Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konjislav

#14001 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

HAVANA wrote: Ne kontam sta ti to znaci u kontekstu moje price al hajd.Nit sam na budzetu,nit u politici,nikad uzeo ni jebene certifikate nit invalidninu ...Radim i borim se za sebe i svoju porodicu Ne kontam sta ste to vi zagovornici odlaska nesto drugaciji? Vi odete da je drugom bolje il sta? Vi ste kao nesto bolji i odgovorniji clanovi drustva? Doprinosite vise? Vi odete,smjestite guzove u uredjenije drustvo a kao mi smo ovakvi,onakvi,nikakvi..a vi fini? Mi cemo se jebavat sa milion problema i idiotluka u ovoj ludoj zemlji,gledati kako da djecu izvedemo na put i napravimo ljude od njih a vi cete nas kritikovati iz beca ,minhena...A ako nam kojim slucajem idu neke stvari od ruke detektovacete da smo sebicni i samo o sebi brinemo.A vi o nailovoj materi brinete,iz daleka? Sretno tebi bilo al konstantno mi neko nesta zamjera na temi a nikom nista ruzno pozelio nisam.Pisem o svom zivoru i kako ga ja gledam,pravim,zivim...Ja o cijem cu ? Ne kontam sta treba pisati na ovoj temi? Ne valja nista kurcu,svi trebaju pobjeci iz zemlje...To je rjesenje.Valja li sad?
Ja bih volio da pola i vise drzave ode vani (sto naravno realno nije moguce) i da nas narod ima (u prosjeku) upola onoga sto ima sada, onda upola onoga sto ce tada imati, da 90% naroda bude gola bijeda, jer onda ce mozda ustati na ustanak protiv ove vlasti i drzave i pokusati nesto napraviti od drzave. Drugacije ocito nece.
Sto normalan narod nigdje nece trpiti, za nas narod je mala maca i tek pocetak. Nas narod moze puno vise izdurat. Treba ga sto vise testirati (ovo ocito i rade na sve strane, i vlasti i gazde).

Cisto da se razumijemo, ne zelim ja ovo iz neke pakosti ili zlobe, nego iz najboljih namjera. Niko tebi nece, dok ti to ne uradis sebi. Posto nas narod nece sebi, ocito ga treba dotjerati u rekordne nizine i time natjerati da uradi sebi (mislim na sistem).
512MB

#14002 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Pustih jednu gorku suzu za Havanu, sam protiv belosvetske dijaspore :lol:
kox

#14003 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kox »

Mea_parvitas wrote:Takvu osobu nista ljepse ne ceka vani, bravo, takvih osoba ovdje ima 1 na 100 a vanka 50 na 100 sa takvim uspjesima i zavrsenim skolovanjem. Pricam iz iskustva, od zavrsenih kolega
Opet kažem, zavisi od životnih želja i prioriteta i šta kome znači 'ljepše'.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14004 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

konjislav wrote: Ja bih volio da pola i vise drzave ode vani (sto naravno realno nije moguce) i da nas narod ima (u prosjeku) upola onoga sto ima sada, onda upola onoga sto ce tada imati, da 90% naroda bude gola bijeda, jer onda ce mozda ustati na ustanak protiv ove vlasti i drzave i pokusati nesto napraviti od drzave. Drugacije ocito nece.
Sto normalan narod nigdje nece trpiti, za nas narod je mala maca i tek pocetak. Nas narod moze puno vise izdurat. Treba ga sto vise testirati (ovo ocito i rade na sve strane, i vlasti i gazde).

Cisto da se razumijemo, ne zelim ja ovo iz neke pakosti ili zlobe, nego iz najboljih namjera. Niko tebi nece, dok ti to ne uradis sebi. Posto nas narod nece sebi, ocito ga treba dotjerati u rekordne nizine i time natjerati da uradi sebi (mislim na sistem).
ova vlast odgovara većini, i ovakav sistem odgovara većini ;-)
muha_sa

#14005 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

512MB wrote:Pustih jednu gorku suzu za Havanu, sam protiv belosvetske dijaspore :lol:
nek si se vala i ti nasmijo :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#14006 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
512MB wrote:Pustih jednu gorku suzu za Havanu, sam protiv belosvetske dijaspore :lol:
Jesi ih vidio, odu u bijeli svijet i ni nasmijati se ne mogu bez nas :D
muha_sa

#14007 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
muha_sa wrote:
a kad dodje ovdje sve ga nešto u grudima guši :( zraka neJma :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#14008 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Karasevdah.
pustopoljina

#14009 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

konjislav wrote:
HAVANA wrote: Ne kontam sta ti to znaci u kontekstu moje price al hajd.Nit sam na budzetu,nit u politici,nikad uzeo ni jebene certifikate nit invalidninu ...Radim i borim se za sebe i svoju porodicu Ne kontam sta ste to vi zagovornici odlaska nesto drugaciji? Vi odete da je drugom bolje il sta? Vi ste kao nesto bolji i odgovorniji clanovi drustva? Doprinosite vise? Vi odete,smjestite guzove u uredjenije drustvo a kao mi smo ovakvi,onakvi,nikakvi..a vi fini? Mi cemo se jebavat sa milion problema i idiotluka u ovoj ludoj zemlji,gledati kako da djecu izvedemo na put i napravimo ljude od njih a vi cete nas kritikovati iz beca ,minhena...A ako nam kojim slucajem idu neke stvari od ruke detektovacete da smo sebicni i samo o sebi brinemo.A vi o nailovoj materi brinete,iz daleka? Sretno tebi bilo al konstantno mi neko nesta zamjera na temi a nikom nista ruzno pozelio nisam.Pisem o svom zivoru i kako ga ja gledam,pravim,zivim...Ja o cijem cu ? Ne kontam sta treba pisati na ovoj temi? Ne valja nista kurcu,svi trebaju pobjeci iz zemlje...To je rjesenje.Valja li sad?
Ja bih volio da pola i vise drzave ode vani (sto naravno realno nije moguce) i da nas narod ima (u prosjeku) upola onoga sto ima sada, onda upola onoga sto ce tada imati, da 90% naroda bude gola bijeda, jer onda ce mozda ustati na ustanak protiv ove vlasti i drzave i pokusati nesto napraviti od drzave. Drugacije ocito nece.

To je jednostavno pogresno.
Sto je gore stanje u narodu, manja je sansa da se razvije svijest o potrebi za boljom strukturom. Nemas kad o drzavi razmisljati, dok razmisljas imas li dovoljno kruha.
Prvo baza pa nadgradnja. Da bi drustvo kao cjelina napredovalo, moraju neke osnovne stvari biti svima dostupne i neproblematicne. Tek se onda dize pogled iznad tanjira.
Ovim nacinom se razara i drzava i nacija i drustvo do bezglavih individua koje su se o sebi zabavile.
sumirprimus

#14010 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

al me opisa svaka cast pustopoljko, ne bi ni sam bolje :lol:
muha_sa

#14011 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

pratim
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14012 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

samo sda na svim nivoima
muha_sa

#14013 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

japin_mutapi wrote:samo sda na svim nivoima
:thumbup:

narod zna
512MB

#14014 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

HAVANA wrote: Moj drug,vratio se bla bla bla Gdje im moze biti bolje i sta ima bolje od ovoga? bla bla bla Vise od toga mi ne treba,boli glava.
NAPAST NA KCUS-U

Žohari su nastanili dijelove Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Ovaj insekt koji može zagaditi hranu te se dovodi u vezu s odsustvom higijene u objektima primijećen je na hodnicima sarajevske bolnice.

Ipak, insekti nisu odstranjeni iz zgrade i mrtvi žohari veličine malog upaljača, kako kaže naš čitatelj, nalaze se duž velikog broja hodnika na Klinici za kožne i venerične bolesti pri KCUS-u.
amidzazeher

#14015 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Tomahawk11 wrote:
muha_sa wrote:
Sad je vec zabrinut, vidis?
Sto bi se reklo iz keca u dvicu :D
animals

#14016 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Zohara ima u svim gradovima svijeta.. neunistivi su..
Tomahawk11
Globalni moderator

#14017 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Ma jok, žohari su patent Sarajeva.
sumirprimus

#14018 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

jesu to rusi? ti vasi zohari? kod nas se to zove rusi :D
512MB

#14019 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Cuj zohara ima svugdje na svijetu, na svakom institutu za kozne i zarazne bolesti :lol:

Nije vam laHko
sumirprimus

#14020 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

naravno da ih ima suvgdje , neunistive su bube, samo treba radit deratizaciju i dezinsekciju redovno..
insomnia78

#14021 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:jesu to rusi? ti vasi zohari? kod nas se to zove rusi :D
Nije ba. Zohar je puno veci.
sumirprimus

#14022 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

ma u bosni su rusi siguran sam :D
animals

#14023 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Sjecam se catering a..
Star nacht. Wörthersee.. sve za prominente..
uzmes tanjire iz kistre a zohar is koci..
512MB

#14024 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

animals wrote:Sjecam se catering a..
Star nacht. Wörthersee.. sve za prominente..
uzmes tanjire iz kistre a zohar is koci..
Jaro moj, glavna bolnica odjel za kozne i zarazne bolesti, a ne partijanje na jezeru...
HAVANA

#14025 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

animals wrote:Zohara ima u svim gradovima svijeta.. neunistivi su..
To su male slatke bubice. :lol: Meni holandjanka donijela stjenice.To jos gore.Valjda koferi,putovanja,sta li.Kako ona ode,dodje druga holandjanka pojeli je zivu. :lol: Sreca normala,ma kaze nista,znam ja to,to je uvijek problem sa turistima,donesu...Eeee muke moje dok sam to rijesio.Prskali 5 puta,kucice,sprejevi,deratizacije...Jedva se kutarisa. :-)
Post Reply