teren je ok.Ne ispunjavas osnovne uslove mrs iz lige.I nije liga amaterska nego savez amaterski i kriminalan jer aminuje ovakvo stanje u fudbalu
ultima_palabra

#14025 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Grean wrote: 17/04/2022 10:15 @palermo , svaka cast Jakirovicu ali najveca snaga Zrinjskog je organizacija kluba.

Pa i vi ste finansijski stabilni... u zadnjih 9 godina mozda pola godine da ste imali problem sa parama.

Kad bi neko zaista brinuo za reprezentaciju, predlozio bi Jakirovica za selektora.
Post Reply