SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sorted

#14001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sorted »

Neki fin minimal pred fajront :dance:

Jbg ipak 20h techna pa namazo previse :mrgreen:
undefined007

#14002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by undefined007 »

Kakav je ovo dim iza zgrade EP-a u Pofalićima? Možda i dalje iza, ne vidim iz kuće. :D
Last edited by undefined007 on 30/06/2017 20:45, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#14003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Definitivno dalje :D

Na Čengić Vili izbio požar, one zgrade/kuće što prave iza Vila Parka :roll:
O'zone
Globalni moderator

#14004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

smijesni_ste wrote:Definitivno dalje :D

Na Čengić Vili izbio požar, one zgrade/kuće što prave iza Vila Parka :roll:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... 70630116#8
zdruzdjo

#14005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Opet sinoc. Oko 21:30. famozna jebena raskrsnica. Malo dalje stoji ford focus. Samo.
Pjesak koji je krenuo na crveno, sto je vrlo moguce obzirom da ovdje ih ima ko ovaca.
Focus koji je proletio na crveno sto je isto tako moguce jer ih isto tu ima koji proljecu. Sigurno 3 u sat vremena prolete
Image
Last edited by zdruzdjo on 01/07/2017 12:14, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#14007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Iako je ovo uzas, u svatove se ne ide bez "qurtza". Znaci ako ces ici da rjesavas probleme fizicke prirode sa 7 likova(ma kakvi da su), ne ides sam, i ne ides praznih ruku.
Ne razumijem. Jeli ocekivao da ce imati miran dijalog sa 7 likova koji su mu pretukli nekoga???

Znaci tu se prilazi sa nekim ko ti cuva ledja po mogucnost dvoje, i prvog ili najjaceg opalis bezbol palicom u vilicu ili nafajtas po faci peper-sprejom bez cekanja i onda razgovaras.
U coporu pasa, kad se nagrdi alfa, ostali obicno podviju rep i kevcu iz daleka.
zateznistub

#14008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Ako je sve ovo tačno, da su ga na pravdi Boga istukli, onda stvarno sto reče zdruzdo, gdje si krenuo bez qurtza... Izrafalaj levate i u miru i rahatluku predaj se muriji ...
uglavnomja

#14009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

bez obzira kakvo misljenje raja ima o njima, ipak postoji policija :-? obucena, naoruzana, sa zaledjinom, zatvorom ... nece ni 7 kretena krenuti na policajce
Haris.ba

#14010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

uglavnomja wrote:bez obzira kakvo misljenje raja ima o njima, ipak postoji policija :-? obucena, naoruzana, sa zaledjinom, zatvorom ... nece ni 7 kretena krenuti na policajce
Što će krenuti? Na kraju mogu biti i oslobođeni. Nisu oni tražili njega, on je njih. On je njima došao na noge.

Šta ako se pokaže da je usmrćeni imao oružje? Na kraju će biti još i da su se samo branili.

Čitao sam danas o stanju sigurnosti u Nju Jorku 70-80e. Morali policajca u svaki metro staviti. Idemo polahko prema tome.
uglavnomja

#14011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Haris.ba wrote:
uglavnomja wrote:bez obzira kakvo misljenje raja ima o njima, ipak postoji policija :-? obucena, naoruzana, sa zaledjinom, zatvorom ... nece ni 7 kretena krenuti na policajce
Što će krenuti? Na kraju mogu biti i oslobođeni. Nisu oni tražili njega, on je njih. On je njima došao na noge.

Šta ako se pokaže da je usmrćeni imao oružje? Na kraju će biti još i da su se samo branili.

Čitao sam danas o stanju sigurnosti u Nju Jorku 70-80e. Morali policajca u svaki metro staviti. Idemo polahko prema tome.

nismo se razumjeli ...

pricam da se slucaj morao prijavi policiji pa da oni odrade sve sto treba. a ne krenuti sam u osvetu :cry:
JThomas

#14012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

u suštini ovdje je napravljen sistem gdje je žrtva uvijek kriva i u krivu. a kabadahije svih vrsta su neformalni dio državnog aparata, jer pomažu vlasti da drži glavu običnog čovjeka pognutom. i apsolutno je beskrajan spisak (međusobno kontradiktornih) opravdanja za takvo stanje.

ako se braniš, što se braniš, jel to baš srazmjerno kako se ti braniš, ako si veći od njega trebao si golim rukama na nož, a ne uzimati i ti nož ili močugu. ako odeš s pištoljem, što uzimaš pravdu u svoje ruke, i ti si kriminalac. ako se ne braniš, što se ne braniš, jel to treba neko drugi da radi, nema više socijalizma. ako bježiš, pička si. ako zovneš policiju, a nisi iz vladajuće kaste - mi znamo ko je to ali ne možemo im ništa, jer nemate dokaza. ako uslikaš - što si uslikao, to je neovlašteno snimanje. ako tražiš da policija i ostali svejedno urade svoje - vršiš pritisak na institucije i ometaš ih u radu.
seoBIH

#14013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by seoBIH »

Zato nam i jest ovako u cmar drzavi. Sve do se nesto ne desi nekom tvom, mlatis kurcem i prosipas suplju.

Halo, covjek je UBIJEN, krvnicki od strane tri medjeda? Je li treba pominjati "ALI" u svemu tome?
Vega_Brothers

#14014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vega_Brothers »

Sefić i njegovi advokati rade vrlo proračunato od samoga početka. Bijeg u Srbiju, uvijek neka izlika da se svako drugo ročište ne održi, sve je to u svrhu da prođe što više vremena i da padne interes javnosti za slučaj što će pomoći da ne dobije baš tako veliku kaznu.
uglavnomja

#14015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:u suštini ovdje je napravljen sistem gdje je žrtva uvijek kriva i u krivu. a kabadahije svih vrsta su neformalni dio državnog aparata, jer pomažu vlasti da drži glavu običnog čovjeka pognutom. i apsolutno je beskrajan spisak (međusobno kontradiktornih) opravdanja za takvo stanje.

ako se braniš, što se braniš, jel to baš srazmjerno kako se ti braniš, ako si veći od njega trebao si golim rukama na nož, a ne uzimati i ti nož ili močugu. ako odeš s pištoljem, što uzimaš pravdu u svoje ruke, i ti si kriminalac. ako se ne braniš, što se ne braniš, jel to treba neko drugi da radi, nema više socijalizma. ako bježiš, pička si. ako zovneš policiju, a nisi iz vladajuće kaste - mi znamo ko je to ali ne možemo im ništa, jer nemate dokaza. ako uslikaš - što si uslikao, to je neovlašteno snimanje. ako tražiš da policija i ostali svejedno urade svoje - vršiš pritisak na institucije i ometaš ih u radu.

da ih ukinemo na brzaka ... i policiju i sud i tuzilastvo ... pa ko je jaci neka vlada :thumbup:
favela rules :D
skorpion po glavi stanovnika
:-)

da ponovimo: policija nadje i uhapsi ogromnu vecinu kriminalaca.
sud ih pusta, to je druga prica. :roll:
ali ne sve. samo zadnji slucaj: ona dva kretena sto su ubili curu pored visokog su dobili po 40 godina koliko znam.
onaj sto je ubio profa zlatana na skenderiji je dobio 13 godina itd ...

meni ovo sa seficem nista nije jasno :-? :? kriv 100% - nema tu puno price. plus sto je pobjegao.
ali opet je policija nasla ko je i gdje je ...
JThomas

#14016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

jelde?
nema me tamo

#14017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Vega_Brothers wrote:Sefić i njegovi advokati rade vrlo proračunato od samoga početka. Bijeg u Srbiju, uvijek neka izlika da se svako drugo ročište ne održi, sve je to u svrhu da prođe što više vremena i da padne interes javnosti za slučaj što će pomoći da ne dobije baš tako veliku kaznu.

Standardica kao u svakoj državi..Na kraju ce mu dati 10 izace za 6..
nema me tamo

#14018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Haris.ba wrote:

Dan danas po dvojica u metrou kod njih..

Mi smo male mace za njih.
insomnia78

#14019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Kaze Kix otac i dva sina. Ponovo uhapseni nakon sto je ovaj preminuo. Znaci pretuces lika da u kriticnom stanju zavrsi u bolnici i tuzilastvo te pusti kuci isti dan :lol:
Banksy

#14020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

nema me tamo wrote:
Haris.ba wrote:

Dan danas po dvojica u metrou kod njih..

Mi smo male mace za njih.
Netačno.

Violent crime in New York City has been dropping since the mid-1990s and, as of 2015, is lower than the national average for big cities.
In 2014, there were 328 homicides, the lowest number since at least 1963.

According to a 2015 ranking of 50 cities by The Economist, New York was the 10th-overall-safest major city in the world,
Haris.ba

#14021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ne znam ima li ih danas dvojica po metrou.

Zanimalo me je na primjeru Nju Jorka šta je dovelo do rasta kriminala i posebno percepcije javnosti da je grad u haosu.

I kako su oni to riješili.

Danas je Nju Jork jedan od najsigurnijih gradova gledajući koliko je to naroda.

80ih su čak imali i "Crvene beretke". Građane koji su patrolirali samoorganizovani. Bio je ogromna prekretnica slučaj kada je bijelac upucao petoricu crnaca koji su ga krenuli opljačkati. Pa je to dovelo do olabavljenja zakona o nošenju naoružanja (koji su bili slični našem današnjem). Naravno, to su gurali proizvođači oružja.

Uglavnom. Kompleksna problematika. Moralo je čitavo društvo, političari i vertikala policija, tužilaštvo i sud da se pokrene. To je jedino rješenje.
JThomas

#14022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

u nas je ta vertikala isključivo na strani same sebe. praksa je takva da je kaznena politika za nasilni kriminal više nagradna politika. u praksi, cjelina krivičnog postupka u tim predmetima je takva da su: sud, tužilaštvo, policija, optuženi i njegov advokat po službenoj dužnosti kojeg plaćamo mi iz budžeta svi zajedno na jednoj strani - nagodbe na malu kaznu, da se završi predmet. i koja ni tolika neće biti izdržana u cjelosti. a na drugoj strani su žrtva i širi društveni interes.
Banksy

#14023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Haris.ba wrote:
Zanimalo me je na primjeru Nju Jorka šta je dovelo do rasta kriminala i posebno percepcije javnosti da je grad u haosu.

I kako su oni to riješili.
Za početak borbe, uopće, potrebna je pravna država.

Dakle, za nas, sasvim nebitno i neprimjenjivo.

Pravna država je država u kojoj se država kao cjelina temelji na vladavini zakona i prava. Funkcioniranje vlasti nadzire neovisno pravosuđe, a slobode građana ne mogu se ograničavati izvan okvira koji su unaprijed zadani zakonima, donesenima u ustavnim poretkom uređenoj proceduri.

To znači da građani mogu očekivati na primjer, da se o njihovim građanskim sporovima i o njihovoj kaznenoj odgovornosti odlučuje sukladno zakonu i pred neovisnim sucem; da neće biti kažnjeni temeljem zakona koji nisu vrijedili u vrijeme kada su oni činili nešto "protuzakonito", i da se općenito izvršavanje vlasti provodi u granicama zadanima zakonom.

Izraz predstavlja odraz povijesnog razvoja države u okvirima zapadne civilizacije i zapravo predstavlja opis poimanja prava kakav postoji u Europi;
Vega_Brothers

#14024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vega_Brothers »

Ne možemo se mi porediti sa Amerikom. Nedavno je bio slučaj kad su dvojica opasnih robijaša prilikom transporta u drugi zatvor savladali i ubili čuvare i pobjegli. Pokušali su ukrasti auto iz dvorišta čovjeka koji ih je primjetio, pozvao dobrog američkog komšiju i onda su obojica naoružani do zuba izletili i zarobili ih i pozvali policiju.

Policija puna hvale na račun savjesnih građana. Kod nas bi njih uhapsili.
vješalica

#14025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zdruzdjo wrote:
Iako je ovo uzas, u svatove se ne ide bez "qurtza". Znaci ako ces ici da rjesavas probleme fizicke prirode sa 7 likova(ma kakvi da su), ne ides sam, i ne ides praznih ruku.
Ne razumijem. Jeli ocekivao da ce imati miran dijalog sa 7 likova koji su mu pretukli nekoga???

Znaci tu se prilazi sa nekim ko ti cuva ledja po mogucnost dvoje, i prvog ili najjaceg opalis bezbol palicom u vilicu ili nafajtas po faci peper-sprejom bez cekanja i onda razgovaras.
U coporu pasa, kad se nagrdi alfa, ostali obicno podviju rep i kevcu iz daleka.
pise neko u komemtarima da su to braca cosic i babo debil
a na fb ako su te face
pred njih se ne ide ni bez bacaca plamena i jos.tih sitnica od raketa i.slicno
kakve face debele nabildane morbidne fuj
ne znam do kada ce ljudi koji zive u sa placat cijenu zivota ovim kretenoidnim steroidasima
Post Reply