Ja bih volio da pola i vise drzave ode vani (sto naravno realno nije moguce) i da nas narod ima (u prosjeku) upola onoga sto ima sada, onda upola onoga sto ce tada imati, da 90% naroda bude gola bijeda, jer onda ce mozda ustati na ustanak protiv ove vlasti i drzave i pokusati nesto napraviti od drzave. Drugacije ocito nece.HAVANA wrote: Ne kontam sta ti to znaci u kontekstu moje price al hajd.Nit sam na budzetu,nit u politici,nikad uzeo ni jebene certifikate nit invalidninu ...Radim i borim se za sebe i svoju porodicu Ne kontam sta ste to vi zagovornici odlaska nesto drugaciji? Vi odete da je drugom bolje il sta? Vi ste kao nesto bolji i odgovorniji clanovi drustva? Doprinosite vise? Vi odete,smjestite guzove u uredjenije drustvo a kao mi smo ovakvi,onakvi,nikakvi..a vi fini? Mi cemo se jebavat sa milion problema i idiotluka u ovoj ludoj zemlji,gledati kako da djecu izvedemo na put i napravimo ljude od njih a vi cete nas kritikovati iz beca ,minhena...A ako nam kojim slucajem idu neke stvari od ruke detektovacete da smo sebicni i samo o sebi brinemo.A vi o nailovoj materi brinete,iz daleka? Sretno tebi bilo al konstantno mi neko nesta zamjera na temi a nikom nista ruzno pozelio nisam.Pisem o svom zivoru i kako ga ja gledam,pravim,zivim...Ja o cijem cu ? Ne kontam sta treba pisati na ovoj temi? Ne valja nista kurcu,svi trebaju pobjeci iz zemlje...To je rjesenje.Valja li sad?
Sto normalan narod nigdje nece trpiti, za nas narod je mala maca i tek pocetak. Nas narod moze puno vise izdurat. Treba ga sto vise testirati (ovo ocito i rade na sve strane, i vlasti i gazde).
Cisto da se razumijemo, ne zelim ja ovo iz neke pakosti ili zlobe, nego iz najboljih namjera. Niko tebi nece, dok ti to ne uradis sebi. Posto nas narod nece sebi, ocito ga treba dotjerati u rekordne nizine i time natjerati da uradi sebi (mislim na sistem).